Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
ggeleven #193726 üzenetére
Hinnye...
A specifikáció nálam döntő általában. Amiket pro felsoroltál az X javára, amiatt döntenék mellette, viszont ha azt nézzük Samsungom volt majdnem mindig. AI viszont egyelőre nem fogott meg, az S-pent sem használtam szinte soha, azért is fosta össze magát.t72killer
Mindenképp hosszútávra tervezek, mert más projekt is tervben van. Nem is cserélném szintén 4-5 évig. -
Lmh
őstag
válasz
ggeleven #193608 üzenetére
Na igen, de kb mennyi lehet az az X... az a fontos kérdés.
Mondjuk utolsó biztonsági frissítés után én úgy érzem, hogy legalább 3-4 évig a fő appok még működnek. Tehát kb mostanság lejáró támogatású telót még vennék, de mondjuk ami már 1-2 éve kapott utoljára - hiába erős a vas alatta - azt már nem nagyon.
Korábban is volt ilyen dilemmám hogy régebbi flagship teló vs újabbb gyengébb teló. Régebben az előbbire, most már inkább az utóbbi felé hajlok. -
Ádám16
addikt
válasz
ggeleven #193595 üzenetére
Ez nekem akart jönni szerintem, és köszi!
SOS = 1-2 héten belül, tehát belefér az új szériát megvárni.
Azt hiszem, itt az fog dönteni, hogy a 36 mennyivel lesz olcsóbb az 56-tól. Ha súlyos 10k-k lesznek köztük, akkor marad a 36, ha max 35k, akkor jön az 56.Amiket leírtál ajánlásnak tényleg jók, csak hosszútávon valamiért azt gondolom, a Samsung jobb lesz, főleg a támogatottság miatt. Hardver annyira kell, hogy menjen a Facebook, Messenger, és a bankos appok... Tényleg ennyire van kb. használva telefonáláson kívül.
-
spgabor
aktív tag
válasz
ggeleven #193520 üzenetére
Köszi az infókat, a Xiaomi nagyon új, vártam, hogy kijöjjön. Most 13-ast használok, nincs vele gondom. Viszont a 15 tényleg nagyon drága lesz sajnos.
A nyílt és zárt rendszer különbség nem érdekel, nem használom olyanra a telefont, ahol releváns lenne a kérdés. Android max azért szimpatikusabb, mert több rá az ingyenes app, amit használok.
Iphone pedig azért szimpatikusabb, mert stabilabb és a kamerája valahogy mindig jobbnak tűnik.Üdv.
spgabor -
-
Tamás1966
tag
válasz
ggeleven #193520 üzenetére
Jól megnyomták az árát hallod e . Xiaomi nem az egekbe szökő árakról volt híres eddig. Inkább a barátian jó árairól. Csak azért mert Compack méret. Még ilyet. Azt mondja a teszt, hogy 3 versenyző fog állni a rajt vonalnál :
-S 25
-Xiaomi 15
-Pixel 9.
Kiváncsi leszek a tesztek utáni sorrendre. -
-
-
Honda567
junior tag
válasz
ggeleven #193208 üzenetére
Én is 60ezerig Amoled kijelzős telefont keresek de újba a redmi note 13-at néztem most a mono hangszóró miatt azt is elengedem.
Használtba az S21 megérné de az meg már 3éves nem sokáig lesz rá frissités, A53 fotó minösége gyengébb az S21-hez képest az meg azért nem jó.
Huawei P20 Pro van most nem találok egy olyat amire megérné le váltani és képminőségbe is jó. -
Desmond0901
csendes tag
válasz
ggeleven #193219 üzenetére
Köszi! ~3 évre szoktam tervezni telefonnal, úgyhogy (összesen) 4 évig azért remélem támogatják a 14-et.
Néztem a 14T Pro-t is, de minél kisebb kijelzőre utazok. A 15-öt viszont lehet megvárom akkor, nem tudtam, hogy most lesz aktuális. Addig pár hetet még kibírok a 12-vel.
-
Freeman007
senior tag
válasz
ggeleven #193208 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ, sejtettem hogy a túl sok kritérium erősen korlátozza a lehetőségeket - így valamiből engedni kell.
Köszönöm a motorola infót - a tisztább android miatt (személy szerint pixel 8at használok pont emiatt, ismerős részére érdeklődök itt..)
Esetleg motorola g34-ről van vélemény/tapasztalat? Újként akár 54ért is elérhető, 13-14es droid (frissítés miatt), snapdragon - bár akkor ezt nem érdemes szempontnak venni..szerk: #193209 t72killer
Köszi neked is, tudom az ár az erősen szűkíti a használható telefonok körét. -
eldoble
aktív tag
válasz
ggeleven #192983 üzenetére
Tényleg tájékozatlan az Emaggal kapcsolatban, már amikor a képeket láttam, látatlanban biztos voltam benne, hogy nem Emagos, de Te se vezess félre senki, ez egy nyilvános fórum, tehát ... semmi kárt nem kell megtéríteni, vagy amikor megy valaki az általad ajánlott BB telefonért és meghúzza az autóját az úton, Te megtéríted a kárt amit okoztál neki ...?...
-
-
Rekro
aktív tag
válasz
ggeleven #192877 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Pixel 8a már 160e-170e(a 128as verzió és 200k körül a 256-os) környékén beszerezhető így elsőre nekem ez a legszimpibb(egy pixel5-t használok már 2 éve azzal is nagyon meg vagyok elégedve).
Szóba került, hogy esetleg telekomos hűséges készüléket vesz, onnan akkor a Honor 200 pro/Xiaomi 14t lehet jó opció?
Ahogy látom pixeleket MM-ban/telekomnál meg hasonló helyeken ahol meg is lehetne nézni továbbra se forgalmazzák?
-
Tamás1966
tag
válasz
ggeleven #192836 üzenetére
Bocsánatot kérek.
Utána néztem, és igazad van.
Én össze kevertem a sima Xiaomi 14T- vel.
Ez az amit én nézegettem nagyon a Médiában már december elején is.
Erre pályáztam sokáig, ha nincs Poco, akkor ezt vettem volna.
A Xiaomi már annyi féle- fajta telefont csinál, hogy alig tud az ember eligazodni közöttük.
Lassan màr a gyártó sem fogja tudni hogy ki kivel van. -
cs.zs.
veterán
válasz
ggeleven #192755 üzenetére
Oké,
a kérdés az, hogy ebben a kb max 200-ig sávban mi van még, ami nagy akkus, nagy kijelzős és említésre méltó.
Pl a Samsung (sima) S23-at ezért hagytam ki, hiszen 6,1" 3900mAh...
S23+ 6,6" 4700mAh már jobb lenne, de a világon nincs, és a 200.000 környékébe sem férne bele. A Telekomnál a felújítottak között sem láttam már.Vivo?
Oppo?
Poco?
Stb? -
Tamás1966
tag
válasz
ggeleven #192716 üzenetére
Szerintem ha 5 évig használ az ember egy telefont, az már jónak mondható. Utána már érdemes cserélni. Pont itt ebben a topicban lehet olvasgatni, hogy akik cserélnek, azok kb mind az 5-6 éves telójukat akarják cserélni.
Ritkaság, hogy valaki 1-2 éves telefont cserél.
Az Iphonosoknál van egy ilyen divat-hóbort, hogy nehogy a havernak jobb legyen, de az egy másik szegmens, azt hagyjuk.
6 év után már nyűglődik az aksi, nincs frissítés, szakadozik a Wifi, lassul a keresés.Cs.Zs. kolléga.
Az árukeresőt ne ajánlgasd, mert még a végén te is le leszel cseszve. Azt itt nem szabad.
Csak szólok. Egyébként semmi probléma. -
Tamás1966
tag
válasz
ggeleven #192434 üzenetére
Akkor nem a Jobs, hanem a mostani főnök.
De egyébként én nemrég láttam a Jobssal egy riportot.
A 14 meg azért lett nagyon drága, mert az alma nagyon szereti a pénzt. Nekik mindenük a pénz. Minden csak arról szól.
Kicsit kiszinezik, leporolják, kifényezik a tavalyi modellt, és elpasszolják 6 kilóért. -
Tamás1966
tag
válasz
ggeleven #192413 üzenetére
Igen, csak az Iphonnal az a probléma, hogy direkt úgy van megcsinálva, hogy szinte belekényszerít abba, hogy a prót vedd. A sima változatok sok mindent nem tudnak.
Én a helyedben vàrnék egy kicsit. Hamarosan jön az új SE, ami már nemis SE lessz, hanem Iphon16e.
Viszont, és most jól figyelj. FÉLÁRON!!!
Állítólag komoly vezélytársa lessz a 16- nak.
Az Iphonos társadalom most punnyad. Téli álmot alusznak, mert várják ezt az új csodát, pici pénzért.
Ha minden igaz, Márciusban úgy berugja a kaput, hogy kiszakadnak a zsanérok. -
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
ggeleven #192211 üzenetére
"... hátha látsz más véleményt is, mint az én elfogultam..."
A telefonok egyre nagyobb tudásúak, egyre jobb kamerákkal, több memóriával, nagyobb tárhellyel, stb stb, így nem kell elfogultnak lenni ahhoz, hogy az ember elégedett legyen az újjal. Mindegy milyen márka, minden évben fejlődik, és egyre jobb. -
virib
csendes tag
válasz
ggeleven #192211 üzenetére
Ezt teszem. Sok telefon cikkek alapján befutó lehetett volna de egy egy specifikáció alapján kilőttem. Reggel még tuti biztos voltam a Samsungban, de néhány A55 topikban hozzászólás elbizonytalanított. Nekem azért volt olyan gondosan választott telefonom, aminél kb. az első hét után vártam mikor lesz másik.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ggeleven #192032 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, a megerősítést!
Gyanítom, hogy teljesen meg fog felelni nekem. Remélem erre is lesz pár android főverzió frissítés, mint az őskövület MI9SE-mre is volt. Az is eljutott android 11-ig, így már kompatibilis az Android Auto-val, amire nagy szükségem van navigáláshoz. Sajnos annak a készüléknek már gyárilag is kicsike volt az akkuja, és az eltelt bő 8 év is kezdi megviselni.
Ez ugye vízálló valamennyire, ellentétben a 12T-vel?
#192033jeni: Samsungot valamiért nem szeretnék, a MIUI rendszere jobban bejövős számomra.
-
Tamás1966
tag
válasz
ggeleven #191992 üzenetére
Igen, ez jó kérdés, mert elvileg az elérhető hálózatokban sem látható.
Azt kell csinálni, hogy hálózat hozzáadása. Hozzá adom, de nem történik semmi.
Kb 1 hónappal ezelőtt, egy iphon 15 sem látta, de hozzáadtam, és minden stimmelt. Azonnal csatlakozott.
Itt most érdekes szövegeket ír ki, de átküldöm neked privátba.
Szetintem itt lehet a gond, és a Digit kell fölhívnom, mert rejtett a hálózat.
Viszont a tévém, a mostani telóm, minden más csatlakozik.
Érthetetlen. -
Tamás1966
tag
válasz
ggeleven #191983 üzenetére
Igen, ez tényleg nem rossz.
Sokszor már én is azon gondolkodtam, hogy lehet érdemesebb olcsóbb telefon venni, és az 2 évente lecserélni.
Nem mindegy, hogy 150-200 ezret cserél le az ember, vagy egy jóval. 100 ezer alattit.
Olcsóbb teló, gyakori csere,
Vagy drága teló, ritkább csere. Kinek melyik dukál. -
Vtwo
senior tag
válasz
ggeleven #191790 üzenetére
"Bocs, hogy szembesítünk a valósággal, de ez nem "b*zi gyártók" kitalációja, hanem egy most életbe lépő jogszabály miatt van/lesz így."
Pedig de.Közkeletű tévhit amit írsz.
Az eu- s jogszabály szerint biztosítania kell a vevök részére töltő nélkül IS a telefonokat. A gyártók ebben felfedezték a fillérb@szás lehetőségét és nem adnak töltőt, pedig adhatnának. -
Mityu_76
tag
-
kisharsany
tag
válasz
ggeleven #190881 üzenetére
Szerintem nem egyértelmű a megfogalmazás, mert bele lehet látni sokmindent.
Valószínűleg 5-40 ezer Forint kedvezményt kapsz a beszámított készülék után, függően a kedvezmény kategóriától. MM oldalán ki tudod választani, hogy mekkora összegű kedvezmény szerint listázza ki a telefonokat. -
bozont
veterán
-
mtix
kezdő
válasz
ggeleven #190593 üzenetére
a Google Pixel 9 és Google Pixel 8a telefonok esetében 60 000 Ft utólagos pénzvisszatérítést kaphat az ÁFÁt is tartalmazó vételárból
Elolvastam a PDF-et, lófittyet nem ír arról milyen készüléket számítanak be. 140 ezerért nekem megéri, 200 ezerért nem, szóval elég jó lenne tudni.
-
cs.zs.
veterán
válasz
ggeleven #189411 üzenetére
Szerintem meg ez a technológia amit Samuék használnak, ez a sajátjuk, van hozzá akkujuk is szarásig, nem vesznek senkitől semmit, és így további befektetések nélkül mondjuk 3 dollárral több a haszon eszközönként...
brugo, a régi akkukat biztosan megterhelné, de az új, gyorstölthető akku az egy másik anyag, más technológia, kutya baja nem lesz tőle. Jó hogy van, meg hasznos, de fontosabb lenne ha méretnövekedés nélkül inkább a kapacitás nőne. Sokkal előrébb lennénk gyorstöltés nélkül is. -
Kro
tag
válasz
ggeleven #189238 üzenetére
Huuuh, köszi a részletes választ.
Közben beugrottam a telekomhoz érdeklődni. Kicsit rosszul kalkuláltam az árat, 130 körül jönne ki az A55. Meg is néztem, hát a formájával nem tudom megtudnék-e békülni.
Így, plusz a Te összefoglalód után kicsit más a véleményem. Erős befutó lett a 13T. A kezdőszett is barátságosabb (tok/töltő), illetve kb mindenben jobb a samsungnál, csak árban nem. A jobb kijelző is a Xiaomi felé visz, erre kicsit érzékeny vagyok.
Asszem eldőlni látszik a dolog! -
net91
senior tag
válasz
ggeleven #189023 üzenetére
#sinick,
#ggeleven
Köszönöm a válaszokat!ChatGTP is megerősíti a fentieket:
"Smartshop.hu jelenleg nem érhető el az interneten, és úgy tűnik, hogy a ThinkSmart Kft. pénzügyi nehézségekkel küzd. A vállalat árbevétele és nettó eredménye jelentősen csökkent 2022-ben, ami arra utal, hogy komoly problémák vannak a cég működésével. A vállalat teljesítményének csökkenése, a nettó árbevétel 22,6%-os visszaesése, és a nettó nyereség 98,35%-os csökkenése különösen aggasztó (EMIS Next) (EMIS Next).
Ezenkívül a legutóbbi vásárlói vélemények alapján úgy tűnik, hogy több vásárló is problémákat tapasztalt a céggel kapcsolatban, például a termékek visszaküldésénél és az ügyfélszolgálattal való kommunikáció során (Arukereso).
Valószínűleg ezek a pénzügyi nehézségek és a vásárlói panaszok hozzájárultak ahhoz, hogy a weboldal jelenleg nem elérhető. "
Akkor el lehet felejteni őket.
-
törölt tag
-
zolnagy
őstag
válasz
ggeleven #187520 üzenetére
A múlt héten rendeltem 2db telót a gyerekeimnek emagról. Tegnap jött a kód az easyboxba. Kinyitom és nem volt benne semmi…
Felhívtam a megadott számot, egyeztettem mára egy házhozszállítást (mert íziboxba még 1x nem lehet), de egész mostanáig semmi írásos visszajelzés nem jött. A csomagomra meg azt írják, hogy átvéve…
Kíváncsi vagyok mi lesz a vège -
Because
őstag
válasz
ggeleven #187407 üzenetére
Motorola EDGE 50 Fusion 12GB / 512GB 126000 HUF-ért jó vétel?
-
-
válasz
ggeleven #187313 üzenetére
A hsz-em végén az a Moto-s mondat poen lett volna, csak már nem tudtam off-ra átszerkeszteni! Biztosan jók a Moto-k is, nem is azzal volt itt sem gond. (de ezt mindenki tudja nyilván)
De kell teszt és valós felhasználói visszajelzés, hogy tisztábban lássuk a képet.
Persze, kellenek ezek, de megdöbbentem, hogy ilyen árszintű Pro mobilba még berakják a 2MP macro kamerát. Az is nyilvánvaló, hogy a cég nem fogja a Xiaomi néven kiadott telóit házon belül lenyomni, de ettől függetlenül nagyon sikeresek és jók a Poco-k is! Ezt nem vitattam pillanatig sem.
-
válasz
ggeleven #187304 üzenetére
Ha nem lenne a kezemben egy 13T, akkor most eléggé erősen elgondolkoznék ezeken.
És újra a 13T-t választanád, igen bölcsen.
Igaz, hogy fórumtárs csúcskategória jelzővel illette a F6 Pro-t, de egy sosemvolt csúcskategóriájó 5+ éves Mi 9 SE kamerája meg az F6 Pro kamerája...
48 MP, f/1.8, (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF
8 MP, f/2.4, (telephoto), 1/4.0", 1.12µm, PDAF
13 MP, f/2.4, (ultrawide), 1/3.1", 1.12µmvs
50 MP, f/1.6, (wide), 1/1.55", 1.0µm, PDAF, OIS
8 MP, f/2.2, (ultrawide)
2 MP, f/2.4, (macro)A 13T kamerája meg a teló sem csúcs, de ne vicceljünk már ezzel a 8MP+2MP-vel,
A 3 éve kijött Xiaomi 12X is a csúcskategóri kisöcséje volt csak, de ez a 2MP macro már ott is gáz lett volna:
50 MP, f/1.9, 26mm (wide), 1/1.56", 1.0µm, PDAF, OIS
13 MP, f/2.4, 12mm, 123˚ (ultrawide), 1/3.06", 1.12µm
5 MP, f/2.4, 50mm (telephoto macro), AFA Xiaomi 13T Pro olcsóbb jóval, mint a F6 Pro, de ha már annyira vártuk az F6-ot...amúgy én is roppant kíváncsi voltam, milyen lesz, de inkább marad még egy darabig a 12X.
A Moto-k meg ezeket eszik reggelire, azért nem nagyon lehet elcsípni őket.
(nemsoká visszatér szagértő fórumtárs és részletezi)
-
cs.zs.
veterán
válasz
ggeleven #187245 üzenetére
Konkrét, friss példa:
2 hetes Samsung, nagy cégtől, hivatalos papírokkal, magyar Samsung garanciajeggyel. Benne volt a dobozban, nyilván nem volt kitöltve, mert bontatlan dobozt kaptam. [kép] [kép]
Tegnap bementem ETELE eMag-ba, töltsék már ki lécci. Szó nélkül kitöltötték, pecsételték, és mondták hogy nincs jelentősége, a magyar Samsung elutasít mindent (mobilos dolgot), náluk semmi sem gyártói hiba, az tuti leesett, meg meg lett úsztatva, stb (vélhetően kell nekik a jó statisztika).
Ha esetleg gondom lenne, jelezzem honlapon, jön az emagos futár, felveszi tőlem, és a központból majd Romániába megy a telefon, mert ott legalább meg lesz csinálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ukrajnai háború
- Netflix
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest