- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kompakt vízhűtés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Az attól függ. Meg kéne nézni a képeket. Merthogy a Pana 2MP-el kissebb képet készit, az érzékőjük pedig 1forma méretű. Elméletileg picit zajtalanabb a Panasonic. + Ha sok éjszaki fotót készítesz (álványról!), akkor a Pana jobb választás, mert akár 60mp is lehet az expo idő, míg a Sony esetében 1mp a max.
+ érdekes, hogy a Sony-ba nem csak Sony kártya megy, hanem SD is?!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
benvolio
őstag
Itt vannak elégedett FS62 tulajok, és ha az FS10-es is hozza a szintjét a nagyobb látóval akkor jó választás, de ha Sony-ba kell alternativa akkor a DSC W350 . Nem igen vannak itt saját véleménnyel tulajok, mert még elég újak ezek a gépek. Marad a gugli böngészés, hátha beesik egy-két érdemi oldal ami alapján sikerül a választás. /a sony akksijai nem teljesen egyformák, ha én jól láttam az egyik 2,3Wh/630mAh a másik 3,4Wh/960Ah, talán csak ennyi a különbség a kettő között, de nem igazán ajánlották egymás alternatívájaként mivel más típushoz tartoznak/
-
werttzui
addikt
-
TexT-BoY
addikt
Ne haragudj sulep, de kicsit önfejű vagy. Van értelme annak amit csinálsz , ez egy topic, topic azoknak a tanácstalan amatőröknek (elnézést ha valakit ledegradáltam volna ezzel, magamat is amatörnek titulálom, de nem vagyok tanácstalan). Régen én is sokat látogattam ezt a topicot, most talán kezdek olyan szintre érni hogy már azért járhatok ide hogy ajánljak, de nagyon sokáig nekem ajánlottak. Mellesleg itt több ember is átlépett a "fórum adta anonim" léten, sokan élőben fotózások során megismerhették egymást. Többen köztünk professzionális felhasználói a társadalomnak, nem egy H9-esel hanem igen komoly technikával támogatva. Te személyeskedésnek vetted amit Orbano mondott? hogy 2 nap alatt NEM LEHET még egy fényképezőgépről olyan objektív véleményed amire építeni lehet? Valóban kialakult egy subjektiv abszolút SAJÁT véleményed, ami pozitív a gépeddel szemben. De ez nem azt kell jelentse hogy ez a netovábbja a fotózásnak.
Ha abból indulok ki amit te mondasz, akkor most mindenkit lebeszélek a Canon EOS 300D-s vázakról , mert bár jó volt szép meg minden de a kurvája elromlott(nevezetesen megpihent az ). Holott ez csak egy utolsó 2napos élmény, amúgy csodálatos cucc, és minőségre alázza a bridge és kompakt gépeket ( nem kell 1-2 nevezetes bridge odakeni pl Sony Alpha 100 de kivétel a szabályt).
NA vissza kanyarodva a lényeghez, térj be a Digitális fényképeim topicban, ott is szívesen látunk, és kezd meg ott is a munkásságod, mutasd mit löttél 2 nap alatt ami lenyűgözött, mi is szeretnénk a te örömödben úszkálni.
Addigis szép fényeket neked Dani[ Szerkesztve ]
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
johnjohn
addikt
Sulep! Olyan fotós aki Sonyt ajánl, és ráadásul bridge kategóriában,az nem biztos, hogy a helyzet magaslatán áll.Még ha a Sony A 100 -at mondta volna, akkor rémlik neki valami.Valószínüleg nem egy gondolatmenetbe kapocsolódik a fórum többi tagja és Te.Úgy is mondhatnám másik filmben vagy. Több mint 30 éve fényképezek, nem fotózok, fényképezek, eddíg talán ha 100 olyan képem készült, ami jobbnak mondható.Itt a fórumon eddíg tudom is én hány képem lett feltéve, és talán ha 4-5 lett egyáltalán pozitívan mélatva.Ha véleményt nyilvánítok az tapasztalatból, a cikkek olvasásából, és a hajlott korom tapasztalatából ered, és még így is ki szoktak a többiek-hála nekik- igazítani.El kéne fogadnod a többiek véleményét is, és ha írnak valamit, annak utánanézni!Sorry!
-
johnjohn
addikt
311 nap, és 454 hsz alatt nem tudtál annyi tapasztalatot leszűrni, hogy normális gépet vegyél.Most megvetted amiről mindenki lebeszélt, és ennek alapján szakértővé lépsz elő!Tegyél fel szép és megfelelő minőségű képeket a megfelelő topicban és azután ha más szerint is minden ok, akkor hidd el magadnak is ,hogy jó amit választottál és amit csinálsz.Valamilyen programmal nézd vissza a képeidet egy rendes monitoron valós felbontásban és ha meg vagy vele elégedve akkor nyilatkozz.
-
orbano
félisten
nem, nem lehet megállapítani 2 nap alatt hogy tényleg jó e. azt meg pláne nem, hogy az elődje jó e, azt meg különösen nem, hogy van-e azért a pénzért jobb választás. ezen gondolkozzál már el egy kicsit, mielőtt mindenkinek a te gépedet reklámozod. amit meg tudok érteni, csak éppenséggel nem túl hiteles...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Mercutio_
félisten
-
-
Szten Márs
nagyúr
-
tbs
addikt
Nem vagy mostanában kicsit tanácstalan..? Azt vedd, amelyik tetszik. Techinkailag mind-mind egyforma. Gyakorlatilag.
Tényleg azt vedd, ami tetszik. Az legyen a fontos, hogy jó legyen elővenni és kattingatni vele, mert örömet okoz. Minden más másodlagos szempont amatőr szemmel.
[ Szerkesztve ]
-
mformer
csendes tag
Bocs....... Nem kötekedni akartam
Csak nem értem miért kéred ki valakinek/valakiknek a véleményét, ha teljesen mindegy mit mond/anak. Ráadásul ebbe a kategóriába a "kifutott" modellek bizonyítottan jobbak azoktól a készülékektől melyek váltották őket. És árban is barátságosabbak.
Mondjuk kapásból tudnék mondani 5 boltot ahol van (és nem 1-2 darab).Egyébként amit én említettem neked alternatívának a H5 pl. most a Metróban akciós. Ennek ugye 3" colos kijelzője van (mert ezt említetted utoljára az egyik fő szempontnak), és az elemi érzékelők száma is kevesebb mint a H7, H9-nél.
mformer
-
Dtomi
őstag
Vedd meg marsu 828-át azzal biztos hogy nem jársz rosszul 28-200 as carl zeiss T* F2.0as obi
196 mm, ISO 64, 1/60 sec, F4.0, +0.7 EV
67 mm, ISO 64, 1/250 sec, F4.5, +0.0 EV"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Szten Márs
nagyúr
Jól észlelted, hogy ezek jó képek. Az S7000 fene tudja hány éves gép, annak mintabizonyítéka, hogy a bridge kategóriában egyre szarabb és szarabb képminőségű gépeket dobnak piacra a gyártók, a megapixel-fetisiszta emberek kielégítésére...
Egyébként lsd: amit írtam. Ha képminőséget akarsz, akkor olyan sok választásod úgysincs. -
Szten Márs
nagyúr
Na most lehet találgatni, hogy a második képen azért nem találom hogy mégis hol a fókusz, mert nincs sehol, vagy azért mert a zajmosás ilyen szinten eltüntette az élesség nyomait...
Igazából ami felmerült és amivel képminőség téren messze-messze a legjobban járnál az a Canon S3 IS. Kicsi a kijelzője? És? Otthon akarod nézegetni a kész képeket, vagy a fényképeződön? Másrészt meg lehet, hogy kisebb mint a Sony-é, de kihajtható, ami fej fölül fotózáskor, földről fotózáskor remek dolog tud lenni.
werttzui: Nem hogy ennyi pénzért, olcsóbban is vehet sokkal jobbat. Akár a Fuji F20, F30, F31fd, akár Canon PS A5xx sorozat nem teljesen elszállt tagjai. Igaz nem UZ-k de képminőségre sokkal olcsóbban köröket vernek erre.
johnjohn: Mielőtt sulep forumtárs azt hinné, hogy H7-el készített képet mutatsz tegyük hozzá, hogy bár az is Sony, de Alpha 100 tükörreflexes Sony
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Én mielőtt elolvasnám a tesztek szövegét megnézem a teljes méretű képeket amit a géppel csináltak. Ha utána úgy gondolom, hogy van értelme, akkor ovlasom el a szöveget. Ez a gép nem jutott el addig, hogy nekikezdjem olvasni.
Tessék a képgaléria:
[link]
Én egy képet emelnék ki, bár gyakorlatilag bármelyiket lehetne:
[link] És ez ISO100-on... hát ez miez de most komolyan?[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Pár vélemény a Fuji S8000-ről a saját topickjából (ahova szintén írtál, szóval láthattad őket) meg innen:
"Sajnos visszafejlődés tapasztalható...." - by Cyberslider
"Hova fog még lecsúszni ez a gépkategória ?
Meg az a tempó amivel a Fuji kidobja egyre szarabb gépeit." - by BEE"Nevetséges ez az egész kategória most már. Minőségi képre esélyt sem ad. " by Hydra SR
"A Fuji S8000fd... ...hulladék kategória, maximálisan nem javasolnám." by szerény személyem
Tulképp ezek után egy kérdésem lenne: miért kérdezel minket, ha ilyen szinten nem érdekel a véleményünk?
[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
Probléma van az alapokkal. a 18X os optikai zoom ugye nem határoz meg mm-t szabványban, csupán azt, hogy végállásban az optika hánszorosa a kezdő értéknek. Tehát ebben az esetben ez a 18X os optikai zoom mindössze ekv. 486mm-t takar. ezt kézből 1/400 os záridővel öreganyám is röhögve kitartja élesre. Presze a stabival 1/100 ot is de az meg csak statikus témáknál érvényes. De mindkettő alá kellene az állvány az az igazi stabilizátor......
a 28mm meg egyértelműen sokkal jobb mint a 31"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
olli
tag
A téma sebessége és távolsága dönti el a stabilizálás szükségességét, legalább is nálam. Úgy tudom, ezek a gépek nem fizikai stabilizátort használnak, így viszont más beállításokkal is élesíthető a kép. Szerintem, de ehhez Te nyilván többet hozzákészültél.
[ Szerkesztve ]
By cool !
-
Szten Márs
nagyúr
Képzeld el, a sok hülye fotóst, akik akkoriban, mikor még nem létezett képstabilizátor - nem is olyan sok ével ezelőtt - vették a 300mm és a feletti teléket, és nem tudták, hogy anélkül nincs értelme.... mennyire elkeseredtek volna, ha tudják, hogy kell várniuk a fényképezéssel a képstabi feltalálásáig ... szerencsére nem tudták, hogy így nincs értelme és fotóztak teljes naivitással ontva a képeket....
-
johnjohn
addikt
Akkor most visszakanyarodtunk az elejére.! Ennyiért nem fogsz találni kifogástalan gépet, mert műszakilag képtelenség amit elvársz tőle.El kell fogadnod az általad említett árkategóriába eső gépek hibáit, vagy kb. a dupláját rákölteni, és venni egy DSLR gépet. A Sony H 7 nem akkora tragédia, csak oda kell figyelni az ISO értékekre. Ha nagyrészt szabadban használod, jó fényviszonyok között akkor jó.Második alternatíva: Használt gép a régebbi bridge kategóriából : Fuji S 7000, Fuji s 6500,Sony H 2, csak példának.Ezek még nem estek áldozatul a pixelmániának, és szépen voltak felépítve.A képstabilizátor nem biztos hogy lényeg, le is lehet támasztani a gépet.A 10 x zoom maga után vonja az optikai hibákat. Nekem teljesen jó volt annak idején az S 7000- 6-szoros zoomja.
-
johnjohn
addikt
Conclusion - Pros
* Good resolution, great color, excellent exposure, accurate focus
* Bright, punchy results that produce pleasing prints without the need for post-processing
* DR-optimization works, though the effect is pretty subtle
* Generally very responsive, focus very fast (except at the long end of the zoom in less-than-perfect light)
* Packed with features; comprehensive photographic controls
* Versatile, genuinely useful 31-465mm equivalent 15x zoom range
* Powerful flash
* Image stabilization
* Program shift and bracketing
* Fast automatic face detection in auto and portrait modes
* HDTV output (via optional cable)
* In-camera effects
* High resolution viewfinder (though see cons, below)
* Very bright AF illuminator
* Can zoom during movie mode (though this does cause focus hunting)
* Improved continuous mode
* Good macro performance
* Lens hood, filter adapter and remote control in the boxConclusion - Cons
* New user interface not conducive to quick operation, convoluted and often confusing
* Rear control wheel huge step backwards from the H5's 'turn and click' dial on the grip
* Images quite soft and not that clean
* Excessive noise reduction robs images of fine texture at anything over ISO 100
* Occasional strong NR ('watercolor effect') artefacts at ISO 80 and ISO 100
* No JPEG quality options (and default setting too highly compressed)
* Some focus hunting and errors at long end of the zoom (especially in low light and at short subject distances)
* Easy to accidentally change settings with your thumb, especially when shooting 'single handed'
* 74mm filter size restricts you to Sony's own limited range of filters
* New lens a lot slower (F4.5) at the long end than its predecessor (F3.7)
* Image stabilization doesn't seem quite as effective as competition (and camera doesn't choose a fast enough shutter speed)
* Poor artificial light Auto White Balance
* Small viewfinder - and no eyecup so glare a problem in bright light
* Screen difficult to see in bright daylight, and very low resolution
* Fairly prevalent chromatic aberration
* Strong purple fringing, particularly at wide end of zoom
* HIgher than average distortion
* Corner softness at wide end of zoom
* Movies are a little over-compressed
* No RAW mode
* Sports mode chooses small aperture over high shutter speed, and is therefore pointless unless used in really, really bright light
* 'Full' HDTV output only 1080i, not digital output (HDMI)
* Too many options (predictive focus, face detection, ISO) not available in all modes
* Battery life not fantastic when using the LCD and continuous mode IS
* Lacks the robust build quality of some of its competitors
Idézet a Dpreview cikkből.Itt az egész tesz, végén a képekkel[link] ISO 400-nál meghalt a kép.[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Bár látványosan nem veszed figyelembe, amiket írunk, szóval nem tudom mennyit ér, ha leírom, de azért:
Az SP550 UZ fogja neked nyújtani a legnagyobb zoomátfogást, és viszonylag tűrhet a képminősége, az átfogásához képest meg abszolút.
A Fuji S800fd és főleg a pana FZ8 (huhh ezt mennyiszer leírtam már, neked is) hulladék aktegória, maximálisan nem javasolnám.
A Kodak P880 nyújtaná minden bozonnyal a legjobb képminőséget, megfejelve olyan apróságokkal, mint 24mm nayglátószög, manuális zoom és fókuszgyűrű, meg ilyesmi. Viszont 140mm a vége, szóval ha kell neked a tele, akkor nem lesz jó. Ja és tudtommal már nem kapható, ez viszonylag megnehezíti a beszerzését.
A Sony H7 so-so, a H5 jobb volt (bár asszem ezzel nem mondok meglepőt). -
johnjohn
addikt
Nincs más tippem, a többit nem annyira ismerem.A Pana felejthető, a Sony nem éri meg az árát,a többi szerintem gyenge.Hangsúlyozom, ez az Én véleményem!!Határozd el magad valamelyik mellett, mert 1-2 gép közül már fogsz tudni választani, ha kézbevetted az üzletben.Legjobban akkor jársz,ha veszel egy Canon 350D-t, vagy egy Nikon D 40-et.Azoknál nem lessz minőségi problémád tudsz hozzájuk később bármilyen obit venni !
-
werttzui
addikt
A többihez képest ez még elfogadhatóbb kis masina ja és ms kártya való bele de ne a kártyatípus alapján válassz gépet /van egy pici ca egy pici hordótorzítás(makro módban) de iso 400 nál ez még egész jó képet csinál és a többihez képest elég sokat tud .
[ Szerkesztve ]
PENTAX
-
werttzui
addikt
Az lehet Viszont ha sötétbe akarsz kompaktal fotózni akkor csak vakuval mert ha sötétbe az iso-t felemeled 800-ra hát az már nem kép lesz a kompaktok már iso 200-nál zajosodnak elég rendesen és ahhoz,hogy sötétbe tudjál fotózni az isot föl kell húzni rendesen ill nem árt egy olyan masina amire külső vakut tudsz tenni mert ez a kompakt villanó az lófasz Elmosódás lehet hosszú záridő miatt kevés fényben tehát ha így fotózol(auto módban) az új gépeddel is el lesz mosódva 1/30-ad os záridő alatt nem fogod megtartani úgy hogy ne mozduljon be iso-t nem állíthatod magasabbra mert zaj ill zajmosott képet kapsz ebben a kategóriában és nem kicsit... Max vakuzhatsz de figyeld a záridőt mert auto módban nem biztos,hogy figyelembe veszi a gép lehet hogy ugyan úgy hagyja a záridőt pl 1/30-on és akkor vakuval is be fog mozdulni .Előbb próbálj a tz-ddel gyakorolni mielőtt eladod (manual ba is).
PENTAX
-
Szten Márs
nagyúr
Az nincs, de neked van keresőd a bal felső sarkában a fórumnak. Hidd el, nagyon hasznos dolog...
De azért egy kis szösszenet amit írtam az FZ8-ról:
[link]
Itt vannak képek is hozzá, nézd meg... és akkor ISO400 meg 800 még meg sem lett nézve, de inkább nem is akarnám látni...[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
tbs
addikt
Vegyél akármilyet, ami tetszik kívülről. Ha kötegelve leméretezed 2100x1700 körülire és rányomsz egy sharpent áttöltés után a pécén minden képre, akkor 18x15-ös nagyításig kibajó(*) képet kapsz.
3.5Mpixel lesz egyébként a leméretezés után. Egy halálhomály 10-12Mpixelesből elég jó nagytást lehet azért gyártani, ne aggódj.
Válassz a zsebed és a habitusod szerint.
(*): Családi/otthoni túrista fotónak elfogadható bőven.
-
werttzui
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
A RAW-ot neked kell JPG-vé alakítanod. Változik valami, a kamera belső JPG feldolgozó rendszere nem mos zajt, hisz nem kerül használatba. De ha csak kattintgatni akarsz, akkor mindegy. Nézz minnél több tesztfotót a gépekről, mielőtt megveszed, esetleg komplett teszteket, ha van. FZ8-at, S5800-at kerüld. Így kb ennyi. A többit már leírtam
-
Szten Márs
nagyúr
A TZ1-et nem ismere, így erről nem tudok nyilatkozni.
Az S6500FD-s Fuji viszont jó gép, de RAW-ban érdemes használni. JPG-ben elég csúnyán és főleg indokolatlanul mos minden ISO értéken. Ha RAW-ban használod, akkor abszolút ár/érték győztes viszont.
Z712, Z812.... megapixel fetisiszta vagy? Nem azon fog múlni a képminőséged. Ja de. Minnél nagyobb MP ugyanarra a szenzorra, annál roszabb kép.
A Z712 még vállalható a Z812 már egy vicc. -
Szten Márs
nagyúr
Egyiket sem. De mivel valamit mégis venni kell... hát talán Z612.
Igazából kétféle gép közül választhatsz: rossz, vagy nagyon rossz.
Az FZ8 egy harmadik kategória: a teljes ipari hulladék.
Az S5800 a nagyon rossz kategória. AZ Oly 510 esetleg SP 550, a Z612 még elmegy talán úgy ahogy.
Sonyból H5 lenne ami még viselhető. -
kicsitomi88
őstag
Valoban nem hozzam szolt hanem ugy feltetted a nagyvilagba ami okes is de mar tobb mint egy hete volt h leszukitetted a lista kettore, de amint meglátsz egy gepet vhol ilyen arban akkor rogton beirod h meseljunk róla ami nem baj, de a tolunk kapott informaciok alapjan mar magad is tudnal ertekelni egy gepet sztem, és nem itt nyafognal h nem tudod mit csinalj meg minden. A Kodak is ki lett targyalva mar tobb mint egy hete es most megint rakerdezel. Ez a bajom.
90 87.5 87.8 87.5
-
Igen, de legalább van
Sztem a TZ1-el sem lesz nagyy problémád. Nézz meg az adott géppel készült fotókat (Ne csak tesztoldalak fotóit!)
pl. [link] vagy [link] Biztos van még 1-2 hasonló oldal.
Más
Érdekes statisztika: [L] http://www.flickr.com/cameras/[/L]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
-
-
''Csak érdekelen hogy mennyire mosodik el stabilizáló nélkül.''
Remélem komoly volt a kérdésed, mert viccnek nagyon rossz volt.
Ezer és 1 dolog van ami miatt bemozdulhat. Pl. Túl nagy záridő, remeg a kezed, maga a téma, vagy Te indul(sz) futásnak. Esetleg az AF nem bírkózott meg a feladattal. Hírtelen ''csak'' ennyi jutott eszembe.
A sötét képre szintén hasonló dolgokat tudok írni. ISO, záridő, blende, a hold világít csak, vagy van közvilágítás ...
[Szerkesztve]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kicsitomi88
őstag
Mikor újra gépet vettem gondokodtam h azt veszek, de vegul 5600 mellett dontottem, de nem a tudasa hanem az ara miatt. Sztem egesz faszasra sikerült. Elso bekkre annyi gondom volt vele h 2 elemmel megy, tehat gyorsan lemerül, nincs rajta raw. Ezek olyan dolgok amiket az s5600 picibb pezert ad és kell is.
90 87.5 87.8 87.5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoIP telefonálás
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Linux haladóknak
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gyúrósok ide!
- Tesla topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest