Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
amol
addikt
Nem fikáztam, beszúrtam egy linket miután kicsit meguntam hogy megy a példálózás hogy ott minden jobb. Ugyanis ez nem is az a topic.
Seth: gondolod hogy ott találomra válogatják a játékosokat? Van itt is hülye bőven, de ekkorát még nem láttam műveltségi vetélkedőben vagy mi ez. A műsorvezető sem tett különbséget a Hungary és a hungry szavak között, ha elkerülte volna figyelmedet.ON: látta valaki a műsort a srácról meg az osztrákokról? Lemaradtam róla.
-
_seth_
veterán
Biztos nem láttad azokat a felméréseket amiket tv-sek végeztek pesten, egyszerű kérdéseik voltak, földrajt, történelem és más téren, többnyire magyar vonatkozásban és bizony a sok pesti csak nézett bambán azt sem tudta miről volt szó és az egyikben pl tetszett, hogy egy idős bácsi az összes kérdésre tudta a választ... a fiatal egyetemista korú pedig csak értetlenül nézett... nem kell amerikába menni hülyékért... Az pedig, hogy ki nyer és ki nem egyáltalán nem a tudásától függ... lásd a politikusokat...
-
amol
addikt
válasz
tiv83us #4996 üzenetére
De ha mar itt tartunk, akkor tizbol kilenc magyar "szoke" fogadjunk nem tudna elhelyezni a terkepen kapasbol mondjuk Connecticut, Iowa, Ohio, vagy akarmelyik random allamot?
Ezt az amerikaiak nagy része sem tudja, de itt nem erről van szó. Ez olyan mintha a magyar szőke azt hinné, hogy Észak-Amerika vagy akár Afrika egy ország. És nem zárom ki hogy van ilyen, DE NEM NYER 25000 DOLLÁRT!De tudom, USA-ban mindenki dagadt meg "hulye".
Ezt nem mondtam. Dagadtat nem ismerek, hülyét viszont többet is. -
tiv83us
veterán
"De ez hogy kerül ebbe a topikba?
Olvass vissza kicsit, volt 1-2 gondolat usa pro és kontra.""Kozlekedesrol volt szo. De ha mar itt tartunk, akkor tizbol kilenc magyar "szoke" fogadjunk nem tudna elhelyezni a terkepen kapasbol mondjuk Connecticut, Iowa, Ohio, vagy akarmelyik random allamot? /Szvsz Te sem tudnad/. Vagy esetleg fejbol vagni Uzbegisztan fovarosat.
Buta egy no az teny, de ilyet barmelyik orszagban talalni. De tudom, USA-ban mindenki dagadt meg "hulye". -
amol
addikt
válasz
decibel #4994 üzenetére
Ugye ezt nem gondolod komolyan? Nem érdekli?????? Ez az általános műveltség része és még a harmadikos kissrác is egyből tudta. De náluk elég a csinos pofi meg a nagy mell.
Ha ez nem lenne elég, ismerek 4 egyetemet végzett amerikai csajt, csak az egyikük tud késsel-villával enni, de ő magyar.Azt meg hogy BP minek a fővárosa, hát istenem én sem tudom Azerbajdzsánnak mi a fővárosa...
Baku. De ezt nem kell tudni, nem ez volt a gond. Hanem főleg az Európa mint ország, ill hogy Franciaországot jelölte meg, mert úgy rémlett neki az egy ország.De ez hogy kerül ebbe a topikba?
Olvass vissza kicsit, volt 1-2 gondolat usa pro és kontra. -
decibel
aktív tag
Mindenki csak fikázza szegénykémet, pedig el tudom képzelni, hogy ha valakit nem érdekli különösebben az EU politkája, akkor egy országnak hiszi. Még közös külügyi biztost, és hadsereget is akartak, határok nincsenek, közös a fizetőeszköz.
Azt meg hogy BP minek a fővárosa, hát istenem én sem tudom Azerbajdzsánnak mi a fővárosa...
De ez hogy kerül ebbe a topikba? -
amol
addikt
Born in the USA
-
_seth_
veterán
Én már nem merek terepre menni pedig szerettem ugrálni a bicóval... a 2,35-ös maxxis swamp thing felakasztva pihen helyette 1,75 land cruiser van rajta... viccesen néz ki vele a bringa, na de majd jövőre átállok országútira, vmi 150e fr körülire bár elsőnek csak kölcsönbe kérek 2-3 alaklomra mert ha fáj a térdem akkor marad a fedettpályás helyből távolbanézés...
Még nyáron volt egy autóm és egy jó bringám... most ott tartok, hogy van egy jó bringám amit nem merek használni és van egy autóm amiben a motor kuka bár a 2 literes moci és hozzá tartozó minden cucc már meg van csak be kellene rakni... akkor legalább lenne 1 jó járművem
Na majd januárban...
-
_seth_
veterán
Ezek szerintem Guinnes rekordra készülnek... majd vmi 0,001 mm-el nyer vmelyik vagy rossz esetben -1 centivel
Végülis most már beugrott miért is a terepezést választottam anno... ellenben aszfalton minden gond nélkül ment a tekerés
Az említett eset után azért lehúzódtam átgondolni, hogy most visszatolom a bringát az út mellett a füvön vagy tekerjek-e tovább... Amikor már hazafelé jöttem egészen sötét volt, mellény nem volt rajtam (jó ötlet de kényelmetlen...) csak 3M fényvisszaverős felső, villogó, elöl pedig nagyfényerejű ledes lámpa ami olyan erősen világít, hogy az út szélén a táblákat már 20 méterről kivilágította és a köd miatt (na ja hazafelé már köd is volt) kb 5 méteres fénycsóvát lehetett látni
Egy autósra rá is villogtam vele, mert mindenféle lámpa nélkül jött... felkapcsolta majd refizett megköszönve... nincs mit igazán...
És ez csak 35km volt egy viszonylag kis forgalmú úton...
Nekem nem műtötték, csak annyit mondott a doki, hogy ha nem hagyom abba a tekerést na akkor majd kell műteni... szept eleje óta nem is tekertem max el a közeli boltba és vissza... de most, hogy árulom is az mtb-m csak tekertem még vele egy utolsót + ha már komplett téli ruházatot is vettem valamint jó idő is volt... áh... -
_seth_
veterán
Kamionok: főúton tekertem ma (szeptember óta nem tekertem komolyabban mert a térdem nem bírja na mind1 ma nyeregbepattantam) szemből jött egy IFA, mögötte jött egy kamion... volt már ilyen máskor is de kitette az indexet a kamion és én mintha nem is jönnék szemből elkezdett előzni... kb akkor értek oda hozzám (azaz pár centire) amikor a kamion és az IFA fej-fej mellett haladt... én mintha ott sem lennék... jó mondjuk ez nem város és nem is éjszaka volt na de akkor is... a legtöbb kamionos mintha sportot űzne abból, hogy milyen közel tud elmenni anélkül, hogy maga alá gyűrne... persze autós is van ilyen csak hát na azért amikor egy kamion megy el tőlem pár centire és amikor egy kis passat azért másabb érzés
-
amol
addikt
válasz
dragonfx #4984 üzenetére
Ne csak magadra gondolj megint.
Az, akinek fuvarozó cége van öregebb autókkal az dögöljön éhen? Vagy hirtelen cserélje le mindet és a megnövekedett üzemanyagárak mellett még fizessen is a behajtásért ott, ahova szállít? És várjuk el azt, hogy ne legyen drága a szállítás?
Az sem kivitelezhető pillanatok alatt, hogy a kamionok helyett furgonok futkározzanak a városban, gondolj bele mekkora kiadásokkal jár, plusz átrakodás, esetleges raktározás stb.
És egy kamion tartalmához hány furgon kell?hétköznap csak 22-06 között jöhetneka főváros területére
Dübörögjenek amikor alszunk?Én is utálom a kamionokat persze.
-
dragonfx
veterán
hungárián délután...áh halál....tudom mert látom mi van itt nem sokkal mellettünkmindig...
brazíl volt?
#4979>>ilyet mér nem cisnál 1x az omv..éjjel 3kor is elindulnkák ha megtudnám..telitank, +2 emelttel lenti szomszédtól elkérnék a sok sok 50litykós ballonból..azt ami befér a bömibe mind1 hogy kilóg..csak jöjjön
mondjuk 150 ft/literes benzinárral..én se pattognék még ebben az életszínvonalban sem hogy 9 vagy 12 liter...tonám neki ami kifér... -
Integra
titán
válasz
tiv61us #4975 üzenetére
te most komolyan azzal véded az usa külpolitikáját, azt ahogy az olajért kartellezik és lerohan országot a saját érdekei miatt, hogy magyarország mekkora balgaságokat csinált?
ez most komoly?
mert semmi köze ennek ahhoz amit az usa csinál. senki sem azt vitatja, hogy az usa nagy ország és nagyobb léptékben gondolkodik sok esetben.
amit irtam az nem usa fikázás, hanem teljesen jogos és érvényes kritika.
és igen, innen nézve ordenáré nagy pazarlás folyik, és akkor is azt mondom majd, ha átköltözök oda dolgozni. -
amol
addikt
-
lsc
nagyúr
Hali
Azért az amikat sem kell félteni [link]. -
amol
addikt
Ma találkoztam egy kalapos kamikázéval (+szakadt kocka Passat), ha nem vagyok észnél ledarál (úgy gondolta túl hosszú az 5 autós sor a Domus előtt, így kivágódott a kanyarodósávba hogy majd ott előz vagy 3-at). Így tett egy furgonossal is, aki a lámpánál derékig kihajolva tájékoztatta őt véleményéről. Nem sokat használt mivel utána még más elé is bevágott.
Ha kalapot látok inkább menekülök.Ez volt a jobbik.
Szentendrei úton mentünk kifelé a családdal, gyerek alszik hátul, nyugis menet. Balról bevág elém (30cm-re) egy Ignis vagy valami hasonló, majd tovább jobbra egy sáv. Mindez egy mozdulat, index persze nuku. Merészeltem rávillantani amikor hirtelen előttem termett. Erre ő dudált, belassított, letekerte az ablakot és mondott dolgokat fenyegetően hadonászva. Szerencsére nem hallottam mit de arckifejezéséből feltételezem nem a megfelelő szavakat használta. A fejét(?) vizsgálva rájöttem, hogy nem is ismerheti a megfelelő szavakat.
Nem elég ha valaki türhő, mindenkinek szó nélkül kellene tűrnie hogy veszélyeztetik az egész családját? -
amol
addikt
Holnap lesz a srác a retek klubon akit levettek az osztrák zsaruk.
-
tiv61us
őstag
válasz
Integra #4973 üzenetére
en nem vedek semmit
es nem is riposztnak szantam
csak az USA fikazok elszporodtak
eloszor magunkba kene nezni.....
amugy hidd el hogy nem vagyok elfogult, utalom ezt a haborut ami most folyik
meg en magyar vagyok, megha amerikaba is tettem at a szekhelyemet
ettol fuggetlenul az tenyleg vices volt, megha ismerem is a tortenelmi korulmenyeket
hadat uzentunk a SZU-nak es az USA-nak
az elso mondjuk meg meg is magyarazhato
a masodik is de azert az mar vicces
mondjuk dramaian vicces
na ne offfoljuk szet, ez a topik masrol szol -
dragonfx
veterán
Szerintme ninc sott gond 103 ló hihető lesz a gsi mocira aforgalmiba régibe beleraksz egy deákot, és akkor nem figyeli az illető hogy 1.3 vagy 1.6 van odaírva avgy 2.0..szerintme +2 év közlekedés megér ennyit....ha megcisnáltatód hülyeség lenne 2 évmúlva sutba dobni...na persze ha addigra futja 525d-re
-
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
tiv61us #4959 üzenetére
nekem csak annyi bajom van, hogy faszfejek vezetik az usa-t.
mondjuk még ezzel se lenne bajom, ha nem játszanának világcsendőrt, csak mert megtehetik. lerohannak országot az olajért, hogy puffogtathassanak továbbra is 20l/100km átlagot, miközben az olaj árát mesterségesen kartellben fenntartják. mondom ezt úgy hogy amcsi cégnél dolgozok
de ez itt nagyon off -
Khelben
nagyúr
válasz
tiv61us #4960 üzenetére
a kocsijaink nagyobbak , kicsit lehet tobbet esznek, de meg tudjuk fizetni
persze, nem nehéz, mennyi ott egy liter benzin? 60 forint?
annyit itt is ki tudna fizetni mindenki, csak tegnap 298-ért tankoltam.
nálatok az új ford mustang 5millió ft, nálunk 11.azt pedig ne feszegessük, hogy ez miért van így, mert remélem tudod, hogy nálatok addig lesz 5milla a mustang, amíg máshol kifizetik érte a 11-et.
10 év múlva, amikor kína már teljesen felvásárolja és megszünteti az iparotokat, akkor majd ti fogtok nyafogni, hogy hogyan tudjuk megfizetni a benzint, mikor nektek a lovak abrakja is hatalmas teher
-
tiv61us
őstag
amugy meg birom ezt hogy igy amerika meg ugy
azt hogy az egesz XX-ik szazadban irtottak egymast europaban
mintha nem is lenne
pedig volt
meg elotte is
na haggyuk
a kocsijaink nagyobbak , kicsit lehet tobbet esznek, de meg tudjuk fizetni -
amol
addikt
Amikor Bp épült Amerikát még fel sem fedezték. Nem autókra hanem lovaskocsikra lett tervezve, sok más eu-i nagyváros is ilyen.
Amerikával sem kell példálózni, mert az sem "normális" világ. -
lsc
nagyúr
válasz
philoxenia #4951 üzenetére
Hali
Igaz nem 2 milliós , de New York pl. elég sűrün lakott , és elég sok filmben /dokumentum filmekben is / nem igazán "dugómentes", és ez csak egy város .
-
_seth_
veterán
válasz
tiv61us #4947 üzenetére
Körgyűrű... amit nálunk csinálnak forgalomelterelési céllal az vicc... a mi városunkban is lezárták a főteret a nagy járművek elől és 30-as övezet lett ami szép és jó de most kamionok és a nagy buszok is olyan helyen járnak ahol csak úgy tud bekanyarodni, hogy a szembejövőbe kanyarodik be és akkor is éppen csak elfér.... na most ennek az lett a vége, hogy a volán a csuklós buszoka hanyagolja.... vicc. Nem tudom de ebben az országban mintha abban a budapesti szép nagy épületben csupa olyan ember lenne akinek több hasznát vennénk pl aszfaltozási melóhoz vagy a 4-es metró építésénél kétkezi munkásnak...
-
_seth_
veterán
válasz
dragonfx #4946 üzenetére
Enyém meg marad papíron 1.3-as... komolyan mondom ha vmi 100e körüli összeg lett volna a papírmunka egye fene megcsinálom de azért 700e regadó utána műszaki vizsgálat (nem műszaki vizsga hanem megnézik, hogy az átépítés milyen...) stb... vicc az egész... Mellesleg teljesítményadót eddig is 103 ló után fizettem hiába nem volt annyi de ez is az magyar állami rendszernek köszönhető. Megvettem jeleztem, hogy nem 75kw csak 55kw... eredetvizsgán szóltam, átíráskor szóltam de nem tudnak semmit sem csinálni mert annyi van odaírva akkor az annyi de ha átírtam akkor már ők is át tudják írni azaz átírom kedden reggel, megkapom szerdán a forgalmit, törzskönyvet amire elment x ezer forin majd csütörtökön bemehetek és akkor átírják majd pénteken megkapom a javított forgalmit és törzskönyvet... jah és persze amikor megyek átíratni viszem az előző tulajtól kapottat... ez röhely...
Jó mondjuk az sem gyenge, hogy ha az 1.3 helyett 1.2-es motort rakok bele és papírokat is megcsináltatom az állam fizet nekem
-
tiv61us
őstag
válasz
philoxenia #4945 üzenetére
en valamelyik nap lattam jardan eletem elso kutyaszarat itt
pedig 10 ev az 10 ev
ami a kozlekedest erinti meg, a korgyuruk
a legfontosabb
fontosabb mint az autopalya
itt mindenhol van
otthon meg 20 eve pocsolnek az M0-val -
tiv61us
őstag
válasz
philoxenia #4938 üzenetére
hat itt jelentosen nagyobb a forgalom, itt mindenki kocsival jar 2 kocsi minimum/csalad
viszont buszok nem annyira vannak, es...
sokkal tobb a zold terulet, itt mokusok jarkalnak a belvarosban
meg az uthalozat, zomel haladnaka nincs az allo pofoges
a korgyuruk, nem kell bemenni a varosba.....
fustolni se nagyon fustolnek a gepek -
philoxenia
MODERÁTOR
Ez már nagyon off, de 35 éves koromig biciklivel jártam, sőt mint Tiv83 apukáját a húgomat is bicajjal szállították megszületni.
Gyerekkoromban pedig hamarabb éreztem ló...szagot, mint kipufogógázt.
Viccen kívül, egyvalamit nagyon elfelejtettetek belevonni, a fogyasztásértékekbe, én egy nap kétszer 20km-t megyek a kocsival, az már mellékes is ez esetben, hogy csak 7l körül eszik százon, Amerikában egy nem helyben dolgozó mennyit megy ? Persze egy repülőgép személyre leosztott fogyasztása évente még sokkal durvább lenne. -
Gambit
őstag
válasz
bolondember #4934 üzenetére
A "Kárpát" önmagában több, mint 5 betű. Medencéstül meg pláne.
-
_seth_
veterán
Károsanyag... ugyan már kit érdekel? A magyar államot nem... hiába rakok én pl euro sehanyas motor helyett euro 2-es motort az autómba még 1 misi lenne mire a forgalmiban is benne lenne a nagy moci... ilyen jó országban élünk (jah és: az adott autót az adott motorral gyártották szal 100%-ig tipusazonos... jah nem mellesleg nem külföldi motort is regadóztatnak...).
-
Kidus
őstag
válasz
bolondember #4930 üzenetére
Ut kozben gyujtunk par vesedonort is.
Amugy azt is elmagyarazhatna valaki, miert olyan rohadt budos es benzinszagu Budapest, es itt miert nem ereztem meg nyomait sem soha, ugyanakkora forgalom mellett.
Ha annyira szennyezo itt minden, meg fustolgunk, miert tisztabb a levego?
Csak teljesen laikus es hulyegyerek megkozelites, de erdekelne. -
-
tiv83us
veterán
válasz
dragonfx #4924 üzenetére
"amerikába 10* nagyobb dugok vannak mint péntke délutána hungária..."
Tenyleg? A nagyobb varosok kornyeken esetleg. Erre talaltak ki nalunk a korgyuruket. Napi szinten 1-2-szer ha belefutok egy dugoba /balesetek miatt 90%-ban/, 15 percnel tovabb meg egyik sem tartott, vagy lecsusztam az elso exiten es ramentem egy alternativ utra.
"Ahybrid meg ha japán, ha amcsi, ha német kenjék a hajukra... az AUTO benzinnel megy.."
Ehhez meg nincs mit hozzafuznom
-
dragonfx
veterán
-
tiv83us
veterán
Vegyunk egy atlagos autot. Most jelenleg egy Dodge Charger van nalam /ami inkabb egy Muscle car mint atlagos, meg akkor is ha csak 3.5L-es a motorja es nem a 6.1L-es HEMI valtozat/, ennek fogyasztasa 33MPG igaz ez highway-en. Ez olyan 54km/4 Liter ~ 108km/8L. Szerintem ez siman megfelel egy magyar atlagnak. Ezenkivul rengeteg mar a Hybrid kocsi es a hobby-pick-up truckok is kezdenek eltunedezni, inkabb mar csak munkaeszkoz / a jomunkasember meg nem jarhat Priussal/.
Ps: a 2006-tol kiadott autok 25-30%-a Flex-Fuel rendszeru es ennek a szama egyre jobban novekszik. Magyarorszagon mennyi ilyen van?
sasa: Milyen herce-hurca? Milyen Ahmed?
-
dragonfx
veterán
na látod ez akülönbség európa meg amerika között...itt 5ös bmw bőven elég bárkinek tágasag szempontjából még nagy is...neked meg kicsi....csakmondjuk a te kocsid eszik 15et ez mega felét, ha dízel...
Tiv>>ezt azé nem gondold komolyan?..hogy egy 10 illetve 20l itert fogyasztó autó ugyaolyna mértékben szennyezia környezetet?,..nem azt monbdom dupla annyira...de tuti jobban sokkal...
-
amol
addikt
válasz
tiv61us #4908 üzenetére
Városi közlekedésre valók, ezekkel még talán lehet parkolni is. A hümér és hasonló batárokat ki is tiltanám Bp-ről.
Nálatok elférnek.Bash: ugyanez. Nem arról van szó hogy mi van ott, ez egy mo-i fórum. Van usa-ban is jópár olyan dolog ami nevetséges és amitől lilát hányok. Nem beszélve arról mennyire szennyezik a környezetet a 22 literes járgányaikkal miközben a mellüket verik.
Ez itt mind off, van "milyen autót vegyek" topik is.
-
Dumb
senior tag
válasz
dragonfx #4878 üzenetére
Szerintem valakire ez hatással van, és nem fog menni 100-al lakóövezetben, vagy ilyesmi...
Egyébként ha pár napja kinnt állok a "sarkon" és vártam volna a buszt, mint régen megannyiszor, ugyanígy odanyomtak volna a sarokpillérhez, mert egy nagytudású nem állt meg a stopnál, és odalökött a sarokra egy főúton érkező autót... Szerencsére mostanában nem buszozom, és senki más nem volt ott...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest