Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Shkiz0 #20215 üzenetére
Óvatosan költs a kétgigás netet kihajtani képes infrára, mert a Telekom hajlamos visszaszabályozni a profilt, hogy később újra elengedje. Elég hektikus ez. Az a legutóbbi konklúzió, hogy új eszköznél az első 1--2 hét ilyen, utána fixen visszaáll.
Egyébként mindenképp ragaszkodsz a RouterOS-hoz? Üzemeltetek egy vállalati network-öt, ott MT-k vannak, illetve itthon is az adja a Wi-Fi-t (hAP ac3), de a fő routerem egy MT7621-es Ubiquiti ER-X OpenWRT-vel. Ez tudja kihajtani lazán az IPv4 és IPv6 gigabitet, utóbbi pedig kell, a low-cost szerveremre csak így van gigabites elérés
Én, ha fenntebbváltok gigabitről, szerintem inkább OpenWRT irányba fogok elmenni. Otthoni környezetben sokkal flexibilisebb, mint a RouterOS. Jó a ROS is, de vannak korlátai, főleg ez az IPv6 téma nem megy úgy nekik, ahogyan kéne. OWRT-tel is van szívás, pl. a frissítés az egy kész tortúra (bár lehet script-elni), de ár/érték/teljesítmény arányban egy ezt támogató HW-rel most drasztikusan jobban járnék, mint ROS eszközzel.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ideapad 3 15IMH05 15.6" FHD IPS i5-10300H GTX 1650Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-Q64GC Soundbar 3.1ch, Dolby Atmos, Vezeték nélküli mélynyomó
- KARCHER Akkumulátoros magasnyomású mosó kiegészítőkkel
- Asrock Mini ITX PC
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest