Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Aktív hűtéssel közelednek az Origin Code DDR5 memóriái
- Milyen széket vegyek?
- Előrendelhető a ROG Xbox Ally és Ally X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Protezis #23576 üzenetére
Szerintem kár ezen pörögni. Ez van, így van megoldva. Magánvélemény, de szerintem ez a megoldás jó kompromisszum.
Ha a NAT-olt címről kommunikálna valaki felém, akkor kimehetne egy közös publikus IP-n, amin keresztül eléri a publikus címem, csak akkor feleslegesen foglal portot (v. portokat) az éppen használt közös publikus IP-n, és feleslegesen használja a NAT-otlást. Értem, hogy szerinted ez így nem jó, de a CGNAT (ami egy nem túl jó, inkább kényszerű dolog) miatt még mindíg ez a kevésbé rossz megoldás.
És persze megteheted, hogy blokkolod a saját eszközödön ezt a tartományt. Ezért jó, hogy mikrotiket használunk, mert pár kattintással megoldható a dolog. Pl. én nem fogom tiltani, mert kihasználom, és szerintem ügyes, hogy apóséknál is út tudok elindítani ill. megnézni egy filmet, mesét, stb.. az otthoni NAS-ról, mintha az otthoni PC előtt ülnék.
Igazából az lenne a normális ha nem lenne szükség CGNAT-ra, de mégis ez van. Ugyanakkor nem értem, hogy számodra miért jelent problémát? Vagy inkább, szerinted miért és miben lenne neked jobb, ha "rendes külső IP"-n kommunikálna feléd a többi (egyébként natolt) digi ügyfél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- Dell Latitude 5350 2-in-1 ,13.3" ,Intel Ultra 5 135U ,16GB RAM ,512GB SSD ,magyar ,gar 2029.08.02
- iPhone 14 Pro 256 GB Újszerű karcmentes kártyafüggetlen - jó vétel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10th 27% ÁFA ,14" ,i5-1240P ,16GB RAM ,512GB SSD,magyar bill 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen5 ,14" ,Intel Ultra 5 135U ,16GB DDR5 ,512GB SSD ,garancia 2027.09.01
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Nintendo Switch Oled Zelda Edition
- Bomba ár! Acer Travelmate P214-53 - i5-1135G7 I 8GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest