Hirdetés
- Mini PC
- Steam Deck
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- Apple MacBook
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Évekkel ezelőtt teszteltem, ezért csak kb. emlékszem a konfigra.
sima L2tp kapcsolatot állítottam be, és bejelöltem a beállításoknál az IPsec használatát, előre megosztott kulccsal - ami az akkori, gyakorlatilag default titkosítási beállításokat jelentette. A fasttrack aktív volt, és az eszköz NAT-olt is. A másik oldalon PC volt.Amúgy az IPsec NAT mögött okozhat gondot, és több kapcsolat esetén nem lehet mindegyikhez különböző előmegosztott kulcsot használni (mert egyszerűen nem működik - vagy csak ügyetlen voltam ki tudja)
A PPTP egyszerűbb, gyorsabb, de ma már nem tartják elég biztonságosnak... Néha használom vésztartaléknak, mert amúgy stabil, megbízható (persze érdemes extra tűzfalszabályokkal védeni)Hosszabb távon meg a wireguard a legjobb választás szerintem, bár annak is vannak gyenge pontjai. Pl. nincs benne dinamikus IP kiosztás, ami egy nagyobb hálózat vagy sok kliens esetén nehézkessé teszi a konfigurálását. Amúgy tudtommal a mai napig nem találtak, azaz nincs ismert biztonsági rés benne.
Sokféle oprendszerre elérhető, de a különféle oprendszereken megvalósított verziókban is vannak kisebb bugok.
Pl. a windowsos kliens minden indításakor új virtuális interfészt hoz létre, egy bizonyos idő alatt jól teleszemeteli a registry-t. Ha pedig NAT mögött van, akkor nem veszi észre ha a szerver dinamikus IPje változott, (nem frissíti a DNS név alapján az IP-t) Ilyenkor sajnos csak az segít, ha bontjuk a kapcsolatot majd ujra csatlakoztatjuk. (Persze lehet, hogy erre is van már megoldás, csak én nem ismerem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung,Dell,iiyama,LG,BenQ,AOC monitorok,garancia,számla,22-24",IPS,TN,W-LED,HD,FHD,FHD+
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GIGABYTE AORUS FO32U2 Monitor(oled,4k,240hz)+ monitor arm
- 27% - MSI RTX 4060 Ti VENTUS 3X OC 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold