Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''az újabb fajta Chieftec 410W os tápok is szériahibásak akárcsak elődjük''
Ez a ''szériahiba'' úgy jelentkezik, hogy egyik reggel elszáll a táp, és onnantól se kép, se hang.
De mindaddig hibátlanul viszi a gépet.
''Persze ez a jelenség nem garis - mert arról nem üzlet tehet ha szérihibás tápokat küldött neki a gyártó.''
Ha a táp nem működik jól, akkor garis csere. Ez nem is lehet kérdés
''A chieftec nemrossz gyártó,''
A Chieftec nem gyárt tápot. Ha veszel tőlük egyet az asztali gépedbe, akkor azt vagy a Sirtec, vagy a Delta, vagy az Enhance gyártotta. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Kareszovics #44 üzenetére
''egy fémes-tépett hang keretében lefagy''
Vagyis: Maxtor vinyó kattan egyet, aztán a képernyő kimerevedik, és a HDD led folyamatosan világít?
1, IDE-kábel csere (ideiglenes jelleggel, ezért akár egy régi 40 erest is tehetsz helyette)
2, Memória tesztek futtatása sok órán keresztül, és Prime95 szintén sok órán keresztül. -
Supr@
senior tag
na, most odáig jutottam, hogy már amikor indítom a doom3-at, már akkor leáll a gép. most vissza vettem a modot, most legalább fut. csak hogy most már 5percenként winben is lekapcsol, úgy hogy csak az alapvető progik futnak és msn-en beszélgetek haverokkal. most bekerült egy 1mb-os pci-os vga, ezzel nem áll le. tehát vagy a táp nem képes elviselni a gépet, nem hajtja meg eléggé, vagy a vga miatt. csak hogy 6600gt-vel is leállt!!!
csütörtökön lesz kipróbálva egy isminél az egész gép, darabokra bontva, hogy mi lehet a hiba oka. -
Kareszovics
addikt
Basszus most vettem észre, hogy 31-44-ig is van már hozzászolás meg új téma! Ha kicsit összevisszának tűnne, amit írtam akkor bocsesz!
Üdv -
Kareszovics
addikt
Üdv Mindenkinek!!!
Bár Baromi kezdő vagyok, de szeretnék segítséget kérmi tőletek ugyanis úgy látom itt egy iszonyat profi kis kommuna van.
A helyzet majdnem ugyanaz, mint Supr@ gépével, csak nem leáll a gép, hanem egy fémes-tépett hang keretében lefagy. Most cseréltem tápot egy Chiftec APFC 420A2. Ha tudtok segíteni a kkor nagyon megköszönném. A gép nincs tuningolva és nincs modding se. -
gaborbol
őstag
Könnyen lehet alaplap is,1 hete hoztak be gépet hozzánk ilyen gondal,kicseréltünk benne mindent, aztán kibukott hogy nf7 kipusztult benne.
-
(Kolombusz)
veterán
Valami a táppal lesz szerintem...
-
gaborbol
őstag
Hát ez zsír!
Ma akarom összerakni a gépemet. Van egy iMBP 420A-as tápom,de MSI azt mondja +12V minimum 18A ,és ha lehet 24 pin-es legyen, ez meg csak 17A-os valamint 20 pin-es.Mondom nem gáz, van egy Chieftec 410W-osom is majd berakom azt ,ha iMBP nem tudná megoldani......
msi neo4 f ,3000+,6600gt+1hdd,se cd,se dvd, se extra hdd, se semmi,ha ennek nem lesz elég valamelyik tápom szétverem az egészet! -
Criton
veterán
Hi !
Az elmúlt napokban nekem is voltak gondjaim géppel. Most nem igazán tudtam végig olvasni az itt lévő témát, hogy neked mivolt a baj, csak láttom, hogy neked is Chieftec tápod van. Nos egy ideig én meggyőződésem volt, hogy a gépemnek volt baja, tápnak miért lenne ? Ma lenne 1 hetes és 4 napos. Nos igen, meguntam hogy az én gépem is sokat marháskodik. És lám szervizbe mit mondtak, az újabb fajta Chieftec 410W os tápok is szériahibásak akárcsak elődjük. Persze ez nem azt jelenti, hogy a te géped azért szarozik mert a táp hibás, lehet van akkora mázlid, hogy nem hibásat kaptál ki. Persze ez a jelenség nem garis - mert arról nem üzlet tehet ha szérihibás tápokat küldött neki a gyártó. Kicserélni meg sajna nem cserélték - vennem kellett egy újat. A chieftec nemrossz gyártó, de a 410W os tápjaikat nagyon elreontották
Szval szerintem nézesd meg valakivel a tápod . Sajnos nekem az új tápra ráment 20.000 ft om. De jobban érzem most magam, mert nem akarom, hogy egy szériahibás táp hazavágja véletlen a gépem.
Szval sok sikert ! -
Troy.
addikt
válasz
Winner_hun #35 üzenetére
az igen, milyen Aláírás .... LOol
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Lehet, ogy ebből mégsem lesz csere
-
Winner_hun
félisten
2* go el
[Szerkesztve] -
Supr@
senior tag
na, vannak itt problémák, tessék nekünk segíteni
amúgy nekem is csinált ilyet a régi vinyóm, egy jó nagy teljes formázás, újrapartícionálás helyre tette nekem. na persze 2hete aztán totál elszállt most a vinyó -
ftc
nagyúr
Volna egy kis problémám hátha valki tudja a megoldást.
Néha fogja magát a gép és kikapcsolja önmagaát illetve restartol.ezt megelözöen hangos HDD kattogás hallatszik a hdd-böl.Mi is csinállhatja? -
Supr@
senior tag
és emiatt a leállások miatt cserélik boltban? mert tegyük fel hogfy beviszem gariba, de ők meg mondjuk csak egy athlon xp-s gépen cserélik, és azzal jó? akkor meg azt mondják hogy ne szórakozzak. mit lehet ilyenkor tenni? mert nem akarom elbukni az árát, 2hetes a táp csak.
-
Supr@
senior tag
most előjött játék közben is, doom3 alatt leállt a gép. és még tuning sem volt! csak rákötöttem két neon-t egy inverterre. de csak kb 10perc játék után állt le. ennyire sz@r lenne ez a chieftec?????
-
sube
aktív tag
Nekem is hasonlo konfigom van mint neked (jo nem 6600 hanem 9600xt..
) de nekem a ramcsere utan nemcsinalta ezt. Prime vel meddig teszteltel es mien modba?
Lehet az elfogultsagom is kozre jaccott, hogy nem a tap hibas, de ha ennyien mondjak akkor lehet benne vmi...
Amugy arra nem irtal, hogy ha tobb feszt adsz a vga nak BIOS ba akkor mivan. -
Supr@
senior tag
válasz
#64791808 #20 üzenetére
tápot azt megpróbálok holnap szerválni. illetve kipróbálom egy msik gépben a vga-t húzva, ugyanilyen a konfig, mint az enémy, csak asus lappal és más táppal. ezek után én is arra gyanakszom, hogy amikor kellene a +kraft, akkor azt nem képes szolgáltatni a táp. mert amíg alapon megy a vga, addig nincs gond, megy minden. aztán 300/700-ról 325/735-re húztam, akkor még mindig ment minden. aztán amikor még feljebb mentem (370/810), akkora 3dmark 2001 lefutott, de a 2003 legelső töltőképernyőjénél lekapcsolt, amikro jött volna a teszt.
-
törölt tag
Üdv!
Az újraindulásnak lehet szoftveres oka, a leállásnak viszont gyakorlatilag nem.
1., Próbáld meg, hogy egy kölcsöntáppal is lekapcsol-e
2., Egy ilyen konfig esetében a kraft is lehet elégtelen.
3., Csinálhat ilyet, ha túlhúzod az egyik alkatrészt, teszteld egyenként, a procinál kezdd.
[Szerkesztve] -
sube
aktív tag
Ha csak akkor hal le (ill tobnyire akkor) amikor tuningolod a vga t akkor adj neki tobb feszt biosba. hatha. Mellesleg nekem is voltak ilyen jellegu gondjaim a64 el es nekem is akkor ha vmi jatekkal nyomultam. A problema megoldasa az volt, hogy a ramot a 3slotbol atraktam az 1 esbe, es azota remekul mukodik...(elso gep inditasnal slot1 be csak pruszkolt, ezert volt a 3 asba). Szal te is probald meg a ram athelyezeset. Clear CMOS, esetleg BIOS update. Szerintem a tap nem hibas, akkor lesz hibas ha megadja magat es nem indul el
en csak olyanrol hallottam, hogy megadta magat, de hogy ameg elt addig nem ment rendesen olyanrol nem (amugy nekem is ilyen tapom van).
[Szerkesztve] -
Criton
veterán
nekem is 410 es Chieftec van. Nálam eddig nem hibázott. Volt hogy 3 napig ment folyamatosan.
-
Supr@
senior tag
Hát az lesz, kipróbálom egy másik táppal. amúgy ez garanciális hiba? tehát cserélik emiatt, hogy nem megy vele megfelően a gép?
-
Supr@
senior tag
minden tökéletesen klappol, legalábbis úgy néz ki. proci hűtő okés, vga hűtő gyári, alaplapi borda is a helyén, ráadásul egy 9es zalmival hűtöm full fordulaton
minden megkapja a megfelelő hűtést, 5venti megy a gépben, plus a proci és a vga. és oldalról még kap egy szobaventivel
a tápban pedig egy 12cm-es venti
-
-
Supr@
senior tag
úgy néz ki, hogy mégsem a software-ek voltak a ludasak, mert megint előjöbb a baj. a mostani szitu: alapon minden, gép jó, nem áll le. vga húzva: amint 3d-t vagy vmi olyat indítok, ami terhelné a gépet, lekapcsol (net, msn, winamp megy, inkább a vga-terhelő). na most ez eddig oké, mondom túlhúztam a krit. na de akkor sme kapcsol le a gép tudtommal!!! tehát kérném a hozzáértők tanácsait, mivel már nagyon idegesít a dolog.
help me -
Supr@
senior tag
eddig úgy néz ki hogy sw volt, reggel újratettem megint a wint, és csak a legfontosabb programokat tettem fel, és sorban, 3órás tesztelés után a többit egyesélvel, aztán megint teszt 3órán át
most eddig minden rendben van vele. köszönöm a segítségeket
remélem tényleg csak vmelyik progi vagy vírus miatt volt
[Szerkesztve] -
Supr@
senior tag
Kellene egy kis segítség, hogy mitől lehet ez. A konfig adataimnál és aláírásomban. Az a probléma, hogy néha minden szó nélkül kikapcsol. Most 5pecel ezelőtt is csinált ilyet, és már kezdem unni. Van amikor 2 napig nem csinálja, de van amikor egy nap 2szer 3szor is leáll. Az okosoktól kérnék néhány tippet, hogy mitől lehet. Ja és nincs tuningolva semmi a gépben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest