Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

válasz Tamarel #24741 üzenetére

Azért tény, hogy nem adja magát könnyen annak sem, aki értelmezhető mértékű SOHO routing ismeretekkel rendelkezik. Szerintem nincs olyan nagy választék, ha innen (SOHO) már lépnél fentebb, mert kellenek az extra funkciók, de egyszerűen nincs annyi időd, hogy ebbe is beleásd magad az alapokig. Talán a Unify vonal könnyebben emészthető és az is megadja azt a mélységet, de természetesen nem ezért az árfekvésért.

A hétvégén nekem is sikerült beüzemelnem a cAP ac kütyüt AP-ként. (A tervezett 1 óra helyett 3 óra alatt, de erre tuti rátett egy lapáttal egy kábel, ami csak tettette, hogy hibátlan.) Lenne pár kérdésem:
    - A cAP ac-on 6.x-es RouterOS van, ez kb. a legújabb, amit a stable ágon felajánl. Ott van az upgrade-en a 7.x, érdemes, szükséges frissítenem, vagy most ez így a tuti?
    - Egyelőre más az SSID-je ennek az AP-nek, mint a fő Mikrotik routernek (az is szór wifit). Ez részben tesztelés miatt, részben azért, mert egy korábbi OpenWRT-s próbálkozásom során nagyon összeakadt, ha ugyanazt az SSID-t adtam az AP-ként használt routernek. Plusz ahogy olvasom, a roaming magára a kliens eszközre van bízva, hogy váltson az erősebb AP-re. Ezzel kapcsolatban javaslat?

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák