Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  LG monitorok

(#1251) bodrik11 válasza I3EI\ICE (#1250) üzenetére

bodrik11
(fanatikus tag)

köszi szépen az infót:) :R

Csak egyvalami van, amit a kutyám jobban szeret a vakarózásnál: a szomszéd anyósának ijesztgetése.

(#1252) 1nsan1ty

1nsan1ty
(lelkes újonc)

Ezzel a hsz-el egyet tudok érteni. [link]

Most az asztalomon áll a TN-es monitorom és ez az LG ips236v és sajnos csalódtam benne minden tekintetben. Sem a színei sem a betekintési szöge nem jobb mint a TN es W2252v monitromé. A feketéje az egy vicc. Az Leginkább kékes lilás. (a színei kalibrátak). A sarkoknál főleg. ÉS ami gáz hogy ez szemből is észrevehető. Gondolom a gyér bevilágítás miatt. Lehet hogy a TN panelesnél oldalról nézve a színei fakulnak kicsit, meg sötétül...ok ezt ismerjük. Ennél az ips-nél oldalról nézve viszont már az egész kékes lilás fátyolban úszik. mivel sötét hátterem van így jól látszik és ez sokkal zavaróbb mintha csak sötétebbé válna. megpróbálhatok képet csinálni ha valakit érdekel. Persze ez az ips monitor nem egy több százezres eizo kategoria ezt el kell fogadni... viszont ebben az esetben nem is azzal hasonlítottam össze. Tehát vigyázzon mindenki mennyire dől be az egyes dícséreteknek a monitorral kapcsolatban, mert lehet hogy nem fedik igazán a valóságot. És figyeljenek az olyanok hozzászólásaira is akik előtérbe helyeznek egy TN es monitort egy ilyen olcsóbb ips-es monitorral szemben.

üdv

(#1253) 1nsan1ty válasza 1nsan1ty (#1252) üzenetére

1nsan1ty
(lelkes újonc)

[link]

Nagyjából ilyesmire gondolok, (ez ips231p de ha jól tudom a panel és belső megegyezik az ips236v-vel) Bár ez üres képernyő de nagyon jól látszik a probléma. Namost ha ilyen szögből nézzük a monitort ahogy kb a bal oldali képen van és van is rajta valami akkor azt szinte alig látni. Főleg ha sötét tónusú kép, filmjelenet, vagy játék, stb az. Az ips panel színbeli előnyét ez a világítás teljesen tönkre teszi. Angolul a problémát "Backlight bleeding"-nek hívják. Nem tudom hogy a komolyabb ips paneleknél is előfordul-e ez. Ezért kérem aki jártas benne az írja meg.

[ Szerkesztve ]

(#1254) I3EI\ICE válasza 1nsan1ty (#1253) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

Ez a lilás bevilágítás nagyon tipikus, ugyanezt produkálja a 236V is, de azt azért hozzá kell fűzzem a képhez, hogy a fényképezők ebben nagyon sokat "csalnak" az ips panelek kárára, szabad szemmel messze nem ilyen súlyos a jelenség, mint a képeken.

Nekem egy H-IPS paneles Green GL-TG24TW-m van, amiben szintén LG panel dolgozik (így legalább nem leszek offtopik ezzal a monitorral. Maga a bevilágítás ennél a monitornál enyhébb, és nem lilás, hanem tiszta szürkés, tehát csak világosabbak kicsit a sarkok.

HAmarosan töltök fel fotókat.

(#1255) I3EI\ICE

I3EI\ICE
(újonc)

Íme a Green monitor fekete képernyős fotói (itt is csal a fényképező, szabad szemmel lényegesen enyhébb a jelenség, és egyáltalán nem kékesek, teljesen szürkék a bevilágítások):

Backlight bleeding 1

Backlight bleeding 2

Backlight bleeding 3

[ Szerkesztve ]

(#1256) I3EI\ICE

I3EI\ICE
(újonc)

Akkor már feltöltöm azt is, hogy hogy fest a H-IPS képe egy TN paneles monitor mellé állítva. Megjegyzem, ez a legjobb színkezelésű TN monitor, ami valaha az asztalomon volt (Asus VH222D), átlagos esetben sokkal nagyobb lenne az eltérés a két monitor közt.

H-IPS vs. TN+Film

[ Szerkesztve ]

(#1257) olahtamas

olahtamas
(újonc)

Sziasztok!
Most jött meg az új IPS236V-m. Vmi itthoni kalibrálást nem tudtok küldeni nekem? Nem akarom elvinni kalibráltatni.
Főleg fotókhoz kéne vmi jó beállítás.

Segítséget előre is köszönöm!!!

(#1258) I3EI\ICE válasza olahtamas (#1257) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

(#1259) old_artist válasza olahtamas (#1257) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Esetleg ezeket a teszt árbákat is használhatod ...

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#1260) I3EI\ICE válasza avilon (#200) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

a D-Sub kábelt én mindenképp megpróbálnám.

(#1261) I3EI\ICE válasza 1nsan1ty (#1252) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

Légyszi, ha módodban áll, csinálj fényképeket, hogy fest egymás mellett a két monitor. Megnéznék mondjuk egy naplementés képet szemből a két monditoron. Nem vonom kérdőre a tapasztalataid, de azért megnézném, hogy néz ki.

Elég erős háttérvilágítással tudnak jó színeket adni a TN-ek is. Nem is értem, hogy ezeken az eIPS monitorokon miért spórlnak anynira a fényerővel (oké, hogy a backlight bleeding probléma nagyobb fényerővel szembetűnőbb lenne, de egy nagy fényerejű monitoron is lehet azért lejjebb venni a fényerőből..)

(#1262) 1nsan1ty válasza I3EI\ICE (#1261) üzenetére

1nsan1ty
(lelkes újonc)

A példányt ami nálam volt már visszavittük sajnos. Tesztelésre volt nálam és ha bevált volna nekem, akkor megvettem volna. Lehetséges hogy lesz egy másik is amit kipróbálok. Vagy egy másik ips236v, vagy ips231b vagy egy ips235v. Azt még nem tudom hogy melyik. De elvileg ugyanaz a belső... Küllemre egyértelműen nekem a 235 tetszik, de hát az semmit sem jelent. Ha meglesznek mindenképpen csinálok képeket.

(#1263) I3EI\ICE

I3EI\ICE
(újonc)

HA jól emlékszem Old_artist azt mondta nekem a monitorguruban, hogy az ips236V-nek is több kiadása van, amit csak a sorozatszám első számjegyei alapján lehet kideríteni. Lehetségesnek tartom, hogy itt van a kutya elásva, mert amit én ott vettem (236V-t), az eIPS-hez képest elég jó feketével rendelkezett.

(#1264) old_artist válasza I3EI\ICE (#1263) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

:K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#1265) 1nsan1ty válasza 1nsan1ty (#1262) üzenetére

1nsan1ty
(lelkes újonc)

Egyébként nagyjából ilyen volt:

[link]

még azt sem mondom hogy sokat csalna a fényképező vagy kamera, nagyjából élőben is ezt produkálta.

[ Szerkesztve ]

(#1266) I3EI\ICE válasza 1nsan1ty (#1265) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

Hát ez tényleg durva. Nekem az a furcsa, hogy a monitorguruban vett példány -amennyire emlékszem- inkább csak a szürkés lilás bevilágítást produkálta oldalról, azt is sokkal enyhébben, mint ezen a videón látni. Ez az aranysárga bevilágítás nekem a Dell U2311H-ról ismerős inkább.

Most már majdnem biztos, hogy valami régebbi kiadás járt Nálad. Old_artist mondta is, hogy az első verziók botrányosan rosszak voltak belőle.

Az a 236V, ami nálam járt, elvileg az aktuális legújabb verzió volt (2011 decemberen), és emlékeim szerint messze nem voltak ilyen súlyos bevilágításai. Emlékszem, még meg is kérdeztem old_artist-ot, hogy nincs-e rajta dinamikus kontraszt, mert akkor ott (szemből persze) elég jónak tűnt a feketéje, olcsó (úgy értem nem Dell) eIPS létére.

Az általam emlegetett 236V édesapám karácsonyi ajándéka volt. Ritkán járok nála, de most már nem hagy nyugodni a téma, szerintem hamarosan meglátogatom egy kamerával a birtokomban, és felveszem, hogy azon hogy néznek ki ezek a dolgok.

Old_artist, megkérhetlek, hogy leírd ide közösbe (mindenki tanulságára) az IPS236V sorozatszámának, és várható minőségének pontos összefüggéseit?

(a majdani kis "teszthez" én is mellékelem majd apám monitorának sorozatszámát)

(#1267) 1nsan1ty válasza I3EI\ICE (#1266) üzenetére

1nsan1ty
(lelkes újonc)

az enyém a service menu szerint 2011. júniusi modell volt.

(#1268) 1nsan1ty válasza 1nsan1ty (#1267) üzenetére

1nsan1ty
(lelkes újonc)

ahh valamit kevertem. októbert akartam írni, de valami megkavart :)

(#1269) JONAS77

JONAS77
(fanatikus tag)

Sziasztok, egyre erősebben látom ezeket a csikokat a monitoromon, mik ezek?
Talán pixelhiba? Vagy kezd behalni a képcsövem? Egy LG Flatron W2261WP-m van,
több mint két éve vehettem. Találkozott már valaki ilyennel:

Opel Astra OPC - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 4

(#1270) peet7

peet7
(újonc)

Üdv!

A minap vásároltam egy LG W2240S típusú monitort és akadt vele egy kis problémám. Mivel 22 colos ezért elég nagy ugye a kép. Na most, kikapcsolom a gépet, és a következő bekapcsolás után a monitor nem a teljes képernyő szélességet adja, hanem jobbról-balról van egy kis behúzás, mint mikor "összeszűkítem a képet", valamint a tálca sem látszódik. Aztán kinyomom a monitor kapcsolóját, újból bekapcsolom és már jó is, teljes a képe ahogy kell.
Valaki tudna segíteni, elég idegesítő, mivel új monitorról van szó!

Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#1271) Nico Bellic

Nico Bellic
(újonc)

Sziasztok.

Valaki meg tudja nekem mondani az új LG DM52-es monitorok mikor jelennek meg, kiállításokon (CES 2012, CEBIT) elméletileg már bemutatták ezt a családot de az érkezésről semmi hír :( .

(#1272) I3EI\ICE válasza Nico Bellic (#1271) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

Nemzetközi fórumokon is láttam már hasonló kérdéseket a beharangozott 3D-s IPS monitorokról, de egyelőre sajnos úgy tűnik, senki nem tud semmit. Én is nagyon várom már, hogy piacra kerüljenek, még ha ugyan erős a gyanúm, hogy nem lesz 100 alatt egyik se...

[ Szerkesztve ]

(#1273) _stick_

_stick_
(senior tag)

Üdv!
L1954TQ (LCD) Monitorom van, ATI HD 5830-al HDMI kábellal összekötve.
Van a monitoron egy AUTO/SET gomb, ahol helyére igazítja a képet.
Mikor ezt a gombot megnyomom, egy DIGITAL VIDEO INPUT NO ACCES felirat fogad és nem csinál semmit. Hol keressem a hibát?
:R

Szerk: sőt a horizontal/vertical és a clock/phase állítási lehetőség is inaktív :F

[ Szerkesztve ]

(#1274) Faterkam válasza _stick_ (#1273) üzenetére

Faterkam
(fanatikus tag)

Az Auto Set csak akkor működik szerintem, ha sima VGA (D-sub) kábellel van összekötve. Digitális összekötésnél nincs jelentősége!

(#1275) _stick_ válasza Faterkam (#1274) üzenetére

_stick_
(senior tag)

Igen, közben utána olvastam és valóban így van.
Köszönöm!

(#1276) Wrathrash

Wrathrash
(újonc)

Üdv!

Mit gondoltok az LG IPS226V-ről? Van valakinek tapasztalata vele? Azt látom hogy a nagytesókkal vannak gondok...

(#1277) vilmaboy

vilmaboy
(fanatikus tag)

Megpróbálom ebben a topikban... másikban nem kaptam választ a problémára.

Lenne egy olyan problémám, hogy egy LG tvt használok néha monitorként sima 15 pólusu monitorkábellel összekötve. A gondom az, hogy filmnézés közben hol gyakran, hol ritkábban kikapcsol a monitor egy időre. Úgy értem, hogy elmegy a kép, mint ha powes save-re nyomná magát, majd rájön, hogy megy rajt egy film és ismét rávávl RGB.re és folytatódik a film... Hol 2-3 percenként adja ezt elő, hol 20 percenként. Mi lehet a hiba oka?

Kommenteket előre is köszi! :R

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#1278) FireFox1996 válasza Wrathrash (#1276) üzenetére

FireFox1996
(kvázi-tag)

LG IPS226V-om nincs, de LG IPS236-osom van. Ipontól vettem kb 2 hete. Az első db-nál otthon kiderült, hogy 2 pixel hiba volt benne, másnap visszavittem (szombat volt), hétfő délutánra már kicserélték egy másikra. Ezen is volt egy pixel hiba, de mivel szélén volt, és elég nehezen lehet észre venni, úgy döntöttem, hogy megtartottam magamnak :)
(a monitoromon gyártási dátuma 2011.oct.)
Eddig semmi beállítást még nem végeztem rajta, csak betöltöttem ICC profile-okat, és így használlom egynelőre.
Semmilyen zavaró tapasztalatom nincs, se oldlaról, se sarokon sincs semmilyen sötétedés, világítás vagy egyéb, ami zavarna...
Előtte egy Samsung BX2431 LED monitorom volt, 1 éves korában lecseréltem erre az LG-re. A samsung színe sokkal jobban tetszett, világosabb (még 1egyszer hangsólyozom: semmilyen beállítást még nem végeztem rajta az LG-n, csak gyári ICC profile-t használom). A samsung-gal többször volt az a gond, hogy a monitoron látott képeket kinyomtatva nem azt mutatja a papíron. Azért is cseréltem le LG-re. De LG-vel még nem tudtam így kipróbálni a képeket, majd írok még, ha odáig jutok.

Full hd filmben különbséget nem igazán éreztem a 2 között. Élvezhető.
NFS vagy DIRT 3-at játszottam mind2-n, kb ugyanúgy élvezhető mind2-n (samsung 2ms, LG meg 5ms)

Beüzemeltetésnél votl egy kis Power saving mode probléma a HDMI kábellel (DVI, VGA-val simán ment), semmi extrát nem csináltam, kihúztam a hdmi-t és újra bedugtam, és onnantól kezdve tovább megy mai napig hiba nélkül :) A LG saját driverét csak utána tettem fel (windows 7 64bit), és most már látja is, hogy LG IPS236-osom van :)

[ Szerkesztve ]

Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot !

(#1279) FireFox1996 válasza FireFox1996 (#1278) üzenetére

FireFox1996
(kvázi-tag)

Egyébként nagyon jó dolog, hogy ICC profile-okkal lehet szorakozni :) be lehet tölteni egy beállítást, aztán el is lehet menteni magadnak attól függően, hogy milyen munkára használod a monitort :)

[ Szerkesztve ]

(#1280) TheBence

TheBence
(újonc)

Heló!
LG E2251T-BN monitor vásárlása előtt állok. Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék kérni, nekem eléggé tetszik, de biztosra szeretnék menni! Előre is köszi a segítséget! :)

(#1281) M1k133 válasza TheBence (#1280) üzenetére

M1k133
(kvázi-tag)

Üdvözletem!

Lenne egy LG monitorom, amit ha HDMI -vel kötök össze a géppel és ha kikapcsolom a gépet, akkor nem megy el készenléti módba, hanem úgy érzékeli mintha nem lenne bedugva semmilyen kábel és keresi a kábelt, tehát mindig ki kell kapcsolni.
Tudom hogy ez nem egyedi probléma és nem csak az LG-re jellemző, de gondoltam ha már ez a márka a monitornak akkor már itt kérdezem...

Mi lehet erre megoldás , ha van??

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv,
Miklós

--== M1k133® ==--

(#1282) jooker82 válasza M1k133 (#1281) üzenetére

jooker82
(PH! addikt)

sziasztok
LG monitorok közül,most melyket ajánljátok 50 E ft-ig....legszebb kijelző,hdmi ,szal minden legyen benne..vagy inkább használjam a tv-m??82-es... :)
ha jól tudom az LG IPS panelt gyárt....

"A játék,az nem játék"..:)

(#1283) I3EI\ICE válasza jooker82 (#1282) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

LG IPS236V

Én ezt ajánlanám, és a boltot is melegen ajánlom, amire a link mutat. Alaposan letesztelheted, "végigszaglászhatod", mielőtt dobozdba teszik Neked (mert ha a pénzzel a zsebedben megnézed, nem hiszem, hogy ott hagyod).

Gyönyörű, elegáns formatervezés, eIPS panel, ennek megfelelően a TN-nél egy fokkal jobb színek, ledes háttérvilágítás, alacsony fogyasztás, mindent összevetve szerintem határozottan best buy az általad megjelölt összegért, ha LG monitort akarsz.

Egyetlen komolyabb hátránya, az IPS-glow.

Ahogy a videón is láthatod, a kijelzőn megjelenített fekete szín erősen érzékeny a betekintési szögre. Ez -amennyire tudom- minden IPS kijelzőn jelen lévő probléma, de az olcsó eIPS paneleken nagyobb mértékben jelen van.

(#1284) Gabesz87

Gabesz87
(tag)

Sziasztok!
Van valakinek W2253 típusú monitora? Az lenne a kérdésem, hogy másnak is nehezen lehet döntögetni a panelt? Nem tudom, hogy ez általános, vagy csak az enyémmel van vmi. Újkorától ilyen, már vagy 2-3 éves a monitor, annyira nem zavar, mert nem döntögetem minden nap, csak elég szar érzés hogy ennyire erőltetni kell....

(#1285) csevede

csevede
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nem tudom, jó helyre írok-e, de megköszönném, ha tudnátok segíteni a következő problémámban.

A monitoromon nemrég elkezdtek a képernyő teljes szélességében függőlegesen felfelé csíkok mozogni. Az egész nem feltűnő, most sem látom például, akkor viszont igen zavaró, ha valami absztrakt háttér van, de játék közben is gyakran észreveszem.

Vga-t már cseréltem, ugyanazt csinálja továbbra is.

Ehhez hasonló, csak valamivel halványabb és nem kell hozzá a brightnesst tekergetni.

Előre is köszönök bármilyen építő jellegű hozzászólást, hogy esetleg mi lehet a hiba, monitor hibája-e egyáltalán, tapasztalt-e már valaki hasonlót, mi lett a megoldása és forintban kifejezve mibe került neki.

Köszönöm előre is! (LG W2234S)

:R

(#1286) SSwift2

SSwift2
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Vettem egy IPS236v monitort és lenne egy problémám.
Ha DVI-D-vel próbálom használni a monitort és nem telepítem a videókártya szoftverét, (tehát szabványos vga-nak ismeri fel a windows), akkor betölt a windows, de ha telepítem a szoftvert és drivert awindows logónál elakad és nem talál jelet a monitor. Vga kábellel tökéletes minden.
Eléggé bosszant a dolog, szerintetek mitől lehet ez? Már próbáltam mindent állítgatni, de sehogy sem jó.
A videókártya egy MSI H61MA-E35 alaplapba és Celeron G530-ba levő kombó.

(#1287) FireFox1996 válasza SSwift2 (#1286) üzenetére

FireFox1996
(kvázi-tag)

Monitor driverét feltetted ?

(#1288) SSwift2 válasza FireFox1996 (#1287) üzenetére

SSwift2
(kvázi-tag)

Igen fel van téve minden driver.

(#1289) FireFox1996 válasza SSwift2 (#1288) üzenetére

FireFox1996
(kvázi-tag)

Nincs ötletem. Nekem a HDMI-vel hasonlót csinált (DVI-vel simán ment...), feltettem a monitor driverét, és vhogy meggyógyult a probléma.
LG ügyfélszolgálatot hívd fel. én is azt tettem, és elsőre driver telepítést javasoltak... Garanciás a monitorod, van rá esély, hogy csinálnak vmit vele...

(#1290) SSwift2 válasza FireFox1996 (#1289) üzenetére

SSwift2
(kvázi-tag)

Vettem egy HDMI kábelt, ezzel működik. Viszont Digitális televízió IPS236-nak ismeri fel a monitort. Ez normális így? Továbbá a Fortemanagerbe semmit nem lehet állítani ha HDMI-n van.

(#1291) FireFox1996 válasza SSwift2 (#1290) üzenetére

FireFox1996
(kvázi-tag)

Miután LG driverét tettem fel, már rendes LCD monitornak látja.
Nem tudom, hogy miat akarsz beállítani a Fortemanagerben/HDMIN-n ?!

(#1292) lipido

lipido
(fanatikus tag)

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni LG W2363D-PF -vel kapcsolatban. Vélemény, tapasztalat érdekelne elsősorban, illetve hogy a passzív 3d vagy az aktív 3d a jobb?! Válaszokat előre is köszönöm!

Inkább utálj azért ami vagyok, mintsem szeress azért, ami nem!

(#1293) I3EI\ICE válasza lipido (#1292) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

Sok tesztet végigböngésztem 120Hz-en monitorok kapcsán, és a kategóriában az egyik legjobbnak tűnt nekem. Szerenék is venni, de egy 50.000Ft-os lehetőségről lemaradtam, 70-et meg nem adnék ki egy TN-re akkor sem, ha 120Hz-es. A passzív 3D a felbontás felezésével jár, az aktív, meg 60Hz-en vibrál. Utóbbi engem tutira zavarna, mert a 60Hz-es üzemmódban használt crt-k is zavarták a szemem. Bár itt a két szem által látott kép felváltva "villódzik", így talán kevésbbé szembetűnő. Nem is elsősorban a 3D miatt venném meg a W2363D-t, hanem a 120Hz miatt. A 100Hz-es crt-m után el tudom képzelni micsoda élvezet lehet 120Hz-en játszani (feltéve ha az adott felbontáson a számítógépünk meg is tud jeleníteni annyi képkockát az általunk kedvelt játékokban)...

további szubjektív infók helyett itt a legátfogóbb teszt, amit a monitorról találtam.

Visszatérve a 3D-re, van egy nintendo 3ds-em, ami szemüveg nélkül passzív 3d-t használ, ami szintén a felbontás felezésével jár, és azt kel mondjam, meglepően kicsi a különbség, mármint látni, hogy kicsit elmosódottabb a grafika, amikor 3D-re kapcsolok rajta, de nem annyira szembetűnő, mint látatlanban elképzeltem. Szerintem ha csak a 3D miatt vennéd a monitort valószínűleg jobban járnál a passzívval, de mivel egyiket sem láttam még saját szememmel (a 3ds-t leszámítva), ezzel a véleménnyel sem mész sokra.

(#1294) lipido válasza I3EI\ICE (#1293) üzenetére

lipido
(fanatikus tag)

Köszönöm ! :R

Inkább utálj azért ami vagyok, mintsem szeress azért, ami nem!

(#1295) Jamby18

Jamby18
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hali!
Akadt némi gond az LG IPS236 monitorommal. Tegnap délelőtt vígan ment minden, a gépet is szabályosan kikapcsoltam, délután mikor hazaértem, bekapcsoltam a gépet és a monitort, vártam, hogy a "VÁRJON" és a jelszó beírásakor már adjon képet (mint ahogy ennél a típusnál szokás).
De még a gép se töltött, a gyári prociventi pedig hangosan pörgött, azt hittem a vinyó nem érintkezik jól vagy a ram esetleg a vga mozdult ki. "Átmozgattam mindent de továbbra se tudtam behozni a windowst.
Elővettem hát a régi CRT-t hip hop kattant is zöldre váltott a ledje és bootolt a gép.
Nem tudom most hogyan tovább, még nem találkoztam ilyen géppel ami a monitor miatt még bootolni se volt hajlandó.
Érdekes az LG tápellátó része jó lehet mert bekapcsoláskor a LG logo és a power saving mód aktiválódik, de jelet nem kap.
Van ötletetek mi lehet ez? DVI-DVI kábellel van összekötve.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

Amit szeretnék véghez vinni: Érettségi(szept 1.), C,D jogsi, Buszvezetés :)

(#1296) Jamby18 válasza Jamby18 (#1295) üzenetére

Jamby18
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na megoldódott, megcseréltem a DVI csatlakozót. :)

Amit szeretnék véghez vinni: Érettségi(szept 1.), C,D jogsi, Buszvezetés :)

(#1297) PrinceHerceg

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

Sziasztok Mindenki !

Én is azt vallom magaménak hogy halál a TN+ Film paneltípusra és egy BenQ M2200HD-t szeretnék cserélni valami jóféle IPS paneltípussal szerelt monitorra !

2 kiszemeltem akadt:

LG IPS236V vs Dell UltraSharp U2312HM

Ezen 2 típusról azt olvastam hogy míg az első LG versenyzőnk natív 8-bites színátfedéssel bír az utóbbi csak 6-bites színturbosítást tud felmutatni (FRC eljárással), ha jól írom.. :B

Egyedüli többletpontot a 300cd/m2-es adata ad a DELL-nek az LG 250 cd-val szemben (nagyon nagy ez a különbség, azt nem tudom, mondjátok meg Ti szakik) viszont az LG-n van HDMI bemeneti port is ami Nekem ugyancsak fontos lenne !

Namár most eddig nem is lenne kérdéses hogy melyiket vegyem meg, csak hát...

Ami az LG IPS 236V-től eltántorít az az hogy sok helyen olvastam hogy szörnyen rosszak a feketéi ennek a szépségnek ( vagyis hogy belilásodik de kegyetlenül ha oldalról nézi az ember, ami ugye Achilles-sarka az IPS paneltípusnoknak, de ennek az LG készüléknek főleg, mit tudtok Nekem erről mondani ? :F

Ez a jelenség volna az:

[link]

Ahogy hallom ennek a típusnak vannak szériái amelyekből a régebbi a rosszabb, ez tényleg így van, esetleg Valaki ? Egyedül ez az a tény ami Engem visszatart a vásárlástól !

Ti mi szépet tudtok Nekem elmondani a Ti kipróbált szemszögetekből ? :U

Kérlek benneteket segítsetek mert nagyon elvagyok most veszve... :O

Köszönet előlre is és bocsássatok meg a sok sor miatt de szerettem volna ha teljes mértékben átlátjátok az Én szempontjaimat is ! :))

[ Szerkesztve ]

♫ X-Fi ♫ ¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\o=d[(^ ˛ *)]b=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿¯ ♫ Xtreme Fidelity ♫

(#1298) PrinceHerceg

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

+ a DELL-nek álítólag megbízhatóbb az elektronikája stb, Ti mit mondtok ?

:C

♫ X-Fi ♫ ¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\o=d[(^ ˛ *)]b=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿¯ ♫ Xtreme Fidelity ♫

(#1299) I3EI\ICE válasza PrinceHerceg (#1298) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

Az IPS236V is csak 6 bit+FRC.

Sajnos nem láttam még egymás mellett a kettőt (sőt az U2312HM-et csak futólag láttam kétszer), de mernék fogadni egy kisebb összegben, hogy a Dell egy fokkal szebb képet ad mint az LG.

A helyedben nem költenék 50+ ezret eIPS monitorra, miközben most egy jó húszassal többért vehetsz H-IPS monitort is ( http://hardverapro.hu/apro/hp_lp2475w_h-ips_1920x1200_adobergb_wcg_2/hsz_1-200.html ) A betekintési szögeik az eIPS-eknek is nagyon jók, de a színterük csak egy fokkal nagyobb, mint a TN-eknek. Egy 102% WCG-s monitor mellett az eIPS majdnem ugyanolyan gagyinak tűnik, mint egy TN.

(#1300) PrinceHerceg válasza I3EI\ICE (#1299) üzenetére

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

Hát a pénz sajnos nagy úr Nálam is akkor nincs mit tenni, egyébként bűn ronda a linkelt HP...

Azért bízom benne hogy valamivel csak jobb lessz majd az LG IPS panelja mint a volt BenQ M2200HD-m TN+ Film gyalázata, nem ? :B

[ Szerkesztve ]

(#1301) I3EI\ICE válasza PrinceHerceg (#1300) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

Persze, akármelyik TN-nél jobb az IPS236V, de nem nagyságrendekkel. Ha ennyire érzékeny vagy a külcsínyre, megértem, hogy ezzel a monitorral szemezel, szerintem is nagyon szép a kasznija. Engem az IPS236V-ben az zavart nagyon, hogy egyáltalán nem tudtam úgy bekalibrálni, hogy se a legsötétebb árnyalatok ne vesszenek el, se a világosak. Ebben nagyon emlékeztetett a TN-ekre, de a színei azért egy fokkal jobbak, a betekintési szögek (a fekete kivételével) meg sokkal jobbak mint bármelyik TN-en.

A Dell U2312HM-nek a ccfl háttérvilágítású elődje (U2311H) járt csak az asztalomon, na annak nem voltak ilyen sötétárnyalatos gondjai, az egy nagyon eltalált monitor volt. Néha felbukkan egy- egy U2311H az aprón 40 körüli áron, szerintem azzal járnál a legjobban. Arról nem beszélve, hogy a Dell monitorokhoz öröm hozzányúlni. Jól ki van találva az OSD, sötétben is seperc alatt beállítod rajta amit csak akarsz, és ahogy hozzányúlsz, érzed az anyagán a minőséget. A döntögetés, meg forgatás is egy kézzel végezhető, nyekergés, meg visszarugózás nélkül.

(#1302) gabesszg

gabesszg
(kvázi-tag)

Sziasztok, bár nem monitor hanem tv (106cm full hd) ha kell tipusszám akkor azt is írom. Az lenne a problémám hogy olyan filmjelenteknél, ahol gyors változás van ott néha vízszintes szerü csikok "uszkálnak" a kijelzőn.Mi lehet a baj?Továbbá még olyan problmémám lenne, hogy vgan van most összekötve a géppel (külön vid kari nincs hanem hd3000 intel) így szép alapbol a kép de ha hdmi-vel kötöm össze akkor kásás és rondább lessz a kép erről ha kell fotót is csinálok ,hogy érzékeltessem a problémámat.Ha esetleg rossz topicba írtam akkor sry légyszíves írjátok hol lenne jó, aki meg tudna segíteni ebben az ügyben annak köszönöm előre!

(#1303) Cseri0058

Cseri0058
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Van egy LG M2362D tipusú monitor tv-m.
Olyan problémám lenne hogy elméletileg támogatja a 75hz de valahogyan nem engedi beállítani csak 60hz engedi.
Hogyan lehet elő csalogatni belőle a 75hz-t?

Battlelog: Cseri-HUN-

(#1304) I3EI\ICE válasza PrinceHerceg (#1300) üzenetére

I3EI\ICE
(újonc)

Ha még nem vettél monitort, nagyon ajánlom ezt. Ha a színhűség is számít valamit a formatervezés mellett, akkor ezt nem bánnád meg.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  LG monitorok
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.