Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RaPiDsHaRe #3058 üzenetére
Nincsen ebben semmi extra, abszolút egyszerűen vannak megfogalmazva a kérdések. Nem tudom elképzelni, hogy aki ilyen rendszereket üzemeltet, az ne tudna annyira angolul, hogy ez gondot okozzon.
-
válasz
RaPiDsHaRe #3056 üzenetére
Nincs magyar. Abszolut nem kell ehhez nyelvvizsga, annyit kell tudni angolul, amennyit egyébként is kell tudni ahhoz, hogy tudj üzemeltetni egy ilyen rendszert. Minden vizsgához van hivatalos könyv, illetve a neten ezer helyen találni anyagokat. Microsoft Virtual Academy például meg technet.
-
válasz
RaPiDsHaRe #3053 üzenetére
Sokkal rosszabbul járnál, ha magyar lenne vizsga. Szerencsére nincsen magyarul, nem is lesz soha.
-
válasz
Yushchenko #3041 üzenetére
Az mit jelent? Hibaüzenet? Amúgy nyáron általában zárva van egy csomó központ.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #3003 üzenetére
Hetest már értelmetlen tanulni, ha a nyolcas megy, akkor a hetes is. Később meg jól jön, ha láttál már nyolcast és nem csak pislogsz, hogy jaj hát én még csak a hetest láttam. Mindig a legújabbat kell tanulni, ha már elkezdesz valamit.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #2986 üzenetére
Ja, MTA azoknak van akiknek erős a normál MCP vizsga, Kb. semmire nem jók amúgy.
-
válasz
tigris001 #2981 üzenetére
A vizsgával? Semennyire. Ha megvan mögötte a sok év tapasztalat az már mindjárt más tészta. A legtöbb helyen extra pont, ha van vizsgád, de még sehol nem jártam ahol ez kötelező lett volna. Szal első körben a tudást szerezd meg, aztán utána lehet vizsgázgatni, magában semmire nem jó, mert minden cégnél tudják, hogy braindump-al két nap alatt bármennyi vizsgád lehet.
De egyébként is nagyon nagy eltérések vannak szakmán belül. Egy mezei admin kap mondjuk 200 nettót Pesten, egy komolyabb mérnök meg 700-at vagy többet. Tudás és cég kérdése minden.
-
http://www.szirtes.com/index.php?lang=2&modules=fck&submenu=42
Igazából nehéz ezt leírni, mert a próbaoktatáson derül ki, hogy ki mennyire van képben és el tudja-e adni magát mint oktató. De általánosságban kell 2-3 téma amiből annyira penge vagy, hogy azt elő tudod adni. Általában ugye egy szinttel kisebb az amin el tudod mondani az adott témát, tehát a megfelelő mélységű oktatáshoz eléggé képben kell lenni. MS terminológiával egy jó 300-as szintű oktatást az tud megtartani tényleg jól, aki legalább 400-as szinten ért hozzá, vagy inkább jobban.
Egyébként amire nagyon komolyan igény van azok a speciálisabb területek, főleg System Center és hasonlók. Havi 2-3 tanfolyammal szerintem simán lehet számolni, a maradék időben lehet rendszermérnöki melót nyomni. A fizetést nem tudom pontosan, de bőven versenyképes, sőt.
-
válasz
sandor676 #2967 üzenetére
Ez most komoly? Itt az előbb még arról kérdezgettél, hogy mire jók a vizsgák egyáltalán meg satöbbi, most meg hirtelen annyira képben vagy, hogy oktató akarsz lenni? Amúgy kell hozzá MCT minősítés, amihez egyrészt kell egy papír az itthoni Microsoft-tól, aztán pedig évente be kell fizetni a díjat.
http://www.microsoft.com/learning/en-us/mct-certification.aspx
És ez még az egyszerűbb része, mert nem árt 5-10 év komoly szakmai tapasztalat és utána lehet menni valamelyik oktatóközponthoz oktatni. Aztán meg ugye oktatói véna is kell hozzá. Mondjuk pont tudok ilyen állást, de elég komoly feltételek vannak.
-
-
válasz
kraftxld #2864 üzenetére
Nem sok gyár van aki fizet 20ezer dollárt ezért. Pont emiatt nem ért semmit, ha megnézed a listát az emberek többsége MS alkalmazott volt aki megszerezte, a többiek meg Dell, HP és stb. cégek alkalmazottai. Tudáshoz nem volt köze, a pénzhez annál inkább. Itthon is kinek van meg? 3-4 MS alkalmazottnak, mert ingyen volt...
-
Vitatkoznék, Én nem tartok olyan tanfolyamot ami vizsgára készít fel, eleve baromság. Azt mutatom meg 5 napban, hogy hogyan tudod a legtöbbet kihozni a termékből, üzemeltetési tippek, stb, illetve hogyan tudod a tanfolyam után még képezni magad. Maximum utolsó nap beszélek kicsit a vizsgáról.
Jövedelemről ne vitatkozzunk, pontosan tudom mennnyivel mit lehet keresni, ezt csinálom napi szinten. Rendszergazdák meg nem tudom hogy jönnek ide, egy oktató minimum senior rendszermérnök, ő nem annyit keres egy cégnél, mint amit a pár hete megjelent idióta cikkben írnak.
-
válasz
SundámBundám #2841 üzenetére
Szerintem ezen kár vitatkozni. Eleve ahol vizsgára készítenek fel, az nem oktatás, az instructor led braindump. Nem véletlenül 250 ezer ám egy normális tanfolyam. Egy tapasztalt oktató, akinek van kemény munkatapasztalata is, nem fog ott ugrálni neked 5 napig fillérekért, miközben dolgozhatna is helyette kemény óradíjon.
De én csak azt mondom, nézzétek meg, melyik oktatóközpontban milyen minősítésű meg tapasztalatú oktatók vannak, Szerinted egy Gál Tamás fog neked annyiért oktatni akár csak egy napot is, amennyi egy egész hetes tanfolyam a Fortis-nél? Ne röhögtessetek már.
-
válasz
Alvin_ti4200 #2820 üzenetére
MTA egy vicc, ha már voltál bármelyik MCP-n, akkor neked az nem kell.
-
válasz
kraftxld #2789 üzenetére
Egyelőre még egyáltalán nincsen megvalósítva ez a kötelező vizsga megújítás. De szerintem tök fölös is, a transcript-ben úgyis látni, ha csak 3 évvel ezelőtti cucchoz ért valaki Az egy éves életciklus modell alapján az meg három termék lemaradás, ergó látszik, hogy emberünk lemaradt mint a borravaló.
-
válasz
#31816946 #2774 üzenetére
Attól függ mihez képest nézzük a nehézségét. Ha arra számítasz, hogy itt csak Windows klienshez kell érteni, akkor nagyon nehéz. Ha szerver oldalon is otthon vagy, akkor egész könnyű. Vannak hozzá könyvek dögivel, pl:
http://www.amazon.com/MCTS-Self-Paced-Training-Exam-70-680/dp/0735627088/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1369223123&sr=8-1&keywords=70-680
-
Ha állást keresel, akkor főleg azt mondom, hogy 2012.
Szerintem bőven plussz pont, ha újabb termékből van meg a vizsgád, és tuti senki nem gondolja azt, hogy a régihez nem értesz. A tapasztalatok résznél feltünteted, hogy mikkel dolgoztál aztán ennyi. De mondok jobbat is. Az új Microsoft Partner minősítések csak úgy szerezhetőek meg a cégek számára, ha a munkásembereknek a 2012-es szériából vannak meg a vizsgáik. Tehát minden MS Partner cégnek must have, hogy 2012 vizsgával legyenek emberei, és ha ezért külön fizetnie sem kell, mert ilyen embert vehet fel, az neki csak jó.
-
Ez is lehet egy megoldás ja. Sajnos pont hasonlót tapasztalok a legtöbb cégnél mentalitás terén. Az üzemeltetők, rendszermérnökök ülnök a babérjaikon, hogy ja majd a cég elküld továbbképzésre meg stb., ha azt akarja, hogy értsek valamihez ami nem 5 éve jelent meg. Mit is képzelnek ezek, majd újat tanulok meg magamtól...No offense, de simán elmehetnél a 2012-es vizsgákra, aztán te lennél a király a cégnél. Külföldön ezt szokás is díjazni, bár néha már itthon is.
ps. Amúgy meg pont az a tapasztalat, hogy most lesz mindenhol váltás, mert beragadtak a cégek a 2003-ra, most meg már annak annyi. Váltani viszont csak 2012-re érdemes, tehát jó lenne ha értene valaki hozzá a cégnél, hogy egyáltalán merre, meg meddig. És pont itt jön a képbe, hogy ha már eleve értesz hozzá amiről a többiek még csak képeket láttak, akkor simán lehet jó pozíciókat nyerni mondjuk a bevezetési projectben meg stb. De az se baj, ha valaki nem így csinálja, többen jöttök tanfolyamra, meg több project melóm lesz.
-
-
Mostanában néha tart belőle ha jól rémlik, de majdnem nulla esélyt látok rá, hogy egymás után megtart 10 napnyi Exchange tanfolyamot. Amúgy ezek a tanfolyam időpontok tájékoztató jellegűek, sokszor nem indul el, ha nincsen elég ember. De rá kell kérdezni náluk, főleg a nyár miatt, mert ott szokott káosz lenni.
-
Az necces lesz, IQ-ban régen volt Soós Tibi, de ő már nem nagyon oktat. Ha szerencséd van akkor Szirtes-ben kifoghatod még Szentgyörgyi Tibit, ő is Exchange MVP volt jó sokáig.
http://szirtes.com/index.php?modules=training&tab=19&open=510
Máshol nem nagyon van erre igazán profi oktató, már amennyire én tudom, de ha jól rémlik mindenkit ismerek aki ilyen témában komolyabban oktat. Amúgy a kétszer egy hét egymás után sehol nem fog összejönni, mert nem indul annyira gyakran tanfolyam.
-
válasz
Bakacs János #2724 üzenetére
Szerencsére én nem látom a nagy válságot, kollégáimnak és nekem is annyi felkérésünk van, hogy nem győzzük megtartani a tanfolyamokat, főleg az öt naposakat nem, mert egyszerűen duplikálni kellene magunkat. Én inkább azt látom, hogy oktató nincsen elég sajnos,..
-
válasz
Bakacs János #2719 üzenetére
Azért ez izgi, egy ötnapos tanfolyamra egy oktató díja minimum 250 ezer forint, már aki tényleg tapasztalt oktató. Na most ezek alapján minimum 10 hallgató esetén is még csak nullszadós a képzés... És akkor még nem beszéltünk a terem, étkeztetés és egyéb költségekről sem.
De egyébként ha egy Tata vagy egy Lego csak ennyit tud kifizetni az emberei oktatására akkor nem akarom látni az informatikai rendszereiket.
-
Sose hallottam erről a cégről, pedig ebben az iparban mozgom napi szinten. De egyébként is, csak ez alapján semmi esély, ha nincsen meg a megfelelő tapasztalat.
szerk. Most látom, 25 ezer egy 5 napos tanfolyam? Jézusom, normális helyen ez 150 ezer. Én nem pazarolnék erre se időt, se pénzt.
-
Akkor otthon fel kell telepíteni egy Hyper-V szervert és a könyv olvasása közben ki kell próbálni mindent. Aztán úgyis rengeteg dolog jön majd elő ami elsőre nehezen lesz érthető és a könyvben nem írják le rendesen, akkor majd jó sok gugli. Én nagyon régen ezeket is nézegettem, egész korrekt:
http://www.trainsignal.com/Windows-Server-2012-Training.aspx
Ha jól rémlik én 1 év alatt jutottam el olyan szintre, ami mondjuk már MCSA-ra kb. jó lehet. De mondjuk nem meló mellett, hanem éjjel nappal ezt nyomkodtam.
Ja és én itt is nézegetnék:
http://technetklub.hu/tv/
-
Ha valaki XY semmilyen diplomával jön, azokkal szemben bőven van esélyed. Inkább az lehet itt kérdéses, hogy milyen pozíciót és milyen fizetést kapsz. Illetve, hogy Pest vagy vidék. Pesten azt mondanám biztosan találsz állást, de lehet csak level 1 support vagy helpdesk munkakörben. Az meg nem fizet túl jól...
ps. Szóval itt nagyrészt nem a pályakezdő diplomásokkal kell versenyezned, inkább a sok év tapasztalattal rendelkező szakikkal, akiknek lehet, hogy nincs vizsgájuk, de tapasztalatuk az van. Egyébként ha értesz a témához akkor csak a HR körön kell átjutni, akik esetleg nem is hívnának be, mert utána már tudsz bizonyítani. Ismerős kéne valahol...
-
Jut eszembe, ha esetleg érdekel valakit.
http://blogs.msdn.com/b/mssmallbiz/archive/2013/01/15/we-re-giving-away-2-000-free-administering-office-365-for-small-businesses-exam-74-324-vouchers-here-s-how-to-get-yours.aspx
-
Na, ahol még most vezetnek be öt éves terméket ott bizony óriási baj van, főleg, hogy lassan lejár a support. Kétlem, hogy ebből kéne kiindulni, mert ez bizony nagyon rossz irány. De mondok erre egy példát. Tavaly áprilisban jelent meg a ConfigMgr 2012 és egy kellően nagy nemzetközi multi éppen rendszermenedzsment bevezetés küszöbén állt, Mivel látták, hogy mekkora a fejlődés az új termékben, úgy döntöttek, hogy 2012-vel indulnak! Egy probléma volt, a föld alól sem lehetett olyan embert keríteni aki látott már igazán 2012-t, főleg ekkora méretben nem, Sok keresgélés után egy külföldi konzulens cég súlyos dollár tízezrekért vezette be, de mint kiderült, ők sem értettek hozzá, csak bevállalták. Most ott tartunk, hogy csilliárdokért kell kijavítani az egészet...
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy termék életciklusának az elején nagyon szép pénzeket lehet kereseni, ha valaki olyan naprakész tudással rendelkezik ami másnak nincsen, mert nem tartják fontosnak, hogy az újat megtanulják. Mesélhetnék naponta hány telefont kapok, hogy Hyper 3.0-ban ezt meg azt hogyan kéne...
-
válasz
whatnot #2672 üzenetére
Nagy az átfedés, de rengeteg újdonság van. Aki megcsinálja a Windows 8 MCSA-t, az elboldogul a régebbi környezetben is, fordítva már nem feltétlen. Én sose értettem miért fizet valaki a régebbi vizsgáért, ha ugyanannyiért ott az új. Fél éve még volt aki pl. SCCM 2007 tanfolyamra akart hozzánk jönni, én meg értetlenül néztem ki a fejemből, hogy WTF?
-
válasz
zsolti.22 #2668 üzenetére
Az MCSA vizsgában nem csak kliens oldal van, hanem nagyon sok szerver oldali kérdés is. Így a Windows 8-as vizsgával csomó Windows Server 2012-es tudást is össze kell szedni. Ez pedig kötelező lesz, ha valaki most keres munkát, mi már mindenhol csak 2012-t implementálunk egy jó fél éve.
-
válasz
zsolti.22 #2665 üzenetére
680-ra itt kettővel feljebb ajánlottunk könyvet, 685-re ez a legjobb:
http://www.amazon.com/MCITP-Self-Paced-Training-Exam-70-685/dp/0735627096
Amúgy én már nem mennék Windows 7-re a helyedben, inkább MCSA: Windows 8-ra. Ha nem megy csípőből a Windows 7, akkor már inkább a nyolcast tanuld meg.
CCNP nem tudom mennyire kapcsolódik ide, ha mi életrajzot nézünk akkor az MS specifikus vizsgákat nézzük, máshol ahol Cisco mérnök kell, ott meg a Cisco-sat. Olyan ember meg nem nagyon van aki mindkét munkakörre jó. Egyébként is sokkal jobban fizet egy Cisco mérnök meló mint egy MS infra admin.
-
Na, én erre az évre végeztem a vizsgákkal.
MCSE: Private Cloud, Server Infrastructure, Desktop Infrastructure és ha minden jól megy MCSA: Windows 8.
-
válasz
T. Almeida #2653 üzenetére
Első körben ezt ajánlanám:
http://blogs.technet.com/b/bobh/archive/2012/09/13/free-ebook-on-windows-server-2012-rtm-edition.aspx
Aztán érdemes gugliban keresgélni a 20410A-ra, erre-arra megtalálni az MCT könyvet.
-
Valaki próbálta már a négy Exchange 2013 béta vizsga közül valamelyiket?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest