Hirdetés
Aktív témák
-
-
turorudi
aktív tag
válasz
elfelejtette #20019 üzenetére
A táblázatba foglalt eredmények hogy születtek?
-
turorudi
aktív tag
Hát, figyelj, tegnapelőtt írtam, hogy tönkrement az FSP Zen. Annál sokan arra panaszkodtak, hogy ciripel, ami egy passzív tápnál nagyon idegesítő. Nekem nem ciripelt, hanem 3 év után egyszerűen megzakkant, ami abban áll, hogy most azt mondja, hogy tytyty... De két ventinél nem hajt meg többet a gépen, tehát neked még szerencséd is van, hogy megy a konfig. Nem érdemes megvárni, amíg esetleg úgy hal meg a táp, hogy különféle hardverelemeket is tönkretesz.
Ha tudsz, vegyél egy stabil cuccot, amit itt a kollegák ajánlanak (én VX450 Corsairt vettem, ami egyelőre zseniálisnak tűnik).
És ami még fontos lehet, a gép elé egy túlfeszültség elleni védelmet is be kellene iktatni. Nekem speciel ilyen van, de vannak olcsóbb verziók is:
[link] -
turorudi
aktív tag
válasz
shteer #19922 üzenetére
Na, viszont a VX450-nel nekem már van tapasztalatom, a megzakkant FSP Zen után ma ilyet tettem be.
Remek tápnak tűnik, hangja szinte érzékelhetetlen. Igaz, ehhez talán hozzájárul, hogy a házamat korábban hangszigetelő szivaccsal béleltem ki, ami nem nagy truváj, de főleg a magas hangokat (és részben a vinyo kerregést) kiszűri.
Nem teszteltem agyon, kicsit futtatgattam a Prime-ot, felhúztam a q6600-t 3,6GHz-re (1,5 V körül: azért csak körül, mert a lap Vdropos, így teljesen pontosan sosem tudom, mennyi a magfesz.). Mindent szépen bírt, és ami érdekes, az a Giga lapokhoz tartozó energiatakarékoskodási programnál (Energy Saver) jött elő (nekem GA-EP35-DS3 van).
A Zennel ez az alkalmazás nem futott rendesen, gyakorlatilag egy idő után nem vette vissza idle állapotnál a teljesítményt, így nem is takarékoskodott, ráadásul a kis alkalmazás grafikája is szétesett. Most, a Corsairrel, minden újratelepítés nélkül (csak beraktam a régi helyére) tökéletesen működik - persze ez elég különös jelenség, de mégis így van. -
turorudi
aktív tag
válasz
shteer #19919 üzenetére
Egy pillanatig gondolkodtam a 400-as Zenen, de nem akarom még egyszer átélni azt, hogy azt hiszem, tönkre ment 2,5TB vinyo.
Szóval nem tudom pontosan, mi történt vele, de kis égett szag terjengett körülötte. Nincs is kedvem szétszedni. Valami flash videót néztem éppen, és pukk... Csupán a cpu hűtő 2db ventije marad pörögve, a vinyók nagyon halkan reszeltek, az alaplapi ledek vibráltak.
Különös, mert most tettem fel a procira egy Cooler Master GeminII hűtőt, amiről nagy hatásfoka ellenére itt a PH tesztben kiderült, hogy meleget gyűjt maga alá, de ez az Everest szerint alaplapi szinten kb. 10 foknyi hőemelkedést okozott, a táp kézzel tapinthatóan sem lett melegebb. Tehát nagy bizonyossággal kizárnám a túlhevülést, ráadásul a házfalba épített 25cm venti így is nyomta rá a luftot.Az ajánlott Corsair táppal szemeztem, pontosabban a PSU-450VX kistestvérével. Az is jó lehet?
Más ajánlatok? -
turorudi
aktív tag
Kedves hozzáértők,
most siratom az FSP Zent, egyszerűen kipukkant 3 év után. Nem akarok többet passzív tápot, pedig szerelmes voltam a csendbe.
Viszont más halk és stabil tápra szívesen fogadnék ajánlatot.
Q6600, 4 vinyó, egy +tápot nem igénylő x1600 vga, néhány USB eszköz, amiből csak a scanner szedi az áramot, 2db 12cm venti, 1db 14cm venti, 1db 25cm venti.
Szépen elment ezzel a 300W-tal is, de lehet, hogy kell egy picivel több.Köszi és üdv
Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Óra topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyomtató topik
- PlayStation 5
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest