Hirdetés
- Félrevezető a Tesla önvezető marketingje, mégis zöld utat kaphat Európában
- Kisétvágyú Radeon RX 9060 XT-t hozott az AMD
- Új képmotorral mutat fügét a ChatGPT a Google banánjának
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- A Qwertykeys új klaviatúrái szépek, igényesek és sokrétűek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Shkiz0
üzenetére
Óvatosan költs a kétgigás netet kihajtani képes infrára, mert a Telekom hajlamos visszaszabályozni a profilt, hogy később újra elengedje. Elég hektikus ez. Az a legutóbbi konklúzió, hogy új eszköznél az első 1--2 hét ilyen, utána fixen visszaáll.
Egyébként mindenképp ragaszkodsz a RouterOS-hoz? Üzemeltetek egy vállalati network-öt, ott MT-k vannak, illetve itthon is az adja a Wi-Fi-t (hAP ac3), de a fő routerem egy MT7621-es Ubiquiti ER-X OpenWRT-vel. Ez tudja kihajtani lazán az IPv4 és IPv6 gigabitet, utóbbi pedig kell, a low-cost szerveremre csak így van gigabites elérés

Én, ha fenntebbváltok gigabitről, szerintem inkább OpenWRT irányba fogok elmenni. Otthoni környezetben sokkal flexibilisebb, mint a RouterOS. Jó a ROS is, de vannak korlátai, főleg ez az IPv6 téma nem megy úgy nekik, ahogyan kéne. OWRT-tel is van szívás, pl. a frissítés az egy kész tortúra (bár lehet script-elni), de ár/érték/teljesítmény arányban egy ezt támogató HW-rel most drasztikusan jobban járnék, mint ROS eszközzel.
Szerintem.

-
kammler
senior tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Olyan nekem is volt, hogy anno 50/25-ös netem lett Telekom optikán. Az is jött, aztán egyszer csak torrentnél a vuze gyanús sebességet írt. Hát 100/50 lett belőle, de én aztán semmit se csináltam. Nem tudom miféle csomagok voltak régen, nem emléksze, de duplázódott, és nem volt semmi meghirdetve telekom részéről (mint amikor a 1000/500-ból 1000/1000 lehetett). Lapítottam, mondom meddig marad így. Végleg úgy maradt. Évekig ment így, aztán tovább léptem sebességben. Hát nekem egy 5009 van egy S+RJ10-el. Olyan 65 fokon ment benne a modul. raktam alá egy laptophűtőt, mindjárt 50 fok lett. Melegszenek ugyanis. Nekem csak a PC-hez kellett egyenlőre 2.5G. Drágák még a nem menedzselhető 2.5G switch-ek is. Négy portos vicc, 60 ezer, igaz nem noname, meg 2 SFP+ port is van rajta. Azért elmentettem könyvjelzők közé. Csak azt nem értem, mi a rákot vacakolnak az AX3-al is meg az 5009-el is. Miért nem rakták végig 2.G portokkal. Fillérbszás?
Új hozzászólás Aktív témák
- i7 8700/ RTX 2070 super alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Ps5 slim digital hibátlan 2026.04.17+1 év Alza jótállás
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- HP OMEN 17 - i9, RTX 3080, 1 TB SSD
- Samsung Galaxy S24 8/128GB, Megkímél, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

ekkold