- Házimozi haladó szinten
- Androidos fejegységek
- Milyen videókártyát?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
#42556672 #9186 üzenetére
A VLAN és használata eddig se volt újdonság számomra, Cisco-nál és pár tákolt megoldásnál (TP-Link, D-LINK openwrt-vel, illetve TP-Link switch-ek gyári fw-vel) már alkalmaztam és nem is volt gond se router, se switch esetén, de most mikrotik-nél nem nagyon megy. A vicces egyébként az, hogy már vagy a 4. videót nézem ezzel kapcsolatban és mind a 4.-ben kb. ugyan azt a megoldást (csak mondjuk más vlan id-vel és hálózatokkal) máshogy valósítják meg, ami különösen tetszik
Az viszont kiderült, hogy egy lépést kihagytam a kattingatásnál (cisco-nál cli-hez szoktam, próbálok mikrotiknél is áttérni rá), úgy hogy nekikezdek még egyszer, bár azt még most sem láttam, hogy egy portnál az adott vlan-t hogy kell untagged-re, illetve tagged-re állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest