- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS notebook topic
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Sikerült elcsípni 450k-ert Alza-ban egy új rtx 3080-at, viszont kellene hozzá egy CPU és sdr4-es alaplap, ddr4 ram, 750W táp, ház, stb van.Első körben 12600kf-t és GIGABYTE Z690 UD DDR4 kombót néztem.
Ezekről mi a vélemény ? Tudnátok esetleg jobb /olcsóbb alaplapot ajánlani ami esetleg wifi-vel is rendelkezik (ez csak hasznos bónusz lenne, nem feltétel ).Neten olvasgatva láttam hogy sokan 12400f-t húznak fel 5 ghz-re ami kb ugyanazt a trlejsitmrnyr hozza mint a 12600kf-t 30k-val olcsóbban. Erről mi a vélemény? Tudtok ajánlani ilyen célra sdr4-es lapot ha a 12400f oc jobban megérné mint a 12600kf?
Köszönöm!
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Most egy ilyen alaplapom van: Asus z170p es szeretnem valami komolyabbra cserelni, ami minosegibb cuccokbol van, tehat hosszabb tavon tovabb birja, illetve ami hosszabb tavon cpu OC-t is jobban birja.
Ezeket neztem ki:
Asus z170 Pro Gaming
Asrock Fatal1ty z170 Gaming k6
Gigabyte GAz170x Gaming 5Szoftver frissessege es kinezetre az Asrock a legszimpatikusabb, azonban nem tudom, hogy mennyire megbizhato a marka, foleg hogy egy felhasznalo visszajelzese alapjan a legujabb BIOS frissitesben a bios grafikus felulete picit bugos is lett. Tesztekben viszont nagyon dicserik.
Az Asus-t newegg vasarloi visszajelzeseknel elegge lehuztak kulonbozo hibak miatt amik elojottek sokaknak, pedig a teszteloknek ez is tetszett...
G5 Gigabyte-rol viszont nem tudok kb semmit.
Ti melyiket javasoljatok es miert?
Vagy kb total felesleges lenne cserelnem es csak penzkidobas lenne? Vagy van ezen az ar kornyeken mas, jobb alaplap?
Nekem a lenyeg, hogy legyen rajta DisplayPort, jol birja a tuningot es minosegi cuccokbol legyen es ne kelljen rovid idon belul cserelni.Persze a 100e Ftos kategoria mar overkill lenne
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #72211 üzenetére
Na csak eldolt. Asus lett.
Gigabyte lett volna eredetileg, de az uzletbol kilepve csak ugy viccbol megneztem a reszletes leirast a dobozon es kiderult, hogy ddr3-as valtozatot adtak a rendelt es fizetett ddr4-es valtozat helyett (ha ezt mar Szolnok megyeben veszem eszre akkor lett volna anyazas kemenyen). Nem szorakoztak, elismertek a hibat, ugyhogy penz vissza en meg at a 13-bol a 9. keruletbe a konkurenciahoz, ahol az Asus peldany volt keszleten. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #72181 üzenetére
Hat nagyon gondolkodom meg mindig, hogy Asus vagy Gigabyte....mondjuk picit gyanus, hogy kevesebb mint 1 honap forgalmazas utan a Giga mar tegnap ota nem rendelheto az Iponbol
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Hosszas fo tolgatas es kerdezgetes utan ugy dontottem, hogy csak megnovelem a koltsegvetest es 4690k vagy 4790 helyett i5 6600k-t veszek.Alaplapbol ezt neztem ki hozza (ez meg eppen belefer a koltsegvetesbe): [link]
Vagy
Hutobol ez menne ra: [link]
Kulfoldi bolt visszajelzeseinel olvastam olyat, hogy Gigqbyte bugos es sok a hiba benne...kerdesem, hogy valoban problemas es erdemes mast nezni vagy tokeletes lesz ez is? Vagy az Asus jobb lenne?
Lenyeg, hogy ddr4es legyen es azert apro tuningtol se riadjon vissza (meg persze a huto is raferjen).
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Intel i7 4790 (nem k) cpu-hoz ezt az alaplapot neztem ki: [link]Eleg lesz szerintetek hozzq vagy erdemes nezni masikat? (Arban kb 25k a max amit tudom adni erte)
Koszonom elore is.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Tudna valaki ajanlani egy olcso alaplapot i5 4690k cpu-hoz?
Tuningolni nem nagyon akarok, de ha megis megtennem, akkor sem vilagrekordokat akarok donteni, lenyeg, hogy legyen rajta legalabb 2 sata3 es 2 usb3.0 csatlakozo.Koszonom elore is.
-
Darth_Revan
veterán
Hi
MSI A78M-E35 fm2+ lappal szerintetek jól menne AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 cpu és MSI N750-1GD5/OC GTX750 1GB GDDR5 PCIE vga ? -
Darth_Revan
veterán
Hi
Szerintetek egy MSI FM2-A75MA-P33 jól el fog boldogulni MSI N750-1GD5/OC GTX750 1GB GDDR5 PCIE vga -val vagy érdemesebb lenne amd vga után nézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest