- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabicsepp
aktív tag
válasz brigitte #20813 üzenetére
Nem, az lx3 24mm-e jobb, de ez már nem számottevő. (az lx3-nak kicsi a zoomja: 2,5x cserébe kiváló a fényereje)
Nézd még meg a canon S90-et is, igaz nem tud hd videot.A bridge kategóriát én passzolom, vannak kiváló gépek ott is, de majd a többiek javasolnak.
(még esetleg meglesném: Canon PowerShot G11 [link] vagy G10 [link][ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz csabicsepp #20811 üzenetére
Ehh lemaradtam, lassulok, öreg vagyok má...
Én a dsrl világot csak felszínesen ismerem, de úgytom a macro arrafelé nem a legolcsóbb mulatság...de tedd fel a kérdésed a dsrl topicban hátha kapsz jó tippeket -
csabicsepp
aktív tag
válasz brigitte #20810 üzenetére
Használt dslr + használt macro obi esetleg.
Azért az lx3-at nem húznám nagyon le, pár tesztkép gyengébb fényviszonyoknál, kézből kitartva:
[macro lx3 1]
[macro lx3 2]Nem véletlen annyi az a gép használtan is.
[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Ha valakinek már van cetelem hitelkártyája, akkor kukkantson be a Euronics-ba:
pana Fs10 31.599,-
Fuji 2100 39.499,- -
csabicsepp
aktív tag
válasz csabicsepp #20731 üzenetére
Egyébként lesz tz9 is.
-
csabicsepp
aktív tag
válasz Integra #20716 üzenetére
A tz8-ban van manuális mód is, talán annyi a plussz.
A tz10 pedig jobb kijelzőt (szvsz sokkal jobb), jobban tömörítő videot, manual módot és gps-t kapott (meg szokás szerint több pixelt )
Meg 100k-s árat ugye, de itt már van annyi plussz hogy esetleg megérje, méretre még azért elég kicsi.[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz Fasten #20682 üzenetére
Ehem, hasonló cipőben jártam nemrég
Az elképzelés szvsz jó, menjél multikba tapizni a dslr-eket ezerrel és rágódjál jópár napig, hogy használni fogod-e (direkt nem 'kihasználni'-t írtam...). (70k körül kapsz jóféle használt pentax, nikon dslr cuccost is, aztán legfeljebb majd megy feljebb a limit... )
Jópár nap alatt leülepszik majd a dolog (gondolom ) és akkor majd meglátod...addig meg úgyis kuszálódnak a dolgok ezerrel...
Az fs10 tényleg szinte mindenhova elfér egyébként...A másik aminél csak sejtem mire gondolsz (mélység) azt kompakt-ból olyan szinten mint egy dslr, nem tudod kihozni.
Csak hogy jobban válságba taszítsalak: nézegesd ezeket a micro 4/3 rendszereket, vagy a canon s90, pana lx-3 teszteket...
[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz Angelotti #20614 üzenetére
Nekem N78,N95 8gb-om volt egy darabig, ezeknek a legjobbak közül van a kamerája, de nem igazán ért fel még a régi canon A510-hez sem. A telefon nagy előnye, hogy szinte mindig nálad van ugye, ezért viszont nem baj ha legalább középszintű a kamerája.
Én használtat keresnék, 15k-ért szoktam látni pl. canon a590is-t, ami jó kis gép, de ennyiért már elég széles a használt paletta.
Samsungot ilyen óccsó kategóriában kihagynám...van a fujinak, nikonnak is 20k-s modellje, hátha megy akcióban majd az is , vagy toldd meg 2-3ezerrel, inkább mint évente új fényképező...
pl.: Fuji FINEPIX A170, 20k alatt amiről nagyon jókat olvastam abszolút belépő szinten.
NIKON Coolpix L21 stb...[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Ezeknél a "komolyabb" compact gépeknél érdemes figyelembe venni, hogy lehet őket frissíteni.
Pl. 2.0 fw elég hasznos változásokat hozott, a fehéregyensúly detektálást folyamatosan javítgatják.
Természetesen ez nem csak az lx3-ra vonatkozik, csak én most ebbe folytam bele
Minden ilyen kaliberű gépnél érdemes ezeket követni, mert lehet pont azt javították, ami miatt nem venné meg az ember. -
csabicsepp
aktív tag
ehhh lemaradt, bocsi:
[link]
Még a fuji-nak nagyobb a zoomja...
Ha fujinál maradsz, inkább akor a 2100hd, az +5k. sok hasznos plusszal...[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz maxsam #20598 üzenetére
A képekkel nem lesz baj 4 gigára több mint 1000 kép fér best módban (átlag 4-5 mega egy kép), a video "eszi" a gigákat. 6-7 perc kb 1 giga.
A fusi 1500 nem teljesen egy kaliber, az már bridge, az fs10 meg ultracompact.
Fuji mellet szól a "jobb" fogás (fíling) és a manual üzemmód. Szvsz minden másban jobb az fs10.[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz rumos14 #20538 üzenetére
Nem, túl sok a találgatás, a neve is lehet ugye lx5 lesz...
Ahogy elnéztem lehet nagyobb lesz a szenzora, de a felbontás is, aztán félő hogy kezdődik a zajosodási-elmosási móka itt is, ami szintén elmélkedés ugye... Közben az lx3 kifutóban van...
Most van egy rendkívüli lehetőség upgrade-re az fs10-ről, ami teljesen felkavarta az elképzeléseimet...de ez legyen ugye a legnagyobb gond.
Sajna gyorsan kell döntenem , ami nálam ritkán vezetett még jóhoz....(jót rötyögtem magamon ma is, igaz hogy az fs10 most már simán elfér szinte bárhol, de egy számomra fontos pillanatot megint telefonnal kaptam le, az fs10 igaz zsebben volt, csak máshol ) ....feladtam....
De köszönöm a tanácsot, igen az lx3 mindent tud amit szeretnék (még a dslr vágyimat is elnyomhatja akár, ami nem is lenne baj ), és a smena kinézete is kegyetlen bejön, főleg a bőrtokjával (ami kár hogy nem barna )
[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Pana Lx3-ba érdemes még beruházni, vagy javasolt megvárni az lx4-et?
-
csabicsepp
aktív tag
válasz Fasten #20493 üzenetére
Kis help:
[adatlapok]Az fs11 kihagyható, nem éri meg a +10k-t. Az fx550 jónak tűnik, van rajta manuális mód, ha kell akkor megérheti. A zx-1 passz.
-
csabicsepp
aktív tag
No addig bénáztam, lejárt a limit....
Akkor a pár nap nyúzás eredményeképp, a gép továbbra is jó vétel, főgépnek is elmegy, már aki elviseli a kompaktok zajait. Video zoom nix (mondjuk nekem nem is hiányzik).
A képeket a gép ezerrel szűri, kissé mosottas hatást keltve, a jpg tömörítés minősége sincs a maximumon, a színek rendben vannak. Monitoron kicsinyítve vagy nyomtatva nagyon szép képeket kapunk (kompakthoz képest persze). Az auto iso is tud bénázni, szereti a nagyobb tartományokat, igaz figyeli a témát és a kezem remegését is ahogy észrevettem.
Szóval ideális kis zsebgép. Főleg ha van mellette egy dslr (Ezen néha én is örlődök pár napig, míg legyőzöm magam, bár a héten majdnem vesztettem )De tényleg jó, hogy mindíg nálad lehet, telefonban el tudnék ilyet képzelni...
Ahogy elnézem, ezeket a kompaktokat már inkább az integrált szoftverek teszik különbözővé....kíváncsi lennék itt is egy igazi hack firmware-re, tuti berosálnékAz "extra optical zoom" kisebb mpixelen ne tévesszen meg senkit, egy jobbféle digitális zoom az egész...amit nem lehet kikapcsolni
No, akkor UFF, csoda, hogy ennyire volt időm ....
[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Akkor van itten még pár tesztkép a panasonic fs10 -el készítve:
(nálam az alap a -1fé, én ugyanis mindig sötétebben látom a világot )
[link] [link] [link] [link]16/9-en:
[link] [link] [link] [link] [link] [link]
[link] [link] [link] [link] [link]
Ezek meg valami "éjszakai tájkép" motívummal sikerültek, na ilyenkor kéne mégis az a fránya manuális mód meg az idióta auto iso féken tartása:
[link] [link]Jó mazsolázgatást, a képeket kopirályt védi művészi mivoltuk miatt, kritikákat kéretik a parlamentben leadni, 5 példányban, Marikának átadva "Melyik politikust érdekli az emberek sorsa" jeligére...
Utómunkák a képeken nixenek, nem a fotoshopozz.hu-ra készültek, én ilyen maradi féle vagyok, ki is halokNo de egy kicsi zajszűréssel, átméretezve: [link]
A fenti linkek 2010.márc.31. után nem élnek... köszönjük extra.hu
[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz petramama #20387 üzenetére
Nekem pl. igen. Az sx100is -emen se mentem feljebb szinte sosem hiába tudta. Ráadásul nagyrészt kézben kellett tartani zoom alatt és elég nehéz már a 3x zoomot is nekem pl. kitartani, de ezt neked kell eldönteni.
Még kukkold meg akkor az fs30-at, annak nagyobb az opt.zoomja, 55k körül mérik, feljebb linkeltem tesztet, de 15k plusszt szvsz nem ér.
És mindenképp próbáld ki élőben.Családi célokra szvsz az fs10 nagyon jó kis gép:
Mindíg nálad lehet, mert kicsi
sötétebb helyeken is jól és gyorsan fókuszál
nagyon gyorsan bekapcsol (2mp az első kép)
széles látószög
compact-ok közül jó képet készít
meglepően jó az automatikája[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz katica05 #20341 üzenetére
Hát ezt sajna nem tudom, nekem eddig canon-ok voltak (A510, SX100 IS), meg van a cégnél Fuji 1500,2100 (valahol ) és egy Panasonic Lumix DMC-FZ7.
Az FZ7 nekem nem jött be, mert nagy és nekem ridegek a képei, a fujik meg mikor hol vannak, nem férek hozzá.
Én ahogy megfigyeltem, maga az optika önmagában nem sokat ér ha szutyok a körítés...és persze fordítva. -
csabicsepp
aktív tag
válasz katica05 #20337 üzenetére
Szívesen
A színekkel szerintem nincs baj, de át lehet tenni ilyenkor a beállítást vivid módba, olyankor szép teltek lesznek a színek és éles a kép, cserébe kicsit zajosabb.
Virágot nem találtam, van viszont szép matricás hűtő, közepes fényviszonyokkal, feltekerve 12mp-re, vivid üzemmódban, minden más auto (fs10):
[vaku nélkül]
[derítő vakuval][ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Olcsó upgrade lehetőség adódik egy FS30-ra. Tesztekben talán szebb picivel az FS30 képe de kissé laikusként:
Az fs10-nek a fényereje: f:/2.8-6.9,
az fs30-nak a fényereje: f:/3.3-5.9szerintetek ez sokat számít? (no meg az a 14 megapixel az már valami fantasztikus, jövőre gondolom 18 lesz az alap )
-
csabicsepp
aktív tag
H avalaki esetleg pana FS30 -on gondolkodik:
[link] -
csabicsepp
aktív tag
No megjött kis kavarásos-késéssel nekem is a Panasonic FS10 (cserébe közben akciós lett ahol rendeltem)...egy canon sx100-is -t váltottam le, néha hasonlítom is majd.
Röviden jók rosszak semlegesek vegyesen:
- jó képminőség 12mp-hez képest, jó zajszűrés (még az iso 800 is egész ok, igaz én 5mp-re állítottam alapban, 24" monitoron szebbek a képek elsőre mint a canon-é, főleg nagyobb iso-knál)
- viszonylag erős chromatic aberration, kékeslila, nem annyira zavaró mint a canon-nál a vöröses
- egész jó optikai képstabilizátor
- ha kisebb mp-re állítom, növekszik az optikai zoom, akár 8,9x-ig (alap 5x)
- kis méret, súly, meglepően jó kezelhetőség
- saját akku, relatív gyors töltő (alap 740mh akkuval 1,5 óra, nagyobb akkuval 2 óra)
- video közben nincs semmilyen zoom, hang megfelelő
- iso -t szereti auto felnyomni, sötétebb helyeken kapásból 1600. Ha kézzel leveszem, sötét lesz a kép, persze lehet variálni a kismillió témával, ezt még ki kell ismerni.
- akár 60mp záridő, ötletes hogy visszaszámol
- nagyon gyors bekapcsolás, ~2mp az első képig
- széles látószög, 28mm
- hd video 1280x720, quicktime motion jpeg, 1 perc kb. 150 mega,
- class 6-os vagy gyorsabb kártya melegen ajánlott, kezeli az újabb kártyákat is (32gb felett)Na így hirtelen ennyi...egyelőre szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Jelen esetben valahogy úgy, vagy inkább az egyéb tulajdonságok fontosabbak. Én is a "a kategórián belüli legjobb képminőség legyen" hibában vettem az sx100-at, miközben tán a 3000-ből 1-2 fotót néztem meg a számítógépen eredeti méretben és nyomtattam A4-ben. Nem is voltam vele megelégedve, hétvégén el is kelt végre...
A mai napig a nekem legjobban tetsző képet nokia N78-al készítettem, 500 m-re a canon-tól
-
csabicsepp
aktív tag
válasz 8nemesis8 #20231 üzenetére
szvsz a 8 megapixel miatt lehet szebb a képe. A video felbontás elég, a széles látószög nemtom mennyire kell (nekem az is fontos), mert ezen 33mm a kezdő.
Tetszik benne hogy 2 rendes elemmel müxik.
A dpreview.com tesztjeiben egyébként mindíg jó eredményeket adnak a kisebb panák, nekem kicsit ridegebbnek tűnnek a képeik pl. a canon-hoz képest, de ez csak a group tesztekben észrevehető)
Én vásárlás előtt mindíg elmegyek egy multiba megtapizni, meglesni az adott modellt.
(ez az fs6 árban nagyon az fs10 közelében van)
[link][ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz 8nemesis8 #20219 üzenetére
Én most egy Panasonic Lumix DMC-FS10 -et rendeltem.
Elég jó képeket készít (a sok f*s közül tán ez kevésbé híg ), hd video, és nagyon gyorsan bekapcsol. Kis, könnyű méret.
Ára 35-40 közt, bolttól függően. Ennyi pénzből a jobbik fajtából való.
Majd írok róla véleményt ha meglesz és megnyúztam...[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz SpongyaBob #20217 üzenetére
Izé...egyébként érdemes elmenni egy médiamatyiba, canonoknál amelyiknek a tárcsáján van M üzemmód, az tudja. Mostanában egyre több kisebb modelljéről hagyja le sajna. (pl, A590is és utódjai)...az újakat én sem követem....
Eddig én is mindig olyat kerestem, de már eléggé leszoktam róla, az új gépen sem lesz már, mások a prioritások... -
csabicsepp
aktív tag
válasz máyköl #20213 üzenetére
A canon-nak elég sok modellje tudja régóta. Pl. powershot Axxx széria, canon sx széria, stb.
Végülis van értelme, de nem egy nagy valami egyébként. Inkább egy kicsit jobban enged belemélyedni a fotózásba, egyébként egyetértek Degeczi
De a canon is egyre jobban elhanyagolja ezt a témát....én meg a canon-t hagyom el...[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz SpongyaBob #20199 üzenetére
Nekem az A510 a 2 giga felettieket nem kezelte. Jó kis gépek még ezek, nagyon szerettem, sajna nemrég megszorult az optika. (szétszedni még sikerült... )
[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Látom sokan filóznak egy Panasonic Lumix DMC-FS10 -en (én is), végre találtam egy tesztet:
[link] -
csabicsepp
aktív tag
válasz kerlac #18694 üzenetére
Inkább videofelvételnél kell a speed. A class4-nél 4 mb/s a garantált sebesség, class6-nál 6mb/s. Az sx100-is -nél 640x480 30fps -nél kb. 3mb/s a felvételi sebesség, így egy class6-os itt nem igazán számít, inkább picit gyorsabban rögzíti a fényképeket. A TZ4-nek sincs sokkal nagyobb videomódja, plussz úgytom jobban is tömörít mint a canon, ezért elég a class4. A kompatibilitásnak még utánanéznék, de én az A-data class6-ot venném.
A legtöbb fényképező úgy "közli" hogy lassú a kártya, hogy leáll a felvétel. Van amikor ez csak X hét múlva egy mozgalmas jelenetnél derül ki, de egyértelmű, hogy a lehető legrosszabbkor tud megtörténni... -
csabicsepp
aktív tag
Nemrég filóztam, hogy a hőn nem szeretett canon sx100-is compact őrülettől megválok. Már teljesen leszoktatott a fényképezésről, már csak katt és kész. A képminőségbe már belenyugodtam, annyira, hogy többet fotózok a nokia n78-al mint a canonnal. Viszont visszacsöppenve a keresésbe, jól látom hogy nem hogy javult volna a minőségi tendencia, hanem még romlott is?
50000 körül inkább használtat keressek? Újakban a pentax felé kacsingatok.
meglepődök a nikon d40 árán is, én ősszel 70 ért is láttam és nagyjaink szerint csak 3% az infláció...[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Ha az sx100is képe szutyoknak tűnik (nekem olyan van, kb. az is ), akkor szerintem a következő lépcső az lx3 és társai, legalábbis kompaktban. Az lx3 képei már elfogadhatóak, bár lehet csak jól dolgozik a proci benne, (kis integrált noise ninja meg kis AA )
Szvsz inkább gyűjtsetek még és cserélj biztosítékot, minthogy megbánjátok...
-
csabicsepp
aktív tag
válasz Mercutio_ #15994 üzenetére
Mondasz valamit, hiszen ha azt nézzük pl. hogy én is a tömeg része vagyok mint mezei kocafotós (csak legfeljebb jobban ismerem a gépet és nem auto-n használom, de ettől még nem készítek jó képeket, mert nincs sok érzékem a fotózáshoz) és csak bedőltem és vettem egy kompakt gépet ami képminőségben nem sokkal, kezelhetőségben viszont kicsit gyengébb a régi gépemnél. Fene se tudja mekkora +hasznot hozott ez a gyártóknak, hogy megérte a minőséget feláldozni.
gyalak: Én is egy A590is-t javasolnék, vagy egy néha 30-34k-ért (aldiban) fellelhető A720is-t. (de ne várj tőlük csodát, az A520 nagyon jó kis gép )
-
csabicsepp
aktív tag
Esetleg a Panasonic Lumix LZ8 ?
[link]Egyébként a legtöbb Canon-nál a chdk segítségével lehet növelni a video minőségét, nekem is fel van tuningolva, igaz 3 perc így 1 giga. Lehet még jobb minőségben is, de ahhoz 6-os cat memkaresz kéne, nekem csak 4-es van így quality+94% a max. de így is messze szebb a video mint a gyári (bitrate+84% neki az alap asszem)
Egon: még lehet kapni sx100is-t is, az olcsóbb több mint 10k-val és jobb is picivel. (de tény hogy mindkettő nehezebb és nagyobb az átlag compact-nál.)
[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Nemrég voltunk a MMatyiban és láttam még pár darab kiszórandó SX100is modellt 46-ért, ha még valakit érdekel.
-
csabicsepp
aktív tag
válasz rumos14 #15931 üzenetére
Igen próbáltam (3mpixel az A510), nem véletlen van tele a hócipőm
Pedig nézegetve a többi hasonló gép tesztképeit, tényleg az sx100is az egyik legjobb
Nagyon hajlok egy Nikon D40 felé (Pénztárcám viszont nemValaki jönne hogy vinné az sx100is-t 44-ért, adnám is a kezébe
Azt nagyon sajnálom, hogy lemaradtam a saturn 19k-s A590is akcióról, pont a nyitás idején voltunk Debreckenben...[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
válasz BiriBum #15910 üzenetére
Nincs semmi gond, inkább én vagyok egy kissé elszontyolodva, 2 év spórolása fekszik a dologban. Majd úgyis változik a kompakt helyzet nemsokára remélem...legalábbis remélem követik az lx3 példáját, de nem árban
De hogy konkrétumokkal is szolgáljak (nem minőségi képek, csak a teszt kedvéért, ugyanazokkal a beállításokkal, P módban )
a510:
[link]
sx100is:
[link]Az S3is korrekt kis gép, tényleg az uccsó korrekt S széria. De ahogy elnézegetem a dolgokat, a DSLR -eknél is kezd hódítani ez az idióta divat, gondolom pl. az "ősrégi" canon Eos20d sem véletlen kerül annyiba használtan, gyönyörűek a képei.
Azért van remény, hiszen a Nikon adott ki nemrég 6 megapixeles gépet, ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
-
csabicsepp
aktív tag
válasz rumos14 #15901 üzenetére
Én anno amikor a canon A510-et vettem, úgy képzeltem, hogy évek múlva a hasonló kaliberű kompaktoknak minimum olyan képe lesz mint a Pana lx3-nak.
Errefel ahogy fentebb is írta vki (lehet pont te ) A canon sx100 nem azért jó választás mert jó gép, hanem ebben a kategóriában mai viszonyok közt az egyik legjobb....
Én is ilyet szereztem, de ami képminőséget néha művel, az több mint szánalmas.
Lényeg: Most már nem igazán adnék ki pénzt kompakt-ért és a párom, aki csak kattingat néha, ő is megkérdezte már hogy mi van elállítva a gépen, hogy rosszabb képeket csinál mint az A510.
szvsz menjen az összes fényképezőgépgyártó oda ahova gondolom, a sok megapixel mániás vásárlóval együttBocsi ha kicsit pesszimistának tűnik a hozzászólásom ....
Félreértés ne essék, nem az zavar, hogy a tömeget ellátják azzal ami kell nekik, hanem hogy nincs alternatíva...[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Hátha valakit érdekel:
A médiamatyiban szórják kifelé a canon sx110is -eket 44-ért. Lehet akciósabb lesz még, nemtom. -
csabicsepp
aktív tag
Megvettem a 720is-t...azóta az ára megint a zsebemben van. Volt egy jó kis alap zúgása (nem az "IS" mint kiderült), mint amikor egy kondi akar kipukkanni....nem vártam meg.
Most nézelődhetek megint, de sajna ennyi pénzből nix ugrabugra....(canon és nikon közt nézelődök, ezek "képvilága" jön be nekem)
Lehet én érzem így, de ahogy elnézem egy ideje a compact kategória mintha kezdene silányulni, egyre jobban...johnjohn: Köszi a tesztet, pont ilyet kerestem!
[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Szaisztok!
Eddig egy canon A510-em volt, ami nagyon bejött, de sajna megérett lassan a csere.
A canon A590is -t szemezgettem egy ideje , olvasgatva a fórumot egy A570is jobb lenne, de nemtom tudok-e szerválni jó áron (ha jól olvasom tőletek, hogy az újabb A1000is és társai nem egy remekművek lettek....)
Viszont megláttam egy A720is-t 34-ért "akcióban" (utolsó darab) és nemtom nem-e lenne jobb vétel.
Nekem max ennyi pénzem van, ez is már határeset.
Az A510 nagyon megfelelt, az opt.stabi nem lenne rossz, valamint a video módot is sokat használjuk és a "manual" üzemmód is sokat megy....
Szóval megéri az A720is az árát? (34)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest