Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Még két csúcsnode-dal készül erre az évtizedre a TSMC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
Aktív témák
-
grimmer
csendes tag
Pár hete raktam össze egy gépet alkatrészekből, amit egy népszerű "megbízható" boltból rendeltem leszámítva a videókártyát, amit innen szereztem be használtan. Az első pár órában nem volt gond, raktam rá jogtiszta windowst, friss drivereket, és végre azt hittem élvezhetem az új gép vásárlásának felhőtlen élményét azzal a nyavajás játékkal, ami miatt megvettem. Aztán pár nap után (talán 6-8 óra használatot követően) kaptam egy kék halált. Aztán még egyet, és még egyet, és innentől kezdve teljesen véletlenszerűen 2-3 óránként elszállt vele a gép. MEMORY MANAGEMENT... Mi az isten...
Persze mindjárt a videó kártyára gyanakodtam, de az volt a fura, hogy minimális terhelésnél észleltem a problémát. Lefuttattam az összes létező diagnosztikai tesztet, amit javasolnak a hibaelhárító cikkekben, konstatáltam, hogy a legfrisebb bioszt használom, újraraktam a drivereket, kitakarítottam a registry-t, de a hiba csak nem akart megszűnni, én meg a hajamat téptem, hogy mi van ha egy halom használhatatlan vasra adtam ki ennyi pénzt...
Erre az egyik ilyen cikk sokadik kommentjében láttam ,hogy hiába futott le a Windows memória-diagnosztikai eszköz hiba nélkül (mdsched.exe), volt akinek mégis az oldotta meg a problémáját, hogy kivette az egyik RAM-ot. Nem hittem volna, hogy ez okozza a galibát, mert egy ajátlott típust választottam, de láss csodát, 3 napja nem fagyott ki a gépem, és *kop kop* kék halál mentes vagyok.
Na de most ilyenkor mi a helyzet? Kaptam 5 év garanciát a RAM-ra, de visszavihetem, hogy bocsi srácok, hiába írja a teszt, hogy jó, attól még random időközönként kifagy tőle a gépem?!
Aktív témák
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Napelem
- Eredeti játékok OFF topik
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD 144Hz Gari
- Xiaomi Mi 11 lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest