- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Aktív témák
-
NightLord
tag
Az se mindegy, hogy nem natív felbontásként milyen felbontást választasz, úgy vettem észre, hogy nálam 1920*1080 natív mellett az 1280*720 az például egészen tűrhető képet ad - itt a két felbontás között pontosan 1.5 a szorzó, míg egyéb felbontásoknál, ahol a szorzó nem ilyen "kerek" szám, sokkal rosszabb az eredmény. Tehát a BENQ nél maradva játékra például egészen használható az 1280*720, ami azért lényegesen kevésbé megterhelő a VGA kártya számára. Persze itt is elsősorban olyan játékoknál nem lesz zavaró a natív felbontás hiánya, amelyekre nem jellemző a sok kisméretű képernyőn megjelenő betű, ábra, ikon stb, tehát mondjuk egy FPS teljesen jól néz ki, de peldaul WoW-ozni szigorúan csak natívban érdemes. Mondjuk utóbbihoz legalább nem kell atomerőmű, még natív felbontás mellett sem : )
-
NightLord
tag
válasz
bélanéni #2658 üzenetére
"Ember egy kicsit gondolkozz! Egy 22"-es monitoron UGYANAKKORA minden mint pl. egy 17"-esen."
Ez természetesen baromság, bár látom magad is rájöttél, de eleintézted annyival, hogy csak "elhanyagolható mértékben" nagyobb a 22"-es pixelmérete, mint a 17"-esé. Nos 7% az 7%, hogy ez elhanyagolható -e az nézőpont kérdése, de tény ami tény, hogy a 22"-esen NAGYOBBAK a pixelek, és kész." Ha feljebb mész méretben, pl. egy 30"-as monitoron minden KISEBB mint egy 17"-esen, Nézd meg egyszer ezek pixelméretét, és meglátod hogy igazam van.""
Ez megintcsak baromság, igen a 30"-ast jól kiragadtad, annál (meg még az 5:4-es 20"-asnál) speciel kisebb a dpi mint a 17"-esnél, de az összes többinél NAGYOBB."Ergó ---> ahhoz hogy mindent jól láss 30"-as monitoron, közelebbről kell nézned, mint egy 17"-est. "
Ez történetesen igaz. Csak neked nem 30"-as monitorod van, hanem 22"-es"Tehát azzal, hogy nő a monitor átmérője, nemhogy nőnek a képek, betűk, hanem kisebbek lesznek, ez a nagyobb felbontásból és kisebb pixelméretből következik."
Na ez viszont ismételten baromság, a saját magad által bemásolt táblázatból kiderül, hogy a dpi sem egyenes, sem fordított arányosságban nem áll a képátlóval."Tehát kinek rossz a szeme?" Ha a 22"-es monitorodon a betűket nem látod megfelelően legalább 1m-es távolságból, akkor szvsz neked rossz. De menj el szemészhez, majd ott kiderül.
-
NightLord
tag
válasz
bélanéni #2629 üzenetére
Őszintén mondom, hogy ha nem látod jól a 22"-es monitor natív 1600*1050 ét rendesen, akkor vagy rossz a szemed, vagy extrém távol ülsz a monitortól. Ha 1 méteres távolságról nem tudod elolvasni a betűket megerőltetés nélkül, akkor szvsz irány a szemész.
Egyébként abban, amit írsz, semmi csodálatos nincs, a 19"-es 5:4 -es (nem 4:3!!!!) TFT dpi -je kb. ugyanaz, mint a 22"-es wide monitoré.
-
NightLord
tag
Általában, ismétlem általában, és főleg D3D-s játékoknál (márpedig majdnem mind az) úgy szokott kinézni a dolog, hogy a játék egyszerűen kiolvassa a windowsból a monitortod által támogatott felbontásokat, és azokat ajánlja fel. Tehát pl. WoW-ban amíg 17"-es monitorom volt, addig 1280x1024 volt a legnagyobb választható felbontás (15.4"es notin meg 1280*800), most a BENQ-el 1920*1080. Ennyi.
-
NightLord
tag
Függ attól, hogy milyen minőségű a videókártyád D/A konvertere, valamint milyen minőségű a monitorkábeled. De továbbra sem értem hogy miért akarsz ezen megspórolni párezer forintot, ha már ugyis 40+k-t kiadsz egy monitortért. D-SUB az CRT-hez való, TFT-hez DVI, és pont.
Egyébként budaörsi MM-be állitolag most érkezett egy raklap e2200HD, 44,9K lesz az ára.
-
-
NightLord
tag
2 napja vettem én is egy ilyen monitort hirtelen felindulásból, viszont nekem is leginkább a pixelméret miatt voltak halovány kétségeim még a vásárlás előtt, azonban teljesen alaptalanul aggódtam, nekem legalábbis tökéletesen megfelel. 1-1.5 méterről gond nélkül el tudom olvasni a betűket (egyébként távollátásra -1 es szemüvegem van, de monitorhoz nem használom).
Összehasonlításul amugy a régi 17"--es monitorom magassága gyakorlatilag centire pontosan megegyezik az E2200HD magasságával, és abban is van ugyebár 1024 sor, ami minimális különbség az 1080hoz képes. Akinek tehát egy 17"-es LCD olvashatóság szempontjából megfelel, annak ezzel sem lesz gondja.
Aktív témák
Hirdetés
- Amatőr csillagászat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BG750NUXEN ) 4K NEO-QLED GAMER , HAJLITOTT! AKCIÓ!
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Black & Decker töltőt keresek
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest