Aktív témák
-
Magmusz
csendes tag
Sziasztok. Kb. 3 hete vettem használtan egy Clevo M730T alaplappal szerelt Albacomp subnotebook-ot (2 memória foglalat, 2x1 GB memória, dual-channel). Eddig semmi baja nem volt, de egy játék alkalmával (ami teljesen gördülékenyen futott, semmi akadással) csikos lett a képernyő, a hangszóróból tulvilági gépi hang jött ki, majd a gép ujraindult. Továbbra is csíkos képet adott már boot közben, ezért lekapcsoltam, szétszedtem (memóriát, hütőt prociról leszedtem és hagytam lehülni). Összeraktam, visszakapcsoltam, nem ad képet, felpörög benne minden, de még a bios boot elött megakad, és egyáltalán nem ad képet, de a ledek világítanak, biosba nem tudok belépni, mert odáig nem jut el a gép ugye. Aztán próbálkoztam a memória kivétellel és visszarakással és az eredmény ez lett:
csak az 1. foglalat 1 GB (bármelyik modul) - működik
csak a 2. foglalat 1 GB (bármelyik modul) - nem működik
1. + 2. foglalat 1+1 GB - nem működik
A dual-channelt nem tudom kikapcsolni, mert nincs rá lehetőség a bios-ban. További ram modulok (DDR2), amikkel probálkozhatnék, nincsenek, mert csak ez az 1 laptopom van itthon.
3 éves gépről van szó, szóval a garancia már nem él. Van viszont Users manual-om és Service manual-om is, de sajnos nem értek annyira hozzá, hogy az utobbiban feltüntetett kapcsolási rajzokat rávetítsem az alaplapra, pedig minden nagyon szépen le van benne rajzolva.
Légyszi segítsetek vagy adjatok tippeket, hogy hogyan tesztelhetném még. Esetleg valaki találkozott már ilyen problémával?
Előre is nagyon köszönök minden segítséget!
Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Opel topik
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest