Ízlésesre sikerült a Galax alacsony profilú GeForce RTX VGA-ja

A hónap végén a felkelő nap országában debütáló, AD107 lapkára épülő modell talán az európai piacra is megérkezik.

A Galax a Kuroutoshikou nevű, Japánban székelő disztribútorán keresztül bejelentette, hogy az ASUS, illetve Gigabyte által kitaposott ösvényen, április 27-én útjára indítja a GeForce RTX 4060 Galakurót (GK-RTX4060-E8GB/WHITE/LP), amely bár háromventilátoros, félpasszívan üzemeltethető blokkal jön, a félmagas kivitelű megoldások táborát erősíti.


[+]

A 182 mm hosszú, 69 mm magas, valamint 40 mm széles grafikus vezérlő nyomtatott áramköri lapja, hűtésének burkolata és légkavarói egyaránt fehér köntöst öltöttek, miközben az energiaellátásának feladatát egy 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozó vállalta magára.


[+]

A GPU Boost frekvenciája a referencia 2460 helyett 2475 MHz-re lett konfigurálva, azonban a 128 bites memóriabusszal dolgozó, 8 GB-nyi GDDR6 VRAM 17 GHz-es effektív órajelét nem módosították a gyárban. Hátlapi takarólemez ezúttal nincs (bár nagy szükség amúgy sem volna rá), és a fedélzeti csatlakozók sorában két 1.4a verziószámú DisplayPortot, továbbá két HDMI 2.1a kimenetet üdvözölhetünk.


[+]

Az egyelőre ismeretlen vételárú, kétslotos hardverhez a normál méretűn kívül természetesen jár egy félmagas, szellőzőréseket nélkülöző I/O keret is tartozék gyanánt.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Galax

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés