-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
Nem. A 2,4 GHz-es sáv igen túlterhelt, azért, hogy kevesebb zavarás legyen, ezért érdemes lehet 1 csatorna szélességet használni (ez a 20MHz).
Azt, hogy hogy jobb, azt a gyakorlat dönti el, próbálgatni kell, én pl általában 40Mhz-en hagyom, tulajdonképpen mindegy, mert az egész 2,4-es tartomány (itt ahol én lakom) szinte használhatatlan !
amit mindenkinek tenni kéne, hogy
- több AP-t használ, és jelentősen visszavesz a teljesítményből,
- 1 csatornát használ, lehetőleg a legkevesebb ütközésselehelyett általában az ellenkezőt teszik
- feltolják a jelszintet
- ott hagyják auto csatorna választáson, (ezért állandóan ugrálnak a wifik, ledobálják az eszközöket)
- 40 MHz es sávszélt használnak (én is)
Ha minden eszközöd tudja az N-es wifit (ez ma már azért alap), akkor mindegy a beállítás minden eszköz a neki legjobb féle képpen csatlakozik. Úgy tudom (de már lehet nem igaz), ha van még G-s eszközöd, akkor minden eszköz csak 1 csatornát fog használni, azaz felesleges a 40MHz sávszél. (persze nem, mert ha kikapcsol a G-s eszköz, akkor már jó)
stickermajom: elég fura helyen szocializálódtál, biztos valami nagy multinál, ahol reggel 9 ig még nincs informatikai osztály, dél és fél kettő között ebédelnek, 3 kor meg már nincs ott senki...
Új hozzászólás Aktív témák
- !AKCIÓ! Garanciás Klipsch R-120SW 30cm aktív mélysugárzó SubWoofer - 200W RMS / 400W Peak
- Eladó megbízható, szép Toshiba Satelite C850
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I5-14400F / 32GB DDR5 / RTX 4060 Ti / 1TB M.2 SSD
- Ryzen 5600, 32GB RAM, EVGA 3080 Gamer PC
- Asus RT-AC68U router eladó (3 darab - egyben vagy külön is)
- Bomba ár! Acer Aspire E5 - i7-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest