- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Persze ez már ha jól számolom a harmadik topik ahol mindenki űrlény és neked van igazad
F3.5 fix fényerősebb mint a kitobi kezdő értéken, távkoldóval állványról tárgyfotózáshoz kell a magas iso meg a minél nagyobb szenzor, kisebb szenzorral szűkebb a dof és nagylátószögön nem lehet tárgyfotózni szerinted No de nekem mindegy, a kolléga majd eldönti mit akar, ezt a vitát meg itt veled befejeztem, mert off és frusztáló, csak ne vezesd félre az usereket fordított elméletekkel légyszi.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
16/2.8 tudtommal nagyon gyenge, de lehet tévedek, 30/3.5 meg ugyanolyan sötét mint a kitobi, de legalább nagyobb tárgyaknál hátrálnia kell. 50/1.8 csak kisebb tárgyakhoz lenne jó, vagy tér kell neki, + ilyen gyútávon F1.8-al ha élesre akar mindent lőni úgyis rekeszelni kell, akkor meg minek. Szerintem kezdésnek valszeg elég lenne neki a kitobi, főleg hogy már az lx7 képével is elégedett volt, ezért nem ajánltam panára sem neki fixet.
"egyébként tárgyfotózáshoz kétlem, hogy papírvékony DOF kellene. pont ezért is jobb az aps-c szenzor."
Ezt meg nem értem, az apsc szenzor valamivel nagyobb mint az mft szenzor, az lx7 szenzoránál meg végképp és ugyanolyan optikával, ugyanolyan beállítások mellett pont az apsc-vel lenne szűkebb a dof No de itt is ne kezdjük el ezt a kinek a nagyobb vitát
cidalain: Nem tudom, bevallom a g6-omon a wifis vezérlést még ki sem próbáltam , ha bemozdulás nélkül akarsz exponálni egyszerűbb szerintem beszerezni egy filléres távkioldót, m4/3 vagy sony topikos srácok valszeg tudnak ajánlani egy bevált kioldót bármelyik géphez
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin
veterán
-
kovisoft
őstag
A mobilok kamerája általában 30 mm feletti ekvivalens gyújtótávolsággal bír (kivéve talán a legújabb csúcsmodelleket), ezért a mobil nem igazán jó választás az adott feladatra. Másrészt írta, hogy 2 MP-es képek lesznek tárolva, ez nem feltétlen indokolja, hogy 2x annyit költsön gépre. Jobban jár, ha vesz egy olcsóbb gépet meg egy állványt. Szerintem.
-
sideburns
aktív tag
"erre vehetsz ultraszéleslátószögű optikát is"
Manuál fókuszos Samyangokra gondolsz 300-400 USD-ért? Mert a Sony-nak a 16mm f2.8 a legszélesebb autófókuszos obija, meg a 10-18mm f4 kb. 700 USD-ért.
És ebből kell nekik három darab.
Szerintem dokumentációs munkára overkill egy MILC, ha nagylátószög kell, akkor valami kompakt, ami tud automata panoráma összefűzést, meg valami fénycsinálót hozzá.
Arról nem beszélve, hogy az APS-C szenzor miatt keskenyebb lesz a mélységélesség, ami erre a felhasználásra nem feltétlenül előny. -
pappkarcsi
senior tag
Igen, értékbecsléshez. Padlástól, pincéig, wc, szobák, lakások, házak, épületek kívül belül, majd ezeket doc-ba belepakolni.
ha 85-90ig kitoljuk a keretet, aminél már biztosan nem tudok feljebb menni, de csakis új, számlás jöhet szóba, akkor sem lesz elég milc-re. 110ért láttam canon-t 15-45össel, de az bőven minden keretet meghalad. kellenek pótakkuk is, tokkal, tehát max 100k a keret mindenre. és 3db kellene..
mod: [link]
mondjuk ez 100.[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
cidalain
veterán
És azt az értelmezést el is fogja olvasni bárki is, aki idejön kérdezni? vagy ha igen, meg fogja érteni?
ui: aki itt kérdez, általában az alapvető összefüggésekkel sincs tisztában. lehet említgetni itt akkor a fényerő, szenzorméret, iso, képminőség szavakat egy mondatban, de attól még nem tudja hogy a Canon IXUS 180 jó e vagy nem jó e.
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
jjeahh
nagyúr
"de az ember beltérben nem lehet annyira igényes egy ilyen kis géppel"
Miért ne? Egy mai m4/3 szenzor simán hozza a 70d képminőségét, videó minőségben meg egy pici gm5 is megeszi a 70d kamu fullhd videóját reggelireTin_Shield: Videónál a villanyzúm szerintem inkább előny mint hátrány, feltéve ha szép simán műkszik, persze kinek a pap kinek a papné. Lx100 nagy hátránya szrintem a fix kijelző
-
Tin_Shield
őstag
Hogy MILC obik (a legolcsóbb kitobik is) jók, nem akkora nagy dolog, ezek mind friss, modern tervezésű cuccok. Néhány gyengébb darab van pl első generációs m43 14-42-k, vagy a Sony 16-50, de azért azok sem használhatatlanul szarok.
A 17-55 nem gyenge cucc, a hozzá mérhető fényerős MILC zoomok sem kisebbek és nem is olcsók.
Ha a méret számít akkor a MILC-ek előnye kicsi fényerős fixek választéka.Az LX100 nem valami butított darab, simán hozza a középkategóriás m43 vázak tudását, sőt. Egyedül néhol a kompaktos kezelését kell megszokni (pl villanyzúm).
[ Szerkesztve ]
-
-
szenesember
aktív tag
-
szenesember
aktív tag
100e alatti nagy átfogású cuccok felejtősek!!! Ha nagy átfogás, akkor Pana FZ1000, vagy Sony RX10, de ezek már DSLR méretűek, vagy Oly Stylus 1s ekv. 28-300 konstans f/2.8, de ebben csak 1/1.7"-es szenzor került, ami szerintem nagy visszalépés lenne a 70D után. Tekintve a képzajt, a dinamikatartományt, és a színmélységet, én 1"-os szenzor alá nem adnám. (Fuji X30-at használok, (kategória első EVF, fantasztikus kezelhetőség, és nagyon korrekt AF jellemzik, ha ez a gép is érdekelne esetleg,) ez kb ugyan azt a teljesítményt nyújtja gyönge fényben, mint a Stylus, RAW-ban kicsit jobbat, de beltérben szükséges plafonra villantani, ha embereket fotózok.)
Összességében, talán érdemes lenne megfogdosni valamelyik üzletben a Sony RX100 mk III-at, ha mindenképp kell a touch AF (ami sztem manuális fókusszal helyettesíthető), és, ha megbarátkozol a menüjével, kezelhetőségével, ergonómiájával és ekv. 70mm-es tele végével, akkor kompromisszumokkal megkapod, amit elvárnál.szerk. (#54725) jjeahh - nekem néha 1/80-1/100 mp -el gyerekfotózás is összejön, ha nagyon ügyes vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
Olympus Stylus1s talán. A szenzorban persze alaposan lemarad a APS-C/m43 vonaltól, de a gép relatíve kicsi, jó az optika (ekv. 28-300 f2.8), frankó a képstabi, EVF stb. A video so-so, Olympushoz képest egész rendben van, de nem egy Sony vagy Panasonic szint. Egy kis kedvcsináló. Ez alá én nem mennék, már itt is sok kompromisszumot kell kötni.
-
szenesember
aktív tag
A 24-75 karcsú átfogás? Te írtad, h. a 70d-n leginkább a 17-55 - öset használtad. Ez szerintem elhanyagolható különbség.
Egyel lejjebb a Sony rx100 mkIII van, de szvsz egy teljes fényértékkel rosszabbul teljesít gyönge fényben ( szigorúan raw file-ok alapján). Nekem sem a menüje, sem a kezelhetősége, sem a fogása nem jön be, ráadásul ez még rövidebb a tele végen. És sajna portrézáshoz túl tág a mélységélessége. A panával viszont már elfogadhatóan lehet mosni a hátteret. Nem egy Canon 17-55 f/2.8, de nem is kitzoom.
Van még egy Canon G7 X 24-100 -as obival, de ennek ára van, nem karcol valami meggyőzően. Ebben is van érintőképernyő, de az af nem az igazi,és videózásra sem nagyon szokták ajánlani. Az akkuja harmatgyönge, és ez sem a legkényelmesebb/kezelhetőbb masina. -
szenesember
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...