Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HUNited

őstag

válasz ekkold #24740 üzenetére

Köszi. Ez a Skori.hu azért nem vettem figyelembe mert 2018-as, úgy tudom hogy azóta nagyon sok minden változott Mikrotiknél (azt hagyjuk hogy kifolyik a szemem tőle, mivel ez leginkább ízlés kérdése, átteszem olvasó módba és emlészthetőbb). De most majd átfutom, hátha van benne valami ami használható ma is. Pl. nálam ez a bizonyos WinBox totál másként néz ki, és sok menüpont is máshol van.

Azért deklarálnám hogy az Asust sem gyári FW-vel használtam, és leginkább SSH-n kezeltem Entware. Persze nem vagyok sem Linuxban, sem hálózati topológiában hardcore.

Nem vonom kétségbe hogy nagyon jó a router, csak még tanulnom kell. Sokat. És erre most nincs időm (költözés, meló, gyerekek iskolakezdése stb.). Ezért lenne jó valami naprakész videós anyag magyar nyelven (igen, utálom az angol nyelvet, nem is tudtam olyan szinten megtanulni sosem, hiába vagyok informatikus). Van ez a 2H Informatika nevű Youtube csatorna, de 2 bő fél órás videó alatt is csak oda jutott hogy van net.

Esetleg ha tudsz olyan videóst akit én még nem találtam meg, és viszonylag naprakész videók, azt megköszönném.

Én amiket találtam vagy régiek, vagy nem magyar nyelvűek, vagy a már említett nagyon vontatott (mindenről beszél csak a témáról nem) anyag.

A Quick setuppal pedig óvatosan :D Mert nálam igen érdekes dolgokat produkált.

• Tamarel

senior tag

válasz ekkold #24740 üzenetére

Ne hagyd ki a tanulási időt.
    A default config pont arra jó, hogy ad egy alap működést és néhány hónap alatt témánként be lehet állítani rendesen.

Költözésnél azért van sok fontosabb tennivaló.

Új hozzászólás Aktív témák