- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- SSD kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
A topik azzal a céllal jött létre, hogy a különböző 3D megoldásokkal kapcsolatos kérdéseket/tapasztalatokat összegyűjtse.
Jelenleg (2011-04-25) nem túl nagy a választék, de ez hamarosan bővülni fog, mint ahogy az első hozzászólás is.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
őstag
Már vártam egy ilyen topikot!
Régóta szemezek a 120Hz-es monitorokkal, de még nem jött ki számomra az igazi
"Less but better" - Dieter Rams
-
-
poj
tag
Én is kiváncsi vagyok hogy milyen új technologiák jönnek még!
A polarizációs monitorok gyengéje tudtommal a felbontás csökkenése, tehát feleannyi sort látsz egyszerre, ezért is döntött úgy több gyártó hogy a shutter glass-os megoldást választja.
A shutterglass-tól én speciel tartok, hosszabb használat után szerintem nagyon ronthatja a szemet (bár ez még nem bizonyított)
Az igazi 3d szerintem majd az autosztereószkópikus tv-kkel jön majd el, rendes headtracking-el
Az említett LG-re mondjuk énis nagyon kiváncsi vagyok! Bár eszerint a francia cikk szerint picit gyatra, a cikkírók szerint kb másfél méteres távolságból volt csak nekik jó a 3d érzés.
-
félisten
"A polarizációs monitorok gyengéje tudtommal a felbontás csökkenése, tehát feleannyi sort látsz egyszerre"
Nem. Szemenként feleannyi sor. A jelenlegi technológiával.
Valószínűleg lesznek "bonyolultabb" mintával ellátott 3D megoldások is, de a lényeg:Nem kell 2x annyi képet(szemenként 1x-1x) előállítani mint a shutteres megoldásnál.
Az nVidia 3D pl megfelezi a teljesítményt.
Nincs hozzá elég erős VGA.A headtrackinget nagyon várnám, igazság szerint csak 2 pötty kéne a polarizált szemüvegre, hogy legyen mit bemérni.
A linkelt cikk nekem csak fordítóval olvasható, de úgy jön le mintha el lettek volna tőle ájulva 1,5m-es távolságból. Közelebb vacak.
Várjuk az igazi teszteket.
[ Szerkesztve ]
-
poj
tag
Van egy új hír miszerint júniustól már lesz Európában is ez az új termékcsalád az LG-től:
LG D41P és D42P
- 21.5" - 25"
- 5ms
- fpr coating
- hdmi 1.4
- 2D to 3D conversionmégegy érdekes hír/cikk, hogy miért gondolja az LG hogy a passive 3D jó lenne:
ami nagyon izgalmas hogy elvileg már jövőre OLED-et akarnak piacra dobni, meg 4K-s tv-ről is van szó!!
-
félisten
ph! szerint már itt kéne lennie.
De egyébként tényleg itt az ideje, hogy menjünk már valamerre, mert eddig csak annyi volt a fejlődés, hogy sikerült LED háttérvilágítást tuszkolni a TN panel mögé.
Én ránézésre megmondom, hogy a passzív 3D lesz pár évig.
Eleget lehet rajta kaszálni a gyártók részéről, mégis elég változás, hogy mindenkinek eladjanak egy új panelt a szemüvegnélküli verzió előtt.A shutteres megoldás túl drága/mellékhatásokkal jár.
-
őstag
Kicsit jó áron adják [LG W2363D] £167.99 ~ 51.000 HUF.
-
őstag
Most is IPS paneles dell monitorom van, tényleg csak a 120Hz miatti folyamatosabb mozgás érdekel játékokban, főleg FPS-ben.
Ma voltam a saturnban és ki volt állítva egy Cinema 3D-s LG tv, amihez már nem aktív szemüveg kell. Nagyon meggyőző volt, sokkal jobban átjön a 3D hatás, mint a shutteres megoldásoknál.
Volt egy jelenet, ahol egy focista a labdát a kamera felé rúgta, azt hittem fejbe rúg, be is csuktam a szememetDe az összes többi jelenetnél is nagyot ütött és a szemüveg is sokkal kényelmesebb, mivel kb. nincsen súlya.
-
-
priti
addikt
Ez érdekes. Alapjaiban kézenfekvő megoldás a passzív, de nekem nem jön le, hogy így hogy nem lesz alacsonyabb a felbontás. Az vili, hogy a VGA kiszámolja a magas felbontású képet amit a szemcsi polarizál, de csak "kevesebbnek" látod, vagy nem? Végtére is a fele sorban olyan képi infó van, ami csak polarizáltan élvezhető nem? Ha meg de, akkor meg csak elveszik az eredeti felbontású kép részletességéből az a terület, ahol a 3D-hez szükséges képi infó van. Innen indult az egész frekvenciaőrület, hogy akkor legyen egyszerre csak egy teljes felbontású kép olyan gyors L-R váltással, hogy ne vedd észre, hogy kettő van. Most akkor nem 240Hz-re törekednek a panelfejlesztésben? Azért az mégis csak fajább lenne, ha ezt tudná a panel és nem kétszerakkora felbontást, mint a FullHD ami ehhez a passzívhoz kell a minőségtartáshoz. Mindent le kell cserélni ahhoz, hogy ekkora felbontású képet tudj hordozni (új DVD), számolni (új lejátszó), átjátszani (új szabvány, bár talán a HDMI 1.4-be belefér... méjbi)
Engem az sem zavarna, ha vezetékes lenne a szemcsi. Fejhallgatóból is van vezeték nélküli mégis a vezetékeset használom a jobb minőség miatt.
Szerintem semmi gond nincs a shutterrel, az egyetlen gáz, hogy a szemenként 60Hz kevés és a jeladást vezeték nélkül akarják megoldani kitéve magukat felesleges problémáknak.Ez a passzív megoldás dupla natív felbontású panellel szintén többlet grafikus erőforrást igényel ugyanúgy mint a két kép kiszámolása csak még ott a többi cucc ára is, ez nekem megint egy többlépcsős világlehúzásnak tűnik
Hardverlesen
-
priti
addikt
Na ja, persze az sem kizárt, hogy technikailag kizárták a vonatkozó árszinten a 240Hz megvalósításának lehetőségét. A panelek felbontása meg tényleg brutálisan fejlődik, már nem egyről olvastam, ami a FullHD többszörösét tudta és volt vagy 80" szóval ezen a területen vannak eredmények, ez kétségtelen. Nekem azzal van gondom, hogy a térérzethez kell egy bizonyos távolságot tartani a megjelenítővel, a távolság meg determinálja a megjelenítő méretét, így megint oda lyukadok ki, hogy tök jó lenne egy ilyen monitor csak minimum 40"-on, az meg már TV, persze kit izgat hogy van benne egy tuner is, a panel a lényeg.
Most is TV-t használok monitornak de igazából kevés a FullHD felbontás 40"-hoz közelről, igazából magasabb kéne ahhoz, hogy egy monitor után ne legyen szembetűnő, hogy mégse olyan szép az a játék... és akkor ehhez jön hozzá, hogy ez nemhogy nem magasabb felbontású de alacsonyabb... az extra felbontású panellel szerelt (ha lesz) az meg megint egy vagyon lesz, á sehogy sem jó ez.[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
Ha lenne már végre konzolváltás és elkezdenének végre úgy játékot írni PC-re, hogy használják is ami adott és nem ilyen szarokat portolnának, akkor ez nem lenne igaz, mert azért már van egy-egy gém, ami szép nálam közelről is, pedig 40"... szóval inkább úgy mondjuk hogy a dx9 kevés, nem a FullHD felbontás. Egyelőre szebbnek látod monitoron, mert nem veszed észre azt a sok gyengén kidolgozott részletet ami nagyobb átlón szúrja a szemed. A kép ugyanaz, a felbontás ugyanaz, csak a részletek nagyobbak. Jobban látszik játék és játék között a grafikai különbség. Néha kedvem lenne azt mondani pár embernek, aki szerint a dx11-nek semmi értelme, hogy "csücsülj ide ...na ugye, hogy sokkal szebb. Nem, nem szarabb ez a panel semmivel, ilyen ronda játékkal játszol és valójában ezt a ronda részletet te csak szebbnek képzeled, az igazság az, hogy észre sem veszed, mert 20"-on olyan kicsi, itt meg látszik"
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
Szerintem nem. Egy BluRay filmet is simán lehet közelről nézni és nem pixeles. Egyszerűen nem tudnak úgy programozni, hogy szép is legyen, meg a konzolon is fusson. A Crytek-esek is ezt sírják. Az más kérdés hogy ez mennyire minősíti a programozók munkáját, de ez van.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
Tény, csak azt a felbontást ki is kell tudni számolni. Erőforrás oldalról inkább lenne érdemes használni a képjavító megoldásokat, mint a panel pixelsűrűségére apellálni. Oké, hogy legyártunk mondjuk egy FullHDx2 felbontású panelt és hurrá, de azt használni is tudni kéne... Többszáz wattok, -ezrek röpködnek ezen a szinten már még a panel felára mellett is, de van, hogy az SLI/CFX sem segít a kevés VRAM miatt. Kiváncsi leszek az új konzol hardvere milyen felbontást tud majd kipréselni magából.
Most az a tény, hogy egy játék kinéz valahogy 20"-on úgy hogy közben a panel FullHD-ban van nem nagy eredmény... há' bakker ilyen felbontás-méret arány mellett nem is kell AA sem például. Ha még azon is csúnya az már durva.Hardverlesen
-
PetiBlasteR
csendes tag
Sziasztok!
Van egy laptopom aminek HDMI és VGA kimenete van. Ez mellé van egy samsung 2233Rz monitorom aminek csak DVI kimenete van. Ez a monitor 120Hz re képes, de ehhez Dual Link DVI-D kell neki.
Tudom-e csatlakoztatni valahogy a laptopomhoz, hogy működjön 120Hz-en?
üdv.
PetiBefore I would hurt a child, I would slit my wrists.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A következő lenne a kérdésem: Nem túlságosan értek ezekhez a 3d monitorokhoz/tévékhez de nagyon megtetszett a dolog és gondoltam benevezek egy Acer GB245HQbid-re vagy egy LGW2363D-PF-re. De! Mielőtt nekiszaladok egy ilyen elég költséges projectnek szeretném megtudni hogyan is működik ez a dolog. Megpróbáltam utánanézni és mindenhol ezt az nVidia 3d szemüveget írják hozzá... Kérdések:
1. Csak ezzel az nVidiás szemüveggel megy?
2. Ha igen akkor csak nVidiás kártya jó hozzá?(mert nekem "Sapphire 5770")
3. Találtam olyan program(okat)ot mint ez a Tridef 3D,IZ3d ezek mit tudnak nyújtani 3D-s monitoron?(lehet,hogy én láttam hülyén de mintha úgy olvastam volna,hogy át tudják alakítani a játékot/filmet 3d-be,ehhez is az aktív 3d-s szemüveg kell(nVidia)?
4. A fő kérdés: Egyáltalán tudom élvezni a 3d-s monitoromat 3d-ben,40e forintos szemüveg nélkül?(mert azért az elég komoly összeg egy szemüvegért ) Vagy esetleg milyen más alternatívák vannak?Válaszaitokat előre is köszönöm!
HighgroundMegbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Nesztovidis
tag
Üdv , sima tft-n mennyire élvezhető szemüveggel egy 3d film? Samu 2333sw.
Csak telón érsz el : (30)-989-2062 - Hívj ...
-
félisten
válasz Highground #28 üzenetére
Ez a monitor igen, csak nVidiás szemüveggel megy.
Valószínű, hogy nem is lesz már szeptemberig polarizációs 3D.
Oda elég egy 1500Ft-os szemüveg is és működik AMD VGA-val is.(#29) Nesztovidis: Semennyire. De mire gondolsz pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Nesztovidis #31 üzenetére
Hogy bármilyen szinten is élvezhető 3D-t kapj valamilyen 3D monitor kell.
Anélkül esélytelen."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Nesztovidis #33 üzenetére
Attól függ hol, odakintre erősen ajánlott napszemüveg.
-
priti
addikt
Egyszerű konverzió. A side by side 3D-s anyagból anaglyph-be el lehet jutni. Gondolom írtak rá kovertáló célprogramot is, de itt a második hsz-ben használható programot és segítséget kapni ingyen. A vörös-cián szemüveg meg nem egy vagyon. Jó, persze ez messze van a tökéletestől, de azért nem élvezhetetlen. Egy script-et megér.
Hardverlesen
-
bálint0520
tag
Sziasztok
Szeretnék monitort venni már ki is néztem és az lenne a kérdésem ,hogy ezt a LG D2342P-PN 3D-s monitort tudom használni egy Hd 6970 el?
Elöre is köszönöm -
félisten
válasz bálint0520 #38 üzenetére
Elméletileg igen. De hol láttál te ilyen monitort?
-
varydave
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a [ezzel] a monitorral?
Az ára és a leírása alapján elég jó vételnek tűnik, illetve az nvidia fórumon olvasottak alapján talán még egy 3D vision kit-tel is megbírkózik, csak előtte szeretnék megbizonyosodni ezekről a dolgokról. -
pigatt
őstag
Sziasztok!
Acer hn274hbmiiid erről szeretnék tőletek véleményt kérni, illetve tapasztalatokat, ha van valakinek. Tudom, hogy drága, nem azt kérdeztem.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
i9 / 4080 / 32"
-
priti
addikt
Külső tápos, 19V DC. Van ilyen feszültségű notebook töltő, amivel elméletileg ki lehet váltani ha elpusztúl, de ha nem találsz olyan notit, amin a DC in aljzat ugyanolyan, mint ezen a monitoron, sőt ha egyik notin sincs olyan, akkor még az univerzális laptop töltő sem jó és csak házi barkácsolással lehet megoldani levágva ennek a vezetékét és áttenni az új tápra, vagy kifizetsz az ACER-nek annyit amennyit nem szégyel kérni a tápért és vársz a beszerzésre heteket. Márpedig ezek a teljesen zárt műanyag tokozású 65W-os "tápegységek" nem tudnak hűlni. Nem arra valók, hogy 0-24-ben konnektorba dugva legyenek. Idő kérdése és tönkremegy. Ez egy dög nagy 27"-os vas, ha nem tették belülre a tápot az azt jelenti, hogy az egész világra egy eresztést akarnak szétszórni az adaptert cserélgetve a csomagolásban attól függően hogy az adott területen hány volt, meg milyen konnektor a szabvány a hálózatban, ergó kis darabszámban gyártják. Szervízháttér ki tudja hol lesz, meddig lesz. Szóval szerintem necces élből függetlenül a minőségétől.
Hardverlesen
-
Romvr
őstag
Hello!
Néztem mostanság hol jár a 3d és ezek a polarizált megoldások tetszenek. A Madaras üzletben néztem Samsung TV-n ilyen polarizált szemüveges műsort és lenyűgöző volt. Csak a TV árától kaptam sikítófrászt.
Ez a polarizációs technika hogy működik? A szemüveget értem az faék egyszerű, de monitoroknál mi az ami szétválasztja a jelet? Olvastam valami ezüst bevonatú monitort hogy a bevonat miatt marad meg a fény az adott polarizációnál, amit aztán a szemüveg ki tud szűrni. Na már most ha csak egy fólia kérdése az egész, akkor nem lehet venni ilyen fóliát külön és rátenni a meglévő monitorra?
A másik meg hogy jelenleg még számomra borsos 70k környékén repkednek a monitorok de az meg mind LG. Más gyártónak nincs olcsó "passzív" 3D-s megoldása?
Üdv.
Romvr
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Tubica
senior tag
Sziasztok.
Én arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy a monitorom ( Benq G900WA ) megtudja-e jeleníteni a 3 dimenziós tartalmakat, vagy a 3D-hez csak a megfelelő monitor/TV a megfelelő.Válaszaitokat köszönöm
Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Segítsetek! Melyik mmost a legolcsóbb 120Hz, 16:9 monitor? (3d nem számít, de ha az is van...)
-
t72killer
titán
Beszerezted azóta a monitort? Énis ezt néztem ki magamnak, ui. nvidiás notim van, és ezzel menne az nv 3D, hdmi-n keresztül (sajna csak szemenkénti 24Hz-en) A mellé járó vision szemüveg máshol (HDTV) is használható?
#52 pl a kolléga által említett Acer hn274hbmiiid elég jóáras a méretéhez képest. Bár 22-24 col körül tény, hogy még olcsóbbak a 3D cuccok.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz PetiBlasteR #25 üzenetére
Ez nekem is az FPS-ek átpumpálása a legégetőbb kérdés. Én ugyan az acer HN274HBMIIID-t néztem ki, amin van ugyan HDMI, de az nem bírja a 120Hz-et (a leírások alapján legalábbis nem), ergo kéne egy HDMI->dual/"másfél"-DVI átalakító, amivel legalább 1080p30Hz-es frekvencia mellett tudnék játszani. (ok, tudom, ez bőven benne van a HDMI speckóban, csakhogy a szorgalmas gyártó "kifelejtette" a monitor firmware-éből)
"Van egy laptopom aminek HDMI és VGA kimenete van. Ez mellé van egy samsung 2233Rz monitorom aminek csak DVI kimenete van. Ez a monitor 120Hz re képes, de ehhez Dual Link DVI-D kell neki. Tudom-e csatlakoztatni valahogy a laptopomhoz, hogy működjön 120Hz-en?"
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
alibaba78
őstag
Jo estet!
Ugy dontottem, hogy meglepnem magam egy passziv 3d monitorral, de nem tudok egyetlen helyet sem, ahol ki lehetne probalni oket, ezert leginkabb velemenyekre utaznek. Tud vki ilyet, lehetoleg 27"-es meretben, amelyik 100k, vagy az alatt van, es hasznalhato? Ha nem, melyik a meretben legkozelebb allo, ami tenyleg megeri az arat? Elore is koszonom a tanacsokat!
-
Baloghjanos
tag
sziasztok nemrég vettem egy samsung s23a700d monitort egyszerüen csak 60 hercre tudom tenni nem engedi a 120 hercet lehetséges hogy a hdmi kabel csak enyit bir ?
"Hogy én mit akarok? A világot, fiacskám, a világot!"
-
joca1
tag
válasz Baloghjanos #58 üzenetére
Szia.igen szerintem bár nem maga a kábellel van gond szerintem hanem a monitoron lévő hdmi kimenettel.Úgy tudom,hogy csak hdmi 1.4a-kimenettel működik.
Használd dvi-on keresztül,úgy meggyógyul. -
rambustibi
őstag
Valaki használ és van már tapasztalata az Asus VG278H 3D-s monitorral?
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Baloghjanos
tag
sziasztok nemrég vettem egy samsung sa700d 3d monitort sajnos nem találtam kifejezeten erre topicot ezért itt kérdezem
mostanság a szemüvegem film kőzben kikapcsol.
probálom visza kapcsolni piros-zőld felváltva világit azt enyi ezt párszor aztan megint megnyomom 3d szemüveg csatlakozása a monitorhoz megint jo 20-30 percig.
azt hitem az elem merül vettem bele elemet elméletileg jo bele megnézte a csávo 2025 3v szval jonnak kéne legyen beleteszem egyszer bevilágit zőlden aztan piros és enyi nem is mükődik vele ez valami hiba vagy én rontok el valamit?
-
Baloghjanos
tag
ha esetleg valaki pesten lakik és ért a 3d monitorokhoz pontosan a samsung sa700d hez és eljőne a polus kőrnyékére egy kicsit bealitani elmagyarázni mit és hogy kell ezen csinálni hogy mükődjőn normalisan kap tőlem 2 rongyot privibe megtalál
-
baloghzr2
tag
Sziasztok,
Melyik 3d monitort ajanlanatok?
LG 2342P cinema 3D vagy HP 2311GT????
Egyebkent annyi kerdesem lenne,mert az elozo hozzaszolasokban nem derult ki,hogy ugy tzdom,higy barmikor atkapcsolhatok 2d-bol 3d-re!Na most ez azt jelenti,hogy barmelyik jatekkal 3d-ben tudok jatszani vagy barmilyen filmet 3d-ben tudok nezni?
Elore is koszi! -
avisti
csendes tag
sziasztok van egy samsung sa700d 3d monitorom kaptam hozzá szemüveget is első percekben szépen mükődőt megnéztem vele avatart
aztan idővel ki be kezdet kapcsolni a szemüveg azt hittem lemerült a ellem benne vettem bele egy zsir uj ugyan olyan elemet azota amiota megprobálom bekapcsolni 1 et villog zőlden aztán pirosan és enyi nem vált át 3dre pedig a monitor át van téve 3d re valakinek valami őtlet tipp ?
-
TXT
őstag
Segitseget szeretnek kerni toletek.
Eyefinity tobb monitoros megoldashoz keresnek 3D-s olyan monitorokat, ami 3D-ben is tudja a FullHD-t. Ezen kivul ami meg szempont lenne, hogy a monitor kavaja a leheto legvekonyabb legyen, hogy az osszeillesztesnel ne legyen zavaro. Ami jo lenne mindezek melle, bar nem tudom, h a ma elerheto es valoban hasznalhato es elvezheti 3D megoladok kozt van-e/vannak-e mar olyan modellek, ami IPS panelesek, tudjak az elforgathato portre (vagy pivot) modot is 3D-ben, illetve mindezt lehetoleg AMD/ATI vga-kkal, konkretan 3db 6970-nel. Leteznek ilyen igenyekhez hasznalhato modellek ma, illetve milyen megoldas lenne a leghasznalhatobb erre a celra? -
TXT
őstag
Hűűű, de megy ez a topic....
-
Regalis
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 3D-s monitort!
Ki is szemeltem 2 példányt! Asus VG278H és Samsung T27A750.
Van valakinek tapasztalata ezekkel? Melyiket ajánlanátok?
Az Asus valamivel jobb 3D-ben, viszont írták, hogy 2D-ben annál rosszabb.
A Samsungról sajnos nem találtam tesztet.
Ennél annyi a pozitívum hogy tuneres, tehát kapsz egy 3D tévét is, ami azért nem rossz.Nagyjából egy árban vannak.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Mi a helyzet a korszerű LG LED IPS monitorokkal? Ugyanolyan közép-semmilyen feketéje van, mint a tévémnek (LG LV4500), vagy normális? Azt hallottam, hogy a LED-esek feketéje még az általános CCFL TN monitoroktól is elmarad, nemhogy a jobbféléktől. Nyilván minden dinamikus hülyeséget kikapcsolva. Most Samsung F2380 monitorom van, egyelőre meg vagyok vele elégedve, ennek korrekt a feketéje (igaz a feketén sötét dolgok a TN-re emlékeztető halványulgatásokat produkálnak), tetszenek a színei, az utánhúzása még nem zavart játék közben se. Ha leváltanám ezt a monitort, akkor egyedül azért, hogy 3d monitort vegyek... LG BN-D2343P-t nézegettem, nem tudom, hogy van-e róla már prohardveres teszt/beszámoló/bármi, vagy más megbízható teszt Egyáltalán honnan lehetne ezeknek kitudni az állókép kontrasztarányát (dehát a nem háttérvilágítás-mahinálósat, hanem a kijelző natívját)? Edge-LED még a divat, vagy már mátrix?
PS: akkor lennék csak hajlandó lecserélni a jelenlegi monitoromat, ha az új monitor 2d megjelenítésben, kikapcsolt dinamikus kontraszt"javítással" szebb képet ad (nagyobb vagy legalább ugyanilyen dinamikát, hasonlóan mély feketét, hasonlóan normális színeket). Ehhez vagy kéne venni egyet és ha nem tetszik pofátlanul visszaküldeni (magamat ismerve ha nem volna hardveresen baja úgyse küldeném vissza...), vagy kéne, hogy árulják Tarjánban (esélytelen...), vagy jó lenne egy megbízható, eléggé részletes teszt róla.
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz spidersoft #69 üzenetére
Azt írja, hogy ezeknek 1000:1 a kontrasztaránya... az előző TN paneles monitoromnak 700:1 (2k:1) volt, a mostaninak meg 3000:1 (150k:1), tehát valahol a kettő között, de inkább a TN-hez hajlik. Fényereje 250 cd/m², ami megegyezik a TN-eknél szokásossal, a mostaninak 300cd/m², de 2d-ben nem szükséges ez a nagy fényerő, viszont 3d-ben a polárszűrő miatt nem lenne rossz némi tartalék... (úgy 100cd/m²-t ígér a gyártó).
Az adatok nem valami meggyőzőek... :/
-
KalocsayMate
csendes tag
Szervusztok lenne egy kérdésem: Játékhoz milyen 3D Monitort ajánlottok ami maximum az 50k-t haladja meg. Annyi lenne csak a kérésem, hogy szemkímélő változat legyen és lehetőleg térben látszódó monitor legyen és nem csak az a 3D-re konvertált (vagy valami ilyesmit írtak). A videókártyám egy Geforce GTX 670. Előre is köszönöm a válaszokat!
U.I: Elnézést, hogy 4 hónap után postolok, de elég fontos lenne számomra.
[ Szerkesztve ]
-
cskj1
tag
Udv
en is 3d monitort keresek de latom senki sem ajanl semmit[ Szerkesztve ]
"Life isn’t about waiting for the storm to pass… It’s about learning to dance in the rain."
-
cskj1
tag
"Life isn’t about waiting for the storm to pass… It’s about learning to dance in the rain."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- ITEK Gamer Monitor 29" Vadiúj 6hó jótállás+ Áfás Számla!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest