Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SONY LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Ebben a hozzaszolasban annyi targyi tevedes es marhasag van, hogy neki se allok felsorolni oket.
A szlovak rendszamos ugyeskedessel meg az a gond, hogy megis csak az adozas aloli kibujas, es - mint par hsz-szel arrebb emlitettem - a legalitas meg az erkolcsosseg ket kulon kategoria.
-
gabx76
senior tag
-
amol
addikt
Az hangzott állampártin ahogy szidtam őket?
Az állam bevétele az adó. Ha nem fizetünk adót, ne várjuk el hogy a semmiből teljesítsék a kívánságainkat. Nem az állammal szúr ki aki kiskapukat keres, hanem azzal aki az államot eltartja, a tisztességes adófizetővel. Van ahol ezt már felfogták, sajnos nálunk még nem.
A CD dolog abszolút nem illik ide. Aki nem fizet valamilyen termékért, az lop. Azt talán lehet?
Miért kell letölteni heti tíz filmet? Rossz az idő, nem lehet például kirándulni? Vagy már nem nyomtatnak könyveket? Vagy nem elég az 50 tv csatorna?
És ezekben a fiatalokban van a jövő reménysége. -
brd
nagyúr
van az úgynevezett CD-DVD másolásos dolog is ahol ha én pl heti 10 filmet letöltök (hmm, ennyit simán...) akkor az állam ezt úgy számolja, hogy HA nem tudnám letölteni akkor fognám magam és bemennék a mediamarktba és megvenném 10 ezerért darabját na meg még pár szoftvert és havi szinten 200-at költenék egy kis szatyor lemezre...
Nah, ezt értesd meg a négybetűs rémmel (APEH) és a mitugrász ASVA-val. Ha sikerült, kapsz egy magyar rendszámú autót. ;)
-
_seth_
veterán
Ez nagyon állampártin hangzik, gondolj csak bele, hogy van az úgynevezett CD-DVD másolásos dolog is ahol ha én pl heti 10 filmet letöltök (hmm, ennyit simán...) akkor az állam ezt úgy számolja, hogy HA nem tudnám letölteni akkor fognám magam és bemennék a mediamarktba és megvenném 10 ezerért darabját na meg még pár szoftvert és havi szinten 200-at költenék egy kis szatyor lemezre... csak azt akarom mondani, hogy nem ilyen egyszerű, hogy ha nem veheti meg az autót külföldön akkor megveszi itthon... ugyanakkor szép kis pénzt kap az állam már csak az üzemanyag adójából, lehet az autót is nálunk szervizeli, nálunk vásárol, itt vesz igénybe szolgáltatásokat szóval nem kellene azt mondani, hogy az SK (többnyire) rendszámú autó tulajok akik itt élnek nálunk aljas adócsalók és a mi terhünkre élnek itt (tudom nem mondtál ilyet csak továbbviszem a gondolatmenetemet
). Ezért szeretem azt amikor azt mondják nekem munkahelyel nem rendelkezőnek, hogy nem adózom... nem? Jól van akkor havi szinten az állam bácsi utalja nekem vissza azt az adót amit befizetek neki és akkor elmondhatják valóban, hogy nem adózom... (SZJA az nincs valóban de már a TB-re sem lehet azt mondani, hogy nem fizetem mert az igaz, hogy nem az én zsebemből megy ki de asszem a szülőknél oda van véve a gyerek is még ha nem is több a TB emiatt... bár ezt nem tudom teljes bizonyossággal kijelenteni). Ma kb 5e forintot költöttem, ebből 1e az áfa... az áfa egy adó
Jó tudom eltértem már nagyon a témától de azért még kapcsolódik
Ügyeskednek: amíg nem törvényellenes addig mégis mi vele a probléma? Semmi...
Állam: erre nem válaszolok, ez nem a politika topik mindenesetre röviden ahogy én látom: állami szinten magasról le vagyunk kakilva, mást sem csinálnak csak újabb adókat vetnek ki ugyanakkor az állam által nyújtott szolgáltatások minősége nem, hogy nőne még romlik... ha már autós topik: utak... azért amilyen útjavítási technikákat használnak az már nem gyenge sokszor valamint az nem tetszik, hogy az állam kifizeti az x forintot egy útszakasz vagy akár járda rendbetételére de az 50 alvállalkozó mire megtömi a zsebét csak 2 cigányember marad akik újságot olvasnak a munka pedig nem halad... útépítő kft kellene 1 darab az országba ráadásul állami, pénz maradna és talán a minőség is javulna (azért mondom, hogy 1 mert ha kettő lenne akkor minden 2x annyiba kerülne és felvltva egyeznének meg a munkákon
).
Jah: ti honnan tudjátok, hogy a külföldi rendszámos autó magyar tulajdonosé? Mert lehet én vagyok amatőr de néhány esettől eltekintve csak a rendszámot látom elsuhanni az úton de az, hogy milyen állampolgár nekem nem egyértelmű amíg el ne kezd csicseregni vagy nem látom 5x ugyanannál a lakásnál vagy hónapok óta...
-
_seth_
veterán
válasz
dabadab #3785 üzenetére
Akkor konkrétan mi is a gond? Ennyit kel megoldani és ha ez működik gond nélkül akkor minden rendben van bár régen én sem így gondoltam ellenben okosodom folyamatosan az állam bácsi pedig keresztbe tesz folyamatosan ezért inkább úgy jellemezném a helyzetet, hogy vannak akik okosan csinálják és olcsón megússzák az autótartást, na de hol ebben a hiba? Sehol... legfeljebb van akinek nem tetszik mert ő éppenséggel nem ugyanezt teszi
(városunkban is van egy STAHL rendszámű SK h astra kabrió... szép darab
).
-
amol
addikt
válasz
dabadab #3791 üzenetére
Szopatnak ezek mindenhol, de szerinted miből fogják fedezni a megoldást? Miből tudják majd helyrehozni azt a sok kárt amit okoztak a hozzá nem értésükkel?
Most is az a fő téma, mennyivel emeljék a saját fizetésüket. Azt is mi adjuk nekik, mégsem szólhatunk bele.Ahhoz hogy rend legyen, ők nem elegek. Szükség van ránk is.
-
amol
addikt
Nincs mit irigyelnem, ez az érzés még soha nem merült fel bennem velük kapcsolatban.
Egyszerűen nem tartom helyénvalónak. Igazából azt sem, hogy és vagyok letolva azért, mert nem állok neki tapsolni hogy egyesek a magyar állam, autókereskedők, biztosítók stb. kárára ügyeskednek. Az, hogy "az államot nem sajnálom" meg igen demagóg kijelentés, ugyanis ez az az állam amitől függünk, és biztosak lehetünk benne, hogy amely bevételektől ilyen módon elesik, azokat nem fogja lenyelni hanem valahogy beszedi. Kitől? Tőlünk.Az az igazán ügyes vállalkozó, aki úgy tud eredményes lenni, úgy tud villában lakni és luxusautóval járni, hogy közben teljesen legális tevékenységet folytat, feddhetetlen és minden adót befizet, ahogy kell. Mindezt ilyen súlyos adóterhek mellett.
A közlekedési kihágásokat azért említettem meg, mert igencsak jellemző arra a rétegre aki külföldi rendszámú autót hajt, és ha visszaolvasol ez volt a témában az első hozzászólásom lényege.
-
dabadab
titán
De: nem szegi meg. Pro forma, legalabbis, es nalunk altalaban az szokott a hivatalnak a legfontosabb lenni.
Es ebben az adott esetben nem tudok egyutterezni az allammal se, meg azt se tudom felroni igazan szivbol jovoen senkinek, hogy vmennyire kibujik a kozteherviseles alol, mert ez, ebben az esetben, mar nem az, hanem a tarsadalom egy retegenek (felesleges es kontraproduktiv) szopatasa, sot, azt gondolom, hogy eppen a nagy aranyu - nevezzuk igy - passziv ellenallas mindenkeppen jo hatassal lesz a szabalyozasra. -
lsc
nagyúr
Hali
Természetesen jogod van inkorrektnek tartani, soha nem kérdőjeleztem meg és nem is akarom.A szavaidból viszont azt veszem ki, hogy Te legfőképpen irigyled őket.Az meg , hogy villognak vele az szerintem nem rendszámfüggő. Ilyennel, magyar rendszámmal még nem találkoztál? Az is lehet,hogy egy német nyugdíjas volt,aki bükre sietett. Legalábbis itt Szombathely környékén a német nyugdíjasok oda szoktak sietni vadiúj merdzsóval.
-
amol
addikt
válasz
philoxenia #3788 üzenetére
hogy termelsz profitot?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Alapítunk egy bérautócéget Szlovákiában, kivesszük a kocsikat bérbe, itthon közlekedünk vele, megéri, szabályos ?
-
dabadab
titán
Ez a ketto konkretan rendezett is. Nyilvan utolerhetok es buntethetok (EU-ban szabalysertesi buntetesek is mennek orszaghatarokon at is), az u.n. zoldkartya meg mar eleg regota letezik es a szlovak biztositokkal szemben a magyar tarsbiztositon keresztul ervenyesithetok a karigenyek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember #3772 üzenetére
83' -óta
-
amol
addikt
Hát eredetileg arról, ugyanis egy kocsogról írtam, aki a német rendszámú új mercijével index és szabályok nélkül cikázott. Erről jutott eszembe a linkelt cikk akit valakitől kaptam, és belinkeltem.
Legális vagy sem, szerintem jogom van valamit inkorrektnek tartani nem? Itt nem játékszabályokról van szó hanem arról, hogy bizonyos kismenők (mert ugye a nagymenők magyar rendszámú drága autókkal járnak) így jutnak nagyértékű autókhoz az itthon (bár mocsok módon) legális piaci ár alatt jóval. Majd villognak velük a mellüket verve hogy nekik ilyen meg olyan autójuk van, leszarnak minden szabályt ugyanis tudják hogy nehezen vonhatók felelősségre, egy csomó papírmunka stb.
Érdekes amúgy, ha az ember megnézi a topik címét nem biztos hogy ezeket a reakciókat várná azoktól akik ide írnak.
-
-
lsc
nagyúr
"Bill bácsi nem is száguldozik az utcán index nélkül amerikában magyar rendszámú kocsival."
Nem a közlekedési morálról volt szó eddig azt hiszem.De áttérhetünk erre is. Az hogy átlátszó az teljesen igaz, csak teljesen szabályos, még ha VPOP egy fél éve nagy dérrel-durral szigorú ellenörzéseket helyezett is kilátásba.Nem értem meg,mert ha Te beléptél ide a PH.-ra ,elfogadtad a szabályokat.Ha már egyszer beléptünk az EU-ba,akkor talán el kell fogadni a játékszabályokat. -
_seth_
veterán
Hmm, nem kell a mentősöket és a mentőautókat sem bemutatni mindenesetre a városunkban is a legfejlettebb van (zsír új, kampány miatt kaptuk
) és tuti debrecenbe ment amit pedig el tudsz képzelni, hogy nem 40 kilométerről küldenek oda mentőautót...
Képzettség: ide vagy oda ha az a személyautó a szemközti sávban nem húzódik le akkor még lehet én is kapok a törmelékekből... azért kb 6-7 méter széles úton a szemközti sávot kihasználni nem mindennapi (ott kezdődik a középső kanyarodó sáv).
Egyébként meg olyat láttam már, hogy szirénázva téptek.... kajálni... szép. (jó mondjuk tűzoltókocsin már én is villogtam és szirénáztam pedig csak a tartályt tölteni mentünk ellenben mi nem száguldoztunk
(az egyik németben volt na meg az csak kisbusz volt de felszerelve
).
-
amol
addikt
Srácok, a rendszert én is egy nagy szemétségnek tartom, de komolyan úgy gondoljátok hogy egy kicsivel is jobb az aki csellel kikerüli azt?
-
amol
addikt
Dehogynem az. De ebben az esetben a kutyaharapást nem szőrivel kell gyógyítani.
Mentős: olyat még nem hallottál hogy egy mentőautó felszereltsége nem megfelelő az adott problémához és ezért máshonnan kell hívni? Soha nem tudni hogy hova siet és a rohammentősök igencsak magasan képzett sofőrök, nem azért vannak az utakon hogy ok nélkül száguldozzanak.
-
lsc
nagyúr
Hali
Ha egy céget alapítasz nálunk a kutya nem kérdezi,hogy aktív vagy-e ,amig mindent fizetsz.
Elég érdekes lenne, ha Bill Gates bácsi hetente utazna MO-ra az itteni Cégéhez /nemtudom, hogy az övé-e csak pl./.
Az meg mégjobban ha itt is lakna.
Ha hivatalosan bejegyzett cég szerintem utolérhető.
Tudtommal kötelező miden EU fogalomba helyezésnél van.
Aztán a Bill bácsi magyarul. Hát azt megnézném!
-
amol
addikt
Ha innen nézed adócsalás, ha meg onnan akkor él egy lehetőséggel.
Innen nézem. Nem azért léptünk be az EU-ba hogy még több kiskapu nyíljon az ügyeskedőknek.Tehát ha ide hoznak pénzt az jó ,ha innen visznek az nem. Ez elég érdekes felfogás.
Te miről beszélsz? Tán magyarok nem vásárolnak külföldön? Itt olyan pénzről van szó amit nem más országban fizetnek be, hanem olyanról, amit itthon NEM fizetnek be! -
_seth_
veterán
Na igen... 22 éves autómba ha az 1.3-as mindenféle környezetkímélő technológiát nélkülöző motor helyett olyat rakok amit computer vezérel valamint katalizátoros és még egyéb környezetkímélő technológiákat alkamaz (bár így is csak euro 1 asszem de az is több mint a 0) és éppenséggel az a motor 1,3 helyett 2 literes... csak a regadó 700 ezer forint! Mi ez ha nem csalás? (nem kell válaszolni persze
)
Bankrablás: pontosan! Csak ezt úgy hívják, hogy politika és nem kell hozzá lőfegyver de amit tesznek az ugyanaz...
Ui.: amiért benéztem ebbe a topikba,
Szó volt a megkölönböztető jelzésekről és ma pl olyat láttam, hogy a mentő megérkezik városban lámpa előtt a kanyarba villogva, szirénázva 100 fölötti tempóval majd kanyarban átmegy a szemközti sávba mert egyszerűen nem tudta bevenni úgy, hogy a sajátjában marad (ezt el is hiszem olyan tempónál) és a két jelzés mellé diszkréten még dudált is egyet a vele szemben szabályosan haladónak aki le is húzódott de csak mázlija volt mert tuti nem az egy dudálást hallotta meg... most kérdezem én, hogy ez normális? Üres mentőautónak miért kell egy olyan városban így tépnie ahol amúgy is van esetkocsi? Nem hiszem, hogy a városon tovább ment mivel debrecen irányába haladt és nehezen tudom elképzelni, hogy nánásról küldenének debrecenbe mentőt
Jó persze lehet mégis valakihez sietett de akkor is... záróvonal, szemközti sáv, lámpa.. ez meg tolja neki kanyarban mint Schumacher
(mellesleg éppen akkor válott pirosra a lámpa utána pedig 30-as övezet valamint "Vigyázz rám!" (iskolás tábla), siessen de azért ne ott ahol reggel a kisiskolások mennek át az úton... (így mentőt tépni én még városban nem láttam). (mellesleg pár éve egy bmw pont azt a kanyart nem tudta bevenni és lezúzta a kocsma sarkát ami még mai napig látszik... két fiatal halt meg ott pedig csak kb 200 méterre indultak onnan... ez is az egyik oka, hogy ott lámpa van... na de ez vicc... mintha azt az ittas és drogos (mintha valami ilyesmi is lett volna) srácot a lámpa megállította volna ha 200 méteren olyat gyorsult, hogy nem élte túl). Kanyar: nem kell ám nagyra gondolni... normális vezetéssel 100-al simán lehet tartani a sávot csak van aki nem józan vagy van a mentős aki a nagy puttonyos jószággal erre nem képes...).
-
amol
addikt
Elfogadom a dolgot amennyiben:
-a kinti cég igazoltan aktív tevékenységet folytat
-a tulajdonos úgymond néha megfordul a cég székhelyén
-mivel céges autó nem szükséges, de nem lenne hülyeség a kinti állandó lakhely
-utolérhetőek, felelősségre vonhatók, ténylegesen büntethetők
-az általuk okozott karambolok biztosításügyileg rendezettek
-a delikvens legalább be tud mutatkozni azon a nyelven, amelyik országban állítólag vállalkozása van -
lsc
nagyúr
Hali
Ha innen nézed adócsalás, ha meg onnan akkor él egy lehetőséggel.Talán ezért léptünk be az EU-ba.
"Az, hogy egy külföldi itt vásárol árut vagy szolgáltatást, annak ehhez az ég adta világon semmi köze." Tehát ha ide hoznak pénzt az jó ,ha innen visznek az nem. Ez elég érdekes felfogás. -
amol
addikt
válasz
dabadab #3764 üzenetére
Semmi sem adhat erkölcsi alapot arra, hogy az ember adót csaljon. És ez pontosan az, kabátba bújtatva.
Az más kérdés, hogy a regadó egy jogtalan szemétség, de amíg van, el kell fogadni. Vagy meg kell változtatni. De nem kikerülni.Ezzel a felfogással ezek szerint rendben van az, hogy aki kevésnek ítéli meg a fizetését az bemegy a bankba fegyverrel, és kiegészíti annyira amit megfelelőnek tart.
Az, hogy egy külföldi itt vásárol árut vagy szolgáltatást, annak ehhez az ég adta világon semmi köze.
-
lsc
nagyúr
Hali
"Ezt sem tartom korrektnek."
Ha megtehetik miért ne? Olyan körülményeket kell teremteni, hogy ne érje meg. Az osztrákok sőt már az angolok idejárnak fogászatra. Azért miért nem sír senki , hogy itt fizetnek?Az osztrákok idejártak bevásárolni ,azért sem sírt senki, hogy itthagyták a pénzüket. -
amol
addikt
Szerintetek az index nélkül cikázó német rendszámos vadiúj mercikben tényleg német paraszt ül?
Ezt sem tartom korrektnek. -
dabadab
titán
válasz
parandroid #3756 üzenetére
"egy cserbenhagyásos gázoló esetében ha tudod az autó rendszámát, de az említett vallomás miatt nem tudják felelősségre vonni, az szerinted fair?"
A "csaladtagra nem kell terhelo vallomast tenni" elvet egeszen konkretan BTK-s esetekre talaltak ki, amik kozott egyreszt a cserbenhagyasos gazolasnal vannak durvabbak is, masreszt azert nem art, ha egy ilyen komoly ugynel egy szal (vmilyen iranyban mindenkeppen elfogult) tanuvallomasnal vmivel jobban megalapozott a vad.
Ez egy fontos elv, az a baj, hogy nalunk piti ugyeskedesre hasznaljak (es ebbol a szempontbol nagyon is hasonlo a kepviseloi immunitasra).
-
lsc
nagyúr
válasz
Hali
Szerintem a demokrácia lényege hogy amit nem tiltanak azt szabad.Abban egyetértek veled , hogy ezt a kiskaput be kell zárni, viszont az már visszatetsző , hogy a zsaruk nem merik megállítani az autósokat. Tíz ével ezelőtt volt a " fényképezős" kocsi rá 300 méterre a "meszelős". Ezt miért nem lehet most is csinálni. Egyébként a feleséged megnézném , ha ezt elkövetnéd vele.
Cserbenhagyásos gázolásnál szerintem mindenképp sérül a kocsi, ott már csak azt kell eldönteni ki űl , Te v. az asszony. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Volt ilyen eset, hogy cserbenhagyásos gázolásnál megtagadott vallomással megúszta valaki?
-
parandroid
félisten
Vagy feldobnám a mamát, vagy elvinném én a balhét. Valakinek meg kell tennie, totálisan abszurd helyzet az, ami manapság van, hogy egy ilyen átlátszó hazugsággal meg lehet úszni egészen extrém közlekedési szabálysértéseket is.
Nézd a másik oldalról: egy cserbenhagyásos gázoló esetében ha tudod az autó rendszámát, de az említett vallomás miatt nem tudják felelősségre vonni, az szerinted fair? Ugyanez a helyzet gyorshajtás, vagy elsőbbségi szabályok megsértése esetén, amikor esetleges bizonyíték alapján csak a gépjármű azonosítható egyértelműen.
Philoxenia: Ebben az esetben, ha nem történt bizonyítható szabálysértés, akkor valóban nincs miről beszélni. De ugyanilyen alapon nemcsak a kukoricásban hagyhatja az autót, hanem akár az út szélén is leparkolhatja szabályosan.
p
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
parandroid #3752 üzenetére
Kukoricásban biztos.
Egyébként két malomban őrlünk, NEM szólították fel megállásra, a trabantot kukoricaföldön hagyni meg nem szabálysértés. Milyen eljárásról beszélünk egyáltalán? -
lsc
nagyúr
válasz
parandroid #3752 üzenetére
Nem a jövőre vonatkozott a kérdésem, tehát feldobnád a mamát és viszont?
Philoxenia : ez most hosszú,de így jött össze. -
parandroid
félisten
Akkor ez fog állni a vallomásodban, ami alapján elelősségre vonják a valódi elkövetőt. Vagy elviszed a balhét te. Ez így normális nem?
Philoxenia: Jelen esetben nem az autó lefoglalása lesz nagy érvágás a delikvensnek, hanem az eljárási és perköltségek, valamint a büntetés összege - remélhetőleg. Mondjuk egy Trabant amúgy sem valószínű, hogy elmenekül a rendőrségi Octavia elől...
p
-
lsc
nagyúr
válasz
parandroid #3748 üzenetére
Hali
"Mire ő a jelenlegi rendszer szerint közli, hogy nem ő vezetett, hanem egy családtagja, és nem köteles rá nézve terhelő tanúvallomást tenni." És mi van akkor, ha ez igaz , mármint nem ő vezetett.Pl. nálunk a papíron az én kocsimat a feleségem hajtja ,én meg az övét. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
parandroid #3748 üzenetére
Mondjuk ez csak egy sztori, faluhelyen meg nem jön rögtön a helikopter. Fel se szólíthatták, mert addigra otthagyta a kocsit. A trabant meg olyan, hogy "tízezer lesz, mondja a rendőr a trabisnak - viheti azonnal biztos úr feleli az.
-
parandroid
félisten
válasz
philoxenia #3745 üzenetére
Ez két helyen sántít. Ha eleve tudják, hogy szabályt sértett, és felszólításra nem állt meg, akkor az autót lefoglalják, elvontatják, a tulajdonos ellen pedig büntetőeljárást kezdeményeznek a hatósági munka akadályozásáért.
Ps: Mire ő a jelenlegi rendszer szerint közli, hogy nem ő vezetett, hanem egy családtagja, és nem köteles rá nézve terhelő tanúvallomást tenni. Na, az ilyeneket fogják ezentúl jól megbüntetni, remélem.
p
-
tiv83us
veterán
válasz
philoxenia #3745 üzenetére
"Ámerikaban" felküldik a helikoptert, ha az emberunk a kukoricas fele veszi az iranyt. Persze itt is van aki meglog, nem azt mondom, hogy itt minden tokeletes.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tiv83us #3744 üzenetére
Azért Ámerikában is megjátszható a Mo-on megesett sztori.
Trabantos kocsmában iszogat, rendőrök lecsekkolják a dolgot, amikor kimegy az ivóból, utánamennek a kocsinak. Emberünk látva, hogy fele sem tréfa a dolognak, a kukoricaföld felé veszi az irányt. Látva, hogy mindjárt utólérik, kiszáll a kocsiból és otthagyja. A rendőrök várnak egy darabig, majd ők is otthagyják a kocsit, amit a fószer másnap hazavezet. Amikor felelősségre vonják, azt mondja, ő nem ivott tegnap, szondázta valaki ? -
tiv83us
veterán
válasz
dragonfx #3741 üzenetére
Tudod mit, te biztosan jobban vezetsz, mint egy 5000cm3-is V8-as gepen tobb evig erre kepzett amerikai State Trooper, vagy egy Police Cruiser.
Mosolyt csalna az arcomra, ahogy probalnal eloluk menekulni, bar nem tartana 30-35 masodpercnel tovabb az "uldozes"
Az viszont meg nagyobb mosolyt csalna az arcomra, ahogy negyen kirangatnanak a kocsidbol es bebaxnanak a cruiser hatsoulesere, ahonnan nezhetnel mint hal a szatyorban -
DigitXT
nagyúr
válasz
dragonfx #3741 üzenetére
miből gondolod jobban vezetnek?
Ez szerintem magától értetődik.még egy 10éves gyerek is tud....
[GONOSZ]És mi van, ha nem érsz fel erre a szintre?[/GONOSZ]
nem értem mire célzol
Gondolom tisztában vagy vele, hogy itt a fórumon mekkora arccal vetítesz, illetve bizonygatod nap mint nap, hogy mekkora állat vagy a bömbiddel az utakon (ami szerinted persze menő, a normálisak meg a fejüket fogják), közben meg kiderül, hogy valójában, az életben (amúgy hál'istennek) nem mersz így arcoskodni.Mit nem lehet ezen érteni?
-
-
Bash
őstag
válasz
dragonfx #3736 üzenetére
"azt azért inkább nem, megtartoma véleményme magamnak, tudod itt van amikor jobb ha a "csendben maradsz bölcsebb maradsz" elvet alkalmazza az ember avgyislátszatra ezt... "
Ne hülyéskedj, mégis kinek képzeli magát a rendőr, hogy megmondja neked, hogy mennyivel mehetsz? Hogy képzeli, hogy megállít? Mindig is tudtam, hogy csirke vagy, és csak itt nagy a szád.
-
jerry311
nagyúr
Váci út Westend, tegnap este 19:30-19:45.
Ferrari vs. Corsa
Szvsz a Ferrai javításából kijön majd egy új Corsa. -
dragonfx
veterán
válasz
tiv83us #3710 üzenetére
Hát nem is tenném...ha tenném úgyse kapnának elmert vennék xaré egy hemit és akkor széttépi az utat...
Integra ne reménykedj ilyenben....igaz álmodozni lehet
#3714>>jó film jó film....
....de hogy gondolják hogy kárt tesznek neked szándékosan?..jujj nehogymár ez Mo.n bevezetődjön mert visszadoma jogsimat.
Bash>>azt azért inkább nem, megtartoma véleményme magamnak, tudod itt van amikor jobb ha a "csendben maradsz bölcsebb maradsz" elvet alkalmazza az ember avgyislátszatra ezt...
#3735>>az kemény...másnap mindneki azt mondja" jó leszek"
...a kijáratig
-
tiv83us
veterán
válasz
bolondember #3734 üzenetére
Itt is vannak ilyenek...meg is jelenik 3-4 police cruiser 5 percen belul, hogy szepen karperecbe rakjak az illetot es atgondolja az eletet a racsmogott egy ejjel.
Aztan meg jarhat a birosagra for resissting arrest-ert esatobbi, amiert felreallitottak.USA-ban nem allitanak felre rutinszeruen, mint Magyarorszagon. Csak akkor villognak le, ha valami hulyeseget csinalsz, vagy esetleg epp egy hasonlo jarmuvet keresnek mint a tied, amivel par oraja/napja kiraboltak a bankot.
Ps: Ha nem sikerul atgondolni az eletet egy ejszaka alatt, akkor a visszaesok mennek vagy 2-3 honap dutyiba, vagy fel ev kozmunkara. Cool dolog szedni -5C fokban szedni a szemetet az autopalya mellett, vagy epp fuvet nyirni
-
tiv83us
veterán
válasz
bolondember #3732 üzenetére
Itt sem hordanak vazelines gumibotot, csak 40.000 Voltos tasert. Probalj meg rosszalkodni.
-
-
tiv83us
veterán
válasz
bolondember #3729 üzenetére
Jah, mint tavaly okt. 23-an, mi?
Valoszini egy helikopter lekapna perceken belul egy-ket tomahawk-al -
tiv83us
veterán
válasz
tiv61us #3676 üzenetére
Itt a tulmeretezett nagyobb gepjarmuveket nem rendorok kiserik, hanem elol-hatul egy sarga villogoval ellatott pick-up truck, rajta "Oversized Load" felirattal. Azok biztositjak a helyet nekik a palyan, hogy pistiket az agyontunkolt, neoncsovekkel teli, duborgo zene mellett ne sodorja le az epp egy hazat szallitto faken nagy kamion....
-
tiv83us
veterán
válasz
Rover623 #3675 üzenetére
"Megkért hogy vinném én haza az ótót...
Igenám, de úgy volt hogy ő vezet...jogsit se vittem"Namost komolyan mondom, ez mi? Kb ket percig tart visszaellenorizni, ha veletlenul otthon felejetetted a jogsidat. Velem is megesett mar, megallitott a Sheriff, bediktaltam az adataimat es meg o kert elnezest, majd tovabbi jo utat kivant.
Ket sor pedig /jo, persze testsulytol es magassagtol fuggoen/ meg belefer a 0.08-ba /asszem nalatok is ennyi, nemde?/.
De termeszetesen nem batoritalak, hogy igyal, de itt pl. ket sort nyugodtan megihatsz, az kb 0.08."Rendőrautó utánameredt, mellémjött és bőszen mutogatva leállítottak az út szélére.."
Na, hat erre nem vagyok buszke, de ha itt egy rendor melled allna, valoszinuleg mar a fele rendorallomanyt lepuffantottak volna. Meg amugyis /bocs/ hulye magyar szokas. A rendornek kotelezo moged allnia, biztonsagi okok. Elkezdene integetni, hogy huzodj le, valami barom meg kitolna egy shotgunt az ablakon, kesz a baj...
-
tiv83us
veterán
válasz
tiv61us #3650 üzenetére
Itt meg a temetesi menetre indulo konvoj is villog mint az allat, a halottas kocsi elol, mogotte rendor, tovabba a hozzatartozok kapnak egy zaszlot a PD-tol, hogy ok is hozzatartoznak a konvojhoz. Ilyenkor siman atlibben az egesz sereg a piroson is.
Erdekes lenne, ha beallnal kozejuk -
tiv83us
veterán
válasz
Khelben #3640 üzenetére
Itt az. Ha latsz egy baxom nagy Ford Crown Victoriat /meg csak villogok nelkul a tetejen is/ kozeledni vagy 120-al, a belso fenyek /altalaban a hutoracs es az azt kulso elvalaszto racs moge szoktak felszerelni, a fenyszorokba, a visszapillantokra, a belso visszapillanto melle, tovabba hatra ugyanez a lampaba, a feklampa melle vagy 4 ilyen villogo, szoval lenyegeben az egesz kocsi villog mint az istenf@sza, na ilyenkor jobb felrehuzodni, mert nem hiaba vannak fent a veszvillogok, az valahova siet, jobb nem szarakodni vele.Ha csak all, akkor valoszinuleg "helyszinel", azaz ha van egy kocc, akkor kontrolallja a forgalmat, hogy ne sodorjak el oket, ha esetleg esik, kod van, lassan szepen, hogy ott valami "villog". Nagyobb kersztezodesekkor ranyomathatja a szirenat, de attol, hogy nem vinnyognak vegig az uton, nem jelenti azt, hogy hobbibol jatszanak karacsonyfat...
/Egyebkent altalaban fel-fel szoktak lokni a szirenat, ha tul sok az auto van a kornyezetben/.
Ezek a civil Camaro-k, Dodge Charger-ek. Crown Victoriak, Chevy Impalak civil kocsik, detektivek hasznaljak, nem "kozrendorok", de ugyanannyi hatalmuk van /sot/, mint egy atlagos police cruisernek.
Epp ez is a dolog szepsege, hogy nemtudod, hogy ki a rendor es ki nem, mikor 55mp/h helyett 90-el mesz a palyan es nem latsz feher gonosz autokat villogokkal a tetejen, hanem lehet, hogy egy burgundy Camaro fog bevagodni moged es akkor nezhetsz ki a lyukon...mar ha engedik -
tiv83us
veterán
En siman megelozom a rendort, mikor latom, hogy a 35mp/h ovezetben 20-al megy, valoszinu csekkol valamit a kompjueteren. vagy epp sprite-ot szurcsol
...stb. Mondjuk itt nem is olyan kis pocsok a rendorok, mint a magyar kollegai nagyresze, meg int is, hogy "koszi".
Ra felorara meg talalkoztunk az automosoba, meghivott egy kaver es mondta, hogy a Hotelembe /direkt nem irok "markanevet"/ volt nemreg lagzin es a kiszolgalas perfekt volt es orul, hogy talalkoztunk - "nice to meet you!".
De mikor olyanrol van szo, hogy valaki rosszalkodik, akkor viszon odalepnek es nagyon kemenyen feltudnak lepni a f@xkalapok ellen. Peldaul dragon fiam mar biztos kiharapott volna par falatot a fogda gipszkartonjabol -
dragonfx
veterán
no comment, ezena fórumon már nincs hova.....
jó hát ha 50es sor megy előttem meg az előttem levő 3 autóba kb 10x annyi cm3 van mint az enyémben......azé néha picit megnyomtuk belefér...de ezt itt ne hangoztasd....azért felmérem az autóm képességeit nem akaork úgy járni mint a z3...
...az előzéseket néha elég csúnyán benéztem nem vágtam bele pedig sima lett volna....
gonosz on>>nem akartma hogy nagyon lemaradj...off..sry ziccer... -
Bubu79
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest