Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
INNUENDO
tag
Csak sulniet ben nem találom
-
INNUENDO
tag
válasz
Dodge_Dealer #164 üzenetére
Hát azt nem tudom. De lehet hogy nem drágább.
-
INNUENDO
tag
Látok ilyet hogy Philips 107P50/00 meg olyat hogy 107P50/05. Mi a kettő közöztt a különbség ?
-
INNUENDO
tag
válasz
Dodge_Dealer #161 üzenetére
Én úhy látoma philips -et jobbra tartják mint a Samsung -ot
-
Dodge_Dealer
tag
Látom, viszonylag egyöntetüen pozitiv vélemények hangzottak el a Samsungról, 17collos crt kérdésben..Mivel magam is 17''-ost fogok vásárolni az elkövetkezendőkben, a Sasmung lesz a legjobb választás? És abból konkrétan melyik/Milyen árban?
-
Racecam
nagyúr
válasz
zsolleremil #157 üzenetére
Körülbelül ennyi elég is volt, most már irány a hardver piac, és ott áruld tovább a portékádat!
-
zsolleremil
csendes tag
17'' colos.
HP model:d8905m
gyárt:2002 jan.
felbontas: 1024*768-1280*1024=100-60Hz
Szép állapot.Szép képe van éles szinekkel.
OSD menü.
Allul hangfal,de nincs hozzá adapterem
elado monitor.
9999ft iá
zsolltt@citromail.hu -
zsolleremil
csendes tag
Hello én is árulom ezt:
17'' colos monitor
HP model:d8905m
gyárt:2002 jan.
felbontas: 1024*768-1280*1024=100-60Hz
Szép állapot.Szép képe van éles szinekkel.
OSD menü.
Allul hangfal,de nincs hozzá adapterem
letesztelhetö.
házhzszállitás TALÁN megoldhato.
ára 9999ft
zsolltt@citromail.hu -
kontar
csendes tag
Hali Sziasztok! Tyan vedd meg! Kb 3hónapja nagykerbe akartam venni samsung 757mb-t, azt mondták le vannak foglalva, láttam van ez a Philips 107P5 olvastam hogy ez is tuti na mondom jöhet, azóta is áldom azt a napot, hogy mind a 15db Samsung foglalt volt. Vedd meg Tyan!!! Ilyen színeket a büdös életbe nem láttam monitoron 1024x768 ban 115Hz, 800x600 ban 144Hz!!! netezek! 1999 januárban még a Prowiev 17''-omat 80000-ért vettem és még akkor nem is az volt a legdrágább! Ezt most feleannyiért de az egy fxstuttony volt újkorában is ehhez képest. Mikor vettem akkor nyomatták az áruházláncokba, azt a 17'' LG TFT-t, így utólag dejó hogy nem azt vettem. Egyszó mint száz, jöhet nekem lcd, tft, meg az anyámkínyja, a következő monitorom is Philips P-sorozat lesz, csak ne lenne a 19'' olyan nyolcvanvalahányezer.
-
tyan
senior tag
Sziasztok!
Most nézelődök 17''-os monitor után és annyi kérdésem lenne, hogy a Philips 107P50 monitorát érdemes-e megvenni?
Válaszokat előre is kösz!
tyan -
desanctis
csendes tag
Ma elhoztam a Westend-beli MM-ból az utolsó Sony E250-est bruttó 33333 forintért. Igaz, nem adtak hozzá dobozt, meg CD-t...
meg persze már ott állt fél éve a polcon, tehát használt. De nem volt rossz vétel.
-
Andrejka
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek! Nem teljesen a témába vágó kérdésem lenne!
Tudja vki mennyibe kerülhetett 2003-ban egy új 15''-os és 17''-os IBM crt monitor? Mert sehol sem találtam ilyen régi árlistát!
Köszöntem! Üdv! -
KrAt
veterán
Nekem ilyen van, nagyon szép képe van, de egy kicsit melegszik. Ez az egyetlen ''hibája''. Amúgy tökéletes!
Képernyő neve Samsung SyncMaster 795MB
Modell SyncMaster
Képernyő típusa 17'' CRT
Gyártás ideje 39. hét / 2004
Képarány 5:3
Vízszintes frekvencia 30 - 85 kHz
Függőleges frekvencia 50 - 160 Hz
Maximális felbontás 1600 x 1200
Gamma 2.20
Támogatott megjelenítési módok
640 x 480 160 Hz
800 x 600 130 Hz
1024 x 768 105 Hz
1152 x 864 90 Hz
1280 x 1024 75 Hz
1600 x 1200 65 Hz -
graf
tag
Ezt nyúzom immáron 5 éve. Használtan vettem. Azóta is imádom. Gyönyörű képe van.
[ Sony CPD-200SX ]
Képernyő tulajdonságai:
Képernyő neve Sony CPD-200SX
Képernyő azonosítója SNY0570
Képernyő típusa 17'' CRT
Gyártás ideje 9. hét / 1997
Sorozatszám 7091332317
Maximális látható kijelző méret 32 cm x 24 cm (15.7'')
Képarány 4:3
Vízszintes frekvencia 30 - 70 kHz
Függőleges frekvencia 50 - 150 Hz
Maximális felbontás 1280 x 1024
Gamma 2.86
DPMS mód támogatás Standby, Suspend, Active-Off
Támogatott megjelenítési módok:
640 x 480 135 Hz
800 x 600 110 Hz
1024 x 768 85 Hz
1152 x 864 75 Hz
1280 x 1024 65 Hz
[Szerkesztve] -
FragMaster
addikt
...
[Szerkesztve] -
kutga
félisten
Sziasztok!
A közeljövőben új monitort szeretnék venni. A baj csak az, hogy nem igazán mozgok otthonosan a témában. Szóval az lenne a kérdésem, osszátok már meg velem a véleményeteket a különböző márkákkal kapcsolatban! És egyáltalán, mi az, amire oda kell figyelni egy monitor vásárlásánál? Vannak különbségek a különböző gyártók között, vagy csak a pénztárcám szabja meg az ár felső határát (mondjuk úgy 50k -ba jó lenne beleférni...)? Jómagam egy 17'' -os hagyományos katódsugárcsövesre gondoltam, vmi Samsung, vagy LG.
Köszi! -
Manitou
veterán
Én is most akarok éppen monitort venni, nekem az a dilemmám hogy 17-est vagy 19-est vegyek 17-esből LG T710PH-t néztem ki (85KHz--> szóval 1024-ben 100Hz-et tudja. 19-ből Samsung 957MB illetve MAG 996PF2(ez is Samsung képcsöves csak vagy egy 10-essel kevesebbe kerül és szintén 96KHz-es)
Most hogy olvastam a topicot nem igazán tudom mit vegyek. LG ket nagyon lehúzzák, pedig haverom 795-ös FLATRON-ja nagyon fasza képet ad már majdnem 2 éve. Igaz ezt már nem lehet kapni. 700B és 700P-t láttam de elég hamály volt a képük. Illetve egy T710B-t (mi ezFLATRON és nem FLATRON) ennek elég jó képe volt, ennek akarnám a jobbik változatát a 710PH-t.
Vagy vegyek Samsung 757MB-t? Elég árérzékeny vagyok. Max 55e körül tudnék moncsit venni, de jobb lenne kevesebből kihozni. És1024x768 100Hz mindenképpen kell.
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Hehehe... Amigo barátom, mielőtt elkezdesz okoskodni, vedd a fáradtságot és legalább nézz utána annak, amit mondasz - akkor talán nem javitod ki a korrekt infot baromságra. Azt sem értem egészen, miért beszélsz általánositásban, hogy a Samsung ''nem Diamondtron képcsöves'', holott - informált ember lévén - tudnod kéne, hogy minden márkának többféle tipusa van (ár/teljesitmény arányt tekintve), ebből adódóan többféle képcsővel is szerelhetik őket (és szerelik is). Felhivom figyelmedet a Samsung hivatalos honlapjára, ahol kézenfekvő információkat kaphatsz az egyes modellekről. Ajánlom figyelmedbe pl. a 959NF modelljüket, ahol az NF jelzi a NaturalFlat képcsövet, mely természetesen csak a gyártó saját elnevezése. Ez nem más, mint a Mitsubishi Diamondtron képcsöve, és ha esetleg láttál már ilyen monitort (kétlem), világos háttérnél meg is figyelheted a két merevitőszálat - melyekről gondolom tudod, hogy a Trinitron és a Diamondtron sajátosságai. Az internet többek közt azért van, hogy ilyesmiknek utána tudj nézni - akkor rajta.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #142 üzenetére
Erre tessék: Bővebben: link
-
_Volkovy_
nagyúr
A legjobb 17'' crt az én philips 107e-m,amit éppen árulok.Érdekel valakit?
-
Khan
csendes tag
válasz
Sixkiller6 #138 üzenetére
És végül mit vettél?
-
Sixkiller6
őstag
szerintem iiyama hm-704 a legjobb 17es monitor... talán még kapható vhol, de egyre kevesebb az esély.
lassan én is lemaradok a crt-kről, lehet h tft lesz belőle...
szomorú vagyok... -
up
senior tag
Hát a Media Markt (westend) elég silány.
Van kirakva vagy negyven monitor egy sorban - igaz, mint ugyanaz az occsó Philips (de jól néz ki a sok, valóban). Vannak egyéb gyíkságok még, a 20-30e-s kategória. Volt egy LG f700p vagy ilyesmi, ami kinézett valahogy, de annak nem volt doboza se (utolsó darab). Meg valami Sony 100e-ért, kábé ennyi a választék...
Ja, és mindegyiken egy pöcs media markt reklám futott folymatosan, alacsony felbontásban, alapból is pocsék színekkel, és jó gyorsan mozogva, hogy véletlen se lehessen összehasonlítani a tulajdonságokat. Természetesen a monitorokra valami más kép tétele, neadjisten nokia monitor tester szóba se jöhetett. Szánalmas...
A TFT választék kicsit jobb volt, de olyat meg majdnem biztos, hogy kapni máshol olcsóbban, és nincs akkora szórás a minőségben szvsz. Szerencsére a források megvannak, végül valószínűleg tft lesz belőle, át is takarodok valami másik topicba.
üdv
up -
Notes
senior tag
Electr0 W-ben is van egy pár, de én eddig a legtöbbet a MM-ben láttam kirakva.
-
Amigo78
senior tag
válasz
Johnny Cage #112 üzenetére
hehehe a samsung ne,m diamondtron képcsoves soha nem is volt és nem is aperaturarácsos ....résmaszkos
-
Amigo78
senior tag
ha jo moncs kell akkor aperatura rácsost kell venni Pl Sony trinitron, Mitchubishi Diamondtron ezek a profi cuccok... a samsung résmaszkos ami gyengébb minöségü de az is elég jo koznapi használatra
-
up
senior tag
Szóval tudna valaki mondani néhány ajánlott, ma is kapható konkrét modellt? Lehet, hogy ma elnézünk ide-oda
.
-
up
senior tag
válasz
StoneBridge #130 üzenetére
Köszönöm.
-
StoneBridge
senior tag
Ha most így gondolatban végigjárom a számtech boltokat amerre én jártam, akkor azt a következtetést mondhatom el, hogy váci út valahányszámalatt
található M-ban láttam legnagyobb monitorkínálatot. Persze ez sem több 8-10 darabnál, ha emlékezetem nem csal...
Media M-ban lehet még nézelődni.
[Szerkesztve] -
up
senior tag
válasz
StoneBridge #128 üzenetére
Én ugyan nem... de mintavételezésre lehet hogy betérek, aztán sok hümmögés után nem veszek semmit
. Ott jó kínálat van?
-
Loha
veterán
Ami hibákat én észrevettem CRT-kenazok mind olynaok, hogy az emeber több órás nézegetés után veszi csak észre de utána nagyon szúrja a csőrét.
A boltban besüt a nap, nincs bemelegedve a monitor, szóval az apró de bosszantó hibákat valszeg nem fogod észrevenni.
A nagyobb hibákkal hejszini garival cserélik, tehát nem kell visszavinned a boltba elméletileg, főleg ha 3 napon belül vagy.
Pl a Belinea monitrok leirásában benne van, hogy mekkora eltérés számít garis hibának és azonnal cserélik. -
Loha
veterán
Mediamarkton kívül szerintem nem sok helyen...
És szerintem egyébként sem mérvadó, mert nem azt fogod megkapni amit kiállítottak. Erra akkor van esetleg lehetőség, ha ismerős vagy a boltban,és szépen megkéred őket, de akkor is csak 1-2 darabot lehet megnézni.
SZVSZ nincs értelme ennyit problémázni a 17-es CRT-n....
Úgy is a szerencsén múlik... -
Loha
veterán
Nekem 2-3 hónaig volt Philips 107P41-em, most öcsém használja.
Iszonyat jó monitor, sokkal jobb a hasonló kategóriájú samsungoknál.
Ha kell iszonyatnagy fényereje van, geometriája közel tökéletes, a szinei ütnek mindent, és a konvergencia is kiváló, közvetlenül a SONY G220-hoz hasonlítottam, ami szintén egy kiváló monitor de a Philips egy picikét azért jobb -
Notes
senior tag
Sony E-230 Multiscan is nagyon jó.
Amikor nem lehetett kapni 407UTc-t akkor ilyet vettem helyette, mert sürgős volt. A képcső ugye ugyanaz, de az elektronika papíron kicsit gyengébb, én mondjuk nem törődtem a gyári értékekkel hanem 1024x768-ban 100Hz-et adtam neki. Lassan két éve gond nélkül megy. A képe nagyon szép, eddig csak az Iiyama-hoz tudom mérni. Én ajánlom mindenkinek. -
up
senior tag
Sziasztok!
Szeretnénk egy penge 17-es CRT monitort vásárolni. Főleg grafikai munka (színhűség, geometria!), és persze általános felhasználás is. De mint tudjuk, a specifikációk még nem minden.
Hol találok Budapesten olyan boltot, ahol több, a topic tárgyát képező, minőségi monitor is ki van rakva, hogy azok képe alapján lehessen végül szubjektíven választani? (Eizo, iiyama stb...)
Valamint nem tudom hirtelen mennyi idő telt el a topic indítása óta, de megírná valaki, hogy most melyik modellek az ajánlottak ebben a ''felső'' kategóriában?
Köszi!
up -
T. Peet
tag
5 perce kapcsoltam be új monitorom egy samsung 757MB-t és nagyon meg vagyok vele eddig elégedve. Ez már MagicBright2-es képcsővel van szerelve és TCO'03 as tanusítvánnyal rendelkezik.
Szerintem megérte. -
Sixkiller6
őstag
igazán beírhattad volna az adatokat... h nem kelljen linkelni. de sebaj, azért köszi
hát nemtom...
sony g220
bruttó 95e körül
1024 x 768 @ 85Hz
az első adat nagyon sok, pláne a másodikhoz képest. a viewsonicok, ill iiyamák 120Hz körül tudják a 1024x768-at. szal érdekes. elhiszem h jó a képe, de kifolyik a szemem. ezt csak így látatlanban mondom, mert nem láttam még ilyet közelről.
az az eizo viszont elég meggyőznek tűnik, csakház ha még lehetne is kapni az is kb 95 pénz.
viewsonicról már sok szó volt, h jó-jó (legjobb) de nem lehet kapni, és sajnos úgy néz ki, h az iiyamákkal is ez a helyzet -
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #115 üzenetére
lehet h a szerkesztés előtt ;;; volt
-
bobsurf
őstag
...
[Szerkesztve] -
Keitaro
addikt
válasz
Sixkiller6 #111 üzenetére
Bővebben: link
Borsos
959NF is olcsóbb
Adatoknak meg pl Bővebben: link
Pár monitorhoz nézve a 85KHz kevésnek számít, de ez itten akkor is minőség szép nagy betűkkel
De ha zavar és rádszakadt a bank akkor
De hogy hol kapsz azt ne kérdezd
Azt kérdezted mik a legjobbak, de őszintén szólva én nem fizetnék ennyit 17-es CRT-ért.
ViewSonicéktól pedig itt van egy Bővebben: link
De ez is beszerezhetetlen szvsz... mert már nem gyártanak CRT-ket egy ideje ahogy az EIZO sem, viszont azt mintha még láttam volna valahol. Meg 5 év gari azért nem rossz -
Johnny Cage
addikt
A szélén homályosodó kép minden katódcsöves monitornál észlelhető jelenség, mert ott nagyobb a képponttávolság (pl. Viewsonic oldalán ezt fel is tüntetik). Viszont a Diamondtron képcsöves moncsiknál általában (pl. Samsung 757 vagy 957nf) lehet fókuszt állitani mind a négy sarokra.
[Szerkesztve] -
Keitaro
addikt
válasz
Sixkiller6 #108 üzenetére
Ok akkor legyen pl Sony G220
-
Keitaro
addikt
válasz
Sixkiller6 #98 üzenetére
Mi érdekelne? Szvsz Sonyból vehetsz szinte bármit, még nem találkoztam olyannal ami ne tetszett volna
Anno egy E szériának volt sorkimenő problemje, de gariban cserélték.
EIZO ugyanez, azt is csak ajánlani lehet
ViewSonic is jó, csak épp kaphatatlan. (Pedig még jól is néznek kis)
Ezenkívül Samsung 757NF. Ha tényleg a jobbat keresed akkor MB helyett az NFeket érdemes nézni (bocs, nem olvastam végig a sok hozzászólást, lehet hogy volt már)
Mindenesetre egészségesebb ha kijelölsz egy keretet neki hidd el -
Borg76
tag
Hello.
Én végülis a 765mb-t vettem és nem bántam meg.Az árához képest nem rossz.
Biztos van ettöl jobb monitor, de aki 40 körül szeretne venni vmit ez jó alternativa lehet.Amúgy megfigyeltem vmit, nem tudom más is tapasztalta e.Három idösebb tron képcsöves monitorn láttam, hogy a két szélén kezd el homályos lenni a kép.
Föleg a betüknél látszik igazán.Eizo 5 éves, Sony 6, Compaq 2.Lehet, hogy ez a gyengéjük?Persze ezek mellett még mindig iszonyat szép a képe mindnek.
Byby.
[Szerkesztve] -
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #105 üzenetére
hát rászántam magam (meg pénzem) az iiyamára, de jött a hidegzuhany, boltos felhívta a ramiris (állítólag ők az importőrök), de azt mondták, h nincs és nem is nagyon hoznak már.
szal nem tudom -
Johnny Cage
addikt
válasz
Sixkiller6 #104 üzenetére
Már sokszor volt szó szerintem Samsung összes létező modelljéről - különböző topic-okban, azonban egy valamire való hozzászólást sem láttam a 959nf-ről. Ezt ugyanazzal a Diamondtron képcsővel szerelik, mint pl. az Iiyama Hm704-esét, ezért kiváncsi lennék véleményekre, mit szóltok ehhez a monitorhoz (és itt megragadnám az alkalmat, hogy a ''765mb a legjobb'' vagy egyszerűen az ''ez egy fasza monitor'' és ezekhez hasonló hozzászólásokat kérném mellőzni). Sixkiller: sikerült már moncsit találni?
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #102 üzenetére
-
Sixkiller6
őstag
huhh, azért ez ütős beszólás így reggel. két eset van, vagy neked is ilyen van (765 mb) és akkor egy teljesen nyilvánvaló pszichológiai magyarázata van annak amit mondtál, mégpedig az, h ha feldicséred a saját dolgaidat, akkor értékesebbnek hiszed mint ami, és nem csalódsz ha esetleg sokkal jobbak is vannak, mert te bemagyarázod magadnak h a tied a legjobb. második eset: nem láttál még másik monitort, illetve nem láttál még a 765 mellett mondjuk egy viewsonic p75f-et, vagy egy iiyama hm704-et, vagy egy komolyabb eizo-t...
szal röviden, nagyon mellé lőttél ifjú padawanom. meg ha beleolvastál volna a topicba, nem csak beleröffentesz, akkor meggyőződhettél volna róla, h nem igazán van igazad.
de az önbizalmad az rendben van: mi itt hónapok óta ássuk bele magunkat a témába, te meg jössz a 30e forintos moncsiddal és megmondod a frankót. hmmm...
(ezt az egészet nem lehurrogó hangnemben kell érteni, hanem félviccesen)
[Szerkesztve] -
sardna
csendes tag
Érdekes válaszidőről nemírtok pedig nagyonfontos tulajdonság!!!
És álltalában sem lehet megtalálni a TFT-nél vagycsak ritkán.... -
knajf
senior tag
gyerekek mi ez a görcs?
a 765 MB -nél yobb 17 es nincs nagyon... ezt szerintem vitatni is felesleges -
Sixkiller6
őstag
sonyról egyéb infó, insiderek?
-
Johnny Cage
addikt
Én sokat ''kukacoskodtam'' -lehet hogy nem ebben, másik fórum(ok)ban- a geometriával kapcsolatosan. LG geometriájára kivétel nélkül óriási tűrés van, borzalmas torzitásokat produkál - pl. excel-nél a kép bal felén elindul egy sor, a jobb oldalán pedig már az alatta lévő sorban végződik (annyira lehúzza a torzitás). Ez elvileg eltéritőtekercshiba, ezt mondja legalábbis az LG Magyarország szervizese. Azonban ugyanott egy másik szervizes már egész mást állitott (ami azt hiszem, SAJNOS helytállóbb): ez tűréshatáron belül van, nem javitják, meg kell várni a következő sorozatot - kb. 3 hónap, és akkor reklamálni garanciális hibával, hátha kifogunk egy jobbat. Felhivom a figyelmet mégegyszer a 'hátha' szóra... szóval ennyit erről. Akinek hiányzik ez a tortúra, az vegyen LG-t. Konvergenciaállitása meg csak vertikális van, ami azért is nevetséges, mert nem mindegy, hogy most jobbra teszem a konvergenciahibát, vagy balra?
Szomorú...
-
Xero
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #95 üzenetére
Hat en pont most akartam roluk irni!
SZoval sonybol barmelyiket bátran meg lehet venni mivel a képük hibátlan és tűéles, frissítés pedig a legjobb. Egy valamit kell ugye megszokni, a fehér háttér előtt látszódó két merevítő szálat nem gáz csak megszokás kérdése. De cserébe isteni flat kép van.
Én még bátran merném ajánlani saját monitoromat is szerintem simán indulhat a legjobb 17''-os címre. Nokia 447Xav-ról lenne szó. Ez a sorozat elég profi. Ha jól tudom manufactured by ViewSonic és a képcsöve pedig sony. Ez kátszik is a képminőségen. Igen magas felbontásokat visz vígan 85-75Hz-en de ami a fontos az hogy a számomra legjobb 1152x864-es felbontást zökkenőmentesen nyomja 100Hz-en.
Olvasgattam itt a hozzászólásokat de nem láttam a képgeometriával foglalkozó írásokat! Nem elhanyagolható tény hogy általában egy drágább monitor nem fog csalni a képben nem ugy mint pl egy samsung vagy egy lg. Ezzel nem azt akarom mondani hogy az nem jo, csak eppen nem varjunk hibatlan kepet! Sok Lg-t lattam iszonyatos konvergencia hibákkal míg a drágább Sony,Eizo,ViewSonic vagy akár a Nokiában is tökéletesen beállítható minden ilyen paraméter is.
Remélem hasznos dolgot mondatam sok sikert mindenkinek a vásárláshoz!
Üdv
Hmm baszki ugylatom veletlenul a regi nicken jutottam be vegre ez is megvan
Szal én lennék XeRo meg XERO meg xero meg XEro is
Üdv No.2
[Szerkesztve] -
alázógyík
addikt
válasz
Sixkiller6 #93 üzenetére
A sony-k drágák,v. csak elvből szóba se jön?
-
arckép
csendes tag
.
-
Calogero
addikt
Nalunk bent a cegnel 5 db Iiyama LM704UT Diamondtron van. Hat az elso hasznalatkor mindenki nezett hogy milyen szep kepe van/volt. 5 bol mar 3 a szevizet is megjarta, A maradek 2 meg birja valahogy bar egyik kikapcsolaskor azt a jelenseget produkalja hogy elsotetules utan a kepernyo kozepen egy feherpont marad.
-
arckép
csendes tag
Na, asszem elment a kedvem a használt EIZO vásárlástól. Olvasgattam itt a fórumon az F56 sorkimenő hibáiról...
-
aluser
tag
LG795FT
-
Sixkiller6
őstag
na jó, utoljára szólok bele...
ne a tucat-termékeket ajánlgassuk már itt. arra már van nyitva vagy 50 topic. a crt-piac top-kategógiájáról szeretnék véleményeket hallani, és már megbocsásson mindenki, de a samsung-belinea vonal nem ide tartozik...
tehát mai kérdésünk: melyik a legüberbrutálabb 17es crt?
[Szerkesztve] -
c4d4k4
csendes tag
emberek!!
Belinea 10 30 55
17''-os FLAT
1024x768=100Hz
1280x1024=85 Hz
1600x1200=75 Hz
pont annyit tud mint egy f900B
na látjátok az előttem lévő elvtárs is ilyen monitort használ és kicsit jó?
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
Masfel eve nyuzok egy Belinea 103055 moncsit. Gyonyoru kepe van, elenk szinek 3 ev gari (anno 55 xxx FTert vettem)
-
TiMoN
senior tag
nekem 17'' LG FLATRONez 710b van, szerintem nagyon jó moncsi... Samsung vagy LG
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Dani [Amp] #82 üzenetére
bocs, de épp arra találtam ki a topicot, h a legjobb 17es monitorokat beszéljük ki, a közép és alsó kategóriában van ezer másik topic, lehet azokban keresgélni. épp arról szeretnékinfókat gyűjteni, h melyek azok amik köröket vernek a 30e-s társaikra, az ár csak másodlagod, de én igenis meg fogok adni 70e-t a legjobbért. punktum
-
Esmein
nagyúr
Én egy 3 éves 753 dfx-et gyúrok. annyira azért nem rossz monitor, még most is él a képe. Másik a PGA színes 14 colos, lehetőleg 10 évesnél fiatalabb.
-
Dani [Amp]
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a véleményem hogy ezt a ''legjobb 17'' CRT'' kérdést nem ártana
árkategóriák szerint is értelmezni.
Ui. egy 80-150k monitor biztos köröket ver egy 30k-s-ra, de aki AutoCAD-ezik
nyilván nem is keresgél a 70Khz + domború képcsövűek közt.
Viszont egy átlag júzer aki lecserélné ezeréves 14''-os moncsiját, 30ezerért
kaphat a Belinea / Hyundai / Philips vonulatból (amik állítólag nem márkák
meg stb.) DE! ugyanennyiért kaphat Daewoo / Sampo / Relysis / Tatung stb.
szörnyűségeket is. -
Sixkiller6
őstag
válasz
Sixkiller6 #80 üzenetére
persze ha vki meggyőz h egy 30e forintos samsung jobb mint egy 70ezres iiyamanak, akkor már rohanok is a boltba, és veszek két samsungot, hátha az első beporosodik. és pénzügyileg még akkor is jó vagyok.
mielőtt vki félreértené, nem az ár a minőség mérőértéke, de azért jelez vmit... -
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #71 üzenetére
johnny: belinaát én is így gondoltam, remélem így is értetted. nem állt szándékomban leghordani
többieknek: amúgymeg itt a legjobb 17es monitorokat próbálnánk kitárgyalni, a top-kategóriát. abban pedig sajnos nem nagyon van helye a samsung-lg-belinea vonalnak. persze-persze szép a képe, meg minden, de nem lehet összehasonlítani egy sokkalta komolyab elektronikát és technikát tartalmazó viewsonickal, eizóval vagy iiyamával. -
Egon
nagyúr
Nézd, a cégnél perpill. 3 gépem van (de volt már hogy 4 volt). 7 éve dolgozom itt, ezalatt többször is cseréltek gépet (még P1 75 Mhz-ről indult, aztán volt P100, K6-200, P2-400, és most P3-800, és ez csak az egyik gép ''evolúciója'' volt). Általában a monitort is cserélték a géppel együtt. Szerinted nem úgy fogom beállítgatni, mint otthon?!? Szerinted ami otthon feltűnik, az itt nem?!?
Továbbra is tartom azon véleményem, hogy ez a jelenség _max._ a monitorok 10%-át érinti... De ez itt off, úgyhogy részemről ennyi... -
I_Am
veterán
Hidd el Én sem a levegőbe beszélek, elég sok monitor megfordul nálam és elég sok gép előtt ültem már. (aki ismer az alátámaszthatja
)
Azért lehet, hogy nem vetted észre sok monitornál, mert a használója nem a teljes felületet használta, tehát nem húzta ki meleg állapotban a határokig a képet. Ez igaz, hogy csak feltételezés, de olyan ami több 100-as nagyságrendű monitor előtt eltöltött idő után már úgymond tuti. (Nekem pl azonnal szemet szúr, ha valahol leülök egy gép elé és a geometria nem olyan, amilyet otthon megszoktam, mert Én a teljes szélességig kihúzom, allergiás vagyok, ha nem jó a trapéz, párna stb.) -
Gismo
addikt
Nálam az első helyezett egy GABA GB1769J! Gyönyörű képe van és olcsó!
-
Egon
nagyúr
Nézd: használtam már vagy 20 monitort (cégnél, otthon, rokonságban, haveroknál stb. stb.), de lehet hogy kétszer annyit... Ilyen esettel 2 (kettő) alkalommal találkoztam: sajna mindkettő a saját monitorom volt...
A másik egy 15 colos Panasonic P50-es (asszem TXT5F68) cuccos (asszony netes gépére a mai napig az van akasztva), annak a bal oldalán jelentkezett (és nem széthúzta, hanem összenyomta).
Szóval olyan túl nagy százalékban nem hiszem hogy előfordul... -
Egon
nagyúr
válasz
Johnny Cage #71 üzenetére
Öcsémnek volt 14 colos Belineája. Két előnye volt: olcsóért vette, és 3 év gari volt rá (két héttel a gari letelte előtt döglött be: még mákunk is volt vele). Jah, az elektronikája is jó volt: 800x600@85Hz. Viszont a képe, az borzalmas volt (sötét háttérnél érzékelhető csíkok, nem túl éles kép, stb.).
-
Egon
nagyúr
Nos, én kb. másfél éve vettem 17 colos crt-t, és a Samsungra esett a választásom. Nem mondom hogy nem bántam meg: bekapcsoláskor egy fél centit fölfelé tolja a képet, 5 perc ''melegedés'' után áll be, ami azért nem kicsit idegesítő...
Ráadásul a márkaszerviz szerint nem is garis probléma...
Ami a lényeg: akkor a Viewsonic PF775 és az Iiyama HM703UT gyakorlatilag egy árban volt a Samsung-gal (65K nettó), max. párezer forintos különbséggel... Viewsonic-kal már volt rossz tapasztalatom, az Iiyama idétlen formája meg nem tetszett, így lett Samsung...
Mondjuk az is igaz, hogy Iiyama monitornál is előfordult már egy fórumtársnak olyan gond, mint nekem a Samsung-gal... Szóval sok múlik a szerencsén is...
Mégvalami! Az előző munkahelyen vettek anno 14 colos Samsungokat (pár darabot). Az egyik példány 2 hét működés után szabályszerűen kigyulladt (!!!): marha negy füstfelhővel... -
arckép
csendes tag
Használtan érdemes lehet megvenni pl egy EIZO F56-ot? Mióta gyárják ezt a típust?
-
Johnny Cage
addikt
A korszakalkotást kihagynám a Samsung monitorpalettájából. Mikor szolgált korszakalkotó technikai újitásokkal? Ha megnézed, a ma oly népszerű 765mb búrája közel sik, azonban alatta egy ugyanolyan domború képcső van, mint bármely hagyományos monitornál. Viszont az LG és Samsung közötti különbségben egyet értek.
Sixkiller: Sokan szidják a Belineát, de ha itt annyi szó van már az LG-ről is, akkor úgy érzem, több létjogosultsága lenne akkor már a Belineának. Technikai paramétereiben igaz nem nyújt olyan ''szinvonalat'' (márha ebben mérnénk a szinvonalat), mint pl. az előbb emlitett márka, de bizony én jónéhány Belineát láttam már és értetlenül állok a lehordása előtt. Egy kellemes, középkategóriás monitor, fele annyi kivetnivalót nem találok képminőségében, mint pl. egy LG-ében. De ilyen alapon mit nevezünk minőségnek? Az a bajom, hogy lassan már nem is a kép minősége számit (holott a monitor végeredményben miért is van?hanem az, hogy mennyire design-os a burkolat, vagy mennyire sik(nak tűnik) a képcső... szerintem elsődlegesen inkább az előbbit kéne az utóbbiak elé helyezni, és igy értékelni a monitort.
-
arckép
csendes tag
up
-
johnnybe
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit az én véleményem érdekel:
Nos, és nagyon régen egy samsung 14'' monitorral kezdtem és hű maradtam, amit NEM BÁNTAM MEG.....
Ugyanis a Samsung amellett, hogy megbízható, hosszú garanciás, design-os és színhű képet ad; korszakalkotó technikai megoldásokkal járult hozzá (Dyna, Natural) a Flat tipusú megjelenítők elterjedéséhez.
2 évvel ezelőtt, amikor választás előtt áltam rengeteg magazint és tesztet olvastam végig és a Samsung 17 és 19 colos monitorai pedig meggyőztek, rendre az élen szerepeltek, ami az ár teljesítmény arányt illeti, pedig akkor még igen borsos volt a síkképcsöves moncsik ára. Egy korrektebb Ilyama 140 ropi volt.
Azonos árkategórián belül a Samsung a legversenyképesebb, ez tény.
Nem elfogult vélemény, például, hogy az LG színhűsége és élessége nem hasonlítható egyik 17 illetve 19 colos FX, DFX, MB jelzésű samsunghoz sem.
Második helyezett nálam a MAG, ami szintén kiválóan éles képet produkál (a színhőmérséklet precíz beállításával megközelíti a smsngot).
Amikor én fél éves körültekintő keresgélés után úgy dönöttem hogy 7x000 forintért beruházok egy Samsung 757 DFX monitorra, iszonyú jó döntést hoztam.
Jó az más kérdés, hogy iszonyú nagy pénzt buktam pár hónap alatt, de ez az én bajom, rosszkor időzítettem.
Barátaim viszont, akik pl az LG700B vagy a MAG mellett dönöttek nem győztek hüledezni, hogy ugyanaz a fotó mennyivel szebb nálam.
Ezután nagyobb monitort akartam és nem is volt kérdéses a dolog, jött a 959 DF ami szintén kifogástalanul és szépen muzsikál már jó ideje.
Biztos vagyok benne, hogy ezt 2 évig nem fogom lecserélni és ha majd egyszer a TFT mellett döntök akkor sem fogom eladni a jó öreg bajnok samsungomat.
u.i. egyébként a veterán (10-11 éves) 14'' -os iszonyat domború samsung synchmaster a mai napig jól működik és soha semmi baj nem volt vele -
Mec
aktív tag
Nekem Samsung 765 MB van. Sulinetben vettem, 41ezerért kb 4-5 hónapja. Teljesen elégedett vagyok vele, ajánlani tudom.
-
Hanzsi
tag
válasz
Sixkiller6 #66 üzenetére
Aha. Köszönöm.
-
Sixkiller6
őstag
hát nemtom, elég sokat olvasgattam a iiyama monitorokról, de szerintem lm-et nem érdemes, bármennyire is diamondtron, az 1024*768@85hz az nagyon karcsú
a hf-nél lévő hitachi képcső is nagyon komoly. szal mindenképpen hf, de méginkább hm703, vagy hm704 igaz ezek már br70000 körül vannak
összefoglalva: szigorúan hf703 -
Hanzsi
tag
Belinea monitorról mi a véleményetek? Nem igazán van itt a topicban Belineáról szó....
-
Borg76
tag
Hy.
Szerintem csakis Eizo.
Én is azt vennék ha nem lenne olyan drága -
arckép
csendes tag
Sziasztok!
Csak pár hozzászólás érdekelne. Melyik ezek közül a legjobb? (mondjuk első 3 legjobb : )) És mi az amit tuti nem vennétek meg?
17'' Dell P790 SONY FD
17'' Compaq V710 / V720 Pure Flat
17'' EIZO FlexScan F56
17'' EIZO FlexScan F55
17'' Dell M770, Compaq V75
Acer 77e Modell 7177e TCO
Philips 107B
Köszönöm! -
Borg76
tag
Hello.
Két monitor között kellene választanom.Mindkettö iiyama termék.
Vision Master Pro 1413 (LM704UT)
Vision Master 407 (HF703UT)
Ha valakinek van tapasztalata,javaslata irja le ha kérhetem.
Az LM704 Diamondtron képcsöves és 10ezer-el többe kerül,mig a HF703-as
Hitachi Flat képcsöves és csak bruttó 53ezer.
LM704:1024*768/85Hz
HF703:1024*768/120Hz
Szerintetek melyiket érdemes választani??
Megéri a Tron képcsö és a kisebb frissités +10ezret???
Byby. -
adalbert1
veterán
Samsung 17''-esek közül egyértelműen a 757 dfx,csak szerintem már nem gyártják jó egy éve,de lehet,hogy valami eldugott helyen van még belőle.
-
klewy
aktív tag
Én a FUJITSU-SIEMENS MCM171-E-t ajánlom.
1024x768 100HZ-en,szerintem nagyon korrekt képe van,jól széthúzható.
Minden külföldi tesztben 100-ból 95-97 pontot kapott.
Nem igazán ismerik itthon ezt a monitort-pedig jó!Én 25000 ért jutottam hozzá,3 év gar erre is van.
A legfontosabbat nem írtam még-EZ NEM FLAT-ES Monitor!!! -
Snakeiboy
aktív tag
Hat ne tudom ti hogy vagytok vele de nekem egy 19'' Philips monitorom van es nagyon nagyon meg vagyok vele elegedve. Gyonyoru kep nem farasztja a szemet hosszabb hasznalat utan sem, a sarkakban is eles es szepek a szinek pedig nem a legdragabb modelt birtoklom 109B5
-
Notes
senior tag
Esetleg Sony Multiscan E230. 1024x768-ban 100Hz-et tud és azt hiszem olcsóbb is mint az Iiyama.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #53 üzenetére
nem gond, megtaláltam magamtól secperc alatt
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Sixkiller6 #52 üzenetére
Bocs, rossz linket vágtam be. Itt az a bizonyos ''teszt'': http://szamitogep.hu/show/read.php?id=13540
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #51 üzenetére
johnny, látom kiosztottad őket...
már elhatároztam magam 704utc-re (esetleg 703), már csak egy kis pénzmagnak kéne megjönnie -
Johnny Cage
addikt
Ezt a leirást olvassátok el: http://www.szamitogep.hu/forum/addcomment.php
(HM-704utc-ről akar valami lenni). Na ezért nem tudja az ember mit vegyen, mert ilyen bőséges leirásokkal van elárasztva... -
Johnny Cage
addikt
Sulinetben gondolom nem lehet kapni (mondjuk sulinetben semmi jó termék nincs bent...). Akit érdekel a meglévő (3 hónapos) LG F700P monitorom, irjon a mail cimemre.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #48 üzenetére
szerintem a hm704utc simán ott van a legeslegjobb 17es crt-k között. de mondom a dolog azzal fog eldőlni, legalábbis számomra, h viewsonicot nem lehet kapni, és a jövőben sem lehet majd.
amúgy miklandot elküldtem az anyjukba, na jó nem, de szóltam nekik, h nem kóser az árlista -
Johnny Cage
addikt
Sőt, nem csak a sarkokon, hanem úgy általában olyan erőtlen homály a kép. Viewsonic-ban egy fogott meg (ami nagyon hiányzik a legtöbb monitorból): nem csak vertikális, -horizontális konvergenciaállitással is rendelkezik, ami ritka dolog és nem is utolsó. Belineát szidják és leirják sok helyen (tesztetkben), de én ez előtt is értetlenül állok. Láttam már Belineákat és nem találtam bennük fele annyi kivetnivalót sem, mint pl. a sokak által agyonajmározott LG-kben. Szóval Iiyama van olyan, mint a ViewSonic?
-
szakszi
csendes tag
szerintem a belinea 103055 is jó
-
Notes
senior tag
Amikor én vettem monitort és jól belementem ebbe a témába akkor arra a következtetésre jutottam, hogy Iiyama 704UTc a legjobb.
Samsungból is láttam szépeket, spec. az itt sokak által ajánlgatott LG-ktől nem voltam elájulva (homályos képek a sarkoknál). -
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #43 üzenetére
nem hinném h van még viewsonic vhol. ha volt, akkor van annyira kiemelkedő moncsi az, h már eladták. szal vs-ről mondj le sajnos.
iiyama? ugyanúgy überkategória, mint a vs vagy eizo. pláne ez a hm703, hm704 a nagyon ász. marad ez. a gond hogy a hm704utc bruttó 70 pénz...
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #43 üzenetére
Előbb kis szerkesztési hiba...
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Sixkiller6 #42 üzenetére
Ilyen nincs. Ha szerepel a friss árlistán (gondolom nem féléve újitottak utoljára), akkor mi az, hogy nincs? Küldd el őket előszőr is édesanyjukba /a nevemben is/. Másrészt ha ha figyelmbe vesszük azt, hogy a 2002-es évjáratú LG-m /ezek szerint/ két és fél évig csücsült a raktárban, nem hiszem, hogy pont a ViewSonic-ból ne lenne még ott. Egyébként a slágertermékek a Samsung és az LG monitorai (nyilván csak az áruk miatt). Iiyama-hoz amúgy mit szólsz? Nem homályos a képe - ahogy a rémhirekben hallottam? ült a raktárban. Nem hiszem el, hogy a ViewSonic-okból raktáron sincs már, mert egyébként a slágertermékek a Samsung és az LG monitorai (nyilván csak az áruk miatt). Iiyama-hoz egyébként mit szólsz? Nem homályos a képe - ahogy a rémhirekben hallottam?
[Szerkesztve] -
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #41 üzenetére
mikland és vmi európa computer árlistájában is szerepel a viewsonic p75f+, telefonon persze elárulták, h ''ááá... nincs is''... amúgy melyik árlistában volt benne?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Sixkiller6 #40 üzenetére
Egyik ismerős épp tegnap szúrt be nekem egy árlistát, annyit tudok csak, hogy pesti, és volt rajta az ominózus ViewSonic modell - biztos, hogy kapható, csak kicsit nehezebb beszerezni. Hasonló dolog ez, mint anno a Quantum winchesterekkel volt nálunk (kihangsúlyozom: csak nálunk): csak azt lehetett kapni - annak ellenére, hogy jó szarok is voltak. Körülnézek még én is. Egyébként ha jól tudom, ez nem túl régi modell - csak összehasonlitásként: az én LG F700P-m - ami most egy jól futó modell (hogy most én ezen akarok túladni, az mellékes) 2002-es évjáratú, pedig én csak 3 hónapja vettem. Lyamanak fakó a képe - ezt sok helyen hallottam, ezért félek tőle.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #39 üzenetére
sajnos a viewsonic p75f+ -t el kell felejteni, a viewsonic olyan régen (értsd fél éve) nem gyárt már crt-ket, h sehol sem lehet sajnos kapni p75-t. pedig én is azt szemeltem ki.
ne tévesszen meg a 0.25 képponttávolság, ez nem lyukmaszkos képcső, hanem apertúra-rácsos, szal messze a legjobb
második tipp az iiyama HM-704utc, atomállat ez is, itt a link hozzá:
esetleg ezek: MIRO A1795F, NEC FE791
ha találsz vhol viewsonicot, légyszi szólj már nekem is
thx
six
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Most végigböngésztem az összes, viszonylag frissebb - erre a témakörre vonatkozó fórumokat (külföldi lapokon is), de egyszerűen nem jutok 1-ről a 2-re. Mindenki mást állit - szubjektiv teszteket, információkat egyszerűen sehol sem találni... ViewSonic p75f+ monitort szemeltem ki, bár az a 0.25-ös lyukmaszk (lyukmaszkos?) kicsit soknak tűnik, de a többi specifikáció mind okés. Ez a legjobb 17 colos ViewSonic CRT - előrhető árkategóriában (60e - nettó). Illetve ebből van egy p75f+B tipus, ami csak szinében különözik az előbbitől - teljesen fekete. Mivel én az LG F700P-met szeretném lecserélni - most keresem, mire érdemes -, ezért akkor erről szóljanak a vélemények: ViewSonic p75f+
-
Igen, igazad van..
Tegnap volt egy köröm a Media Markt-ba, pusztán kiváncsiságból hogy az ott kiállított monitorok hogyan is néznek ki müködés közben..
Na igen.. ott volt az LG-től kezdve a Samsungon át a philips-ig mindenfajta 17''-os (a westendben voltam) és messze kitűnt hogy a Philips moncsik érzékelhetően jobb és szebb képűek voltak! az LG és a Samsung úgy egykutya. (vélhetően a demo video ami rajtuk ment volt elég gyatrább minőségű, mert semelyiken sem volt igazán éles a kép.) Szóval igen, tényleg nem minden a 'száraz' technikai paraméter..
Akkormár csak úgy mellesleg hadd jegyezzem meg, hogy 'eddigi álmaim 17''-os monitora' amit személyesen is használtam fél évig a korábbi munkahelyemen, az egy új IBM P77-es monitor volt. (úgy tudom Trinitron képcsöves - meg is találtam benne a két sor fekete 'feszítő' pixelhúrokat) amik nem voltak zavaróak, csak közelről lehetett észrevenni őket. -
Sixkiller6
őstag
ezért mondom én azt, h egy monitor vásárlás egy fél életre szól, és inkább fizetek érte bruttó 60-70 pénzt, de legyen hibamentes. ezért ajánlom a fent általam említett moncsikat. iiyama, viewsonic, eizo...
-
Johnny Cage
addikt
Na hé-hé... no nem csak ez ám a lényeg, hogy a képfrissités... Én is elég alaposan szivok most a 3 hónapja vásárolt LG F700P-mel. Ugyanis hiába vannak a specifikációk jó arányban az árral, attól még millió tulajdonsága van egy monitornak, amit nagyon fontos, ha szemügyre veszel - mert a mindennapi használatban ezek fogják eldönteni, hogy kellemes e ránézned a monitorodra vagy minden pillantásnál azon bánkódsz, hogy mért ezt vetted. Sajnos ez utóbbi helyzet áll fenn nálam is. Ezért tanuljatok a hibámból, nagyon gondoljátok meg! Ja, és a másik hibámból is jó ha tanultok: ne adjatok más véleményére. Mindenképpen nézzétek meg a saját szemetekkel. Hogy mi is a gondom az ominózus monitorommal, azt már egy másik forúmban leirtam, de dióhéjban: fakó, homályos kép, a minimális fényerő még mindig túl sok, aztán még csak nem is emelt fényerejű. A geometria borzalmas, annyira torzit, hogy még a netezés is egy kellemetlen dologgá vált. Egyébként sem túl éles és a szinektől sem vagyok elszállva. A kép nem elég részletes, a sötét részek - a túl nagy fényerő ellenére - nem jól láthatóak. Én abszolút csalódott vagyok. Viszont tanácstalan is, hogy ha ezen sikerül túladnom, mi a fenét vegyek, hogy ne essek csöbörből vödörbe...
-
ÜDv!
Én is épp monitorvásárlás előtt állok, csak a CRT és a TFT között vacillálok.
Mindenesetre ha 17''-os CRT, akkor majdnem mindenképp a Samsung 765 MB-re szavazok, mert egyúttal a sulinetes árlistákban is bennevan, továbbá 1152*864-ben tud 93 Hz-et!! (szokásos 3 év garival) Bruttó 40k körül van. -
Sixkiller6
őstag
up
-
KINKY_007
aktív tag
Nekem is 757 MB van (bár most eladósorban- 40 ezerért- TFT miatt), de 1024*768@120 Hz, a megnövelhető fényerő miatt, meg a 3 év gari nagyon jó
Az unokatesómnál 757 NF van, szép a a képe, de engem nagyon zavart a 2 piros csík. Ár/értékben szerintem is ez a legjobb, én a legjobbat az ár figyelnem kívül kihagyásával értettem... -
vtechun
veterán
a haveromnak samsung 765mb-je van és az nem rossz 40000-ért, tud 1600x1200-at... én most vettem egy kis gagyi Philips 107e5 -öt de ennek is nagyon szép a képe, de nem sík, 31 000 volt...
-
Flatline
csendes tag
Sajnos a DF/DFX képcsöves monitorokat valóban el lehet felejteni, jónéhányat láttam már és a geometriájuk az elég halvány.
-
Sixkiller6
őstag
Mi a véleményetek a Samsung 757P-ről?
Viewsonicot már sehol sem lehet kapni, IIyamát elvétve, talán -
A 757 NB-t felejtsd el, a DFX képcső messze-messze van a Diamondtronoktól.
Én az Iiyamát venném, vagy a Viewsonicot.
És kövezzetek meg, de ha sikerül kifogni egy jó geometriájú LG-t, akkor az is jó, bár a színei fakóbbak, viszont nagyon éles a képe. -
Sixkiller6
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #26 üzenetére
Szívem szerint én is, csak nem lehet kapni, mikland árlistájában van, de cucc nincs, nem is lesz. vmi másik cégnél ugyanez a helyzet.
mi lenne a második tiped? Iiyama? nec? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Sixkiller6 #25 üzenetére
Én szívem szerint a másodikat venném
LG-t semmiképpen sem, 757NF-ben van két csík, de ha nem zavar, akkor király monitor, 757MB meg nekem van.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Sixkiller6 #18 üzenetére
vki? a fentiek közül? ezek azért ott vannak, nem? de melyik az igazi?
alvin, osszad az észt! -
Loha
veterán
A legszebb képű monitor a 17''-osok között: Philips 107P41
Nem véletlenül drága...
A lényeg a képcsőny van, az apertúra rácsos képcsöveg sokkal drágábbak mint a hagyományos, de viszont sokkal több szint meg tudnak jeleníteni, és a képük jobban hasonlít az LCD-k képére, olyan arany középút az LCD és a hagyományos képcső között. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Sixkiller6 #19 üzenetére
Depo-t marha ritkán frissítik. Amúgy meg nézegettünk már egy csomó nagykert és semmi
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Sixkiller6 #18 üzenetére
757MB-nek és 757NF-nek ugyanazok a képfrissítései.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #17 üzenetére
depo.hu-n és pl a station.hu-n még hirdetnek vs-eket, nem tudom h télleg van-e nekik...
bár mondjuk örülnék, ha lenne -
Sixkiller6
őstag
na, a fél napot azzal töltöttem, h olvasgattam. mi a véleményetek ezekről:
Iiyama HM-704 1024*768@120Hz 71e bruttó
Viewsonic p75+ 118Hz 61e
MIRO A1795F 118Hz 58e
NEC FE791 SB 119Hz 57e
LG F700P 120Hz 52e
Samsung 757NF 116Hz 49e
Samsung 757MB 104Hz 48e
a viewsonic ára még belefér, ha azt mondjátok, h ér annyit, illetve tud annyit.
nekem a viewsonic, a nec, és az iiyama tetszik a legjobban, nyilván nem csak dizájnra, hanem tudásra is.
de továbbra is várom az építő jellegű kritikát (''mi a faxért neked 70e-ért 17-es?''), de télleg. mostanában sehol egy jó crt teszt a lapokban, mindenhol csak tft...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Sixkiller6 #16 üzenetére
Újonnan nem lehet már Viewsonic monitorokat kapni, mivel leálltak a CRT-vel sajnos.
-
Aram
tag
És miért nem?
17 colos monitoron enyhe perverziónak érzem az 1024x768-asnál nagyobb felbontások használatát. Hosszú távon nagyon megerőlteti a szemed, mert túl apró az egész egy ekkora képernyőn.
Az ajánlott felbontások:
15'' - 800x600
17'' - 1024x768
19'' - 1280x1024, 1280x960
21'' - 1600x1200
22'' - 1600x1200, esetleg 1920x1440
Ezen ''ajánlások'' értelmében a 70KHz-es 17''-os monitorok teljesen életképesek, ugyanis az ergonómikus 85Hz-et 1024x768-ban tökéletesen viszik.
Üdvözlet!
Aram -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Sixkiller6 #10 üzenetére
Hát 757MB a legjobb ár/érték arányú a maga 38-40 nettójával. Onnantól felefelé már nagyon nagyok az ugrások árban. LG képe változatlanul nem tetszik
-
Aram
tag
válasz
Sixkiller6 #4 üzenetére
Jah, bocs F700P-t akartam írni.
Üdv! -
greenface
aktív tag
Samsung 757NF igen jó monitor. Síkképcsöves, 96 kHz-es.
-
KINKY_007
aktív tag
válasz
Sixkiller6 #7 üzenetére
Nagyjából
Csak ez is trinitron leszármazott 2 csíkkal
Személy szerint az Eizo között nézelődnék
Szerintem a Philipssel nem egy kategória, az a Samsung, LG.
Az a vicces, h 1 jobb 17-esért kapsz már 19-est, 15 colos TFT, ami 17-es Crt-nek felel meg. Ha lanpartyra csipeled + 3d szemüveg, akkor jó 17-es, szemüveg nélkül 19-es, ha nem játszol éjjel-nappal, akkor TFT... -
delta9
senior tag
hát én olyan 17-est nem vennék, ami 1024-ben 85-tel frissít, tekintve, hogy azt az én 15-ös proview-m is tudja. ellenben a samsung 765mb 1024-ben 104Hz-et tud, inkább azt. Bővebben: link
-
Sixkiller6
őstag
iymából mondjuk egy ilyet?
én tippjeim:
Philips 107P20
Philips 107B30
Iiyama HM-704UTc
MIRO A1795F -
KINKY_007
aktív tag
Attól függ, mire akarod használni - nálunk a egyik laborban csak az Eizo jöhet szóba, mert a nagy mágneses torzítás csak az bírja, a sonyra 1 cm-es fém burkolat kell.
A trinitron és leszármazottaiknak van 2 kiegyenlítő csíkuk, fehéren elég zavaró, de nagyon szép a képük és a frisstésük is jó.
Én iyamadát és eizot írnék... -
gerlaip
addikt
válasz
Sixkiller6 #1 üzenetére
Még érdemes megnézni a Samsungok közül, amik bírjaák az 1600x1200-at. Azok bírjak asszem magasabb frekin az 1280x960-at és az azért jó dolog. Igaz a Samsungok között is ki lehet fogni szart. van erről is valami topic. Tesómmal vetettem egy Samsung 763MB-t,ez nem bírja 1280-ban a 85Hz-et, de olyan szép a képe, hogy csak gyönyörködöm, amikor átülök az LG monitorom mögül az övéhez (pedig nem flat)
-
Sixkiller6
őstag
miből gondolod, h nem adok mások véleményére?
szerinted miért kérdezlek titeket?
én csupán azt mondtam, h nem hazabeszélésekre vagyok kíváncsi, ahol mindenki isteníti a sajátját (értehető pszichológiai okokból ugyebár...), hanem arra, h én láttam ilyet meg ilyet meg ilyet, ezek közül ez a legjobb... vagy, h azt olcűvastam egy tesztben, h ...
szal érted, nem kell nekemugrani... -
Aram
tag
válasz
Sixkiller6 #1 üzenetére
Ha ennyire nem adsz az emberek véleményére, akkor ne fórumozz!
Mellesleg, nem a Samsung és egyebek alkotják a csócskategóriát.
Nézz körül ezeknél a márkánál: NEC, CTX, EIZO, Hitachi. Én ettől függetlenül azt mondom, hogy 17 colos CRT monitorban LG F700B (1024x768@85Hz), vagy LG F900P (1280x1024@85Hz) a nyerő választás. Ennél többet nem érdemes 17 colosért adni, mert ezeknek nagyon jó képük van és 3 év teljekörű garanciával kapod a jobb helyeken.
A többi rád van bízva...
Aram
(ViewSonic-ot direkt nem írtam)
[Szerkesztve] -
Sixkiller6
őstag
először is elnézést, h megint nyílik egy ilyen topic, de a meglévők túl specifikusak (757mb topicok), illetve az átfogók nagyon régiek.
gondoltam lehetne egy topic, amiből mindig frissen kiolvasható a legjobb vétel a témában.
szal a kérdés az lenne, h 17''-es crt monitorok közül, épeszű árhatáron belül mi a legjobb vétel. mert valahogy nem hiszem el h a mindenféle samsung cuccok 25-30 pénzért a csúcskategórát adják.
nem saját véleményekre lennék kíváncsi, h nekem ez van és milyen szuper, hanem objektív válaszokra, akár teszt-linkekkel.
thx
six
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 27% Számla! Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 0.03ms / 240Hz / G-Sync!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest