- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
válasz
Makszimusz #15 üzenetére
Engem az szomorít el hogy a mai brutal hardwareken is docogos minden, másodperceket kell várni program indításokra, valós reagalasokra, stb
Fater pár éves alap gépen (pentium!) win7 van, és 20 éves word 200x. Sokkal többet mai word sem tud.
Kattintás ikonra, es szó szerint odavagja a képernyőre, na az igen!
Mai win-en egy jobb click egy file - on is 1-2mp mire megjelenik a menü. Tragédia
Vagy egy word 365,másodpercek mire elkezdgetsz gépelni indítás utan. -
-
válasz
Mp3Pintyo #17 üzenetére
"Belegondoltatok abba, hogy pl vannak emberek akiknek ez iszonyatosan nagy segítség tud lenni?"
Bele. Sőt, még az AI sehol se volt mikor már bele.
Évek óta vannak játássérültekkel kapcsolatos projektjeink, eddig is volt képernyő felolvasó termék és beszédszintetizátorral is együttműködik. Plusz az új verzió már az FS segéddel műküdik, ami egy AI alapú asszisztens. Ja és ingyenes minden látássérült ember privát használatára. Nekik nagyon fontos az MS alapszoftverek megléte pont emiatt. -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
Amúgy mivel a modellek egyre jobbak és jobbak a hardverek pedig erősödnek simán el tudom képzelni, hogy egy idő után a visiont pl egy saját gépen futtatott modell szolgálja ki.
Ha nem tanít rajta adatokat a Microsoft akkor neki ez mindenféleképpen egy jó megoldás lenne. Nem kellene óriási szerverparkokat építeni az embereknek pedig minden ott futna lokálisan és nem menne át adat máshova -
válasz
Mp3Pintyo #17 üzenetére
Örülök, hogy ilyen gondolkodáson alapuló véleménnyel is találkozhatom itt.
Függetlenül a MS / Copilot arrogáns nyomulásától, alapvetően elégedett vagyok a Windowszal, és örülök annak, ha valami jó benne. Több embert is ismerek, akiknek a bemutatóban szereplő funkciók komoly életminőség-javulást hozhatnak.
Emellett viszont rettenetesen kockázatosnak tartom ezt az utat,és a privát szféra súlyos erózióját látom benne -- azzal együtt, hogy valahol elkerülhetetlen. A nagy többség számára mindenképpen.
A Recallról pedig egyszerűen nem értem, hogy hogyan képzelhetik komolyan. De az legalábbis egy kicsit más tészta.
MaCS
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
Érdekes. Soha nem vettem észre semmi gondot a Win 10-ről 11-re váltásnál. kb fel se tűnt.
Minden ugyanúgy tökéletesen jól működik. Nem fagy, nem akad. ha kell Linux bizonyos github projektek miatt akkor ott a wsl ami perfektül megy.
De eltértünk a tárgytól.Belegondoltatok abba, hogy pl vannak emberek akiknek ez iszonyatosan nagy segítség tud lenni? Például a látássérültek? Látom ez egyáltalán nem jutott az eszetekbe. Valószínűleg ők nem egy Linuxot fognak preferálni egy ilyen megoldással szemben ami elképesztő lehetőségeket rejt a számukra.
-
.-..-.
tag
válasz
Makszimusz #15 üzenetére
+1
(csak épp nálam Gnome) -
Mikor az MS valahol a 22H2 környékén kitalálta hogy akkor is újraindítja a számítógépet ha ő úgy gondolja hogy az adott frissítés szerinte kurta fontos, illetve hogy max 30 napig lehet frissítést és újraindítást skippelni na akkor álltam át egy arch alapú disztribúcióra (azért arra, mert a mint és társai még nem tudták natívban a gépem minden hardver elemét kezelni).
Minden fluid, száguld, az irodai appok jók, az asztal kezelés (én kde-zek) szerintem parádés. A legtöbb win aponak van Linux változata vagy alternatívája, de lehet játszani a zorin/lindows/wine/fx stb cuccokkal is.
Az egész családom már Linux alapon működik, fele annyi bajom van vele mint eddig. Gyors, úgyis csak 99%-ban böngészőt használnak, meg pár alap dolgot. Brave böngésző adblockkal, krusader file kezelő, libreoffice irodai szoftver, thunderbird és nagyjából ennyi ami kell egy online usernek.Elmegy a MS a picsába hogy visszafelé fejlődik.
-
paatrick
őstag
válasz
YellowFlash #6 üzenetére
Windows 7-ről 10-re kényszerítéskor kipróbáltam a Linux Mintet, de akkor még volt egy program amit nem tudtam felrakni rá (nyilván béna voltam), így maradt win10. Ezzel meg vagyok elégedve, de ha kukázzák és csak win11 marad akkor biztos váltok én is Linuxra. Ezek az AI fejlesztések csak még inkább megerősítenek benne. Windows olyan szinten bele fogja erőltetni a rendszerbe hogy rossz belegondolni. Mondjuk a kereső már win10-en se mindig működik
-
-
válasz
Makszimusz #10 üzenetére
Oprendszerrel együtt telepítve, alapértelmezett böngészőként?
(Mert ugye a Windows 7 SP1-től "véletlen technikai hiba" miatt még az EU-s bírság elkerülése érdekében bevállalt böngészőválasztó is eltűnt. Az EU meg nem verte le rajtuk.)Egyébként pedig nem. A második legnépszerűbb a Safari. És a helyezés sem minden: a Chrome részesedése kb. 13-szorosa az Edge-ének.
Ha csak desktopra szűkítünk, akkor második az Edge. Hátránya itt már "csak" ötszörös. -
-
válasz
Makszimusz #8 üzenetére
Vagy bárhol.
-
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
YellowFlash #6 üzenetére
??
Linuxra is van Edge böngészőNem látom sehol, hogy ez csak Windows esetén működne
-
YellowFlash
aktív tag
Ezért raktam fel linuxot most januárban
heppi kemper evör szinsz -
Miért tennénk ilyet, hogy mindezt bekapcsoljuk magunknál?
Szerintem ez eggyel több indok a Windows 10 megtartására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged