- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ettől lesz más a tévézés? Teszten a OneTV SoundBox
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
Aktív témák
-
old_artist
addikt
Üdv, Szia!
Igen, azért is írtuk, hogy ha majd megjön, akkor szembesülhetünk a "jóárasított" monitorok teljesítőképességével, hogy ne érjen olyan csalódás, amit a Samsung ezzel a cPVA paneles "csodájával" szembesülhettünk!
Kérdéseidre a vászok:
- Valahol a két Dell közé helyezném a "fekete felfénylését (rézsútos szögből)"
- A panel előtétje nem csak "sötétben", hanem nappal sem "zavaró", de ha a szobában az ablakkal szembe álítjuk, akkor már - mint minden monitor - élvezhetetlen! Bizoyos szempontból, engem pl. zavart eleinte, de hamar megszoktam, bár néha, mivel pont egy fehér fal van mögöttem, reggel, mikor besüt a nap, a reflexiók miatt, pl. nagyon sötét jeleneteknél, vagy fekete háttérnél van némi "tükröződése"!
- a fényerejével kapcsolatban, meglepett kalibrálás közben, hogy bizony nem elég neki a 120cd/m2-re állítani, hanem mindkét monitornál 130-133cd/m2-nél lehetett elérni a fényerő ideális beálítását, és így is 2-8%-os fényerő mellet lehetett kiváló eredményt elérni, amit láthattál a linkelésemben! Viszont meglepett a "papír fehérsége", a HP LP2475W mellé téve, sokkata fehérebb kijelzőt mutatott, mint a HP "melegebb" fehérje!
- igen, jobban örültem volna egy 10bit-es elektonika jelenlétére ebben a Green monitorban, de hát ezeket az elektronikákat bizony csak nívósabb gyártók engedhetik meg maguknak - mint említetteden kívül pl. még az Apple vagy a kivételes LG monitorok!
Mivel több órai (már vagy 30 órai) használata után egyre jobb a fekete mélysége, ezt nem tudom miért lehet - vagyis sejtem, de most, hogy újra a HP-m mellé tettem, egyre jobban eltünnek a fekete mélység aggodalmaim, természetesen még vannak különbözőségek!
Mivel ezek az LG.Display LM240WU4 panelek, még az első szériás H-IPS-ek voltak (ahogy megtudtam), ezért gondolom, hogy a Green kipucolta az LG raktárárát, és ezt szereli be a monitorjaiba, ami csak 16.7m (8-bit) Colour Depth-et tartalmaznak!
Egy 6bit+2FRC-s TN panelestől azért mérföldkövekkel jobb, nem beszélve a panel adottságaiból kiindulva!
Ha visszakérdezhetek, akkor erre tudnál példát hozni: "Csak legyen elég jó a feketéje -- tekintettel az IPS-nél szokásos felfénylés mértékére is --, mert ugye az újabb TN-ek már elég jók ebben.)
mod: holnap majd szembesülhetsz a Green-nel
-
Hexaa
aktív tag
A C-PVA-s Samut szerintem keresztbe lenyeli ...
Old_artist biztos precízen megválaszolja a kérdéseid ,de ha
gondolod személyesen is szemügyre veheted .
Amúgy azt elhiszem ,hogy a magad részéről semmire sem használnád ,gondolom lehetőséged nyílik
jóval komolyabb monitorok használatára (énse cserélném le rá az SX Eizo-mat
).Szóval látom a lényeg még neked sem tiszta ; ennyi pénzért nem kapsz jobbat
és nekem elhiheted ,hogy rengetegen vannak akiknek ez az ár a felső határ.Amúgy gratula az U2410 tesztért . Gondolom a EA231WMi is hasonlóan precízre sikerül.
Szerencsére jövőhéttől nálunk is kapható lesz ez a típus ...
Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Samsung S27R350FHU 27 IPS monitor kiváló állapotban!
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- LG 34GP63AP-B 34 ívelt 2K WQHD 160Hz 1ms Gaming Monitor Lenyűgöző játékélmény
- LG UltraGear 34GN850P-B A csúcskategóriás ívelt gamer monitor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete NBase 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K Beégett I Cam I W10 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).