-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Helló,
Corsair 750W CX750M CP-9020061-EU tápegység-et néztem ki, ebbe a házba: Aerocool Syclone II EN52063
Az új gépembe szánom, mert 6 év után megint újat építek. Viszont még megvárom az AMD AM4 tokozású lapjait és processzorait, így azt nem tudom megmondani, milyen alaplap, processzor és RAM lesz benne.
Amit tudok, hogy 1 SSD kerül ebbe a gépembe is mint a másik kettőbe, illetve a régebbi gépemből (Aerocool Hi-Tech 7 PRO átkerül egy kivételével az összes merevlemez, pontosan ezek:
Western Digital (WD10EZEX) Caviar Blue 1TB merevlemez
Western Digital 3TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD30EFRXVGA-ból egy ideig pedig szintén átkerül bele ez:
Sapphire R7 370 2GB DDR5 NITRO OC 11240-10-20GMi a véleményetek a fentebbi táppal kapcsolatban?
-
törölt tag
válasz Graphics #95878 üzenetére
Tápegységből 30-nál nem szeretnék többet költeni.
Szerintem a 750-is sok, egyébként is egy APC Back UPS CS650-en csüngene.
Csak már a jelenlegi VGA-mhoz is 500-as az ajánlott, de a Corsair VX450 a jó hatásfokának köszönhetően gyönyörűen elviszi.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz DR|FTK|NG #98854 üzenetére
A Corsair RM550x-nél most nézem, hogy az Aerocool Syclone II házamba elvileg úgy kerülne bele, hogy a ventilátor felfele néz? Mert ugye jelenleg Corsair VX450 van benne, és annak a ventilátora a videóban látható módon lefelé néz a porszűrő felé, és mivel olyan házról van szó, ahol a tápnak alul van hely, ez így van jól.
Upsz.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Köszi
Einhell TH-AC 190/6 OF kompresszor - Youtube
Corsair RM550x 550 watt RMx Series 80+ Gold be, Corsair VX450 80+ kiszerelés - Youtube a videó még kb 33 percig feldolgozás alatt áll a Youtube szerverei miatt
(#99159) szasanyi: Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #41133696 #99166 üzenetére
Újabb szintet ugrott a halk működés irányába a gép, mert immáron a tápegység nem is nagyon pörög fel, egyáltalán csak akkor ha eléri a 40%-os terhelést. Ami a moduláris elrendezést illeti, nos: pont annyi kábelt használok, mint amennyit a Corsair VX450-nek, köszönhetően a 3 HDD+1 SSD + 1ODD-nek
-
törölt tag
válasz #41133696 #99328 üzenetére
A 12 V-os ágnál, korábban a Corsair VX450-nél:
Most Corsair RM550x-nél pedig:
Corsair RM550x - 12V - UEFI BIOS Update ver. 1902 - Youtube
Mondjuk itt inkább kevesebb mint több
(#99329) Duliee: No ez akkor megnyugtató, mert kezdtem kicsit parázni az előzőnél nem jött elő
-
törölt tag
válasz #41133696 #99166 üzenetére
Corsair RM550x PSU miatti Corsair Force GT áthelyezés - Youtube
No röviden. A korábbi Corsair VX450-et váltotta a Corsair RM550x teljesen moduláris tápegysége. Ennek sok előnye volt, például az, hogy a tápegység ventilátora alig kapcsol be, hiszen a rendszer általában nem éri el a 40%-os kapacitását a tápegység teljesítőképességének még terhelés alatt sem. Volt egy hátrány. Az eredeti elrendezés szerint fentebb kellett helyeznem a Corsair SSD-t, hogy elérje a SATA tápkábele. Így viszont nem volt egyáltalán hűtése az SSD-nek. A másik lehetőség, hogy a DVD-írót helyezem lentebb. Így az SSD is visszakerülhet oda, ahol az Aerocool Syclone II elülső hatalmas hűtőventilátora még eléri. A videóban látható az is, mekkora területet képes lehűteni még a 3 HDD-n túl is.
-
törölt tag
válasz #41133696 #99146 üzenetére
Pótolandó a régi videót
Corsair RM550x 550 watt RMx Series 80+ Gold - Youtube
A videóból kiderül,hogy 2 hónap alatt szinte semennyi port nem szívott be, köszönhetően annak, hogy 40%-os terhelésig passzív a ventilátora
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #41133696 #99328 üzenetére
Vajon ennek lehet köze ahhoz, hogy amennyiben mozgatom a PC házat, pl oldalára fektetem - természetesen úgy, hogy nincs áram alatt - majd visszahelyezem a földre összeszerelve, egy pillanatra beindul majd kikapcsol. Mintha a rövidzár védelem lenne. Olyankor földről felveszem, átnézem, hogy minden rendben csatlakozik e - mindig rendben van minden, de megmozgatom a csatlakozókat - és rendszerint már működik. Ez az új tápegységem óta van . Sajnos lövésem sincs mitől, mert csak akkor jön elő, ha pl portalanítás vagy egyéb okból fel van véve a földről. a ház.
(#101111) DR|FTK|NG
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ja, hogy a vargáné és társa az létezett ? Azt hittem, valami elterjedt szleng
A Google világnyelvek között egészen jól fordít, de a magyar nem tartozik ebbe a körbe ugye... Németről angolra pl egészen jó.
Az elmúlt majdnem 12 évben APC Back UPS CS 650 BK650EI ez a szünetmentes szolgált ki egy Chieftec 420-at, egy Corsair 450VX-et, és most a Corsair RM550x-et.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #41133696 #101112 üzenetére
Corsair RM550x-nél, most volt esedékes a portalanítás. Megint előfordult a rövid zár védelem bekapcsolása.
Aztán a következő jutott eszembe. Kikapcsoltam a főkapcsolót ismét a tápon. Nem mozgattam a gépet, semmi mást nem csináltam a portalanítást követően, mint felkapcsoltam a Corsair főkapcsolóját, ekkor jött elő az, hogy a gép egyből kikapcsolt. A LAN port az alaplapon villogott. Tehát az alaplapban volt áram. Majd ismétlem nem kezdtem átellenőrizni a csatlakozásokat mint korábban, lekapcsoltam a Corsair RM 550x-en a főkapcsolót, vártam vagy 20 másodpercet, és ismét felkapcsoltam, majd elindítottam a gépet, és azóta is ismét megy.
Az az érzésem, hogy a főkapcsolónál van valami gond. Na most általában két portalanítás között - ami hetek, de legutóbb több mint 2 hónap volt - a főkapcsolót nem szoktam sem le sem felkapcsolni, folyamatosan, I-es állásban van, és hibátlanul működik. Gond akkor van, amikor jön a portalanítás, és a gépnél a főkapcsolót lekapcsolom a tápon.
Ezzel a jelenséggel mit érdemes kezdeni? Garanciáztatni a tápegységet?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz _Atesz #105203 üzenetére
Nos nekem csak túlfeszültségvédős elosztóim vannak APC-k, és egy Belkin. Illetve UPS-eim mind a kettő APC.
Mindig le volt kapcsolva a táp főkapcsolója, csak utána kapcsoltam fel.
A BIOS-t átnéztem, régen volt ez a menü, de nagyon az az érzésem, hogy az újabb BIOS-ban nincs benne. Lehet kikapcsolhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest