Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kanazaro
csendes tag
-
Bjørgersson
félisten
Mennyire hangosak a gombjai? Ebben az árban kapni nála jobbat?
-
qkaleko
tag
Engem is érdekelne, hogy hol lehetne beszerezni egy új példányt, sok egerem volt, de ezt szerettem a legjobban.
-
dik
őstag
10 év környékén jár az én példányom de most elhagyta az erő a mikrokapcsolóját. Esetleg tud segíteni valaki hol lehet beszerezni újan még itt az országban?
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy lehet-e még manapság valahol újonnan venni ilyen egeret?
Vagyis legjobban a Wheel Mouse Optical változat érdekelne.
Köszi! -
mdk01
addikt
Van vki akinek megjavult a kattintás probléma a mikrokapcsoló kicserélése után?
Én kb. fél évvel ezelőtt kiforrasztottam belőle az eredetit és raktam helyette egy ősrégi microsoft egér bal mikorkapcsolóját. Aztán tökéletesen működött de csak fél évig most megint xar. Én ezek után vmi belső ketyerére gondolok az egérben ami nem működik jól.
Köszi
-
^Clown
addikt
Üdv!
Keresek megvételre hibás IntelliMouse Optical 1.1 egereket. Ha van ilyened, keress meg pü-ben, és minden megbeszélünk!
-
tronnyeg
csendes tag
Bár én nem ragaszkodnék annyira az intellihez, mivel 2800-ért már kapsz WMO (Wheel Mouse Optical) 1.1-et.
Ez az én személyes véleményem, mivel én az alap gombokon kívül nem használok mást. És a WMO valamivel könnyebb (egészen pontosan 22-grammal)
Végülis a te döntésed hogy megéri e 1500 ft pluszban két gombért. -
tronnyeg
csendes tag
http://www.aqua.hu/microsoft-microsoft-wheelmouse-optikai-eger-usb+ps2-d66-00035-oem-868.html
http://www.edigital.hu/Vezetekes_eger/Microsoft_Wheelmouse_1.1_Optical_USB/PS2_optikai_eger-p17040.html
http://www.edigital.hu/Vezetekes_eger/Microsoft_Wheelmouse_1.1_Optical_USB/PS2_optikai_eger_fekete-p35295.htmlCsak hogy néhányat említsek. Szerintem mind a két színben van. A fekete egy kicsit drágább Elvileg a microsoft még mindíg gyárjta az egeret, úgyhogy kell hogy beszerezhető legyen.
Mindkét boltot javaslom, megrendeled, és akár személyesen is átveheted az üzletben, és nincs szállítási díj. Persze csak ha valamelyik üzlet közelében laksz.
Szerk: Közben néztem hogy neked intellimouse kell, nem wheelmouse, de ugyanezekben az üzletekben árulnak intellit is. Az aqua-t kicsit drágállom. Az edgigitalban lehet rendelni feketét 4 ezer alatt:
http://www.edigital.hu/Vezetekes_eger/Microsoft_Intellimouse_Optical_USB/PS2_optikai_eger_fekete-p35297.html
-
miazazeq
csendes tag
A számtekes csávó akihez járni szoktam ha kell valami a gépbe, asszonta 5000-ért tudna nekem Optical-t szerezni. (Más boltban egyszerűen nem tudnak szerezni) Ennyiért nem érné meg venni egy másfajta egeret nagyobb DPI-vel, és akkor milyet? Vagy ez a DPI dolog annyira nem nagy cucc? (Főleg játszási célból lenne igénybe véve az egér) Vagy valaki tud egy jó helyet ahonnan megrendelhetem vagy valahogy megszerezhetem ezt az egeret 5000 Ft-nál kevesebbért, mármint ugyértem úgy hogy a szállítási költéggel meg ilyenekkel legyen kevesebb, mert én is látok a neten 3500Ft-ért, de +kb 1800 Ft-t a szállítás, és az már több is mint 5000. Nyíregyházán lakok.
-
tronnyeg
csendes tag
Az egér tartósságáról személyes tapasztalat:
A régi WMO 1.1-emet, amit több éven át használtam cs-re, diablora meg starcraftra, most a cégnél használom autoCAD-es munkára, és kifogástalan! Egy kis tisztítás azért már ráférne, nameg a Microsoft feliratból már csak a Micr van meg
Otthonra egy ugyanilyet vettem helyetteMost azzal csézek
-
tronnyeg
csendes tag
Jó választás! Olcsó, jó, és ugyanannyit bír, (ha nem többet) mint a drágább gamer egerek. Ha Elkopik a bombja/bekrepál akkor minden szívbaj nélkül veszel egy másikat
Jómagam azért használok inkább Wheel Mouse Optical-t, mivel nekem a két gomb + görgőn kívül nincs szükségem más gombra. Volt már több gombos egerem is, de nem igazán használtam ki.
Persze nincs kizárva, hogy ha 3-4 év aktív játék után ez az egér is megadja magát, akkor kipróbálok egy intellimouse-t -
miazazeq
csendes tag
Köszi Köszi az extra gyors válaszokat dudika10!
Reméltem hogy nem kell majd 10e forintot költenem normális egérre
Akkor intellimouse optical.
Még egyszer köszi! -
miazazeq
csendes tag
Egyetlen utolsó kérdés. A neten az optical úgy van fennt mint Microsoft Intellimouse Optical. Ez ugyanaz mint a Microsoft Intellimouse Optical 1.1a ?
-
miazazeq
csendes tag
Sose volt még 5 gombos egerem,de biztos jó lehet ,úgyhogy inkább Intelli mouse optical vagy explorer .
Egyet viszont nem értek. Mind a 2-nek 5 gombja van, elvileg ugyanaz a teknológiája meg minden, csak az alakja más (már ha jól értem).
Miért van 4000 Ft a kettő között? -
dudika10
veterán
-
miazazeq
csendes tag
Sziasztok!
A mostani Logitech Nemtomhanyas egerem 6 év után kezd gyengélkedni, főleg azzal van gond, hogy ha kattintok vagy duplán kattint vagy nem is kattint, de mindegy, jól bírta.
Új egeret vennék és látom hogy sokan istenítitek a Intellimouse 1.1-et. Ha az intellimouse Optical tényleg ugyanez csak +2 gombbal, akkor én olyat vennék.
Azonban nagyon sokan imádkoznak meg minden az intellimouse explorer 3.0 előtt, de ez vagy 8 rugóban kerül. Megéri megvenni ezt vagy inkább az olcsóbb optical-t válasszam?(optical kb fele annyiba kerül)
Vagy valami mást tud vki ajánlani? Csak vezetékes és lehetőleg optikai egérben gondolkozom! Lehetőleg kb 6 év múlva szeretnék megint új egeret venni -
tronnyeg
csendes tag
Én most újítottam. (vettem egy másik wheel mouse optical 1.1a-t
!
Annyi tuningot hajottam végre rajta, hogy volt négy darab teflon egértalpam, amit ráragasztottam a wmo műanyag talpaira plusszban.
Elképesztő módon csúszik a qck egérpadon -
Lyobag
csendes tag
nekem 7 év után kezd el döglődni! néha elmegy az érzékelő. arra még nem jöttem rá, hogy a led vagy maga az egér vezetéke a rossz, de az elmúlt napokban gyakran kihagyott. bár ma nem vacakolt még. túlságosan megszoktam és megszerettem ezt a vacakot, hogy esetlegesen lecseréljem...
-
tronnyeg
csendes tag
Én most cseréltem vissza 3000 dps-s egerem egy wheel mouse optical 1.1a-ra. Legjobb egér még így sok év után is!
Az intelli mouse optical, és a wheel mouse optical között pedig csak a gombok számában van különbség, meg abban hogy a wheel mouse valamivel kisebb. Az optika egy az egyben ugyan az.
Hivatalos microsoft specifikáció:
---------------------------------------------------
Wheel mouse optical:Mouse Length 4.88 inches (124 millimeters)
Mouse Width 2.62 inches (66.6 millimeters)
Mouse Depth/Height 1.56 inches (39.6 millimeters)
Mouse Weight 4.42 ounces (125 grams)
Mouse Cable Length 72 +6/-0 inches (1830 +152/-0 millimeters)
Mouse Button Features 3 buttons including scroll wheel button
Right & Left Button Life 1,000,000 actuations at no more than 4 actuations per second
Wheel Button Life 150,000 actuations at no more than 4 actuations per second
Mouse Scrolling Features Standard vertical scroll wheel
Wheel Vertical Scrolling Life • 85,000 revolutions (away from user) at no more than 60 rotations per minute
• 100,000 revolutions (toward user) at no more than 60 rotations per minuteTracking Technology
Mouse Tracking System Microsoft-proprietary optical technology
Imaging Rate Dynamically adaptable to 9000 frames per second
X-Y Resolution 400 points per inch (15.75 points per millimeter)
Tracking Speed Up to 20 inches (508 millimeters) per second
---------------------------------------------------------------------------------------------Intelli mouse optical:
Mouse Length 4.97 inches (126 millimeters)
Mouse Width 2.68 inches (68.1 millimeters)
Mouse Depth/Height 1.54 inches (39.3 millimeters)
Mouse Weight 5.20 ounces (147 grams)
Cable Length 72 +5.5/-0 inches (1830 +140/-0 millimeters)
Mouse Button Features 5 buttons including scroll wheel button
Right & Left Button Life 1,000,000 actuations at no more than 4 actuations per second
Wheel Button Life 150,000 actuations at no more than 4 actuations per second
Mouse Scrolling Features Standard vertical scroll wheel
Wheel Vertical Scrolling Life • 85,000 revolutions (away from user) at no more than 60 rotations per minute
• 100,000 revolutions (toward user) at no more than 60 rotations per minuteTracking Technology
Mouse Tracking System Microsoft-proprietary optical technology
Imaging Rate Dynamically adaptable to 9000 frames per second
X-Y Resolution 400 points per inch (15.75 points per millimeter)
Tracking Speed Up to 20 inches (508 millimeters) per secondTehát lényegében a különbség a gomok számában van, és a wheel mouse 22 grammal könnyebb, pont ezért nekem ez jön be jobban.
Remélem még sokáig fogják gyártani -
szoti27
tag
Sziasztok
ez lenne a hires
Intellimouse optical 1.1 a ?? kérlek segitsetek Köszönöm
http://www.ipon.hu/webshop/product/microsoft_intellimouse_optical_usb_ps_2_fekete/26701 -
kelekyle
őstag
http://hardverapro.hu/apro/razer_deathadder_gamer_eger_v2_3200dpi_dobozaban_e/hsz_1-50.html
-
kelekyle
őstag
Durva, hogy sok év után drágább az egér mint amikor indult
És, hogy ennyi év után is gyártják. Most fogok venni egyet de 4ezer forint az kicsit kiábrándító amikor 6ezerért már Razer DA-t veszek
-
gtasystem
őstag
háj valaki, látom ez nem annyira döglött topik, nekem is intellimouse-om van 4,0-ás és asszem nekem is mikrokapcsoló problémám lehet ahogy így nézegetem a topikot..
át lehet cserélni ezeket a mikrokapcsolókat, és ha igen hogyan mert nem akarok nekiugrani barbár módon..
szétszedni már szét tudom, de a kapcsolókat nem piszkáltam nehogy letörjön vagy valami.
tisztítás nem használ ha át lehetne cserélni őket az viszont igen. -
dik
őstag
Ajjaj ettől féltem erre a kérdésre nincs válasz kicsit talán előbb kellett volna feltennem. Kifutott darab a kérdésemmel együtt!
-
dik
őstag
Van egy ilyen egerem immár vagy 6 éves ha nem több. Annyi lenne a kérdésem hogyan lehet szétszedni szépen én nem mertem nekiesni nehogy valami baja legyen. Tökéletesen működik ennyi év után is csak látni az alján át van már benne piszok rendesen és gondoltam kitisztitom csak nem mertem barbárkodini ezzel a kincsel! Remélem valaki tud segíteni ebben a kérdésemben. Ha van oldal ahol képek is vannak róla az külön nagyon jó lenne.
Köszönöm előre is! Vagyis remélem vannak még akik ilyen öskonstrukciós egeret használnak és tudnak segíteni.
-
zso73
veterán
Nincs külön topic, így ide írok.
MS Confort Optical egerem van, de nem görget. Az IE, firefox ablakokat nem görgeti le. A beállításokban autoscroll van beállítva, mégsem teszi a dolgát. Helyesebben a félig töltött oldalakat néha görgeti. VTF?
Esetleg valakinek valami tipp, hogy mi csinálhatja ezt? Egy wireless kombó mellé van bedugva. Szintén MS gyártmány. Az az egér görget. -
tomcsi23
veterán
UP:
Egész jó kis egér (ár/érték) - munkahelyre pláne
Igaz, az elsőt visszavittem, mert a görgő gombja nem igazán működött rendesen.
Szal, lenne egy kérdésem is: meg lehetne oldani valahogy, hogy az oldali gombra a BACKSPACE-t beállítani? Intellipointban nem sikerült, hiába KEYSTROKE.
[Szerkesztve] -
L!NK->Q3
senior tag
Már a második microsoft ime 4.0val az a gond h hamar meghal vmelyik mikrokapcsoló. Amúgy zsír kis szerkezet, csak a kapcsolók gyenge minőségűek - vagy én nyomom állat módjára
-
eastsider
nagyúr
nekem is van 1 ilyen egerem, ami fekete
nem vészes minőségűek a műanyagok
de azé az mx518 jobb -
L!NK->Q3
senior tag
Vki tudna infót adni a Microsoft Laser Mouse 6000ről? br 5600hufért láttam, nemtom érdemes e lecserélem a ms wheelmouseomat.
-
***HG***
aktív tag
Egyébként nekem is van egy 1.1A Intellimouse - om (fekete!) és a szimpla kattintást duplán veszi, mert kikopott a sok CS-től a mikrokapcsolója.
Mivel nagyon a szívemhez nőtt (4 éves), így kérem ha valaki tud újonnan feketét ebből a fajtából az jelezze, mert már venném is megfelé. Csak fekete színben kell, ha nincs akkor veszek egy Razert -
Brae
őstag
Hatalmas szerencsétlenség történt a kedvenc egeremmel
Véletlen ráborult egy üveg ásványvíz
Amikor a baleset történt ki volt kapcsolva a rágcsáló, megtörölögettem és bekapcsoltam, hogy megnézzem, h működik-e, sajnos nem adott életjelet
Van még rá esély, hogy magához tér mikor kiszárad vagy kuka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest