-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
válasz
Wasquez #58690 üzenetére
Nem irigyellek, nehéz dönteni.
Tényleg a pénztárcád és az igényeid döntenek.
Mi csak újabb és újabb szempontokat adhatunk, amire vagy szükséged van, vagy nincs.
Én személy szerint a kompaktot annyiból favorizálom, hogy egy kis gép mindig jól jön, még akkor is ha az embernek van egy slr szettje. Bár az is igaz, hogy ma már a mobilok is tudnak olyan jól fotózni, hogy sokszor az is elég, ha nem akar az ember fotós felszerelést cipelni.Mondok még egy szempontot, ami nekem például szempont lenne. Amikor 17 éve megvettem az első digitális gépemet, ami egy Canon G2 kompakt volt, akkor nekem fontos szempont volt, hogy legyen rajta vakupapucs. (ami se az M100-on, sem a G7X-en sincs...) Mert egy forgatható fejű vakuval (30-40e Ft) a fényszegény helyeken is tudsz derítő módban vakuzni, ami összehasonlíthatatlan a gépek beépített saját vakujával. Ha van család, beltéri események, nagyon-nagyon hasznos tud lenni. Ha csak tájképezni szeretnél, akkor nem szempont.
De nagyon fontos kiegészítő egy állvány is, a jó képek jelentős része állványról készül, nem magyarázom miért.
Szóval, ha fejleszthetőségben is gondolkodsz, akkor ezeket is kalkuláld be. És ez mind pénz.
De ezzel csak akkor kalkulálj, ha szeretsz fotózni és hajlandó vagy például cipekedni. Ezt azért mondom, mert nekem már az a furcsa, ha nincs az oldalamon egy 4-5kilós táska, más meg hallani sem akar arról, hogy kirándulás közben még cipekedjen is. Az utómunkálatról nem is beszélve. Sokan azt szeretnék, hogy a gépből magától essen ki a tökéletes kép. De olyan nincs. Akinek mégis, annak szerencsére szerények az igényei.Kompakt kamera ügyben én nem nagyon tudom fejből megmondani neked a tutit, de hidd el, érdemes visszaolvasnod, mert nagyjából ugyanaz a 4-5-6 gép forog az ajánlatok között. (RX100, LX10, G?X sorozat stb.) Ha időt rablónak érzed ennek utánajárni, akkor valószínűleg a fotós tökölésekhez sem lesz kedved és máris ott tartunk, hogy valami kompakt kell neked, ami automatán a legjobb eredményt hozza.
Annyit tudok mondani, hogy az ajánlott M100 és G7X sem fogja kielégíteni a makró elvárásaidat, már ha bankkártya méretnél kisebb dolgokat szeretnél fotózni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest