-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slax
senior tag
válasz
concret_hp #6297 üzenetére
OTP leesett.
-
Slax
senior tag
válasz
concret_hp #6291 üzenetére
Csak ne lenne némelyik bank fiókja a városban, ahol keressek parkolót drágán, aztán várjak a sorra. Itt meg feltöröm, átutalom, vége. És még a székből sem álltam fel. Ha meg mégis fel kell, akkor 10 perc az otp, ahol Ruskáné max 2 perc alatt a kezembe nyomja.
Igaz ezért a kényelemért, gyorsaságért (lustaságért
) pénzben (kisebb kamat) fizetek. Én elfogadom.
-
Slax
senior tag
Köszönöm a segítséget és a linkeket.
FHB lett választva, 3 hónap tőkésedő kamattal, automatikusan megújuló. Egy pillanatra én is elgondolkoztam, hogy az enyémet is beteszem, de inkább ülök rajta (ezalatt azt értem, hogy az otp-nél számláról lekötés, havi, megújuló, tőkésedő, de csak 4.25%, így nem bukom annyit, mintha egyáltalán nem lenne kamat, de a bármelyik percben felszabadítás is megmaradt).
-
Slax
senior tag
Üdv.
Némi segítséget kérnék. Equitasnál nyitottam számlát. Olvastam amennyit csak meg tudtam érteni, vagy jegyezni. Csak azért kérdezek, hogy jól megértettem e. Megbízás típusa piaci/limit, Ha piacira teszem, akkor a pillanatnyi áron veszek, ha limit, akkor én adom meg az árfolyam részben, hogy mekkora árnál létesüljön a vétel. Érvényességnél én adom meg, hogy mennyi ideig legyen nálam a részvény, kivéve, ha a stop ajánlatnál megadok egy összeget, amit ha elér a részvény ára a megadott napig, akkor eladóvá válnak a részvényeim. Ha nem adok meg stop ajánlatot, akkor a részvényeket akkor adom el, amikor úgy döntök, vagy ha elérem a megadott dátumot. Ha elérem a megadott dátumot, és nem adtam el, illetve stop ajánlatot sem adtam meg, akkor viszont mindenféleképpen el kell adnom a lejárat napján, akár nyereséges, akár veszteséges. Mennyire értettem meg jól? -
Slax
senior tag
Tehát, a tőkét két részre bontjuk. A 80%-nak a kamata tőkésedik automatikusan, ezek után semmi foglalkozni való nincs vele. A 20%-nak a kamata automatikusan egy megadott bankszámlára íródik (jelen esetben édesanyáméra), nem pedig tőkésedik, és azzal sincs több foglalkozni való. Mindkét tőke kamatából a bank levonja az adót. Jól értelmeztem?
-
Slax
senior tag
Üdv.
Adott egy összeg, amivel a lehető legkevesebb gondot akarnak a szüleim. Valahol hallották a lehetőségét annak, hogy a kamatot minden hónapban a lekötött tőkéhez írják, és így tovább. Ám most ez úgy érdekli őket, hogy a havi kamat kb 80%-a kerülne a tőkéhez, a fennmaradó 20% pedig egy bankszámlára kerülne. Azt kérdezném, hogy hol/mely bankoknál érdemes nézelődni ezen a téren, illetve a véleményeteket, hogy ez mennyire működő dolog. Köszönöm előre is.Ja igen, és hogy az így kapott összeg az keresetnek számít e, illetve hogy történik az utána járó adó fizetése? Levonják belőle, vagy máshogy?
-
Slax
senior tag
válasz
Moddingfan #988 üzenetére
Köszi.
Tervezik az ősök az apeh látogatást.
-
Slax
senior tag
Tudom, hogy hétvége van. Bár az is igaz, hogy még van idő.
-
Slax
senior tag
[link] ebből jól szűröm le, hogy a szüleim '88-ban épült házuk után kapott összegből nem kell fizetni adót? Ha nem jól értettem, akkor 25%-ot.
-
Slax
senior tag
Üdv.
Srácok elkelne némi infó. Szüleim most akarják eladni a házukat. Az érdekelné őket, hogy kell-e adózni utánna, ha igen, azt milyen formában vagy címen, van-e olyan kikötés, hogy pölö 1-2 éven belül vásárolni kell másik házat, és bármilyen más infó ami eszetekbe jut. Linktől nem sértődök meg. Megyek keresgélni az apeh oldalán addig is.
-
Slax
senior tag
Lehetséges valamikor a jövőben, családi ház eladásából nagyobb összeg kerül a családi kasszába (kb 10 milla körül, kicsit több is lehet). Az OTP megtakarítási formái közül mit választanátok ti? Ősök ragaszkodnak az otp-hez, mert nem valószínű, hogy 1 éven belül összeomlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen egeret válasszak?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest