Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz Zinho #7018 üzenetére

Az lehet, hogy a maximális fényerőt akármilyen vezérléssel is csak egy idő után éri el, de ugyebár nem max. fényerőn szokás járatni a monitorokat. 50%-os fényerő-beállításon (mondjuk) egy 50%-os kitöltési tényezőjű PWM-es szabályzással van leszabályozva a fényerő. Ha ez statikus, akkor a bemelegedéssel az 50% által nyújtott fényerő is változik. Ha viszont dinamikus, belső szenzol által befolyásolt, akkor 50% helyett először pl. 55%-ra áll a vezérlés, és onnan csökken vissza 50-re. Mint írtam, így működnek az Eizo-k, pl. az enyém is.

A LED-eknek is van bemelegedési ideje, csak jóval kisebb mértékben változik a fényerejük, mint a CCFL-nek. (Az is lehet, hogy a felmelegedéssel csökken valamelyest a fényerejük, már nem emlékszem, évekkel ezelőtt néztem LED-ek doksijait.) Nem a bekapcsolási időről van szó!

"Szerintem itt csúnya lobbizás megy, mert jó színvisszaadású fénycsövet sokkal drágább gyártani, mint RGB Ledet. Persze ez csak spekuláció..."

Nem feltétlenül, mert az RGB LED-ek (ahol egy LED-ben van a 3 szín, hogy közel legyenek egymáshoz) nem olcsók és jópár darab kell belőlük a kellő fényerőhöz. Továbbá, mivel elég kevés monitor alkalmazza őket, kis sorozatban gyártott vezérlés kell hozzájuk. Az átlagos LED-es monitorban fehér LED-ek vannak, amik szintén drágábbak, mint az egyszerű monokrom LED-ek, és ezekből is kell egy marékravaló.

Aktív témák