- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyáron startol a Nintendo Switch 2
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
válasz
Chaser #95538 üzenetére
[B450m Mortar MAX] -val mi a hézag ?
Oké , hogy nem a második helyen van a X16 sin , de azon kívül mindent tud amit szeretnél. -
Paxker315
addikt
válasz
Chaser #95533 üzenetére
Mostanaban gatlastalanul, obszesszive promotalom az MSI B450M PRO VDH MAX-ot, pont azért, mert olcsó, és nekem esztétikailag bejön, tetszetős, csini. Bár elkezdett ennek is elmaszni az ára [link]
[link]Nem csúcs VRM, de hat-nyolc mag alá megfelelő. Bár csatlakozókbol , portokbol sem áll a helyzet magaslatán.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Chaser #91448 üzenetére
az m.2 x4 sebességen megy ha egy m.2 van, akkor 100% ha kettő, akkor is az egyik igen. Semmit nem lop le a vga számára fentartott x16ból soha, max más slot lesz használhatatlan, korlátozva. Ezek akkor igazak, ha ryzen 1-2-3 cpud van. más esetén van ennél nagyobb korlát. Egy vga+ hangkari és akár két nvme ssd bele kell hogy férjen. De az nvme ssd-nek s2mmi előnye nincs normál hasnálat mellett, tehát felesleges. Ha videot vágsz, akkor van jeletőssége napi 24 órában.
-
szabeska
addikt
válasz
Chaser #81650 üzenetére
mortar: realtek 8xx
elf: realtek 1150nekem nem kellett extra csati, de ha szeretnél, akkor b250 mortar jó vásár, ezressel többért én is azt venném most. azért nincs b250-es elf (ha lesz egyáltalán), mert tavaly év közepén jelent csak meg a 150-es is. ha lesz, akkor év közepe felé, gondolom. nem az első körben jött ki a többi 150-essel, hanem később, ez a lényeg.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Chaser #76753 üzenetére
Csak óvatosan, nem túl acélosak a kondik, de a vrm se. Egy minimális belefér. A kolléga ezért célozhatott a jobb lapokra a hűtős topicban. Leendő i5 alá én is egy picivel jobb lapot tennék.
A kompatibilitás kérdésedre pedig a válasz, az összes mostani intel és amd-re jók, egyébként az összefoglalóban benne van a kompatibilitás menüpont alatt, illetve azért vagyok, hogy ebben is felvilágosítást adjak. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Chaser #62152 üzenetére
A link a GA-H87M-HD3-ra mutat. De a GA-B85M-D3H jó vétel. Az egyik legolcsóbb az ASRock B85M Pro4 mellett. Sajnos utóbbit sok helyen két év kiskergarival árulják.
Mekkora a kerted? -
Mahrenburg
őstag
válasz
Chaser #42928 üzenetére
Köszi! Ilyesmi lenne a legjobb
:
mosfet sink
chipset heatsink-KP- - Még ha "ramsüniket" ragasztasz a "csupasz" FET-ekre, az is sokat hoz, mindenképp megfontolandó.
Sg22 - - Bár nem tudom, hogy az ECS hogy "muzsikál" AM3+ -ban, de ez komoly lapnak tűnik! Hol "kapható"?
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Chaser #42914 üzenetére
Ha egy 1155-ös Intel alaplapon "csak" 6 db Sata-port van, akkor a CPU-hoz kifejlesztett Intel PCH vezérli őket, ha 6-nál több, akkor a plusz portokat vezérli "idegen" ( pl.: ASMedia ) lapka.
"Ha majd odakerülök hogy i5, ragasztok a fetre hűtőbordát, az a legkevesebb." - Ez igen! Ez már hozzáállás! Hölgyeim és uraim, vegyetek példát!Milyen hűtőbordát ragasztasz rá? Milyen ragasztóval?
Bluyoo - "Nem tudok róla de itt a lehetőség nyiss egyet!" - Gondolod, hogy engednék?
"Arról meg én tiltom le! Nehogy már ..." - Sakk-matt -
bluyoo
nagyúr
válasz
Chaser #42920 üzenetére
"4 dimm sose árthat" Év elején én is úgy voltam vele 4Gb bőven elég majd olyan olcsók lettek a RAM-ok hogy csak bővítettem (máris tele a 4slot).Bár még mindig azt mondom 4Gb elég egy átlag felhasználónak (5Gb-ba belekóstol a gép ha egy S.T.A.L.K.E.R. nod-al játszok).
" jobb audio sem árt" Sokkal jobb a Realtek ALC662 -nél .....
"HDMI se baj ha van," Ha szükség lenne rá egy DVI / HDMI átalakító is 1K körül kezdődik .... annyit biztos spórolnál. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Chaser #42918 üzenetére
Ok végül is lényegtelen!
Ott a gyári oldal az nem kamuzik ..... Viszont megfontolandó hogy azt a +2K-t rááldozd és a B75M R2.0 mellett dönts.Ugye megkapnád a HDMI csatlakozót is.Bár A B75-ös lapok közül jelenleg talán a B75 Pro3-M rendelkezik a legjobb ár/érték aránnyal nem beszélve arról hogy már viszonylag normális int. hang van rajta (Realtek ALC892 Audio Codec). -
bluyoo
nagyúr
válasz
Chaser #42916 üzenetére
"Azt vágom hogy intel lap, más chippel szerelt s1155 lap is van? " Nincs ezért toltam utána egy
-t.
"De több helyen azt olvastam ASM a sata3 vezérlő." Linkeld kérlek mert lehetetlen vagyis nem igaz (már mint a cikk vagy hsz. állítása).
B75M-DGS csak 1db natív SATA3 port van.Ellentétben a B75M R2.0 -n már van pluszba mivel a B75-ös chipkészlet csak 1db-ot támogat natívan.
"- 1 x SATA3 6.0 Gb/s connector by Intel® B75, supports NCQ, AHCI and Hot Plug functions
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug functions" -
bluyoo
nagyúr
válasz
Chaser #42914 üzenetére
"Ha natívan kezeli akkor intel chip van benne nem?" Intel lap Intel chip (B75) ....
"Sok helyen azt olvastam ASM. " A B75M-DGS-el kapcsolatban biztos nem olvashattad nincs rajta ASMedia-s cucc..... A B75M-DGS amit kinéztél a legolcsóbb ASRockok B75-ös lap azon csak 1db SATA3 port van de az natív B75 chip által vezérelt.Az előbb ajánlott ([link]) B75M R2.0 -n viszont már kapsz az 1db natív SATA3-as porton kívűl még +2db ASMedia ASM1061 chip vezérelt SATA3 portot is. -
UdVi86
aktív tag
válasz
Chaser #15628 üzenetére
Értelek! Akkor jó. Itt a fórumon írta valaki ezt a 240-ről, olyan értelemben persze, h azok a procik nem feleltek meg 250-nek, így lett belőlük 240. Gondolom ez így is lehet, de persze ettől még nem rosszak, csak pl. nem bírták stabilan a 3 GHz-et.
A gari miatt valóban jobb az itthoni vásárlás. De 195 Ft-al számolva a dollárt 49000Ft+plusz posta lenne kint, itthon 62000Ft+posta. Nehéz dönteni.ko9: Én úgy tudom, h az am3 alapból 1333-ig támogatja a ramokat. Most olyat nem lehet akkor megcsinálni, h teszek az MSI lapba 1800 vagy 2000 ramot és 1333-on járatom, kisebb időzítéssel. Ekkor nem tudnék jó teljesítményt elérni vele? Én tuningolni semmiképp nem fogom.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Chaser #15616 üzenetére
Tuning nem lesz. De igazad lehet, h nem nagyon érek el többet a 250-sel. Talán annyi szól amellett, h a 240-esek úgymond a "selejtek". De lehet rosszul gondolom. A terv valóban az, h most egy 240 v. 250, utána meg egy X4. A mostani 2,4GHz-es Northwood Intel procihoz képest így is nagy lépés lesz. Sajnos eddig sosem tudtam apránként fejleszteni, így mindig 4-5 évre tolódott a teljes konfig csere. Most próbálnék úgy bevásárolni, h darabokban fejleszthető legyen a jövőben. Csúcs szuper gép úgysem kell, főképp filmezek, netezek, photoshop, néha videókódolás, ritkán játék. Én már ddr3-ra akarok váltani, a fentebb említettek miatt.
Ha jól tudom aug végére ígérték a lapokat, reméljük pár napon, héten belül megjelennek. Az MSI 785G alaplapok topikban majd közzéteszem a teszteket, amint megjelenik egy új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- NBA és kosárlabda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Filmvilág
- Új mobilszériát indít a Honor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial Ballistix RGB 4x8GB 3600Mhz CL16 Piros
- LGA1700 Processzor foglalat javítás, foglalat csere
- AM4 Alaplap Bazár - Újszerű/Használt - Kifogástalan tesztelt működés - Számla & Garancia
- ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap
- Bezámítás! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360M i7 8700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB Zalman S2 TG Be quiet! 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest