Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz
#04230330 #41280 üzenetére
Valahol mindenképpen megpróbálom majd megfogdozni.
Amúgy (kép)minőségileg te elégedett vagy vele? Mert sok rosszat amúgy nem olvastam róla és az online teszteket és sample képeket végigbogarászva nagyon meggyőző. Persze a PM1 is az, de ott elvétve mégis olvasok egy-két negatív véleményt (pl. kisebb, régebbi szenzor, zajosabb kép, rossz fényviszonyok között jobban bemozdul).
-
gg72
veterán
válasz
#04230330 #41270 üzenetére
Hát ez az, amit nem tudok így előre. Nem biztos, hogy sűrűn cserélgetném majd az objektíveket. Külsőre, felépítésre az Olympus PM1 nekem is sokkal jobban tetszik, de a Samsung NX1000 állítólag a nagyobb szenzora miatt talán picit jobb képminőséggel bír és azt olvastam még egy német [fórumban] valakitől, akinek volt mindkettő (és végül a Samsung mellett döntött), hogy a PM1-el gyakrabban mozdultak be a képek rossz fényviszonyok (esős idő, beltér) mellett, mint a Samsung-gal. De azt ő is elismeri, hogy a PM1 mellett az NX1000 feleannyira tűnik minőségi készüléknek az anyaghasználat (=csupa műanyag) miatt.
Mindenesetre az NX1000 alap objektívvel 70ezerből jönne ki, a PM1 pedig 75ből, mindkettő külföldi, hivatalos forgalmazótól.
-
gg72
veterán
Olympus Pen E-PM1 + 14-42mm II R X objektiv + FL-LM1 eredeti vakuval kompletten ujonnan Nemeto.bol ebay-en keresztül meger 75ezer Ft-ot?
-
gg72
veterán
válasz
#04230330 #41043 üzenetére
Köszönöm, ez is hasznos volt.
Az az igazság, hogy kezdem elveszíteni a fonalat a gépek terén, mert ahány nap telik el, mindig újat fedezek fel, a feleségem már ki is van akadva, hogy egy hete csak a gépeket nézem a neten.
Mindenesetre mostanra körvanalazódott, hogy mit is szeretnénk. Mindenképpen egy olyan kamerát, ami(t):
- kompakt méretű
- könnyű kezelni és automata módban (=feleség) is jó képeket csinál
- legyen benne képstabilizátor
- (viszonylag) nagy fényerejű optika
- viszonylag gyors legyen (két kép között, akár vakuval is)
- jó videózási képességEleinte a Canon SX240, Panasonic TZ31, Sony HX10V környékén nézelődtem, de tesztképeket nézegetve rá kellett jönnöm, hogy nem az igaziak, ezért inkább egy kisebb zoom-os, rosszabb videózási képességű, de szebb képű gépet szeretnénk. Így kerültek szóba ezek:
- Olympus XZ-1: ez lenne a favoritom, ha videózásban nem lenne annyira gyenge (mert sajnos az, ahogy a neten nézem a vele készült klipeket)
- Nikon Coolpix P310: úgy tűnik, hogy ez képminőségben és videózásban is OK, az ára (55ezer Ft) abszolút rendben van
- Canon IXUS 255 HS: azok alapján, amit eddig találtam róla, szintén OK, de sajnos még kevés róla az infó, ill. az ára is magasabb, mint a Nikonnak
- Samsung EX2F: szintén okés, de drága, miként a Canon Powershot S100 is.Na, most legyek okos.
-
gg72
veterán
válasz
junior11 #41017 üzenetére
Kösz szépen. Elég sokat olvastam utána az elmúlt napokban és nekem is ez jött le nagyjából, hogy a Sony jobb lenne a Panánál. Már csak azt nem tudom, hogy nem lenne-e elég nekünk a HX10V. Videóban nagy a differencia az 1080/50p és az 1080/50i között? Zoom esetében a 16X is bőven elég, a többiben pedig nagyjából ugyanaz a HX20V és a HX10V, de árban közel 25ezer Ft a különbség...
-
gg72
veterán
Főleg családi fotózáshoz és sok videózáshoz keresnék egy jobb minőégű kompakt fényképezőt, ami viszonylag hosszú távon kiszolgálna minket (a jelenlegi Canon A710 IS gépünket is 6 éve használjuk) és használható automata módja van. 3 típusra szűkítettem a kört:
- Sony DSC-HX10V
- Sony DSC-WX200
- Canon Ixus 255 HSÁrban a HX10V tetszene a legjobban.
Más ötlet, javaslat?
-
gg72
veterán
Sziasztok! Egy Panasonic TZ30 fényképezőbe jó lenne egy [ilyen] Lexar kártya? Elég sokat videóznék is vele. Vagy más javaslat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest