Aktív témák
-
Tomhal
tag
Ebben a király utcában lévő bolt pontosan mivel foglalkozik? Ott meg lehet hallgatni a hangfalakat?
Milyen Hi-fi s hangszóró márkák vannak? -
Tomhal
tag
Most már énis elkezdtem kacsingatni a Hifis kategória felé, hamár mindenki azt mondja hogy ebben az árban már sokkal jobb mint egy PC-s.
Viszont lenne pár kérdésem:
1:nem tudom hog 10 ezerből, ahogy emvy írta tényleg kijön-e egy jó erősítő használtan (neten nézegettem erősítőket, a legolcsóbb amit eddig találtam az 50ezer volt ) Egyerősítő vásárlásakor mit kell figyelembe venni?
2.Van-e olyan Hifis hangfal ami olcsó de van benne erősítő? (helytakarékosság miatt)
3.Tudtok-e olyan hifi hangfalról ami szépen szól de minél kevesebb Wattos (gondolom ezel eggyütt mérséklődik az ára is). Picikét pocsékolásnak érezném ha vennék egy 100 W-os hangfalat ha ennek kb max az ötödét használnám ki.
3.Érdemes e hifis hangfalat venni, hogyha egy Iriver imp 550-es discmanről akarom hallgatni? Egyáltalán ha egy ilyennel hallgatom lesz különbség monsjuk egy jobb pc-s hangrendszerhez épest?
Meg lehet -e azt oldani hogy az erősítőt jackes kábelen tudjam rádugni a discman fülhallgatóbemenetére? -
Tomhal
tag
Magyarán hogy összegezzem az itt elhangzott eddigi véleményeket jó választás az Altex 621 PC-s hangfalak közül 30 ezer forintig, de egy azonos árú hifi hangfal magasan veri?
-
Tomhal
tag
Most látom hogy anno te csináltad a 2.1-es hagnfaltesztet. Nemtudom hoyg mennyire emlékszel még rá, de te ezt mily kötülmények között, milyen hangkeltő eszközről csináltad? Álítottál valamit eqaliserrel? Mert én a hangfalteszt alapján beruháztam egy Logitech Z 340-be és valmi siralamasan gyenge, Később colt szernecsém meghallgatni egy ozaki dotdot 300- at ami a 10-ből /2 pontot kapott és sokkal jobb volt a hangképe (egyedül basszusban volt gyengébe, de legalább nem dörmögött min a logitech). Ez hogy lehet? Vagy a Logitech egyszerűen csak Cd minőségű számokkal szól jól és az mp3 tömörítési veszteségeit ennyire megsínyli a hangmiősége?
-
Tomhal
tag
Szerinted az Altec 621-es jó választás lennne? Mennyivel jobb mint a 321-es? Árban a kettő 8-ezer Ft-ben különbözik, a papíron kb 100 W köztük a hangerőkülönbség (ami ugye nekm nem lényeg mert a paípron 30 W logitech hangereje félig feltekreve nekem már elég). Ezeken kívül még különböznek valamiben?
A túl erős magasak azok mennyire erősek? mint egy alsó kategóriás hngfalnál, pl egí 10 ezres Ozakinák? Mit értesz azalatt hogy elválnak a mélyek a többitől? -
Tomhal
tag
Ezzel az a bajom hogy megint több mint 30 ezer, másrészt szerintem túl nagy ez a hangfalpár ahhoz hogy a polcomra felrakjam. Azt meg nem akarom hogy a lábam felől halljam a zenét. Azért tudnál adni egy lionket a hangfaladról hogy mégis mekkora, mit tud? És miért akarod eladni?
-
Tomhal
tag
A teszteket olvasgatva nekem egy altec 621-es vált szimpatikussá, az még épp belefér a bruttó 30 ezerbe. Arról mi a véleméynetek. Ennél a hangfalpárnál attól félek hogy 160W-os és emiatt a magas hangerőre lett kihegyezve és nem szól jól pl 10 W-nyi hangerőn.
Nme akarokm hoyg az legyen mint a sennheiser HD 202-es füllhalgatómnál hogy hangosan szépen szól, de halkan meg túl erős a basszus. -
Tomhal
tag
válasz
lordjancso #2 üzenetére
Ennyi pénzért kapok egy szar 5.1-et. Nekem meg jó minőség kell és zenehallgatáshoz nekem elég a 2.1
-
Tomhal
tag
Egy új hangfal vásárlására határoztam el magam. A kiválasztásához szertném kérni a segítségeteket.
Átolvastam a PH-s hangfaltesztet, de nem akarok csak az alapján választani (sajna nem találtam máshol hangfaltesztet), meg az már régen is íródott, gondolom biztos kijöttek már újabb (talán jobb) hangfalak.
10-15 négyzetméteres szobában használnám, zenehallgatásra (tuc-tuc, rock). Nem akarom nagyon hangosan hallgatni (elég lenne nekem egy 15-30 W-os zenei teljesítmény. A legfontosabb viszont a minőségi, szép tiszta, minden hangtartományban megfelelően szóló hang. Ahogy nézegetttem a hangrendszereket, jó minőségűt nem nagyon lehet kapni alacsony teljesítménnyel, úgyhogy nyugodtamn lehet több mint 30W-os csak szóljon szépen halkan is.
Eddig volt egy Ozaki Va 303! és egy Logitech Z-340 hangfalam. Ezeknek a hangképe nem jött be. Ozaki: kevés mély, visító magas hangok. Logitech: egy dörmögő medve, semmi közép hanggal. Hogyah esetleg ilyen hangfalakhoz volt már szerncsétek, akkor ehhez hasonlókat semmiképpen se mondjatok.
Fontos lenne hogy jack dugós kimenete legyen, mert discmanről szeretném halgatni. (Gondolom egy iRiver imp 550 megfelelő hangot tud biztosíani egy ilyen hangrendszer számára)
A kinézet az a nem fontos.
A keret max bruttó 30ezer HUF lenne.
Előre is köszi a segítségért.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest