Hirdetés
Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Csiborbogár #4999 üzenetére
Ez azért érdekes, mert a gyártó csak 2 db különszedett +12V-os ágról beszél. Valamint a SilentPCReview is 2-ről ír. Egyébként meg nem érdekes számodra, hogy melyiken tud több áramot leadni.
-
Csiborbogár
őstag
Hi!
Végre megvettem új tápomat, egy FSP Bluestorm 500W-osat!
Találtam rajta 4db 12 V-os ágat. Dobozán, és a papíron is látom, hogy nem mindegyiken ugyanannyi az áramerősség. Hogyan tudom eldönteni, hogy melyiken több? -
gabber01
addikt
#4962-re valaki?
[link]
Tápcsere előtt állok és kéne a help, pls. -
footy
addikt
válasz
Bandus99 #4982 üzenetére
Szerintem nem ez a probléma csak azt látod hogy a fénycső kiveri a szemed meg villog minden a házban és vakítja a ''parasztot''az ok csak egyserűen a tápnak nincs szembetűnő tulajdonsága ami plusszt tud nyújtani. A tápból alapesetben(eltekintve a moddingtól) csak annyit veszel hogy megfelelően működnek az eszközök a gépben. Legfeljebb akkor megy a szitkozódás ha lefütyöl a táp és viszi magával a többi cuccot is.
-
Emery
csendes tag
-
kano
nagyúr
válasz
trassher #4988 üzenetére
Ne haragudj, tényleg nem akarlak megsérteni de Te jöttél ide és Te kérdezted, hogy mi milyen tápot ajánlunk. Ha ezt Te nem vagy hajlandó elfogadni akkor mi a fenének jöttél ide kérdezősködni? Miért nem vettél egy 2k-s tápot és kész.
Én is jöttem, kérdeztem, választottam a Chieftechet. 13k ami abszolute nem volt benne a költségvetésemben, de ha már új konfigot veszek akkor nem szeretném, hogy 2 hónap múlva egy fesz/áram tüske elvigye az egészet. Akkor meg mi volt drága a 13k vagy a 130k? -
Bandus99
őstag
válasz
trassher #4978 üzenetére
Azt nem ertem ezekkel a dolgokkal
Tellik SLi re
tellik fenycsovekre
tellik extra hazra pelxire mindenre
aztan istenitjuk a 4e ft os Codegen tapot es nem ertjuk miert kellene mondjuk 10e ft -ot elkolteni tapra
Egyszer peldalozott tala Stol vagy Csaba_20
Ezek szerint te az autoba is a Tecos gazdasagos olajat tenned, mert azzal is mukodik a ferrari
[Szerkesztve] -
stol
addikt
-
stol
addikt
válasz
trassher #4972 üzenetére
Tudod, én nem csak digitálisan nézem (megy, nem megy), hanem a szolgáltatás minőségét is.
Kimenőfeszek simítottsága, stabilitása stb.
Amúgy, bocsánatot kérek, hogy sok év szakmai tapasztalatommal próbálok kioktatni lámákat, fecsérelve igen értékes időmet....
Megint ki fogunk borúlni....
Szerk.: nem kell 20k-t klteni. 7k-ért, 300-as FSP-t kapsz, ami reggelire megeszi a 600W-os Codegányodat.
[Szerkesztve] -
trassher
addikt
Figyelj túlfeszvédős, kapcsolós Codegen 400W táp mindenre elég. Nem tom mi értelme van a 20000Ft-os tápnak ha olcsóbban is lehet relatíve jót kapni ami nem vágja haza a rendszert. De lehet venni a Plugines Enermax tápot is ha van rá pénzed. Ismerek olyat akinek lenne értelem azt venni de mégis Chieftech-et használ. Mondjuk az is lehet ne egy megfontolandó alternatíva.
-
didyman
őstag
válasz
trassher #4966 üzenetére
Nagykeres srác mit is mondhatna
Viccet félretéve, valóban nem halnak el sűrűn, csak a rájuk írt teljesítmény eleve csúcsérték (jelzik is a címkén legalább), meg egyébként ezzel együtt is messze áll attól, amit tudnak. Lebeszélnélek róla, mert az 550W-os modell még 400W-ot sem tud igazán leadni tartósan, akkor meg annyiért kapsz 400W-os méretűt más márkában is. Persze közepes konfgok alá mindegy, elviszi. Érted, ennyivel a GPS450-es Chieftec-re is rá lehet írni, hogy 600W peak. -
gabber01
addikt
Hi!
Mi e között a két Enermax táp között a különbség: EG495AX-VE (W) / EG495P-VE
A gyártó oldalán ennyi különbséget fedeztem fel:
@ AC Input ˇ@ AX-VE(W) ˇ@ 100-240VACˇ@ 50-60Hzˇ@ 7.5~ 3.5A
ˇ@ P-VE ˇ@ 115 / 230VACˇ@ 50-60Hzˇ@ 10A / 5A ,
csak nem tudom, hogy ez mit jelent.Árban az utóbbi drágább, de miért?
A Tagan tápok mennyire jók? Nevezetesen egy ilyen: Tagan 2force TG480-U22 megvételén gondolkodom, ill. persze versenyzik még a két fenti Enermax táp is.
Szerintetek melyiket vegyem meg? -
trassher
addikt
Csá!
Most szeretnék tápot venni és azt kérdezném hogy kinek milyen infója van a Q-TEC márkáról?????? -
[HUN]Tyson
senior tag
A 6600Gt-men egy AeroCool VM-102 van, terhelve nem ment még 59 fok fölé (rivatuner és nvidia driver szerint). A memóriákon amekkora csak befért, termetes hűtőborda van. 1210 volt a memók vége, persze megtámasztva egy ventivel.
Majd lehet berakok egy 5v-os ventit mellé, de egyelőre nem parázok, alapon jól elboldogul vele a hűtő -
didyman
őstag
válasz
Calogero #4957 üzenetére
És mégis mi mindenben veri, talán volt már GPS450-ed vagy Bluestorm-od?
A 410-es köztudottan egy szériahibás darab, a GPS modellek pedig vadiúj, ráadásul Delta beles jószágok, élből jobb hatásfokkal, mint a BS széria és kifejezetten ígéretes elektronikával. Nem tudom, a zajszinttel mi a helyzet-ez nyilván lehet megítélés alapja, de onnan kezdve, hogy a táp ellátja a dolgát stabilan, éveken keresztül megbízhatóan, korrekt védelemmel, kb. tök mindegy, hogy kiféle-miféle. Nem fikázom le az FSP-t, félreértés ne essék, de ez a sztárolás kicsit már sok. Az Enermax, Delta, Enhance, Hiper sem ma kezdte a tápgyártást és mindegyiknek vannak olcsón beszerezhető modelljei, ha szembetalálkozik vele az ember, érdemes azokat is megvenni. -
kano
nagyúr
-
Calogero
addikt
Tápon nem szabad spórólni, Tesóm sajnos bele esett ebbe hibába.
Vásárolt egy Chieftec 410-es tápot, ment 4-5 napot, és meghalt, és vitte magával az egyik vinyóját.
~13 000 -14 000-ból kijön egy FSP BS 400W-os táp ami mindenben veri a Chieftec 450-sét, sőt még az én 460W Chieftec tápomat is
[Szerkesztve] -
Mania
senior tag
válasz
Motion_Blur #4892 üzenetére
Nekem is hasonlo a problemam,de csak ma delutan fog kiderulni hogy a Coolink(AP-400DX) tapom csendben halt e meg ,vagy vitt magaval vmit.
Amugy a tap alkatresznek elviheto postakoltseg fejeben,mert kidobni nem akarom.Ha vkit erdekel dobjon egy PM-t. -
-
didyman
őstag
Dehogy bírja! Nehogy rátedd!
300W is elég, ha ATX2.0 a táp, vagyis 12V-on kicsit erősebb (csak jellemzően ritka az ATX2.0 300W-os méretben), de ehhez a géphez nem kell, tök fölösleges 400W. A 6600GT leírásában említett tápméretről annyit, hogy egy nálam javult 6800GT egy Barton társaságában, szokásos körítéssel egy 145W-os EMKE tápról érezte jól magát teszteléskor.
Coolink egyelőre nem ajánlható, sok gond van vele. Szintén kerüld a 410-es Chieftec-et. A Chieftec GPS sorozatból van 350-es is, az bőven elég. -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Egy ACORP 300W táp elbírja szerintetek a következő konfigot:
- 3000+ Venice E6
- Freezer 64Pro
- 160GB PATA Samsung 7200
- 80GB Seagate 5400
- mondjuk egy 6600GT PCIe VGA?
Köszi! -
őstag
őstag
válasz
Mr_Vercetti #4942 üzenetére
barkács
a vezetékek végén lévő tüskék úgy vannak kialakítva, hogy befelé simán bedugod a csatiba, kifelé pedig nem engedi egy kis fül, ezt kell visszanyomni érzéssel a csatlakozó vége felőli irányból
amúgy nem kizárt, hogy létezik hozzá célszerszám is, mint pl a molexhez is van ilyen kiszedő papa és mama változatban is -
Mr_Vercetti
őstag
Hali
Valaki légyszi írja meg nekem, hogy arról a 4pines csatiról(amit a proci mellé kell dugni)
hogy tudom leszedni azt a műanyag dugót?
Mert sajnos sérült, és ki kellene cserélni.
Válaszokat előre is köszi -
tuzi
csendes tag
jó, csak nem mindegy milyen konfighoz kell
-
Interceptor
addikt
Hi!
300W-os Chieftec-röl mi a véleményetek? -
-
jakewyler
senior tag
figyuzzatok már lehet olyat kapni hogy azt a 12voltos ágatat amit 4pines átalítsa molexra??
-
ToxLee
őstag
Sziasztok! Lehet hogy ezt a kérdést nem ide kellen írnom de, hátha tudjátok rá a választ. Szóval az egyik ismerősömnek az a problémája hogy a windows XP pro bizonyos időn belül újraindul, és nem tudja hogy miért. Nemhiszem hogy a windows lenne. Szerintetek ez nem táp hiba? (300W codegen, kb 1 éves) SÜRGŐS! Előre is kösz
-
wgaborw
tag
ziasztok, TRONJE nevezetű tápokról van valami információtok. Látam egy 550W-os 14cm coolerest, de nem tok róla semmit. Jó lenne ha lenne valakinek róla információja.
Előre is köszi.
wgabor -
Ery
tag
Hy!
Szerintetek az alábbi confignak:
A64 3200+ 2000@2600
6800GT
2x512/500A-DATA
gigabyte k8ns-ultra-nak
Elég lenne 1 360as Chieftec vagy FSP, 8000ft körül ha van? -
ákoss
csendes tag
sziasztok,halottatok ti olyan tápmárkáról hogy SWITCHING most vettem egy 450W a tipusa LC-B450E,3600ft volt,nagyon gagyi? vagy felér legelább egy Codegenel?
-
lewton
csendes tag
tud valaki ajánlani egy olyan oldalt, amin van egy megbízható teljesítmény számító?
-
LukE
veterán
válasz
pinnacle #4900 üzenetére
az alapjna a kep alapjan? Akkor n+1edszerre is:
'' A feszültségek mérésénél fontos megjegyezni, hogy az alaplapok által szolgáltatott feszültség adatok legnagyobb jóindulattal is csak pontatlannak nevezhetőek. Egy 1500Ft-os olcsó multiméter, és valaki aki tudja kezelni megbízhatóbb ilyen szempontból. Ezt a kiolvasás módja nem befolyásolja: BIOS, vagy különböző programok (MBM, Speedfan, Everest, a gyártó általadott szoftver...) ugyan attól az alaplapon található chip-től kapják az információkat. Különféle technikai okok miatt az alaplapon található feszültségek pontos mérése nem valósítható meg elég olcsón, ezért az alaplap által ''mért'' adatokat fenntartással kell kezelni: A látszólag pontos feszültség értékek nem feltétlenül jelentik a táp tökéletes működését, és a fordítva. A negatív ágakat a legtöbb alaplap különösen pontatlanul méri. Előfordulhat, hogy az alaplapi monitorozó chip néhány feszültséget egyáltalán nem mér, ilyenkor a szoftverek véletlenszerű adatokat adhatnak vissza.''
De ha idegesito zajt hallasz, akkor az lehet az alaplapon levo proci kornyeki taparamkor haldoklasa, vagy a beszorult kiskutya kapirgalasa is.
Vagy akar a monitor is adhatja. Az en monitorom 60Hz-es frissitesi frekvencianal eleg hangosan sipol, es minden bekapcsolasnal, es nehan felbontas valtaskor is fura hangokat ad.
De lehet tap hiba is akar, ha az egy tobb eves DTK (pontosabban oregedes, elko szaradas a tapban es/vagy az alaplapon) -
lewton
csendes tag
[link]
ez jó táp?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest