Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vati

senior tag

Sziasztok! Tud valaki ajánlani olyan DOSos progit, amivel komplett partíciókat lehet titkosítani oda-vissza?

Esetemben az alábbi értelmét látom: amikor a notebookot szervizbe kell adni, hasznos ha a szervizeseknek nem adunk esélyt az adataink között turkálásra. Ezt csak csak úgy lehet megoldani tutira, ha időlegesen partíció szinten letitkosítom az oprendszeres meg az adatos partíciókat is, csak egy kis 1 gigás freeDOS-ost hagyva ''szabadon''. Nem OEM oprendszerrel vett gép, ergo közük sincs hozzá, mi van rajta pluszban a freeDOSon kívül.
    (Előrelátóan eleve így particionáltam: 1 GB freeDOS + 10 GB oprendszer + 15 GB mentések + 55 GB adat. A kicsi DOS-osról mennek a partíció mentő/karbantartó programok, ide szántam volna a titkosítót is)

Próbáltam guglizni, eddig nem sikerült: a TrueCrypt jó lenne de csak erre nem akarok fenntartani egy linuxot, DOS-ra pedig nincsen.

Nem igazán értem, miért nincs ilyen már ezer éve: már a norton ghost 2003 is 1 db floppynyi (DOSsal együtt 1 egész floppy:) ) méretben tudja abszolválni a partíció ide-oda másolás, tömörített mentés, visszatöltés teljes feladatkörét szagos GUI-val. Erre semmi se lett volna rádobni egy in-place partíció titkosítást jó kis 448 bit blowfish, DES rutinnal. (A Codeguru-n van egyébként letölthető ingyenes, publikus DES, Bfish forráskód C++ osztály formájában implementálva, vállalkozó szelleműek írhatnak különbejáratú titkosítót a segítségével. Én is írok hasonlót, csak másra.)

Új hozzászólás Aktív témák