-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a tápegység 12V-os ágát, ami az alaplapba megy bele lehet valahogy hosszabbítani? Ugyanis vettem ma egy Gigabyte SuperB 460W tápegységet, viszont a házam alsó tápos, és éppenhogy elér a 12V az alaplapomra, de úgy hogy a PCI-E foglalat mellett feszül mint az állat...
Elsőkörben nagyot csalódtam ebben a tápban, a kábelei nagyon rövidek egy alsó tápos házhoz, a 4 SATA csatlakozó egy kábelon van, ráadásul nagyon közel vannak egymáshoz, ha a vinyók között kicsit több helyet szeretnék kihagyni, máris ugrik 1 csatlakozó, a MOLEX csatlakozók szintén ilyen szar elrendezésben vannak... -
likeaRAINBOW
senior tag
Meg tudja valaki mondani, hogy a Chieftec 500W CTG-500-80P körülbelül milyen hosszúak a kábelei? Ha hosszabbak mint a Gigabyte SuperB és ki tudom cseréltetni ma, akkor aszem átpártolok Chieftechez
-
likeaRAINBOW
senior tag
Még egy kérdés, szintén Giga SuperB 460. Elvinne egy nvidia 460 / adm 5830 körüli vgat? 1 db 6pin es pcie csati van rajta, illetve 2 MOLEXból lehet átalakítani még 1et.
-
-
likeaRAINBOW
senior tag
Veszem én a SATAs dolgokat, 4 SATA vinyó van a gépbe
Előbb felhívtam a boltot ahol vettem tegnap, azt mondta meglátja hogy kicseréli-e, mert nem tudja mennyire tudja visszacsomagolni a dobozba, illetve a külső fólia nincs már rajta ugye...
hát nagyon remélem, hogy kicseréli a mókuci, igencsak beszopom a faszt, ha most kiveszem a nagy nehezen összerakott gépet, aztán ugyanazt szenvedhetem vissza mégegyszer...
[ Szerkesztve ]
-
likeaRAINBOW
senior tag
Bevittem a SuperB-t, szerencsére a faszi rendes volt és kicserélte nekem a felárért.
Hát ég és föld a különbség -
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok. a gépemben egy chieftec 500 CTG-80P szolgáltatja az áramot. a 12V ága 2 felé van szedve, 2*20A leadására képes. Hogyan tudnám megállapítani, hogy az aktuális csatlakozó melyik ágon van?
-
likeaRAINBOW
senior tag
Köszi, az nem hangzik jól. Valamelyik nap kicsit módosítottam a gépben a HDD-k helyét, és másik kábelekre kötöttem. Azóta előfordul, hogy terhelés alatt ( játék ) fogja magát a gép, és egyszercsak lekapcsol. Lehetséges, hogy nem bírja a tápegység? A gépben van:
HD6870 2*6pin
3 HDD
1 SSD
1 ODD2*20A a 12V ág.
-
likeaRAINBOW
senior tag
az a szívás, hogy 3 hét alatt, 3* produkálta, véletlenszerűen, sajnos nem nagyon tudom reprodukálni a hibát, egyszer csak megtörténik.
Gépet nem tudom egyből visszakapcsolni, illetve azóta csinálja, amióta más ágra kötöttem pár vinyót, ezért gyanakszom a tápra. VGA nem hinném hogy hiba, anno 76fokos volt, amikor az első ilyen hiba előjött, proci szintén kilőve, az se lépte át még csak a 60fokos sem.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok. Tápegység ügyében szeretnék segitséget kérni, a gép egy i5 2500k vagy FX 8320/50 lesz, 660ti vagy 7870 el. Milyet érdemes alátenni?
Köszi a segitséget, és kellemes ünnepeket. -
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy Az a80-as sorozatú chiftec táp, ami szintén CTG-500-80 van olyan jó, mint a régi, vagy ez már annyira nem az ajánlott kategória?
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok.
Egy ideje nem követem a tápos világot, így a segítségeteket kérném. Adott a következő konfig:
Ryzen 1700 OC
16gb ram
GTX 1080
2xSSD
4xHDDMilyen tápot érdemes dobni alá? (Fél)moduláris megoldás is érdekelne. Elnézést a formázásért, telefonról vagyok.
Köszönöm a segítséget
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok,
3 tápból melyiket lenne érdemes megvenni? 5900x + 3080 alá
- Corsair RM750x emag
- Fractal Design ION+ 760P alza
- Cooler Master V750 GOLD V2
- egyéb?Köszönöm segítségeteket
-
likeaRAINBOW
senior tag
nem kell 3x4 pin, olyan nincs is.
Ezen a lapon egy 2x8 pin és egy 1x4 pin-es casti van, ennől neked igazság szerint elég a 2x4pin-es, ha nem akarsz extrém tuningolni.Bár nemigen találtam róla infót, de erősen meglepődnék, ha 2x4 pin-es csati nem lenne a tápon.
Mi számít húzós árnak? vagy épp mi nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest