Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen videókártyát?
- Ingyen szoftverekkel teszi vonzóbbá a processzorait az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Loretto
veterán
Probléma megoldva, topic zárva.
-
_Gudella
senior tag
Már elolvastam a linkelt topicokat, meg így hogy ferritgyűrű tudom is hogy mire jó, csak mivel látni eddig nem láttam csak hallottam/olvastam róla, nem ismertem fel hogy ez egy ferritgyűrű
Egyébként fordult is meg fejemben ez a zavarszűrésesdi, csak arra gondoltam, hogy zavarszűrés egy számítógépben nagyonsok helyen jól jöhet, és akkor nem egyet adnának, de mivel egyet adtak gondoltam valami különleges egyedi célja lehet
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Ezt találtam neked Meghatározás:kerámiai úton előállított ferritból készült szerkezeti elem; különleges mágneses tulajdonságai révén számítás- és híradástechnikai berendezések gyakori alkatrésze
Ferritgyűrűt általában nagyfrekvenciás zavarok szűrésére használnak. Ha áthurkolsz rajta egy drótot, akkor arra a drótra nézve úgy működik mint egy felül vágó szűrő.
Ha vannak olyan bekötések, mondjuk hang az alaplapról a ház elejére, melyek hosszú dróton mennek, akkor egyszer áthurkolhatod őket a gyűrűn. Ha mást nem, hát összefogja a drótokat.
A monitorok kábelének végein is szokott lenni ferritgyűrű (az a vastagodás a végeken).
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Szerintem az azonnali kérdések órájába röhögve belefért volna....
Egyébként ferrit gyűrű és zajszűrésre használják úgy, hogy a szűrendő (hejj de szép szó) kábelre teszik rá, amolyan visszahurkolós módszerrel....
-
_Gudella
senior tag
Életembenmásodszor bontottam ki Chieftec házat gyári csomagolásából, és másodszor is szembesültem azzal a tárggyal, amiról fogalm sincs micsoda, és mire való. Topicot meg azért indítottam neki, mert szerintem sokan nem tudják, legalábbis környezetemben senki.
Íme:
[link]
Aktív témák
Hirdetés
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi A2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest