-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
werttzui
addikt
-
Dtomi
őstag
Fordul a kocka??? Ezt honnan tudod??? Olyan obikat fognak kiadni amik olcsobbak jobbak mint a canon nikon eddigi obijai?? JA és egyből nagyobb választékban lehet majd őket kapni, és minden bizonnyal mindenhol forgalmazni fogják őket? Szép álom!
werttzui amíg a por nem a gombokon jut be hanem obicserélnél kutyát nem érdekel a pormentesítés. cseppmentes??? Ez tudja valaki hogy konkrétan mit takar??? Vízálló vagy nem? Nem, akkor mi az értelme?"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
félisten
Vannak a pentax-nak elég jó kis obijai, csak nem (mind) forgalmazzák őket itthon. Nem azt mondtam, hogy jobbak lesznek és olcsóbbak, hanem azt, hogy lesznek. És ha lesznek, akkor az olcsóbb váz miatt jobb vétel lesz a Pentax váz+obi. (már ha így lesz) Egyik ismerősöm foto boltban dolgozik, és az importőr tavaszra ígért a boltnak sok pentax obit. Én is csak ennyit tudok. Gondolom nem csak az a bolt kap majd...
De ne érts félre, én nem állítok semmit, mivel nem ismerem személyesen sem a D200-at, sem a K10D-t, én csak annyit javasoltam a kollégának, hogy olvassa el a tesztet. Azért tartom ígéretesnek a Pentax gépeket, mert szerintem nagyon jó ár/érték arányuk van. És elöbb-utóbb úgyis lesz hozzájuk elegendő objektív.
Szten Márs: Én csak azért mondtam, hogy D200 kategória, hogy minden (általam olvasott) tesztben ezt írják róla...Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Fryskitt
addikt
Most mi van a vízálló obikkal? És minek volt játékgép fogása? Bocs, de teljesen elvesztettem a fonalat, pedig már 2x végigolvastam. De lehet, hogy csak én vagyok gyenge?
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Szten Márs
nagyúr
-
T_ysty
csendes tag
Na igen. A gondom pont ez. Szeretnék egy olyan gépbe belenyúlni, amihez előreláthatólag mindent be lehet szerezni és lehetőleg több árkategóriából is választhatok hozzá kiegészítőt. Ezért - és most mély tisztelettel kérek minden Pentax rajongót, hogy bocsássa meg vétkem - a Pentaxot kihagynám.
Ha még annyit írnátok, hogy miért a D200 és nem a 30D, azt még szívesen venném. -
orbano
félisten
D200: jobb kialakítás, kényelmesebb, szebb, okosabb
30D: kisebb zaj, olcsóbb
Szerintem ne mások véleménye alapján dünts felőlük. Két dolog alapján érdemes választani:
-Objektívek: melyik az a kínálat, amiben megtalálod a számításod, milyen van az ismerősöknek, stb.
-Személyes szimpátia: ennél nincs fontosabb. azt érdemes megvenni, amelyiket szimpatikusnak találod. Mondjuk nekem a d80 szimpibb volt mint a 30d. mégis a 30d mellett döntöttem az obik miatt. erre semmi logikus érvem nincsen, canon párti vagyok. a fotózás élményén kívül nekem sokat számít a technika érzése által nyújtott öröm, és ilyen irányban a canontól megkapom amit akarok. azt pedig nem hinném, hogy bármelyik gép tudása/nemtudása megakadályozna engem abban, hogy jó/rossz fotókat készítsek
Egy szó, mint száz, szerintem mindkét gépel ugyanolyan szinten fogsz tudni fotózni, az eltérést személyes preferencia alapján érdemes meghozniA vér nem válik VAZZE!™
-
T_ysty
csendes tag
Azt hiszem ebben teljesen egyetértünk. Nekem is inkább a Canon a szimpatikusabb. Esetleg objektív javaslatod nincs? Van olyan tele 150 eFt körül amit érdemes megvenni madarászni? Mivel eddig csak bridge gépem volt, az optikákat nem ismerem,most próbálok tapogatózni, ezért minden ötlet érdekel.
-
orbano
félisten
Ha van személyes szimpátia, akkor egyértelmű a döntés. Olyan extrém szembeötlő és kihagyhatatlant egyik hasonló kategória sem tud szerintem. Persze a gépek java részét csak kikapcsolt állapotban fogdostam eddig, de szerény tapasztalataim alapján a 30d bőven egy nagyon jó kis hobbigép, és amivel különösen elégedett vagyok és nekem fontos, az az alacsony képzaj magas ISO-n.
Tele ügyben nem vagyok kompetens, majd segítenek az okosak. Én ilyen érkategóriában a 70-200-at veszem, de nyilván ez madarakhoz éppen, hogy csak elég, szóval biztosan van jobb vétel.A vér nem válik VAZZE!™
-
Dtomi
őstag
válasz werttzui #921 üzenetére
Szép is lenne ha a 30D egy jó obival melléfogna... amúgy ha nem talál rendes pontot nem is tudsz exponálni középpontosan meg nem nagyon lehet eltéveszteni.... ha mégis sikerül nem a gép rontotta el.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
orbano
félisten
válasz sandokan66 #928 üzenetére
nem tudom elképzelni, hogy egy madár távolságát olyan pontosan tudnád saccolni, hogy összevethesd a kijelzett értékkel. teszem azt ha 5-10 centivel alrébb fókuszálsz, már bukta a kép...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Hydra SR
addikt
Kezelhetőség szempontjából a Fujikat ajánlom, abból is az S5600, ha hobbiból szeretnél fotózgatni ezt-azt. Ár/érték szempontjából is ő a befutó.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
félisten
Hali!
Tényleg jó gép az 5600-as, én egyszer használtam, és a véleményem a következő róla:
Jó: jó fogás, jó menü, kezelhetőség, viszonlag jó képminőség, strapabíró állítólag, olcsó-
Rossz: kézi fókusz nehézkes.
Van még több hátrány, amit szoktak emlegetni, de ha figyelembe veszük az árát, akkor rájövünk, hogy azok a ''vádak'' egyáltalán nem jogosak.
Remélem valamit tudtam segíteni!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Dtomi
őstag
Én szidom mint a bokrot... Akik olvassák a topikot azuk tudják hogy rühellem. Most éppen szervízben van mert nem hajlandó bekapcsolni. Fél éves és kb két kezemen megszámolom hányszor lett elővéve. Ha Nem fontos a nagy zoom miatt berázni az összes képedet akkor a Canon PowerShot A540-et ajánlanám. és azt hiszem olcsóbb is most.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
London
csendes tag
Nikon L3 geprol irna valaki? A kategoriajaban a tobbi modelhez kepest pro. ill. kontra...
thx...LT
-
Dtomi
őstag
-
quantal
tag
Szvsz a legkisebb felbontásút vedd. A +MP-elért (+zajért) kár pénzt kiadni. Az 540-esnek ugyan nagyobb a kijelzője mint az 530-nak , de - ha az adatlap nem csal - kb. ugyanakkora (nagyon kicsi 77k vs. 85k) a felbontása mindkettőnek, tehát több részletet nem látsz benne.
''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
quantal
tag
Az előzőt már nem tudom módosítani... Tehát: ha neked nem fontos a sok manuális beállítási lehetőség, magyarán csak automatán akarod használni a gépet, akkor az eredeti listából én a pana lz5-öt sem eljtenén ki, mert a 6x átfogású stabilizált objektívjével igazán jól használható darab. Az itt hozzászólók többnyire nem automatán használják a gépüket azért ajánlották a fuji-t vagy a canont, de sok felhasználónak erre nincs szüksége, mert nem akar belemerülni jobban fotózásba. Ebben az esetben nagyon jó választás a pana is.
[Szerkesztve]''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
Dtomi
őstag
-
TexT-BoY
addikt
Na srácok nagyon nehéz szülés volt de megvan... Ezt már az uj foto cratorral készitettem: [link] Nézzétek az exifet
Ps: ahogy látom a nevébe is benne van de nem gáz a lényeg hogy megvan.
80k volt 9000expo körül van benne...HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
attiati
veterán
sziasztok!
Ha webcamera-ként is szeretném használni a digigépet, akkor azt a termék honlapján hogy szokták feltűntetni? Esetleg tudnátok ajánlani gépeket, amik viszik ezt a funkciót?
Nagy elvárás tőlük, hogy webcam-ként 30 fps-el vigye a 3xx*2xx felbontást?
kösz a segítséget!
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
félelmetes ez a lencse, meg a 10x optikai zoom
azt írja, hogy videófelvétel 320*240-ben 30fps... az egy 5-6000 ft-os webcamnak felel meg.
De valóban nem említik paramétereknél a webcam funkciót
Mennyire volt bonyolult összehozni vele msn videocsetelést?:
1. Miről kapott áramot? Adapterről is megy?
2. Mennyire működött kevés fény mellett?
3. Hány programot kellett hozzá külön futtatni?
kösz a segítséget
[Szerkesztve] -
somé
őstag
Egy 3e ft-os webcam is tudja a 30fps-t 320-on..
Hogy adapterrel egyáltalán megy-e az s5500-as,azt nem tudom,szerintem nem.Áramforrás a gép saját akksija.Nem mlékszem arra,hogy USB-vel vagy a video kimenetet használva a tuneremmel volt-e összekötve.Az MSN-en kívül nem futott semmi,ezen belül persze be kellett állítani a megfelelő forrást,mint ahogy a fényképezőn a web funkciót (talán mégis USB-vel volt a géphez kötve)
Én 1x próbáltam összvissz az érdekesség kedvéért,működött.Tech-No-Logical World.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest