Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- A VBIOS az oka a Radeon RX 9070 és az X99-es alaplapok inkompatibilitásának
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
bambano #2570 üzenetére
Nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, de teljesen nem tudom elképzelni, hogy a rádugás után mindenféle kérdés nélkül felkonfigurálódjon, mert ezt még egy "egyen" konfig esetében sem tartom sem jónak, sem kivitelezhetőnek.
1. lóg a kanóc, rádugod a kettes porton
2. hozzá kell kapcsolódni, itt már csak van teendő, legalább kiválasztani, hogy melyik routerhez
3. törölni kell a konfigot ami rajta van
4. ssh, majd belenyomni azt amit szeretnél (itt csak megint választanod kell, hogy ha több konfig is van melyiket rakod rá).
5. némi testreszabás csak kellhet, identity, userek, wifi/capsman beállítás.A mentés egyébként szerintem egy az egybe nem ereszthető rá a routerre, legalábbis én nem szoktam. Amikor használsz certificate-ket, azt vagy újra le kell generálnod és beállítgatni, vagy egy linuxon legenerálni és onnan beemelni a certeket, de akkor azzal kell kezdeni, ha a config már használja.
"vannak eldurrant mikrotikjeim" - milyenek? javíthatatlanok? (vagy csak nincs senki aki megjavítaná?) A 493-t én is úgy nézegettem, mikor meghalt, hogy hova tudnám vinni, de senki nem vállalta. Azután nekiestem a gyanús kondiknak, mielőtt a kukába vágtam volna, nem volt mit veszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 Touch /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Bontatlan Lenovo ThinkPad T14s Gen 4
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest