Hirdetés

Aktív témák

• atala

addikt

válasz Pushy #46 üzenetére

Abban igazad van, hogy ez egy biztonsági blokkolás, ami a felhasználó érdekét védi, DE...
    1. Az a filc ami magába szívja a hulladék tintát, a szerény meglátásom szerint egyfolytában szára is, nem csak nedvesedik.
    2. Szemétség a Canontól, hogy a nyomtatási oldalszámokból ítélteti meg, hogy megtelt-e a hulladék tároló. Azt nem lehet tudni, hogy mennyi tinta ment veszendőbe!
    3. Mire szoftveresen letiltódik a gép, addigra majdnem biztos, hogy letellik a garis idő. Akkor meg miért nem szedhetném én szét, tisztíthatnám meg a gépet, cserélném ki a filc réteget, és nulláznám le a számlálót?
    Miért kényszerít a Canon arra, hogy egy bizonyos idő után egyszerűen letiltódjon, és használhatatlan legyen a készülék.
    Szerintem kötelező lenne felhívni a vásárló figyelmét, hogy a gép használattól függően, 1-1,5, 2 év után eldobandó, legjobb esetben szervizelendő.

Szerintem a megoldás az lenne, hogy egy tinta tartályt építenének bele, amit egy szenzorral figyelnének. Amikor megtellik, bárki kiönthetné, vagy esetleg új tartályt tenne bele, és már használhatná toivább a készüléket, és nem kellene 5 ezret kiadni a szervizelésre.

Aktív témák