- ASUS ROG PG32UCDM: OLED csúcsmonitor tesztje
- Hisense LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- iPad topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Aktív témák
-
Tomhal
tag
Magyarán hogy összegezzem az itt elhangzott eddigi véleményeket jó választás az Altex 621 PC-s hangfalak közül 30 ezer forintig, de egy azonos árú hifi hangfal magasan veri?
-
De tényleg. Csak ugorj el, hallgass bele.
-
WN31RD
addikt
Azt ajánlom, hallgasd meg a hangszórókat, ha már Emvy felajánlotta. Még az is lehet, hogy azt mondod utána, hogy simán megéri a 27 + erősítő ára pénzt.
Ha nem hallgatod meg, akkor bizony nem tudod, miről maradsz le.
(Egyébként semmi közöm Emvyhez, és nem Jamo-fan sem vagyok. :) ) -
h-yle
addikt
Én tegnap vettem egy Logitech Z3-at. 35e-be került de kis utánnajárással van olcsóbban is. Szerintem szép hangja van csak a hangerőtől és a zene/játék típusától függően allítgatni kell a basszust. Jó hangosan szól, szinte már a fejem is leviszi :D
-
Tomhal
tag
Most látom hogy anno te csináltad a 2.1-es hagnfaltesztet. Nemtudom hoyg mennyire emlékszel még rá, de te ezt mily kötülmények között, milyen hangkeltő eszközről csináltad? Álítottál valamit eqaliserrel? Mert én a hangfalteszt alapján beruháztam egy Logitech Z 340-be és valmi siralamasan gyenge, Később colt szernecsém meghallgatni egy ozaki dotdot 300- at ami a 10-ből /2 pontot kapott és sokkal jobb volt a hangképe (egyedül basszusban volt gyengébe, de legalább nem dörmögött min a logitech). Ez hogy lehet? Vagy a Logitech egyszerűen csak Cd minőségű számokkal szól jól és az mp3 tömörítési veszteségeit ennyire megsínyli a hangmiősége?
-
válasz
lordjancso #23 üzenetére
Mondom, hogy 27. Beszélni? Hát, hangerő az van, mélyek vannak, méret van, klasszikus zenére nem ajánlom, bármi másra, főleg minihifik helyett (és pc-s cuccok helyett...) igen.
-
A 321-esnél szerintem azért jelentősen jobb.
Meg kell hallgatni.
A Jamo hifis márka, bár igazán csúcs terméke csak 1-2 van, jellemzően a konzumer kategória felett (sony, panasonic, stb.) és az ''igazi'' hifi alatt (JMLab, stb.) helyezkedik el.
Az én cuccom az egyik alsókategóriás termékük, de egy mini-hifinél még így is sokkal szebben szól, egy PC-s cuccnál meg főleg. Egyébként ha gondolod, elugorhatsz hozzám, minden kötelezettség nélkül meghallgathatod, csak hogy tudj mihez viszonyítani. -
Tomhal
tag
Szerinted az Altec 621-es jó választás lennne? Mennyivel jobb mint a 321-es? Árban a kettő 8-ezer Ft-ben különbözik, a papíron kb 100 W köztük a hangerőkülönbség (ami ugye nekm nem lényeg mert a paípron 30 W logitech hangereje félig feltekreve nekem már elég). Ezeken kívül még különböznek valamiben?
A túl erős magasak azok mennyire erősek? mint egy alsó kategóriás hngfalnál, pl egí 10 ezres Ozakinák? Mit értesz azalatt hogy elválnak a mélyek a többitől? -
Az Altec 621 egy gondja, hogy túl erősek a magasai, meg a mélyei valahogy túlzottan elválnak a többitől; de nem vészes. A 160Wot felejtsd el, nem lesz túl hangos. :))
Az enyém az ez:
Azért akarom eladni, mert komolyzenére nem igazán jó, és van egy nagyon jó erősítőm, ami mellé komolyabb cucc kellene. -
Tomhal
tag
Ezzel az a bajom hogy megint több mint 30 ezer, másrészt szerintem túl nagy ez a hangfalpár ahhoz hogy a polcomra felrakjam. Azt meg nem akarom hogy a lábam felől halljam a zenét. Azért tudnál adni egy lionket a hangfaladról hogy mégis mekkora, mit tud? És miért akarod eladni?
-
Tomhal
tag
A teszteket olvasgatva nekem egy altec 621-es vált szimpatikussá, az még épp belefér a bruttó 30 ezerbe. Arról mi a véleméynetek. Ennél a hangfalpárnál attól félek hogy 160W-os és emiatt a magas hangerőre lett kihegyezve és nem szól jól pl 10 W-nyi hangerőn.
Nme akarokm hoyg az legyen mint a sennheiser HD 202-es füllhalgatómnál hogy hangosan szépen szól, de halkan meg túl erős a basszus. -
-
5.1-eset ennyiért felejtsd el.
Biztosan nincs még plusz 10000 pénzed az ügyre? Akkor esetleg javasolnék egy normál sztereóerősítő+hangfal párost.
Ezt azért mondom, mert egyre inkább úgy tapasztalom, hogy a multimédia-hangszórók között gyakorlatilag NINCSENEK jó ár/érték aránnyal rendelkező darabok.
Ha a fenti verzió is megfelel, akkor ajánlok dolgokat. -
AceTom
aktív tag
-
Tomhal
tag
válasz
lordjancso #2 üzenetére
Ennyi pénzért kapok egy szar 5.1-et. Nekem meg jó minőség kell és zenehallgatáshoz nekem elég a 2.1
-
AceTom
aktív tag
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=62366[/L]
Itt elég sokat beszéltek hangfalakról. -
Tomhal
tag
Egy új hangfal vásárlására határoztam el magam. A kiválasztásához szertném kérni a segítségeteket.
Átolvastam a PH-s hangfaltesztet, de nem akarok csak az alapján választani (sajna nem találtam máshol hangfaltesztet), meg az már régen is íródott, gondolom biztos kijöttek már újabb (talán jobb) hangfalak.
10-15 négyzetméteres szobában használnám, zenehallgatásra (tuc-tuc, rock). Nem akarom nagyon hangosan hallgatni (elég lenne nekem egy 15-30 W-os zenei teljesítmény. A legfontosabb viszont a minőségi, szép tiszta, minden hangtartományban megfelelően szóló hang. Ahogy nézegetttem a hangrendszereket, jó minőségűt nem nagyon lehet kapni alacsony teljesítménnyel, úgyhogy nyugodtamn lehet több mint 30W-os csak szóljon szépen halkan is.
Eddig volt egy Ozaki Va 303! és egy Logitech Z-340 hangfalam. Ezeknek a hangképe nem jött be. Ozaki: kevés mély, visító magas hangok. Logitech: egy dörmögő medve, semmi közép hanggal. Hogyah esetleg ilyen hangfalakhoz volt már szerncsétek, akkor ehhez hasonlókat semmiképpen se mondjatok.
Fontos lenne hogy jack dugós kimenete legyen, mert discmanről szeretném halgatni. (Gondolom egy iRiver imp 550 megfelelő hangot tud biztosíani egy ilyen hangrendszer számára)
A kinézet az a nem fontos.
A keret max bruttó 30ezer HUF lenne.
Előre is köszi a segítségért.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- ASUS ROG PG32UCDM: OLED csúcsmonitor tesztje
- Formula-1
- Windows 11
- EAFC 25
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Battlefield 7
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest