- Házimozi belépő szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD FX
- Videós, mozgóképes topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neovenator
senior tag
Készülnek a Sparkle és Gunnir félmagas, B570/B580-as Intel Arc kártyái, három ventivel...
VÉGRE VALAMI. -
Neovenator
senior tag
válasz
thomasa #1842 üzenetére
AMD-nek csak az RX 6400-as kártyái vannak, de azok egy kupac gőzölgő lótrágyát se érnek.
Intel Arc A380? Legalább nincs kiherélve a video engine és 96bit-es, szemben az AMD 64bit-jével és az x4-re visszanyírt PCIe interfésszel.
[link]
Szerintem egyébként nem fog nagyot csökkenni a 4060LP típusok ára, lévén, hogy egyeduralkodóan erős a maga kategóriájában és egy olyan cég kínálja, aki a piac 80%-át birtokolja...én nagy áresést nem várnék a helyedben, sajnos. -
Neovenator
senior tag
válasz
AxBattler #1825 üzenetére
Igen, de a szellőzők hiánya, a felesleges helyek és egyebek miatt bütykölni kell majd vele...sajnos csak kéne (még szerencse, hogy már megjött), mert az előbb láttam meg EZT és leszámítva a Flex-es tápot, sajnos már most tökéletesnek tűnik, tehát értelmét is veszti a bütykölés ezzel a nagyobbal, motiváció kinyírva, pipa...
[link]
Elite 120-am volt (130 jobb a szellőzés szempontjából), szerettem, de túl mély, nem fér a TV alá, falipolcra, stb.
Jogos, nem gondoltam bele
Sugo SST-SG05B-Lite-on gondolkodom, az SG13-at csak a HDD elhelyezés miatt linkeltem.
Viszont most nézem, a GV-N4060OC-8GL csak akkor férne el egy SST-ML09B házba, ha kivennénk a front USB és audio csatlakozókat..
Baszki, az pech...
A pöttöm gépekkel zsonglőrködés varázsa...itt belóg egy nyák 2 millit, ott hiányzik 1 milliméter valaminek, satöbbi...mazochista biznisz ez eléggé -
Neovenator
senior tag
válasz
AxBattler #1823 üzenetére
Sajnos erről a Csifi verzióról találtam magyar bemutatót és ha kiszeded a drive cage-et, akkor túl nagy a ház, felesleges helyek vannak benne
Valszeg az lesz, hogy az eleve pazarló vízszintes kialakítás helyett nyomtatok bele függőleges tárolókat, így a hely is kitöltődik meg útban se lesz semmi. Ha sikerül nyélbe ütni, majd küldök képeket, hátha megjön a CADved az építéshez.
Ahogy nézem, talán még egy DTX deszka is beleférhet...
Ó, a jó öreg Sugo 13...
Nem rossz kuckó, de shoebox-ból szerintem a CM Elite 130 verhetetlenül jól sikerült, már ezer éve nyüstölöm mindenféle verzióját és sajnos nem találtam jobbat azóta se. -
Neovenator
senior tag
válasz
AxBattler #1821 üzenetére
Gondoltam, hogy egy marék gyártó ráreppen ugyanarra a dizájnra, szokásos...csak mivel veszettül rühellem a Csifit, meg se néztem a kínálatukat. Tök jó, hogy rátaláltál, így legalább végre látom a ketrecet, amiről az Akyga nem volt szíves normális képekkel szolgálni. Hát, egyszerűbb a történet, mint gondoltam...valamennyit meg akartam tartani a cage-ből, mert elvileg merevíti az egész házat, de ahogy nézem, annyira mégsem, szóval egyszerűen csak kiszedem (simán le lehet akasztani, valahol láttam) oszt ennyi, max 3D nyomtatok hozzá valami saját merevítőt a meglévő pontokra, ha nagyon maximalista akarok lenni.
Köszi!
Te lemondtál róla végül vagy még tervben van? -
Neovenator
senior tag
válasz
AxBattler #1819 üzenetére
Ő az...külön érdekesség lesz szerelni, semmilyen review-t nem találtam róla sehol, tehát a kutyát se érdekelte soha, radar alatti, randa, szürke eminenciás...viszont ennél kisebb footprintet nem találtam, amibe a tervezett kis szörnyeteget pakolhatnám.
[link]
Valószínűleg flexelni kell majd az ODD/HDD tartóból, mert egy Thermalright AXP-200-at akarok belepakolni a sima Ryzen 9 5900 fölé, továbbá a 4060 helyén ki kell perforálni az oldalfalat, hogy levegőhöz jusson a kártya. Ez már csak azért is bosszantó, mert láttam ugyanilyen házat valami csájníz OEM-től, ami dettó ugyanez a design csak más volt az előlap (ha ezt a formatervezési csodát annak lehet nevezni egyáltalán) és ott megvolt a perforáció, semmibe se került volna, ráadásul nettó hülyeség, hogy kialakítod a két rekeszes kártyahelyet és nem csinálsz neki szellőzést...na mindegy.
TFX tápból a Silverstone gyárt olyat, aminek megvan a 2x4pin-es proci csatlakozója, tehát nincs akadálya az X570 mITX deszka meghajtásának, továbbá rendelkezik egy 6+2pin-es csatival is a 4060-hoz, mindezt 80+ Goldon, ami a melegedés miatt életbevágóan fontos. Az árát hagyjuk, instant agyvérzés...de ha speckót akarsz, akkor persze vastagon fog a ceruza.
A légáramlat kialakítása így tökéletes lesz, a VGA alulról felfelé tolja a meleget, a procihűtő meg oldalról befelé, felül pedig a táp ventije és a mellette lévő 8 centis húzza is egyből kifelé, így megfőni se fog a rendszer, hasonló kialakítással már próbálkoztam mATX méretkategóriában és kiválóan bejött, teszi a dolgát...apró házakban nagyon fontos a légáramlás, pedig ezer videó szól róla, hogy tökmindegy...jah, tökmindegy, egy nagy házban, viszont egy kicsiben egyáltalán nem és az a perverz helyzet áll elő, hogy ha jól van megoldva a szellőzés, akkor egy apró kasztnit hatékonyabban lehet hűteni, mint egy nagyot, amiben össze-vissza kering a luft...
Na, hát ezek miatt az "apróságok" miatt mondom, hogy szinte már csalás a fent linkelt házad, abba csak bele kell pakolni a rendszer oszt megy is...itt kicsit többet kell majd szenvedni, viszont olyan kompakt kis szörnyeteg lesz, amennyire ez csak lehetséges, remélem. -
Neovenator
senior tag
Disassembly, játékteszt és "természetes környezetbe" helyezés...
[link] -
Neovenator
senior tag
Valakinek már meg is jött a Frankenstein...
A2000-rel összehasonlítva: -
Neovenator
senior tag
Szuper, tényleg örvendetes, hogy elkezdődött végre a mozgolódás a LP piacon...ideje volt.
-
Neovenator
senior tag
válasz
AxBattler #1794 üzenetére
Én meg attól, hogy valaki halálra gazdagszik a HDMI licenszdíjain, amire az egész otthoni szórakoztatóelektronikai piacot sikerült rávenni/ráerőszakolni/lefizetni? Borzasztó a HDMI...a csatlakozó rögzítésének hiánya, a kábelvastagság és az azzal elérhető kábelhossz, szolgáltatások...mindenben ratyibb, mint az ingyenes DP, de még az átállás gondolata sem bukkan fel sehol...szóval megértelek, meg én is fellelkesültem, hogy itt végre nem spórolták le a csatikat se típusban, se mennyiségben (mostanában szaros 1-1 porttal szoktak jönni az LP kártyák), de a probléma igazából szerintem nem is a 3 DP 1 HDMI, hanem, hogy még egyáltalán létezik HDMI...
-
Neovenator
senior tag
válasz
Neovenator #1727 üzenetére
Hmm...
Hosszabb nyák, 3 venti, 8GB VRAM, 8 tűs tápcsatlakozó, LP formátum...
Megy ez, csak kellett hozzá 2 és fél év...
FRANKENSTEIN ÉL!
[link]
-
Neovenator
senior tag
Na végre
[link] -
Neovenator
senior tag
Khhm...
[link]
-
Neovenator
senior tag
Úgy tűnik, mégiscsak lesz ebből valami
[link]
-
Neovenator
senior tag
Én azért reménykedem...oda tudna vágni az RX6400-as eladásoknak, ha jól árazzák.
De ha csak OEM lesz, az se olyan nagy gond...pár hónap késéssel fel fog kerülni pár példány e-bajra, ahogy ez szokás, egyet azért mindenképp beizzítanék kíváncsiságból...de értem, nem lesz belőle tömegtermék, valószínűleg. -
Neovenator
senior tag
Itt lehet egy megoldás az RX 6400 gondjaira, a levágott PCIE sávokra, 64bit-es memóriára, kiherélt video engine-re...jé, és már ez is 6GB-os, érdekes...
PCIE x8
96bit
4K H.264, H.265 és AV1 decode/encode
6GB GDDR6
[link] -
Neovenator
senior tag
-
Neovenator
senior tag
válasz
kisvárosi0 #1730 üzenetére
Szerencsétlen az időzítés...minden VGA-nak rettenetes ára van manapság. Tavaly 20K-ért simán tudtam venni egy RX 550-et például, most 40K alatt sehol sincs.
GT 730 30K körül...GT 1030 40K körül...nevetséges. Próbálj meg a fentiek közül jobb áron, használtan valamit beszerezni, mást nemigen lehet tenni mostanság. -
Neovenator
senior tag
válasz
Oliverda #1726 üzenetére
Ne kalapáccsal próbáld felszeletelni a kenyeret, mert nem fog menni.
Már megbocsáss, de ennek az égvilágon semmi értelme nincs. Viszont frappánsan fest leírva. Ügyi vagy.
Vajon miféle piaci igény diktálta egy ilyen alaplap létrejöttét például? Ja, hogy semmilyen, csak néha meg kell nézni, hogy lenne-e egyáltalán rá?
Arról már nem is beszélve, hogy ekkora méretre ilyen bonyolultságú nyákot készíteni nem könnyű...egy 7cm-rel hosszabbat jóval egyszerűbb. Így értettem.
Amit te szeretnél, az valamiféle Frankenstein, amit pár tucat emberen kívül az égvilágon senki más nem venne meg.
Szerinted, nagypapi.
Bezzeg a te idődben még minden normális vótt, de aztán jöttek a fiatalok, hogy így a mITX meg úgy a mATX...meg ezek a hülye formájú kártyák....rövid, tömpe? Meg hosszú is meg keskeny is? Meg még egy szakajtónyi memórilya is?! Hát ki hallott már ilyet...SKANDALLUM!
Elnézést, hogy ilyen felháborító képtelenségekkel hozakodtam elő, mea culpa. Most már folytathatod a bögre teát a kandalló előtt. -
Neovenator
senior tag
válasz
Oliverda #1724 üzenetére
De, kell. Egy valag játék igényel a magas LoD szintekhez 4 gigánál többet. Illetve akkor az ember próbál minél feljebb menni és mondjuk 2K-ban vagy 1440p-ben játszani, a többit meg elvégzi a felskálázó...végülis minél jobb bemenetet kap, annál szebb lesz a kimenet is.
Bőven lenne helye a több RAM-nak.
A kártya nem lehet hosszabb az ITX-es alaplapnál, azaz 17 centinél. Ez a hard limit.
Ki mondta, hogy ITX deszkákról van szó? Azoknál amúgy is inkább a hossz a probléma, nem a magasság...erre születtek meg a teljes magasságú, de rövid kártyák. Az LP kártyákat inkább microATX-ben használják (én is, több konfigban, R7 240 LP-t és RX 550 LP-t is), ott viszont közel sincs kihasználva az alaplap hossza, egész nyugodtan lehetne a széléig hosszabbítani a nyákot, így egy olyan HTPC/light gamer konfigot kapsz (kapnál), ami mindenre jó és még kicsi is.Egyébként baromira nem érem, miért rugózol ezen ennyit. Van egy rakás alternatíva. Nyilvánvaló, hogy az LP kártyák bizonyos kompromisszunokkal járnak a méretükért cserébe.
LP, mATX házba? Nincs.
Járnak, most. Nem kéne járniuk...már, felesleges.
Ha például egy 4 csatornás Threadripper deszkát le lehet nyomni mATX méretre, akkor azt hiszem, hogy különösebben nagy kihívást nem jelentene bármelyik gyártónak is egy normális LP kártyát piacra dobnia. -
Neovenator
senior tag
válasz
urban racer #1721 üzenetére
Azért hadd ne kezdjem el megsajnálni mindjárt a szegény, szerencsétlen gyártókat...
-
Neovenator
senior tag
válasz
Oliverda #1719 üzenetére
Nem is kell, az 1080p bőven elég...minden valamirevaló tévében ott figyel a felskálázó. Pusztán a fluid 1080p lenne a kívánatos, ammeg nagyjából meglehetne egy 1660-nal.
Ki mondta, hogy zavaró? Egyszerűen csak felesleges a célpiac számára, illetve az LP kártyáknál rendelkezésre álló hűtőmérettel nem is lehetne észszerű keretek között lehűteni 150 wattot. Nem hülyék a gyártók.
Hosszabb NYÁK, három venti, plusz egy értelmesen kialakított ház-szellőzés, maradhat az LP formátum. Szerintem nem olyan bonyolult ez.
A gyártók nem hülyék, csak értelemszerűen kockázatkerülők, néha túlságosan is. Addig nem alakul ki piaci igény semmire, ameddig nem lehet megvalósítani, termék híján...valakinek be kell vállalnia néha egy-egy terméket, szondázás címen. Alaplapoknál a Seggszikla meg is teszi olykor. Több ilyen kéne. -
-
Neovenator
senior tag
Srácok, van valami logikus oka annak, hogy nem gyártanak 6GB-os, low profile kártyákat? Már évek óta mindegyik 4GB-ra van limitálva, holott az egyéb, nem low-profile, de pöttöm, rövid típusokra simán ráraknak 6GB-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest