Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Gx80 -nal belterben ugy fotozok, hogy a bepitett vakut az egyik ujjammal ugy tartom, hogy felfele nezzen. Igy tok jo kepeket kapok, de kicsit kenyelmetlen.
Milyen vakut tudnatok ajanlani hozza? Ez a foglalat mennyire univerzalis? Barmilyet vehetek, vagy csak speci m4/3 -hoz/panasoninchoz valo jo?
A cel a legolcsobb lenne, amit tudok fixen felfele allitani."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Sikerult elhagynom a pana12-32 pancake lencsemrol vedot. Pesten hol tudnek ilyet a holnap napon, legkesobb szombaton beszerezni?
[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz lugosi #93970 üzenetére
Koszi szepen. En is hasonloan hasznalom, minden i betus kikapcsolva, zajszures a minimumon, elesseg es telitettseg +1.
Mas:
Sorozatfelvetel sebessegetol fuggoen irja a gep, hogy van e live view vagy nincs. De ez pontosan micsoda?
Mert a H es SH sebessegnel is van elokep, latom hogy mit fotozok eppen."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
-
anorche1
őstag
Gx80 -on hogy tudom a custom settings -ek “alapjat”, hogy M,P,S vagy A modban legyen atallitani?
Mert ha pl. atrakom a gepet P be, es elmentem azt C1 -be, akkor onnantol teny, hogy P modban lesz azt kivalasztva, de ezzel felul lett irva a tobbi beallitas is. Ezt akarom valahog elkerulni. Van erre megoldas?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Bocsanat, linkelni akartam, de az lemaradt
[link]De picit elbizonytalanodtam, hogy van e ertelme a kerdesemnek.
De mind1 Szoval, a gep kerdesere bekapcsolaskor mi a valaszom, 35mm?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Rendeltem egy ilyen olcso alis obit jatszani.
Es tok jo, szerintem ennyi penzt megert.
Csak egy kerdesem lenne. Hogy ez m4/3 -on hany mm -es gyujtotavolsagu?
A kit obi 32 -es allasanal szukebb, igy a 35 nekem valosnak tunik.Csak azert kerdezem, mert a gep bekapcsolaskor megkerdezi tolem, gondolom azert, hogy exif -be mit mentsen.
-
anorche1
őstag
Ilyen lightroom preseteket honnan szereztek be? Neten keresve a kb. csak fizetos opcio jon elo. Van valami ajanlott ingyenes gyujtemeny?
-
anorche1
őstag
A gx80 -hoz kapott 12-32 kit obit szeretnem lecserelni valami fenyerosebb fixre. Ennel kb. nincs ertelme a gyujtotavolsag allitasnak, mert gyorsan no a rekeszertek.
Esku ugy erzem, hogy jobb minosegu kep keszul akkor, ha hagyam 12mm -en, es utolag megvagom, mintha nagyobb gyujtotavolsagon csinalom a kepet, magasabb iso -val.Mit ajanlatok?
Hasznaltan szeretnek kifogni valamit, maxium 50-60 ezerert.Egyebkent ahogy nezem az aprot a canon aps-c -s obikbol rengeteg van, egesz olcson. Atalakitoval en tudom ezeket hasznalni, mukodnek rendesen a gx80 -nal?
-
anorche1
őstag
válasz Lassú Víz #93248 üzenetére
Oooo
Igen, a hosszu zaridos zajcsokkentest kikapcsoltam. Zavart, hogy ahany mp -es a zarido, annyit tokol utana.
En azt hittem hogy csak gyenge a gep, lassu a cpu, es ezert tart neki ilyen sokaig. Azt hittem, hogy ugyan ezt elerhetem gepen programokkal. De akkor ezert nem sikerul leszednem a zajt rola.Akkor vissza kapcsolom, ezek szerint hasznos funkcio
-
anorche1
őstag
Gx80 -ammal ma en is megprobaltam csillagokat fotozni, de az eredmeny siralmas.
A kit obit hasznaltam, legnagyobb rekesszel, a semmi kozepen, alvannyal. Szabad szemmel nagyon jol latszottak a csillagok.
Az elkeszult kepek viszont rettentoen zajosak. Vagy ha nem azok, akkor a csillagok latszanak alig.
Ez pl. 60s zarido, 800 -as iso.Ha emelem az iso -t zajosabb lesz, ha meg hosszabb lenne a zarido bemozdulnanak a csillagok (de lehet mar igy is).
Mi keves az egyenletben? Az f3.5? Vagy maga gx80? Vagy en?
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Koszonom a valaszokat
Remelem tenyleg nem lesz belole, es legkozelebb jobban vigyazom ra.Meg egy olyan kerdesem lenne, hogy foleg gyenge fenyviszonyok kozott vettem eszre, hogy az elokep az lcd kijelzon ugyan zajos, de eles. Majd ha az elkeszitett kepet megnyitom az mar egy elmosott kep, zaj nelkul.
Ezt az eroszakos zajtalanitast ki lehet kapcsolni? Hogy azt a kepet kapjam vissza, amit a fenykep elkeszulte elott latok?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz vakablak93 #93222 üzenetére
Ha mar szoba kerult a gx80 es a nedvesseg:
Szombaton nyitott matraszentistvanon a sipalya, es levittem oda fotozni a gepet. Ho ala nem astam be, de azert valamennyi havat kapott, illetve a felvono oszlopairol csoppent ra 1-2 csepp viz.Es sajnos szemet szurt, hogy a kereso belulrol beparasdotott Van okom aggodni?
-
anorche1
őstag
Felraktam en is az uj firmware a gx80 -ra, de egy kis csellel: a gx85 verziot toltottem le es neveztem at 80 -ra. Fel is ment szepen a frissites, de ugyanugy 25/50 fps -sel rogzit 30/60 helyett, es maradt 29min29sec korlat is
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Egy kerdesem lenne a gx80 -nal kapcsolatban.
A jobb szememmel eleg homalyosan latok, ellenben a ballal jol, ezert a keresot is ezzel hasznalnam. De igy gyakran hozza er az orrom a kijelzohoz, ezzel beallitva, hogy hova fokuszaljon.Be lehet valahol allitani, hogy ha keresot hasznalom, akkor ne csak kapcsoljon ki a kijelzo, de touch resze is le legyen tiltva?
-
anorche1
őstag
Facen van olympus-panasonic mft adok-veszek csoport? Kerestem, de nem talaltam. Fotos adok-veszek csoportokban meg ritka, a gx80hoz valo objektiv.
-
anorche1
őstag
válasz Tin_Shield #92818 üzenetére
Tudom, annak a vetele a cel
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
ez az obi kompatibilis a gx80 -nal?
[link]"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest