- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Micro Four Thirds
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Szerintem pont annyira lesz mérvadó az elméleti élettartam mint ledes lámpák esetén.
Ha túlhajtják őket és jó melegen tarják, hogy biztosan ne bírjanak sokkal többet mint a garancia, esetleg a vezérlést csinálják szarra, akkor pont addig fejlesztik a tartósságukat amíg kihúznak 2-3 évet biztosan. Utána már csak az élettartam rontásán ügyködnek még ha túl jóra sikerülne is. -
opr
nagyúr
50e ora elettartammal en olyan szinten kiegyeznek, hogy el se hiszed.
Napi atlag 2 orat megy a TV (es most erosen felfele kerekitettem), szoval 50 ezer ora az bo 68 ev hasznalatot jelent nekem. Az tenyleg azt jelentene, hogy megvettem az utolso TV-met."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
zooly
aktív tag
Igy van, nem mukodik az idok vegezeteig, de talan eldocog addig amig elerheto lesz ujabb technologia, en pl. nem orokre veszek tv-t. Egyebkent egy "sima" lednek is 50e ora korul van az elettartama, arrol semmi info nincs, hogy a microled-eknel ez hogyan alakul.
https://www.ratingraph.com/
-
Callisto
őstag
Mindenképpen kiégnek. A technológia velejárója. Az, hogy mikor függ a használattól, de ha más nem a fényereje csökken folyamatosan, illetve ennek kompenzálása miatt az áramfelvétele.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
-
stellaz
veterán
válasz ergoGnomik #13 üzenetére
Szerintem félreérted az egészet.
A gond a ledek méretével volt eddig, tehát azért csináltak fizikailag nagy kijelzőt, mert nagy leddel nagy felbontást csak baromi nagy méretben lehetett megoldani.
Ha az órában tudják hozni ezt a pixel sűrűséget, akkor az azt jelenti, hogy megvolt a technológiai áttörés, ami lehetővé teszi a kisebb kijelzőkben való alkalmazását is.
A furcsa mindössze annyi, hogy eddig csak hatalmas kijelző volt, aztán most csak a legkisebb, a közepe meg kimaradt.
[ Szerkesztve ]
-
ergoGnomik
tag
Úgy, hogy nem gondolkodsz?! Amikor egy mikró LED 4k kijelzőt 110 hüvelykes méretben tudtak előállítani, az 40 ppi-t jelentett. A régi katódsugárcsöves monitorok tudtak 96-ot. Ez meg a negyvennek majdnem nyolc és félszerese! Anno amikor a nyomtatás elérte a 300 dpi-s felbontást, onnantól tekintették úgy, hogy végre nyomtatóval is lehet emberszabásúnak kinéző dokumentumokat csinálni, nemcsak nyomdában. Ami épp csak egy kicsit kisebb, mint az általad panaszolt kijelző felbontás. Nem csak 500 ppi felett létezik élet.
-
opr
nagyúr
Ez a legtobb dologgal igy szokott lenni.
Fejlesztik, skalazzak, tomeggyartasi problemakat megoldjak, ilyesmi, aztan ami eddig gond volt, az nem lesz az.Amugy abszolut hasrauteses tippre azt mondanam, hogy megoldottak egy nagy pixelsurusegu kijelzot, de meg nem tudjak tokeletesen gyartani a nagy paneleket, sok a hiba, igy viszont ki tudjak vagdosni belole a kisebb kijelzoket, es fel lehet hasznalni ertelmesen a paneleket. Van benne logika, ha belegondolsz.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Ribi
nagyúr
Nekem kicsit fura, hogy eddig a gyenge felbontás volt a gond, most meg egy órában a 338ppi nem gond? Hogy van ez?
-
opr
nagyúr
Naná!
Ha más nem, remélhetőleg idővel lenyomja az oledek árait megfizethető szintre végre. Ha picit is jobb lesz, márpedig a technológia elvileg jobb, akkor az plusz az újdonság varázsa 5-10 év alatt leválthatja az oledet a felső polcon.
Bilibe lóg a kezem, de remélem az lesz, hogy ahol most a jobb VA paneles TV-k vannak, oda kerül az oled."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
wassermann
addikt
Örömteli, hogy le tudnak már menni ilyen pici LED méretig: minden képpont három LED. Évek óta várt technológia, kár hogy a marketingesek LED-TV-nek nevezték el korábban a LED háttér-világításos LCD TV-ket, megkavarva ezzel a hozzánemértő vevőket...
-
Segal
veterán
Akkor rosszul tudod
Lecsokkentettek a hiba lehetoseget, de megszuntetni nem fogjak tudni."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
Be tud, ha sokat megy rajta ugyanaz. Pl jatek hud, windows start menu, bongeszo ikonok stb.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
stellaz
veterán
Lesz bármi értelme az oledek mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OTP Bank topic
- Milyen videókártyát?
- Peugeot, Citroën topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Politika
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest