Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lex Icon
senior tag
válasz
bigdady #64050 üzenetére
Néznivaló TBSZ-ről. És a "barátodat" is megkérdezheted, sokat tud!
-
nort_on
senior tag
válasz
bigdady #64025 üzenetére
1+5 éves konstrukció alapban. 1 éves befizetési időszak (január 1-december 31), aztán +5 év után lesz adómentes a hozamod. Van egy olyan, hogy +3 évnél 10% adóval, a TBSZ törése nélkül tudsz kivenni belőle. Minden más esetben törik az egész TBSZ és adóköteles lesz (+3 éven belül 15%, +3-5 év között 10%). Adni-venni folyamatosan tudsz, devizát váltani, stb. Asszem lehet költöztetni is másik szolgáltatóhoz. Dióhéjban. Minden másra ott van a gugli.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
bigdady #64040 üzenetére
A cikk arról szól, hogy de minek?
Celithrandi még "1 éves működésre elegendő likvid tőkét" is bankba rakna.
De ne kezdjük újra, mindenki maradjon a meggyőződésénél.
Nem a vita miatt linkeltem, hanem a megoldásra, ha már a mostani helyzetre nem is, de a következőre talán jó lesz. -
pictigjis
őstag
válasz
bigdady #63958 üzenetére
szerintem te meg kicsit okoskodni szeretnél
a tény az, hogy február 28-án lett volna zárás, az mnb azonban február 28-ra és március 1-re bankszünnapot rendelt el. szünnapon nincs zárási művelet, vagyis legkorábban ma lehetne zárás, de most meg "csőd" van
kivonatot nem küldenek postán, a netbankban kéne ellenőrizni, de az február 28. óta elérhetetlen, a mobilbank le van állítva. és persze, nagyjából ki tudnám számolni, de például - kivonat híján - nem tudom, hogy le lett-e vonva a tartozásból a szerződés szerint járó 7000 forint visszatérítés, mert ha igen, nyilván egy fillérrel sem utalnék többet, mint amennyit kell
technikailag jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy nem történt meg az a számlazárás, ami alapján fizetnem kéne. nem arról van szó, hogy nincs pénzem, egy nagyon jól kiszámolt, jól működő rendszerben volt meg a sberbank helye, de ez most messze nem egy átlagos helyzet
-
pictigjis
őstag
válasz
bigdady #63956 üzenetére
mint az előbb már mondtam, még kivonat sem készült. szerintem teljesen irracionális dolog lenne egy becsődölt banknak most azonnal fizetni, mellesleg a fizetési határidő a hónap utolsó napján esedékes zárás után a következő hónap közepén lenne, jelen esetben tehát március közepén
-
Kobe
veterán
válasz
bigdady #63777 üzenetére
En most nezek alternativ szamla utan, de a CIB Online t eleg nehez feladni, a legjobb ingyenes szamla volt
Foleg amiota kivezettek a magnifica ugyfeleknek jaro egyedi kamatkedvezmenyeket azota nem igazan erne meg, de pl a CIB 10 kamata meg anelkul is a legjobb a piacon
Kerdes hova mennel...Raiffeisen Premium Gold 2.0 - rafit most inkabb nothx. Egyebkent a szamla es utalas ingyenes, de az appja nem tud semmi 21. Szazadit, sima push notikat sem igy az ertesitesekert fizetsz mint a katona, fuccs az ingyenessegnek. Kozos szamlan csak meghatalmazott lwhet valaki, emiatt is kifujt
Es akkor wl is jutottunk a szoba johet normal dijas vagy ingyenes szamlak vegere.
OTP? 4-5x akkora dijakkal, 2%al magasabb hitelkamatokkal?Tobbit hagyjuk, a takszovos integracioban resztvevok eddig sem voltak tul eros ajanlattal a piacon, az integralas meg kb tobbhet ugyfelszivatas
nort_on: valoszinuleg menne.... Ha mukodne a withkey a mobilappon
de az semmegy. Nyomorek brigad
-
Lex Icon
senior tag
válasz
bigdady #63738 üzenetére
Nem is kell újra írnod, inkább olvass vissza és lásd az összefüggést!
Ezt írtam: ...átlagos pénzkészlete 1 bankszámlán 8-9m körül volt...
1 bankszámlán, nem az összesen. A mérlegben az összeset látod, bankszámlánként nem.
Az összefüggés: az 5mrd-os cég pedig 99%, hogy nem egy bankszámlával rendelkezik a Sbernél és már pénteken átküldte az összes Sberes pénzét másik számlára. Akinek meg csak 1 számlája van és az is a Sbernél, az 99%, hogy nem lesz 50-100m ezen a számlán.
Ha így se világos, feladom. -
Lex Icon
senior tag
válasz
bigdady #63733 üzenetére
Akkor nem értetted, amit írtam, mivel bankszámlánként írtam, de tényleg nem erről van szó, mivel innen indult a vita:
"Megnézem a céges 10-20-50-100millát feltölteni revolutonNem egy kkv cégnek fő vagy egyetlen bankja."
50-100m számlapénz csak a Sberbanknál 1 bankszámlás cégnél? Nem túl gyakori. A nagy vita hevében a lényeg elsikkadt. -
Lex Icon
senior tag
válasz
bigdady #63706 üzenetére
A mérlegben a pénzeszközök egyben látszanak, mi meg 1 db bankszámláról beszélünk.És mint szó volt róla, nem 5mrd-os cégekről beszélünk, hanem olyanról, akinek csak 1 számlája van, az is ilyen sikátor banknál.
Nap, mint nap látom cégek adatait, nem csak a mérlegben, hanem közvetlen a könyvelésükben, ill kivonatról. De biztos rosszul látom. Tényleg hagyjuk. -
Lex Icon
senior tag
válasz
bigdady #63691 üzenetére
Kis cégnek ritkán van pár millánál több a számláján. Az áfa 1 hete ment el, stb. Nagy cég meg mint írtam fentebb. Könyvelő cégekkel is dolgozok, látom mi van az ügyfeleik számláján. Aki kicsit nagyobb, már több bankszámlája van, hogy tudjon variálni és nem ma kapnak a fejükhöz. Érdekes módon, ha jól emlékszem, egyik se ennél a banknál van. Véletlen?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
bigdady #63686 üzenetére
Mondjuk ha nem ment egész nap a netbank, nem lehetett kártyalimitet állítani, akkor magánszemélyek se tudtak sokat kimenteni, még aki ismeri is a lehetőséget. Általánosságban ilyen 100 ezerre szokott lenni beállítva a kártyalimit default-ban.
Más topik:
„Befektetésre alkalmatlanná” vált az orosz részvénypiac, így „következő természetes lépésként” valószínűleg törli az MSCI az orosz indexeket. -
Lex Icon
senior tag
válasz
bigdady #63688 üzenetére
Eszközökben, áruban,... Egy céget azért hoznak létre, hogy forgassa a tőkét, nem pedig 0-ás bankszámlán pihentesse. Az a cég pedig, amelyiknek ennyi a folyamatos pénzkészlete, nem egy spermabank méretű bankra bízza a pénzét és főleg nem 1 bankra. Ráadásul az ilyen cég, ha van esze, az első rossz hírre tolja is át a pénzt egy másik számlára.
-
kavalkád
senior tag
válasz
bigdady #63256 üzenetére
szerintem nem rossz gondolat, én már tavaly átváltottam mindent USD-be.
ha háború lesz is, akkor sem hiszem, hogy az EU-t érinti - igaz 1 éve még azt sem gondoltam, hogy az oroszok ilyen messzire elmennek Ukrajnával -, az EU inkább magára hagyja az ukránokat, tekintve milyen töketlen politikát folytatunk EU-s szinten Oroszországgal. ebből én azt kombináltam ki, hogy az ingatlan is jó választás lehet még mindig, főleg ha Kárpátaljáról megindulnak az emberek felénk.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
bigdady #63256 üzenetére
Én a forintállományom leépítését 0-ra már e hónap közepére befejeztem, de euróra. És nyilván a befektetett pénznél a mögöttes termék számít. Lassan szerintem visszanézünk 370-hez.
Nem gondolom hogy az usd vagy frank annyival jobb lenne. Meg amúgy is oké, átváltod, és aztán mi, ülsz a devizán? -
kavalkád
senior tag
válasz
bigdady #63229 üzenetére
igen, szerencse. nem mindenki százalékok alapján fektet be, sokan a tőzsdét egy nagy kaszinónak tartják, a hype alapján dobnak bele pénzt. gondolom a GME-AMC sztrotit ismered te is. az 100% szerencse, hogy abból ki hogy szállt ki.
abban egyetértek veled, hogy bármerre is mozdul az ingatlanár 5 év alatt nekik nem igazán számít, hiszen egy másik ingatlanba szeretnék betenni az összeget, ergó kisebb kockázatot vállalnak, ha csak a vásárlás előtt adnak el.
a gond, hogy nem ezt írtad abban a kommentedben amire legelőször reagáltam.
"Ha most eladod és befekteted nem ér annyit majd 5 év múlva mint az ingatlan fog" -
kavalkád
senior tag
válasz
bigdady #63223 üzenetére
nem ismerjük milyen lesz az ingatlanpiac 5 év múlva, sem a szóban forgó kollega befektetési képességeit, szerencséjét, innentől kezdve kijelentéseid csak találgatások. múltbéli megfigyelések alapján vonsz le következtetéseket a jövőre nézve, ami alapból nem baj, feltéve ha tudod, hogy melyik múltbéli események fognak ismétlődni, de lássuk be, ezt senki nem tudhatja előre
-
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
bigdady #63214 üzenetére
Ellentmondásosnak értem. Azt mondod, hogy az állampapír jobb a 6,6%-ával mint az ingatlan, merthogy a bérleti hozam alacsonyabb.
De te azt mondtad, hogy az ingatlanok ára nőni fog tovább mint az állat.
Most akkor nőni fog és akkor mégiscsak az ingatlant kéne válasszad, nem az állampapírt, vagy nem fog nőni és az állampapír lesz a jobb?
Én mindkét véleményt elfogadom de döntsük már akkor el. Fontos, hogy tudja a jobb kéz hogy mit csinál a bal kéz.
Számomra úgy tűnik, mintha azt mondanád hogy nőni fog, de te magad is magasan értékeltnek tartod legbelül, és inkább állampapírba mész. -
PredatorZoli
Topikgazda
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
bigdady #63198 üzenetére
A következő évekre vonatkozóan miért az elmúlt 7 év lesz az etalon? Miért nem az azt megelőző 7?
Sokan szeretik az elmúlt évek növekedését kivetíteni a jövőre (akár exponenciális jelleggel...). Abból előbb utóbb csak pofáraesés lehet. A jelenlegi árszintekről nem nehéz lejutni arra a szintre, ahol víz alá kerülnek az ingatlanok... -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
bigdady #63191 üzenetére
Ha most eladod és befekteted nem ér annyit majd 5 év múlva mint az ingatlan fog
Ez így azért meredek. Nehezen hihető, hogy a következő 5 évben is az ingatlan lesz a legjobb befektetés egyéb befektetési alternatívákkal szemben. Pláne ha kezelőcég még le is veszi a kiadásból a sápját.
-
azbest
félisten
válasz
bigdady #62938 üzenetére
Ahogy nézem az előző teljes naptári év inflációja + egy kis valami a kamat. Szóval ha mostanában jön ki valami új pmáp, akkor az sem az utóbbi 12 hónapot veszi alapul, hanem a 2021 évi 5.1% inflációt. Akkor is, ha közben már 12 hó inflációja 6-7% környékén jár. Az új Pemáp esetén is ez a szopatás. Hogy az utóbbi fél év 3.4-e helyett az előző teljes év 2.6 -ját veszi alapul. Egy év múlva lesz majd magasabb az össz kamat, amikorra már lehet 10 is az infláció. Például a 2025/I majd hamarosan ciklust vált és 5.1+1.4 = 6.5 % lesz. Új papíroknál meg mintha éppen csökkentenék a kamatokat, az elszálló infláció ellenére.
Amúgy azért is bosszankodom, mert az ócska kincstári mobil app majd mindennap dobálja fel az új papír értesítőt, de mindig valami régebbi papír adataid mutatja hozzá. Csak a weben vettem észre a 2028/x hírét is. Mondjuk nem kéne meglepődjek az után, hogy 2027-es lejáratú papír lejáratát 2029-nek írta egyik éjjel, amikor nézegettem őket. Eléggé bugos egy rendszer.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
bigdady #62832 üzenetére
#62838 PredatorZoli:
Van erre több visszatesztelés is, igaz, nem pont az inflációra, hanem a FED kamatemelési ciklusokra, de erős átfedés van a kettő között.
Fed kamatemelés: Vége a tőzsdék szárnyalásának? -
stingy2
senior tag
válasz
bigdady #62832 üzenetére
Ezt így nem lehet megmondani. A 2027/I 6,6% kamata csak az első periódusra vonatkozik. Azt meg senki sem tudja megjósolni most, hogy idén mekkora lesz az infláció, ami alapján a következő időszak kamatát számolják. Én amúgy az összes, nem 2024-es MÁP+-omat áttettem ebbe, mert nem várok jelentős infláció csökkenést. (ami semmit nem jelent, hisz nincs varázsgömböm, csak ezt tippeltem)
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
bigdady #62832 üzenetére
Ki kell számolni. Attól is függ milyen régi máp+. Ha már legalább 2 éves lesz, akkor annyira nem éri már meg átváltani szerintem hisz a mpá+nál pont az utolsó pár év a gyümölcsözőbb. Ha még csak az első év fog letelni akkor megérheti. Hogy az ominózus pár hónap mulva esedékes kifizetést megéri-e kivárni, azt megint csak ki kell számnolni. Ha kivárod, nem kell fizetned a 0,25% visszaváltásit. Azt kell kiszámolni, hogy az addig eltelt idő alatt a 6,6%-al ketyegtetve nem-e hozza azt a 0,25% különbözetet vissza előbb a máp+ jelenlegi kamatával szembeállítva, mert akkor megérheti azonnal.
-
nort_on
senior tag
válasz
bigdady #61552 üzenetére
Nincsen buktató, minden le van írva az ajánlattételben. MÁP+ 0.25% büntetéssel váltható vissza, ha nem kamatfordulókor teszed, 26 nap után már 100% névértéken vagy, szóval kb 1 hónap után már nem bukó kivenni.
Ha következő években alacsony inflációra spekulálsz, akkor MÁP+, ha magasra, akkor PMÁP, ha meg biztosra akarsz menni, akkor fele-fele.
Ha meg tuti biztosra, akkor teszel PEMÁP-ba is.
-
-
vnorbi
aktív tag
válasz
bigdady #39779 üzenetére
Nem tudom, hogy ez ügyintézőtől függ-e, de én úgy jártam, hogy nem engedtek céltalan pénzbefizetést. Ott helyben meg kellett adni azt is, hogy milyen állampapírba menjen a pénz. Azt tehát nem engedték, hogy csak beadom a pénzt, aztán majd appban vagy böngészőben rendelkezem felette (pedig úgy rémlik, hogy akkor kifejezetten rá is kérdeztem erre).
-
vnorbi
aktív tag
válasz
bigdady #39474 üzenetére
Nincs már ilyen szigorú feltétele az illetékmentes utalásnak, kincstári számláról bármely természetes személy részére ingyen lehet utalni. Csak arról kell nyilatkozni egy jelölőnégyzet bekattintásával, hogy a cél számlaszám természetes személyé. Amikor még csak saját számlára volt illetékmentes az utalás, akkor is pont ennyivel oldották meg, az ügyfélnek kellett nyilatkoznia előre, hogy a cél számla a sajátja.
-
Shade45
senior tag
válasz
bigdady #39462 üzenetére
Van díja a kp felvételnek, a mértékét az államkincstár honlapján található hirdetmények között keresd.
Nem emlékszem már, hogy hány százalék, de a felső limit talán max 8 ezer, illetve 1 millát meghaladó felvétet 2 nappal előtte jelezni kell abban a fiókban, ahol a felvételt szeretnéd, felvenni pedig csak pénztári szolgáltatást is nyújtó fiókban tudsz. -
Reverting
őstag
válasz
bigdady #37627 üzenetére
Az utalas koltsegere gondolnak, egyszerubb kartyaval fizetni es ingyenes. Viszont ha nincs kartya akkor utalnod kell, csak jobb megsporolni az ilyen koltsegeket ha lehetseges. ;)
7-800e siman fizetek rev. kartyan, van h hetente tobbszor... Ne felj tolle, nyomjad.. ;) Vagy minden nap jegyzel es no para...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest