Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• old_artist

addikt

válasz dezz #4786 üzenetére

Üdv, Szia!

Igen, azért is írtuk, hogy ha majd megjön, akkor szembesülhetünk a "jóárasított" monitorok teljesítőképességével, hogy ne érjen olyan csalódás, amit a Samsung ezzel a cPVA paneles "csodájával" szembesülhettünk!

Kérdéseidre a vászok:
    - Valahol a két Dell közé helyezném a "fekete felfénylését (rézsútos szögből)"
    - A panel előtétje nem csak "sötétben", hanem nappal sem "zavaró", de ha a szobában az ablakkal szembe álítjuk, akkor már - mint minden monitor - élvezhetetlen! Bizoyos szempontból, engem pl. zavart eleinte, de hamar megszoktam, bár néha, mivel pont egy fehér fal van mögöttem, reggel, mikor besüt a nap, a reflexiók miatt, pl. nagyon sötét jeleneteknél, vagy fekete háttérnél van némi "tükröződése"! ;)
    - a fényerejével kapcsolatban, meglepett kalibrálás közben, hogy bizony nem elég neki a 120cd/m2-re állítani, hanem mindkét monitornál 130-133cd/m2-nél lehetett elérni a fényerő ideális beálítását, és így is 2-8%-os fényerő mellet lehetett kiváló eredményt elérni, amit láthattál a linkelésemben! Viszont meglepett a "papír fehérsége", a HP LP2475W mellé téve, sokkata fehérebb kijelzőt mutatott, mint a HP "melegebb" fehérje!
    - igen, jobban örültem volna egy 10bit-es elektonika jelenlétére ebben a Green monitorban, de hát ezeket az elektronikákat bizony csak nívósabb gyártók engedhetik meg maguknak - mint említetteden kívül pl. még az Apple vagy a kivételes LG monitorok!
    Mivel több órai (már vagy 30 órai) használata után egyre jobb a fekete mélysége, ezt nem tudom miért lehet - vagyis sejtem, de most, hogy újra a HP-m mellé tettem, egyre jobban eltünnek a fekete mélység aggodalmaim, természetesen még vannak különbözőségek!
    Mivel ezek az LG.Display LM240WU4 panelek, még az első szériás H-IPS-ek voltak (ahogy megtudtam), ezért gondolom, hogy a Green kipucolta az LG raktárárát, és ezt szereli be a monitorjaiba, ami csak 16.7m (8-bit) Colour Depth-et tartalmaznak!
    Egy 6bit+2FRC-s TN panelestől azért mérföldkövekkel jobb, nem beszélve a panel adottságaiból kiindulva! :K

Ha visszakérdezhetek, akkor erre tudnál példát hozni: "Csak legyen elég jó a feketéje -- tekintettel az IPS-nél szokásos felfénylés mértékére is --, mert ugye az újabb TN-ek már elég jók ebben.)

mod: holnap majd szembesülhetsz a Green-nel

• Hexaa

aktív tag

A C-PVA-s Samut szerintem keresztbe lenyeli ... :K
    Old_artist biztos precízen megválaszolja a kérdéseid ,de ha
    gondolod személyesen is szemügyre veheted .
    Amúgy azt elhiszem ,hogy a magad részéről semmire sem használnád ,gondolom lehetőséged nyílik
    jóval komolyabb monitorok használatára (énse cserélném le rá az SX Eizo-mat :) ).

Szóval látom a lényeg még neked sem tiszta ; ennyi pénzért nem kapsz jobbat
    és nekem elhiheted ,hogy rengetegen vannak akiknek ez az ár a felső határ.

Amúgy gratula az U2410 tesztért . Gondolom a EA231WMi is hasonlóan precízre sikerül.
    Szerencsére jövőhéttől nálunk is kapható lesz ez a típus ...

• madgie

titán

Várjuk a NEC beszámolót! Én hónapok óta ezzel a monitorral szemezek, egyre karcsúbbnak tűnik a 19"-es Eizo :DDD

Aktív témák