Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Az alábbi adatok alapján [link] megtudná valaki mondani,hogy táp hiba miatt fagy le a gépem? 2.4@3GHz tuningnál,játék közben,de néha betöltésnél is a kép kimerevedik,és idegesítő zaj hallatszik.A gép mindkét oldalát levettem,úgyhogy szerintem nem a melegedés a baj.Köszi!
-
KoVee84
senior tag
Hi. Lehet hogy amatőr kérdés és a topicot sem volt időm végigolvasni, de vki mondja már meg lécci hogy mi a külnbség az aktív és a passzív pfc között?!
És melyik jobb?
Tápot szeretnék venni, legalább 400asat, kb 10eFtm van rá +,- egy kicsi..
Mit ajánlotok?
Linkek,árlisták minden jöhet...
Előre is köszi! -
stol
addikt
válasz
Motion_Blur #4892 üzenetére
Táppal kéne kipróbálni
-
stol
addikt
válasz
[HUN]Tyson #4885 üzenetére
A 6600GT-t nem merném passzívan hűteni, mert a GPU VRM-et, semmi sem hűti, és fél év után, szörnyű vége lessz.
-
Motion_Blur
félisten
Kicsit off,de....
Gigabyte K8NS lapom 3 napja (legalábbis eddíg abban a hitben voltam), ma vettem egy Abit NF8-at helyette.
Gigabytenál: bekapcsolásra semmi reakció, nagy csönd, se vinyó, se semmi nem pörög fel
Abitnál: bekapcsolásra felpörögnek a ventik kb. 2 mp-ig, utána leállnak. Az alaplapon a piros led ég. Vinyó nem pörög fel.
Tápom egy 350W-os Chieftec (4 napos, 12-es venti...), először azt hittem, hogy az küldte el a Giga lapot, de átvittem haverhoz, neki gond nélkül ment. (MSI K8N Neo4) Illetve kipróbáltam egy 400-as Codegennel a lapot (Giga), azzal se indult el.
Kezdem már kurvára unni ezt az egészet, jó lenne ha valaki tudna segíteni! Plz help, mert kezdek beleőrülni
Most akkor mi a szar?? A táp? Vagy mind a 2 lap?? -
őstag
őstag
válasz
[HUN]Tyson #4887 üzenetére
nem tudom, hogy létezik-e már külön is ilyen
de a gyári heatpipe -os chipset hűtők figyelemre méltóak
esetleg egy kinyiffant lapról egyet átpakolni -
SzZs1
tag
Sziasztok.
Lenne 1 kérdésem.Lehet-e kapni olyan átalakítot,ami molex-ből csinálna PCI-e tápcsatlakozót.A tápomon csak 1 pci-e dugasz van és SLI-s rendszert szeretnék építeni.
Köszi! -
Dufresne
addikt
válasz
[HUN]Tyson #4885 üzenetére
Az apszolut tökéletes, ha minden passzív lenne és hangszigetelt a ház. De persze akkor is maradnak még a vinyók, meg az optikai meghajtók és esetlegesen a kondenzátorok zaja
Szóval elvi szempontból sosem lesz vége, gyakorlatiból meg már megtetted amit lehet szvsz. -
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
[HUN]Tyson #4880 üzenetére
Lecseréltem a 6600gt hűtőjét passzívra, mert az volt a leghangosabb a gépemben. Akkor a táp nyomott el minden mást. Most beraktam az FSP tápot, a hangja egészen baráti, de így szembesültem az alaplapi csipszetthűtő hangjával. Most ezt kell valami passzívra buherálnom.
Hát sose lesz ennek vége?Ok, ez csak vicc, így már elfogad6ó a hang, de amíg lehet, tökéletesítem.
-
atosz
őstag
válasz
Maranello #4881 üzenetére
Egy Zalman 5V-rol hajtva tul sok levegot nem szallit, de ha meg a hazad szellozese sem az igazi, akkor meg plane forro levegot szivott magaba a tap a jatek alatt. Sztem nem veletlenul tesznek a tapokba a homerseklet fuggvenyetol fuggoen valtozo sebessegen forgo ventiket...
-
Maranello
tag
Sziasztok!
Durva égett szagot éreztem a szobában, gép azonnal lekapcsolva, kinyitottam, megtapogattam mindent, és nagyon forró volt a táp. Egy letekert fordulatú 8cm-es Zalman venti van benne. A mostaninál nagyobb gépeimet is táplálta rendesen, sose volt vele gond.
Mit nézzek rajta, hogy megtudjam, vissza lehet-e tenni még a gépbe?
Szétszedtem,tűzforróak a hűtőbordái. Egy lassan két és fél éves, 350W-os Antec tápról van szó.
Most egy másikról írok. A gép stabil volt, játszottam rajta, mielőtt lekapcsoltam.Most egy másikról írok. -
petey
tag
ez a Csíftek jó? Chieftec táp HPC-420-302DF vadiúj gépbe lenne A64es konfig GF7800 v x1800-s vieo karival. plusz az apró
bocs, de tápokhoz nem értek....
köszi -
stol
addikt
válasz
Veriakilis #4877 üzenetére
Igen, szabályozza.
-
Veriakilis
senior tag
Nem tudja valaki megmondani, hogy a 400W-os Codegen táp ventillátorának a fordulatszámát szabályozza-e a táp?
A régi 350W-os Codegenemét szabályozta, és olyan alacsony fordulatszámon pörgött, hogy alig volt hangja (celeron 2.0-val).
Ez az új 400Wos meg pörög rendesen, hangja mint egy orkán.
Csak a nagy terhelés miatt pörög annyira?
Kisebb áramfelvételű gépnél mi a helyzet?
UI.: tudom, hogy messzire...
Csak ideiglenes megoldás a Codegen -
fasyrt
őstag
válasz
DanteHix #4865 üzenetére
Mi bajod avval az Enermax táppal? Nagyon pöpec, és az bőven elég ennek a gépnek... Le ne merd cserélni, csak azért mert 2 éves, nincs annak semmi baja, szvsz Enermax táp lévén a minőségi alkatrészek miatt még a kondiknak sem lehet nagyon bajuk (megfelelő házszellőzés esetén).
-
Tomi 16
őstag
válasz
DanteHix #4865 üzenetére
De egyébként mért akarsz neki uj tápot a mostanid nem mügszik?
A tényleges feszt amit felvesz a géped azt nem tudod pontosan kiszámolni.
De ha nagyon akarsz akkor inkább vagy Chieftec-et vagy Enermaxot vegyél és 450 vagy 500w-osat.Ráadásul az Enermaxnak vannak jo tulajdonságai. -
DanteHix
tag
Sziasztok!
Tapvasarlas elott allok.A konfig a64: a8n-sli deluxe, inno 6600 GT, 2*120 GB SATA, 2 optikai meghajto, 3 8 cm-s venti, audigy 2 zs platinum pro. kiszamoltam h ez kb mennyi teljesitmeny, 350 korul jott ki, es bar olvastam,h meg 20%ot erdemes raszamolni, jelenleg meg vigan viszi az enermax 365os tapom(tobb mint 2 eves). De szeretnem lecserelni, es mit ajanlanatok? 30k a felso hatar. egy stabil, es tenyleg halk tapot szeretnek.
Eleg egy 400-450-es tap?
ezeket nezegettem(mind modularis):
enermax liberty, hiper-power HPU-4B580, tagan easycon -
Torrente8
csendes tag
A Codegen és a chiftek szerintem a legjobbak.
-
Motion_Blur
félisten
8400 pénzért vettem egy 350W-os Chieftec tápot (12cm-es venit, 7 molex, 2 sata). Kár, hogy meghalt az alaplapom, egyébként a táp hibátlan, ajánlani tudom mindazoknak, akiknek nincsenek exrta igényei (SLi, 4 vinyó, stb...)
-
dami
tag
válasz
rogan85 #4852 üzenetére
Nekem is nemrég még gtm volt ugyanugy silencerrel a tápom a most is használt Vantec 420b 420 wattos táp és volt benne 120vinyó ,dvd iró/olvasó,cd iró, és 5db venti, és soha semmi gondom nem volt. Egyszóval szerintem is birnia kéne a tápodnak. De ha van rá mód próbáljátok ki egy másik nagyobb tápal is.
-
rogan85
tag
valaki?
-
őstag
őstag
válasz
[HUN]Tyson #4855 üzenetére
Ja, tipikus ''korrekt'' hirdetés
márkás táp
ennyi erővel odaírhatták volna, hogy FSP, mert a képen meg a linken az van, csak ezek után kérdés, hogy mennyire vegyük komolyan a céget
amúgy a nem garantált adatok alapján talán az FSP 400PNF -ről van szó [link]
amúgy jó táp, kérdés, hogy ezt kapod-e majd ha odaállítasz -
eXodia
aktív tag
válasz
[HUN]Tyson #4855 üzenetére
''az adatok pontosságát nem garantáljuk'' LOL
-
[HUN]Tyson
senior tag
Erről mi a vélemény? Ennyiért megéri?
[link] -
lewton
csendes tag
Eurocase ill. codegen tápokról mi a tapasztalat?
-
Muton
addikt
én nem dobnám a kukába... kezdetben
nem biztos h a táp a rossz
szerintem nyomj egy bios frissítést először. az én lapom is produkált olyat, h időszakosan nem tudott fordulatszámot mérni, vagy (mondjuk nem bios, de alaplap) megordult a suspend led, tehát üzem közben villogott, hibernálás során aludt ki, stb.
ha másnál is ilyen feszeket proukál, akkor az már lehet kiindulási alap, de még mindig a mm-t ajánlanám. ha nincs a környezetben, akkor venni kellnem kerül sokba és sokoldalúsága miatt hamar megtérül (főleg, ha az ember gyakran vizslatja a pcjét
)
-
rogan85
tag
Üdv!
Van egy kis, pontosabban annál nagyobb problémám.
Ma vettem havertól egy inno6800GT-t, nv silencerrel. A probléma az hogy ma 3x fordult elő hogy játék közben elment a kép, talán a gép is fagyott, legalábbis a játékban a hang beakadt.
Resetre nem reagált a gép csak a táp be-ki kapcsolásra. 3. esetnél azt vettem észre hogy leállt a hűtő a vga-n.
Ma megkérdeztem neki volt-e ilyen és azt mondta hogy 420-as táppal(chieftec) neki is ez volt,
de amikor nagyobbra cserélte minden renbejött.
Ez mintha ellentmondana az itt elhangzottaknak, bár nem olvastam sokat vissza.
Most akkor mit csináljak vegyek nagyobb tápot? Vagy ez is elég és más a probléma?
Egyébként a táom PC-expresszes csatólóval van ellátva.
Konfigom: gigabyte k8nf9-ultra, 3200+(venice), 2x512Mb kingmax hardcore, 400w chieftec táp
1 80GB winyó, 1 dvd olvasó.--> ennek elvileg elégnek kéne lenni a 400as tápnak. -
Veriakilis
senior tag
Nem tudja valaki megmondani, hogy a 400W-os Codegen táp ventillátorának a fordulatszámát szabályozza-e a táp?
A régi 350W-os Codegenemét szabályozta, és olyan alacsony fordulatszámon pörgött, hogy alig volt hangja (celeron 2.0-val).
Ez az új 400Wos meg pörög rendesen, hangja mint egy orkán.
Csak a nagy terhelés miatt pörög annyira?
Kisebb áramfelvételű gépnél mi a helyzet?
UI.: tudom, hogy messzire...
Csak ideiglenes megoldás a Codegen. -
arpi6k
addikt
válasz
Mr_Vercetti #4848 üzenetére
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
Mr_Vercetti #4843 üzenetére
B@sszus valaki már igazán válaszolhatna.
-
Hozo 1969
tag
Bocs, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam a ''nagyobb'' árammal....
Nem nagyobb áramot képes leadni, hanem ugyanannyit folyamatos....ha elvezetjük a disszipált hőt...
Egyébként hőkomparátor áramkört valószínűleg a gagyi tápokban nem találni,...de a jobbakban szerintem nem elképzelhetetlen.
De, Te ezt valószínűleg jobban tudod, mint műszerész(legalábbis az aláírásod szerint
)
-
őstag
őstag
válasz
andraspal #4844 üzenetére
Elviszi.
Személyes tapasztalatom nincs.
Olvastam már olyan marghaságot is, hogy 20A kell neki az egyik 12 voltos ágon. Ez biztosan nem igaz.
Máshol meg azt, hogy a kártya fogyasztása 92W. Ez már reálisabb.
A 400 -as FSP a +12V1 és +12V2 ágon lead 14 vagy 15A -t, az elég.
Sőt, van akinél 360 -as táppal is simán üzemel. -
Mr_Vercetti
őstag
Aopen tápokról mondana valaki véleményt?
Az első hsz-ben a listában, láttam olyat hogy Aopen/FSP.
Ezek szerint ebben FSP belső lenne? vagy hogy van ez?
Jó ez a táp?
[Szerkesztve] -
Matt-OPT
aktív tag
NorthQ tápokkal kapcsolatban van valakinek tapsztalata?
-
Matt-OPT
aktív tag
válasz
[HUN]Tyson #4840 üzenetére
Szerintem a 350-es FSP, vagy esetleg a 400-as.
-
[HUN]Tyson
senior tag
Srácok, véleményezzétek ezt plíz, az árak tükrében is. Ma du. mennék megvenni! De melyiket éri meg leginkább?
400Watt FSP 400PNF passive PFC 10600Ft
350Watt FSP 350PNF passive PFC 7500Ft
350Watt Chieftec DT350A2 ATX2 aktív PFC 9500Ft -
Muton
addikt
ha mondjuk egy multiméter, tehát nem az alaplap érzékelője is ezt mutatja, akkor én kezdeném nyomkodni a pánikgombot ész nélkül. de nem a negatív 5V miatt elsősorban, hanem az 5V miatt. szerintem ez főleg a vinyónak lehet kellemetlen.
mod: most látom h nem a -5re gondoltál.
elő a multimétert!
[Szerkesztve] -
Tomi84
aktív tag
Szerintem érdemes előre gondolkodni, nem akarok minden egyes fejlesztésnél új tápot venni, másrészt a neten eddig csak jót olvastam erről a tápról. Az ára az valóban ekissé magas, de egy enermaxhoz vagy antechez képest még mindig nem olyan drága, és a minősége meg 1. osztályú. Szerintem elég jó kis táp ez.
-
NitemaN
tag
Ha tuningolt A64 rendszer rendre lefagy, majd ujraindul, az lehet táptól is? (kevés kakaó)
-
ALI_G
veterán
Itt úgy sejtem sok a szakértő. Kukk ide: [link] és adjatok vmi tanácsot.
-
Tomi84
aktív tag
válasz
CocooN-z #4824 üzenetére
egy szó: tyúkbél...
két szó: KURV@ SOK TYÚKBÉL!!! (na jó ez már 3)
Nagyon kicsi a házam, és mindenhol kábelek vannak. Ha gondolod mutatok képet. Köbö 2 óra rendezgetés után sem sikerült rendbetraknom. Ezért inkább veszek lecsatolhatósat (vagyis amelyik kábel nem kell azt leszedem) Most nagyon jó áron tudnék venni, egy nagyon jó tápot, ami már SLI ready, amit a közeljövőben tervezek.
Nagyon szeretem a Tagant, eredetileg ugyanilyen Tagan EasyCon-t akartam venni, de azt csak nagyon drágán tudnék szerezni. Persze lehet, hogy ha valaki hamar elviszi ezt a mostanit, akkor mégiscsak az lesz belölle.
Ja, ez nem szinte, hanem abszolút csúcskategóriaNagyon halk is, az egyetlen szépséghibája, hogy a ''szuper'' kodegány házam itt-ott megkarcolta egy kicsit, de azt el tudom végülis tüntetni.
[Szerkesztve] -
-
Tomi84
aktív tag
sziasztok
lenne egy kérdésem.
Jelenleg egy Gigabyte alaplapot hgasználok, amin 24 év 8 tűs ATX csati van.
A mostani tápom az ilyen, viszont eladom, és Hyperpower tápon gondolkozok. Azzal annyi gondom van, hogy ugyan 24tűs, de a másik ATX csat az csak 4 tűs. Ettől szerintetek rá lehet még dugni a lapra?
Na, jó ez hülye kérdés volt, rá lehet dugni, csakhogy nem fog vele vacakolni, hogy 8 tűs helyett csak 4 tűs?
Előre is köszi -
-
őstag
őstag
+ egy kimerítően hosszú nem túl érdekes ''teszt''
[link] -
dami
tag
Ez jó táp? Vagy nézzek másikat. Valakinek van ilyen? Hiper Modular Type-R 580W .[link]
-
Csigger
őstag
hát nem tom szerintem elképzelhető! attól függ milyen géped van és hogy milyen a tápod! vannak itt jobban hozzáértő emberek, de a pontos gépkonfig is kell hozzá!!
ha megnézed az én adataimat, akkor láthatod hogy nekem egy Unipower 350Wos táp elvisze egy Intel Celeron 2,4Ghzt. egy Asus N6600-ot, 2 winyót, meg két cd/dvdt, meg 3 házventit!!
ennyi!! de kérdezz utánna stol vagy Csaba_20_ kolegáknál!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gaben76
csendes tag
Két db táp között agyalok, hogy melyik lenne jobb:
-Cooler Master Rs-450
-Seasonic S12-430W
Van valami tapasztalatok előre is köszi! -
lewton
csendes tag
hello mindenkinek!
lenne pár kérdésem:
- elég egy 300w-s táp egy geforce 6600 256mbram-hoz úgy, hogy mellette 2 merevlemez, és egy DVD meghajtó műxik?
- ha nem, akkor van-e méretbeli különbség a 300w-s és a 400w-s táp között? -
Eagl3
veterán
Hallottatok már TechLab tápról? Esetleg vélemyény
-
NitemaN
tag
Sziasztok, crossfireben gondolkodom és a 350-es FSP-met szeretném nagyobbra lecserélni. Ezzel jól járok? [link]
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest