Hirdetés
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Rapid triggeres, analóg főgombokat kap a Logitech legfrissebb egere
- Gondolatot olvasna Elon Musk új Neuralink chipje
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- Multifunkciós segédkijelzőt villantott a Lian Li
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
Köszönöm, hogy próbáltok segíteni. Ami felmerült kérdés, arra próbálok válaszolni:
- Az establishedből Time wait tudom, hogy az a normális működés, viszont az established nem az én készülékem és a riasztó között van, hanem a riasztó és a cloud között. Vagyis ha zárom a kapcsolatot, akkor a cloud és közöttem záródik, a cloud és a riasztó között nem kellene.
- Ha letiltom a routeren a portot, attól nem kap a riasztó új IP-t, van közöttük egy 24 portos nem menedzselhető, "buta" switch. A port letiltást nem veszi észre a riasztó.
- UPNP alapból nem aktív, de kipróbáltam azzal is, nem nyit portot. A riasztó leírásában az van, hogy engedélyezni kell a 443, 25000, 25010 TCP portot kifelé, de minden port engedélyezve van. Cloud felé kommunikál, vagyis csak 1 (a 3 IP közül valamelyik) aktív kapcsolat van. Persze csak az első be és kilépésig. Ha belépek a riasztóba netről, akkor is csak az az egy kapcsolat van, ami előtte volt.
- Port forward nem kell.
- Ha segítség, akkor van 2 packet capture fájlom, az egyik az, amikor rossz jelszóval próbálok többször belépni, és a kapcsolat mindig aktív marad, a másik pedig tartalmazza a belépést-kilépést, és utána azt, hogy nem kommunikál többé.Snorbi: Jelenlegi felállás szerint a router és a 8.8.8.8 van beállítva dns-nek a riasztóban, a routerben a 8.8.8.8, 8.8.4.4, valamint a 2 kapott szolgáltatói. Ha a riasztóban csak a 8.8.8.8 van beállítva, akkor is ugyanúgy működik (egy kapcsolat erejéig).
Ma kipróbálom úgy, hogy teszek be egy alap tplinket a mikrotik helyére, utána egy switchet port mirroringgel, hogy lássam, hol akadhat el a folyamat. De ha van ötletetek, akkor azt távolról ki tudom próbálni napközben.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Predator PH315-51 15.6" FHD IPS i7-8750H GTX 1060 16GB 256GB NVMe+1TB HDD magyar vbill gar
- IPhone 15 Pro 256GB gyári független hibátlan 2026.09. 22. Apple jótállás
- SAMSUNG (SP-LSP9TFAXXH) LÉZER TV ! ÓRÁS HIGH TECH MOZI !!AKCIÓ! 350CM !!!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95DAT) 195CM 4K 144HZ OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest