Hirdetés
- Computex 2025: számítógépházak a Formula portfóliójából
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mini-ITX
- Házimozi haladó szinten
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati
senior tag
Sziasztok! Tud valaki ajánlani olyan DOSos progit, amivel komplett partíciókat lehet titkosítani oda-vissza?
Esetemben az alábbi értelmét látom: amikor a notebookot szervizbe kell adni, hasznos ha a szervizeseknek nem adunk esélyt az adataink között turkálásra. Ezt csak csak úgy lehet megoldani tutira, ha időlegesen partíció szinten letitkosítom az oprendszeres meg az adatos partíciókat is, csak egy kis 1 gigás freeDOS-ost hagyva ''szabadon''. Nem OEM oprendszerrel vett gép, ergo közük sincs hozzá, mi van rajta pluszban a freeDOSon kívül.
(Előrelátóan eleve így particionáltam: 1 GB freeDOS + 10 GB oprendszer + 15 GB mentések + 55 GB adat. A kicsi DOS-osról mennek a partíció mentő/karbantartó programok, ide szántam volna a titkosítót is)
Próbáltam guglizni, eddig nem sikerült: a TrueCrypt jó lenne de csak erre nem akarok fenntartani egy linuxot, DOS-ra pedig nincsen.
Nem igazán értem, miért nincs ilyen már ezer éve: már a norton ghost 2003 is 1 db floppynyi (DOSsal együtt 1 egész floppy) méretben tudja abszolválni a partíció ide-oda másolás, tömörített mentés, visszatöltés teljes feladatkörét szagos GUI-val. Erre semmi se lett volna rádobni egy in-place partíció titkosítást jó kis 448 bit blowfish, DES rutinnal. (A Codeguru-n van egyébként letölthető ingyenes, publikus DES, Bfish forráskód C++ osztály formájában implementálva, vállalkozó szelleműek írhatnak különbejáratú titkosítót a segítségével. Én is írok hasonlót, csak másra.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Futás, futópályák
- Elektromos autók - motorok
- Robot fűnyírók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD BLACK SN850X NVMe 2TB - Új
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest