- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor89
aktív tag
válasz
Rypejakten #5044 üzenetére
Mindenféleképpen valami minőségit szeretnék.
Ezeket néztem:[link][link][link] [link]
Ezek gondolom tudják is a rájuk írt értékeket.Ezek akkor jók lennének? Nem maradna túl kevés tartalék a tápban? Azt hallottam,hogy jobb inkább egy nagyobb tápot venni,hogy ne kelljen 90%-on dolgoznia. Van ebben igazság? Feleslegesen nem szeretnék túl nagy tápot,de lehet,h inkább a 450-es kategóriában kellene nézelődnöm,nem? Vagy mennyit fogyaszthat a gépem? 300watt alatt nem?
-
válasz
ZoltanRobi #5047 üzenetére
"a táp nem kompatibilis a Haswell energiatakarékossági funkciójával"
Ezt eddig még senki sem bizonyította vagy cáfolta !
Az hogy a dobozán/honlapján nincs ott a >Haswell kompatibilis< piár duma az még nem jelent semmit.
A műszaki szektort a szabványok irányítják. Tudni kéne a Haswell-hez milyen atx-szabvány kell, és ez a táp milyen szabványnak tesz eleget.. -
ZoltanRobi
tag
válasz
Rypejakten #5042 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezek szerint nem lehet sok fogyasztást megspórolni vele?
Akkor az XFX-et választom!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Rypejakten #5045 üzenetére
Monitorral együtt megáll a fogyasztás 404w-nál. A tesztemben látszani fog.
-
Rypejakten
addikt
válasz
->Raizen<- #5043 üzenetére
cirka 400W-ot, de ez maga a gép, monitor nélkül.
-
->Raizen<-
veterán
Az én gépem mennyit fogyaszthat full load? Monitorral együtt kérdem. És alapórajelen.
-
Rypejakten
addikt
válasz
ZoltanRobi #5040 üzenetére
az XFX is kompatibilis Haswellel, csak le kell tiltanod biosban/uefiben a C6/C7 state-et. ez a fogyasztásban amúgy sem nyilvánul meg, csak marketing, hogy vegyél új tápot.
a Hexa kb. minden paraméterében gyengébb az XFX-nél, nem venném meg. -
Viktor89
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz elég egy 350w-os táp vagy jobban járok ha 450-est veszek?
Asus m5a78l-m
Phenom II x4 965
2x2Gb DDR 3 1600Mhz
ASUS Radeon HD7790-DC2OC-1GD5
1db 1,5TB 5400RPM Sata
1db SSD
1db DVD-RW
1db arctic cooling alpine 64 proKöszönöm előre is!
-
ZoltanRobi
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok (Intel Core i7-4770 / Asus Z87-A), és kicsit elakadtam táp ügyben, ezért kérném a segítségetek, véleményetek!
Eddig ez volt a kiszemelt táp: XFX Pro Series 450W PSU
Viszont azt olvastam, hogy ez a táp nem kompatibilis a Haswell energiatakarékossági funkciójával, így ezt nem tudnám kihasználni.
Tovább keresgéltem, és az FSP Hexa 500W viszont rajta van a kompatibilitási listán, így elgondolkoztam, hogy talán jobb lenne ezt venni!?
Azt szeretném kérdezni, hogy egyáltalán mennyit számít ez az energiatakarékosság, tényleg hoz valamit a konyhára, vagy csak parasztvakítás?
Nálam mondjuk szinte állandóan megy a gép, úgyhogy ennek függvényében érdekelne.
Az XFX jobban szerepelt az összes teszten amit olvastam és szimpatikusabb egy fokkal, de az FSP-ről is jókat olvastam és ez kompatibilis a Haswell-el.
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb választani?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
zolee0307
őstag
válasz
Rypejakten #5038 üzenetére
Köszi, az így akkor nagyon jó.
-
Cobra.
őstag
válasz
zolee0307 #5035 üzenetére
A 6300 csak 95W-os. és lehet majd lejjebb vinni a feszültséget ezen is, csak előbb legyen minden feltelepítve meg beállítva.
Tápnál szerintem 3/4 terhelésig nincs olyan nagy különbség élettartamban, de ha sokat megy 90-100% körül, akkor ott már egyértelműen hamarabb fog tönkremenni.
-
zolee0307
őstag
Ha a procinak van turbo órajele, ami be is van kapcsolva, az mennyire befolyásolja a fogyasztást? A megadott max tdp-n belül marad a fogyasztás?
-
Cobra.
őstag
Rövid teszt egy Phenom B75-ről:
gyári alapbeállítások 63/107W konnektor felől 80+ Bronze táppal, Radeon 7770 VGA-val
1.275V: 63/99W
4 maggal 210-es fsb-vel, 1,3V-on: 65/132W -
zolee0307
őstag
Ez is meg zavart engem, mert akkor így a tényleges fogyasztás kevesebb. A ph teszjéből kiindulva, akkor olyan 260 W körül van a tényleges fogyasztás 85 % hatékonyság mellett, ha a konnektorból 306 W-ot (hozzáadtam 10 W-ot a haswell proci miatt) vesz fel gép.
Mert így tényleg elég a 450 w-os táp.
-
-
zolee0307
őstag
-
Predator2
addikt
válasz
Rypejakten #5025 üzenetére
Köszönöm.
-
zolee0307
őstag
válasz
zolee0307 #5024 üzenetére
Cobra., Rypejakten:
Írtam e-mailt a rendelés módosítására, hogy a 450 w-os tápot kérném az 550 helyet (nem vagyok egyszerű mi?)
A válaszaitok nem hagyott nyugodni, meg ez a két teszt is befolyásolt (a teszt metódus normális):
[link]
[link]Meg számolgattam a hatásfokot, kihasználtságot és arra jutotam, hogy legyen a 450. remélem nem szívom meg. Meg spórolok vagy 2,5 k-t is.
-
zolee0307
őstag
Köszi. Azt hittem saját fejlesztése a super flowernek.
Rypejakten: Köszi! Ezt a VGA-t néztem egy tesztben ott játékok alatt is volt 390 W fogyasztás. Ahány tesztet megnéztem, annyi féle eredmény jött ki.
Már megrendeltem az 550 W-os tápot, tudom, hogy elég a 450-es, de nem akartam " kockáztatni", féltem, hogy határon fog mozogni, főleg ennyi féle eredmény miatt. Nem sokkal került többe egyébként az 550-es.
Meg a későbbiekben esetleg vga tuning, egy erősebb vga, plusz egyéb dolgok is beleférnek.
Köszönöm a segítséget azért!
-
válasz
Rypejakten #5019 üzenetére
Thermaltake
-
Predator2
addikt
válasz
Rypejakten #5021 üzenetére
Igen minden tuning mentes jelenleg.
-
Predator2
addikt
Sziasztok.
Kíváncsi vagyok mennyit fogyaszt a gépem ami:
Corsair carbide 500r ház (csak az előlapi két venti van bekötve)
Lap: Asrock Z77 Extreme 4
CPU: I5 3570K
Samsung 830 ssd 128Gb
HITACHI HDS723015BLA642 Deskstar 7K3000 3.5" 1500 GB Lemezek száma: 3 Fejek száma: 5 Forgási sebesség 7200 RPM
VGA: Asus 7870-DC2TG-2GD5-V2
Cpu Cooler: Corsair A70
Ram: CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
Táp: CORSAIR Enthusiast Series Modular TX550M
ODD: Optiarc DVD RW AD-7243SElőször kíváncsi vagyok, hogy mennyit fogyaszt a gépem. Aztán meg úgy, hogy minden egyben.
Monitor: Dell U2312hm
Nyomtató: HP LJ P1102W CE657A
Egér: Logitech Mx310
Bill: Logitech Deluxe 250
Gamepad: Microsoft Xbox360 pad (vezetékes)THX a választ
-
Feltünt egy adat a GeForce GTX660-nál:
http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-660/specificationsNa most ez mit jelent? (megvehetném vagy nem ajánlott?)
430W-os tápom van, CPU max 84W, 2db hdd, nincs tuning. -
zolee0307
őstag
A végleges konfig:
i7-470 (84 W tdp)
Gigabyte r9 280x OC
2x4 gb ram
1 hdd, 1 ssd, 1 odd,
Gigabyte GA-H87-HD3 alaplap
4 rendszer venti, plusz cpu hűtőTudom, hogy el kell bírnia, mindenhol olvasom, hogy el bírja, a legtöbb tesztben ez a VGA 340 W körül mozgott, de egyes tesztekben 400 W körüli értékek is előjöttek, ill. egy srác írta, hogy neki is 440-480 w körül van a fogyi, igaz az fx-8320. Nem tudom, hogy jó e a tápnak, ha akár 80-90 % terheléssel megy.
Nem olcsó gépről van szó, szóval nem szeretnék kockáztatni. A táp super flower hx 450 (37 A 444 W), vagy az 550 w-os (az 45,5 A és 546 W) vezió, 3 k-val drágább.
-
Cobra.
őstag
válasz
zolee0307 #5011 üzenetére
Tuninggal azért el lehet érni a 280X-nél a 300w fogyasztést, mellette van egy processzor, ami fogyaszt minimum 100w-ot, meg mellé az egyebek, szóval egy 450W-os tápot túl lehet terhelni ezzel a kártyával. De tuning nélkül elég a táp. 3.3V-ot őszíntén szólva nem tudom mi fogyaszt még (alaplap talán azt is használja), 5V az USB (régebben a merevlemezek is, de ma már azok is főleg a 12V-ot használják).
-
zolee0307
őstag
Mennyire számit egy tápnál a 3,3 és 5 v
terhelhetősége? Áganként 20 A és100 w
kombinált elég?Itt a prohardveren fogyasztás tesztnél az van írva, hogy azt az értéket írják, amelyik a leggyakrabban jelenik meg a fogyasztásmérőn. A kiugrások mennyik lehetnek? Még mindig dillemában vagyok, hogy elég-e 450 w táp (12 v-on 37 a, 444 w) egy r9 280x-hez? A ph-s teszt alapján elég, de mi van a fogyasztás kiugrásokkal, meg hogy itt a fórumon szinte csak 550-650 w közötti tápokat ajánlanak?
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Lassan frissítésre szorul az család gépe, ami már egy 11 éves P4-es gép... 1-2 éve bedöglött a tápja, így ki lett cserélve egy EZCool 450 w-os tápra. Ezt a gépet fogom kicserélni egy AMD Athlon II X2 245-re, hozzá egy Asrock N68-S3 UCC alaplap, amin van integrált videokártya. Esetleg ha nem elég hozzá, hozzárakok egy megkímélt 7600SL (vagy melyik a passzív hűtős kivitel). Kérdés, hogy elbírná-e a fentebb írt táp, biztonságos-e? Nem akarok már nagyon rákölteni, a két gépből akarok egy használható gépet csinálni (a régi P4 még mindig működik, csak 3 táp ment gajra eddig 11 év alatt...). Esetleg ha közveszélyes a fenti táp, milyen legolcsóbb, de biztonságos tápot tudtok ajánlani? Csak netezős, max netesjátékos (Flash), és filmnézős-videós gép lenne, bár inkább munkagép.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
zeusz55
senior tag
Köszönöm igazábol akkor kifejteném, most raktam össze egy konfigot, csak hozott táppal, ami FSP 350 és nem tudom ha veszek bele VGAt majd birni fogja e?!
Kofig:
1 dvd
1 samsung 250 hdd sata
1 60 gb ssd sata
Gigabyte GA B75m hd3 lap
intel g 2030 proci
4gb kingst ramoszt ennyi
ezek mellé vajon milyen fogyasztású vga férne be a 350be?
-
Cobra.
őstag
válasz
Trumpek #5004 üzenetére
Elég, de olcsóbban tudsz sokkal jobb tápot venni. Chieftec CTG-450, FSP 400-60APN, Corsair CX430, de az XFX450PRO vagy a Chieftec Raider 550 se sokkal drágább.
Egyébként meg sok értelme nincs FM2 processzort venni, ha lesz külön VGA.medvezsolt kellene a hibakód. Egyébként valami érintkezési problémára tippelek, vagy hibás a kártya.
-
Cobra.
őstag
válasz
medvezsolt #5001 üzenetére
A táp biztos elég, valami más gond lesz. Előtte más VGA-val ment a gép?
zeusz55. videókártya fogyasztást a Techpowerupon találsz a tesztekben, processzornál lehet a gyárilag megadott TDP-vel számolni (tuning nélkül AMD-nél és újabb Intelnél mindig elmarad attól), emellé még számolhatsz 20-40W-ot a ventillátorok és merevlemezek számától függően. Plusz még hozzá jön a táp hatásfoka, ha a konnektor felöli áramigényre vagy kíváncsi.
-
medvezsolt
senior tag
válasz
medvezsolt #4999 üzenetére
egy kis kiegészítés:
Beraktam a gépbe a VGA-t és ez a szitu fogad:szia
Akkor mi lehet a helyzet, hogyha a következő van:
Minden venti pörög(VGA,ház,proci) nem is kapcsol le a gép, tehát folytatja a pörgést minden. Az alaplapon (Asrock P67 extreme 4) van egy vissza jelző led, ami egy számot ír ki, gondolom ez valami státusz jelentés lehet. Az normál esetben elszokott aludni.
Jelenleg a kezdő képernyőnél megáll a rendszer ( Látom az Asrock alaplap dizájnos indító képét). Tehát a VGA kártyából átment a jel. A VGa-n ég a zöld led, ami ha jól tudom azt jelöli, hogy megfelelő táp ellátást kap.
Ezek után nem tudom mi lehet a gondja, mindjárt rákeresek az alaplapi led visszajelzéseire.
Lehet hogy a táp nem bírja?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest